جمشید مغازه ای؛
طعم تلخ قاچاق در کام صنعت کاران شیرینی وشکلات
دبیر انجمن تولیدکنندگان شیرینی و شکلات با اشاره به حجم بالای واردات شیرینی و شکلات به کشور گفت: تنها 130 هزار تن آن از مبادی رسمی وارد می شود و بقیه قاچاق است.
جمشید مغازه ای در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما با اعلام این خبر افزود: عمده قاچاق شیرینی و شکلات به کشور از دو روش کم اظهاری و از طریق بازارهای غیررسمی وارد کشور می شود و به همین دلیل مقابله با آن چندان نتیجه بخش نبود.
وی با اشاره به رشد چشمگیر صنعت شیرینی وشکلات در ایران اظهار کرد: درحال حاضر ظرفیت تولید شیرینی وشکلات کشور بیش از دو هزار و چهارصد تن است که متاسفانه به دلیل ورود کالای قاچاق این صنایع با دو سوم ظرفیت خود کار می کند.
مغازه ای بابیان اینکه در حال حاضر شرکت های داخلی هزار و 600 تن شیرینی و شکلات تولید می کند افزود: از میزان تولیدات این بخش ، دویست هزار تن صادر و مابقی آن به میزان حدود یک میلیون و سیصد هزار تن در بازار داخلی عرضه شده است.
وی با بیان اینکه ارزش افزوده صنعت شیرینی و شکلات و میزان اشتغال زایی آن نسبت به صنایع دیگر بیشتراست ادامه داد: تراز تجاری سالانه این صنعت ارزآوری بالایی داشته و در صادرات غیر نفتی کشور همواره پیشتاز بوده است.
مغازه ای با اشاره به جایگاه صادرات صنعت شیرینی و شکلات و قدرت رقابت این صنعت با کشورهای دیگر در بازار جهانی افزود : صنایع غذایی ایران جایگاه بالایی در دنیا دارد و یک چهارم از صادرات این بخش ، به صنعت شیرینی و شکلات اختصاص دارد.
دبیرانجمن شیرینی و شکلات تاکید کرد: ما توانایی صادرات یک ونیم میلیارد دلار شیرینی و شکلات را داریم که اگر دولت حمایت کند می توان این ظرفیت را اجرایی کرد.
دبیرانجمن شیرینی و شکلات در پایان گفت : آزاد شدن ورود موقت و دسترسی آسان به مواد اولیه مورد نیاز صنعت شیرینی و شکلات ، روند صادرات را تسریع ، موانع پیش رو را رفع و ارائه تسهیلات ویژه حمایتی و بانکی از مهم ترین راهکارها برای ارتقاء این صنعت است .