سیگار، فلزات سنگین و عوامل ژنتیکی؛
عوامل موثر بر بیماری ALS
دبیر همایش نورولوژی و الکتروفیزیولوژی بالینی ایران: عواملی مانند سیگار، فلزات سنگین و عوامل ژنتیکی در ابتلا به بیماری ALS موثر است
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از این همایش، دکتر فرزاد فاتحی در آستانه برگزاری بیست و ششمین همایش نورولوژی و الکتروفیزیولوژی بالینی ایران با اشاره به عوامل موثر در ابتلا به بیماری ALS مانند سیگار، فلزات سنگین و عوامل ژنتیکی گفت: این بیماری از ضعف حرکتی از ناحیه دست یا پا آغاز شده و پیشرونده است که با تحلیل سلولهای حرکتی در مغز و نخاع، عضلات نیز تحلیل رفته و موجب مشکلات حرکتی شدیدی برای بیمار میشود.
وی افزود: سکته مغزی، اماس، اختلال حرکتی، بیماریهای عصبی عضلانی یا نوروموسکولار، صرع، اختلال حافظه یا دمانس، سردرد و بیماریهای خواب از جمله محورهای این همایش به شمار میرود.
فاتحی گفت: روز نخست این همایش اختصاص به مسائل آموزشی دارد و در روزهای پس از آن آخرین پیشرفتها و دستاوردهای علمی در حوزه بیماریهای مغز و اعصاب توسط استادان و صاحبنظران برجسته مورد بحث و گفتگو قرار میگیرد.
دبیر بیست و ششمین همایش نورولوژی و الکتروفیزیولوژی بالینی ایران افزود: کارگاههای عملی در حاشیه این همایش در حوزههای مختلف همچون گرفتن نوار عصب و عضله و تزریق بوتاکس برای بیماران دچار سکته مغزی و اختلالات حرکتی برگزار میشود و نشستی با حضور صاحبنظران در مورد بیماریهای خاص در حوزه نورولوژی خواهیم داشت.
این متخصص بیماریهای مغز و اعصاب با اشاره به ارسال بیش از ۲۰۰ مقاله به دبیرخانه این همایش گفت: پس از داوری منتخب این مقالهها برخی به صورت سخنرانی و برخی به صورت پوستر ارائه میشود.
وی افزود: متخصصان مغز و اعصاب، متخصصین طب فیزیکی، جراح مغز و اعصاب، اعصاب اطفال، روانپزشکان، پزشکان عمومی، متخصصین کودکان و سایر رشتههای وابسته از جمله گروههای هدف در این همایش خواهند بود و میتوانند از دستاوردهای این همایش بهرهمند شوند.
فاتحی در ادامه با اشاره به اینکه سردرد، سکته مغزی، اماس و پارکینسون از جمله مشکلات شایع بوده که در حوزه مغز و اعصاب بیماران به پزشکان مراجعه میکنند، گفت: این بیماری از ضعف حرکتی از ناحیه دست یا پا یا عضلات بلع و گفتاری آغاز شده و پیشرونده است که با تحلیل سلولهای حرکتی در مغز و نخاع، عضلات نیز تحلیل رفته و معمولاً این بیماری سبب از دست دادن جان بیمار میشود.
وی افزود: هر چند که علت دقیق بیماری مشخص نیست، ولی امروزه برخی تحقیقات نشان میدهد استعمال دخانیات، زندگی در محیطهای صنعتی، و مسمومیت با فلزات سنگین میتواند سبب ابتلا به این بیماری شود و در مواردی ممکن است علل ژنتیکی عامل بیماری باشد.
فاتحی گفت: این بیماری گاهی در تشخیص افتراقی سایر بیماریها مانند تنگی کانال نخاعی یا دیسکهای گردنی قرار میگیرد و در مواردی افتراق این بیماریها از یکدیگر مشکل است زیرا ممکن است هر دو بیماری یعنی ALS و تنگی کانال نخاع همزمان وجود داشته باشند.
وی افزود: این بیماری یک بیماری هزینه بر است و فرد نیاز به مراقبتهای ویژه دارد، این در حالی بوده که ALS جزء بیماریهای خاص نیست و بیمهها حمایت چندانی از مبتلایان نمیکنند، ولی خوشبختانه اکنون انجمنی در جهت حمایت از این بیماران در حال تشکیل است.