• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۰۱۱۴۲۲
تاریخ انتشار: ۰۷ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۱:۱۲
اقتصادی » آب و انرژی
در حاشیه نشست خبری؛

پاسخ زنگنه به ایرادات دیوان محاسبات کشور

وزیر نفت ایرادات دیوان محاسبات در خصوص عدم پرداخت بیش از یک میلیارد دلار از درآمد‌های نفتی به حساب صندوق توسعه ملی را رد کرد.

پاسخ زنگنه به ایرادات ديوان محاسبات کشوربيژن زنگنه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاري صدا و سيما در خصوص شبهه ديوان محاسبات درباره عدم واريز 128 ميليون دلار از محل خالص صادرات گاز طبيعي و يک ميليارد و 48 ميليون دلار از محل صادرات فرآورده هاي نفتي بايد گفت: در سال 1395 ترکيه حکمي را عليه ما در دادگاه بين المللي گرفت که بايد 13 درصد نرخ صادرات گاز به اين کشور را کاهش مي داديم که ابتدا ترکيه اصرار داشت تا مابه التفاوت اين مبلغ را نقدا از ما دريافت کند اما چون اين مسئله براي ما امکان پذير نبود در نهايت با ترکها توافق کرديم تا اين بدهي را از محل صورتحساب هاي جديد صادرات گاز به اين کشور تسويه کنيم .
وي افزود: بنابراين ما در سال 95 پولي از بابت صادرات گاز به ترکيه دريافت نکرده ايم که سهم صندوق توسعه ملي را از آن محل پرداخت کنيم .
زنگنه در خصوص واريز نشدن سهم صندوق توسعه ملي از صادرات فرآورده هاي نفتي هم گفت : صادرات فرآورده ها اصلا متعلق به ما نيست و ما نفت را بر اساس قانون با حداکثر 95 درصد قيمت فوب خليج فارس به پالايشگاهها تحويل مي دهيم و پالايشگاهها نيز پس از تبديل اين نفت به فرآورده صادر مي کند .
وي افزود: بنابراين ما نمي توانيم از محل صادرات فرآورده ها که قبلا پولش را از پالايشگاهها گرفته ايم دوباره سهمي بگيريم و آن را به صندوق توسعه ملي پرداخت کنيم .
زنگنه با اشاره به بند 13 قانون رفع موانع توليد گفت : اين اشتباه در سالهاي گذشته وجود داشت که پالايشگاهها را مکلف مي کرد سهمي از صادرات فرآورده را به حساب صندوق توسعه ملي واريز کند اما اين موضوع در قانون رفع موانع توليد بررسي شد و اين مسئله حذف شد .
وي تصريح کرد: بنابراين عملاً از صادرات فرآورده ها، پولي به حساب وزارت نفت واريز نشده است که سهم 35 درصدي صندوق توسعه ملي از آن محل پرداخت شود .
زنگنه در خصوص شبهه ديگر ديوان محاسبات در خصوص نامشخص بودن تکليف 7 ميليون بشکه نفت خام هم گفت : ما امسال خطوط لوله جديدي احداث کرده ايم که اين 7 ميليون بشکه در اين لوله ها و در اين مخازن تزريق شده است .
زنگنه با اشاره به اينکه در آمار توليد و صادرات نفت خام ملاک صادرات و فروش داخلي به پالايشگاهها است گفت : ما در اين مسئله هيچوقت آمار توليد را در محاسباتمان ملاک قرار نمي دهيم بلکه ملاک، صادرات و فروش داخلي است .
زنگنه افزود : اين 7 ميليون بشکه در سال 95 توليد، اما نه صادر و نه به پالايشگاهها تحويل داده شده است بنابراين تکليف اين 7 ميليون بشکه مشخص است و در لوله ها و مخازن موجود است.

اختلاس 100 ميلياردتوماني در زيرمجموعه وزارت نفت جاي سئوال دارد
وزير نفت با اشاره به اختلاس 100 ميليارد توماني در يکي از شرکت هاي تابعه اين وزاتخانه گفت : تخلفي در چندين سال انجام شده وهيچ يک از دستگاههاي نظارتي متوجه آن نشدند.
بيژن زنگنه در حاشيه نشست خبري که در سازمان برنامه و بودجه در خصوص رفع ابهامات گزارش تفريغ بودجه سال 95 برگزار شد در پاسخ به سئوال خبرنگار صداوسيما درخصوص اختلاس بيش از 100 ميلياردي انجام شده در يکي از زيرمجموعه هاي وزارت نفت گفت: بر اساس گزارش هاي واصله تاکنون بيش از 100 ميليارد تومان اختلاس ازجانب يکي از مديران که براي سال هاي طولاني در پست خزانه داري يکي از زيرمجموعه هاي وزارت نفت مشغول به کار بوده ، انجام شده است.
وي افزود: اين فرد پس از درخواست مقام بالادستي خود براي ارائه توضيح درخصوص عدم همخواني حساب ها از شرکت خارج شده و به يکي از کشورهاي همسايه گريخته است. هر چند از قول اين فرد ادعا شده که او هم اکنون در کشور کانادا به سر مي برد اما به نظر ما اين موارد فقط جوسازي بوده و اين شايعه ها براي نااميد کردن مسئولان کشور از دسترسي به اين فرد متخلف پخش شده است.
وزير نفت با تاکيد بر اينکه شايعه فرار اين مدير متخلف وزارت نفت را به کانادا باور نداريم گفت: مسئولان قضايي کشور در حال انجام رايزني با مراجع بين المللي براي دستگيري و استرداد اين مدير متخلف به کشور هستند.
زنگنه با انتقاد از دستگاههاي نظارتي مستقر در شرکت هاي دولتي و وزارتخانه ها گفت: به هر حال اين تخلف در طي چندين سال انجام شده است و براي ما جاي سوال است که دستگاههاي نظارتي چگونه در برابر اين تخلف عظيم سکوت کرده يا متوجه آن نشدند؟
وي با بيان اينکه انتظار از دستگاههاي نظارتي مستقر در وزارتخانه ها مانند ديوان محاسبات و سازمان بازرسي کل کشور اين است که تنها به گزارش هاي عدم تطابق مالي بسنده نکنند، اگر با مورد خلافي روبرو شدند آن را فرياد بزنند تا از وقوع تخلفات گسترده جلوگيري شود.
زنگنه با بيان اينکه چند تن از مديران مرتبط با زيرمجموعه اي که درآن تخلف رخ داده را برکنار کرده ام گفت: اين مديران نه به جرم دست داشتن در اختلاس بلکه به اين خاطر توبيخ شده اند که نظارت کافي برمجموعه خود نداشته اند.
وزير نفت بدون اشاره به نام اين مدير متخلف وزارت نفت گفت: بايد سازوکاري در نظر گرفته شود تا مديراني که در بخش هاي مالي و خزانه داري دستگاههاي اجرايي فعاليت دارند تحت نظر بيشتري قرار گيرند و نتوانند به صورت آزادانه از پاسپورت هاي شخصي خود براي آمد و رفت به خارج از کشور استفاده کنند.
زنگنه با اشاره به بدهي 2 ميليارد يورويي بابک زنجاني به وزارت نفت هم گفت: اخيرا برخي شرکاي بابک زنجاني در خارج از کشور تماس هايي را با مسئولان وزارت اطلاعات برقرار کرده و براي تسويه بدهي او اعلام آمادگي کرده اند. در ابتدا اين درخواست مطرح شد که بابک زنجاني براي تسويه بدهي هاي خود آزاد شود تا فرآيند فروش داخلي اموال او به سرعت انجام شود اما مقامات قضايي به دليل وجود تخلفات ديگر در پرونده بابک زنجاني با اين موضوع مخالفت کرده اند.
وي تاکيد کرد: به نظر ما دارايي هاي بابک زنجاني قابليت فروش بالايي ندارد و کفاف بدهي هاي اين فرد را به وزارت نفت نمي دهد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
با پیروزی مقاومت؛ عراق در آستانه استقلال بیشتر
راه‌اندازی اولین اتحادیه تعاونی‌های دهیاری‌ها در لرستان
انتصاب سرپرست جدید شهرداری اهواز
پیرغلام حسینی لرستان چهره برتر کشور شد
اردوهای دانش‌آموزی؛ اوج نشاط و ثبت زیباترین خاطرات
انتخاب کریدور ریلی چابهار- زاهدان- بیرجند به عنوان طرح پیشران خراسان جنوبی
هوشمند سازی دوربین‌های ثبت تخلفات در زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ۲۴ آبان ۱۴۰۴
قدرت موشکی، یادگار شهید طهرانی مقدم
فردا، قطعی گاز در بخشی از مرکز شهر اهواز
تداوم وزش باد شدید در سمنان
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۴ آبان ۱۴۰۴
تاکید نماینده هشترود و چاراویماق بر ساماندهی تخصیص آب پایاب سد سهند
گردشگری پاییزه و زمستانه در کویر ۸۰ هزار کیلومتری لوت
مسابقات درگ قهرمانی کشور در جزیره کیش
بازدید وزیر جهاد کشاورزی از روند ساخت سایت تولید واکسن پرندگان در مرند
درخشش لرستانی ها در مسابقات مُدْهَامَّتَان
ورزشی‌های بیست و سوم آبان ماه در استان سمنان
بازگشت یک گلاده گرگِ تیمارشده به طبیعت در مهاباد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
صبر و مقاومت، ضدحمله به جنگ شناختی دشمن است
هشدار زرد هواشناسی چهارمحال و بختیاری
برگزاری آیین اختتامیه جشنواره بین‌المللی فیلم «شهر» با معرفی برگزیدگان
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد
اصلاح رفتار مدیریتی پیش نیاز رفع مشکلات است
نگرانی پنتاگون از فروش جنگنده‌های اف-۳۵ به عربستان سعودی
شکاف عمیق ظرفیت‌ها با سرمایه گذاری واقعی در خراسان جنوبی
گام سبز ایران در حذف مواد مخرب لایه ازن
برق ۲۸۰۰ خانوار ، خوراک ۲۳۱ ماینر غیرمجاز در زنجان
همایش پیاده روی به بهانه هفته دیابت
پویش آبادان را سبز میکنیم
بارش باران در خوزستان تا هفته آینده
ارزیابی سامانه هشدار اضطراری جمعه ۲۳ آبان اجرا می‌شود
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۲۳ آبان ۱۴۰۴
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۵ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
جشنواره ملی برنج در آمل  (۲ نظر)
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است  (۱ نظر)
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
درخواست آیت‌الله جوادی آملی از عموم مردم برای خواندن نماز باران  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
صیانت از مرز‌ها با استقرار دستگاه‌های اپتیکی و الکترونیکی  (۱ نظر)
تمدید نمایش آیینی محرمانه در اصفهان  (۱ نظر)