امروز: 02 خرداد 1398 -
خت سمنو که در زبان محلی شیراز به آن سمنی گفته میشود از سنت های دیرینه شیرازی هاست که همه ساله در اسفند ماه و در روزهای پایانی سال برگزار می شود. پخت سمنو نماد برکت محصولات کشاورزی است و نوید سال نو و پربرکت بودن سال زراعی جدید را می دهد. سمنو که از جوانه گندم تازه تهیه میشود از زمان آغاز طبخ تا تهیه کامل بیش از 24 ساعت به طول می انجامد . در سمنو علی رغم این که هیچ گونه مواد شیرین کننده ای افزوده نمی شود ولی به دلیل وجود جوانه گندم تازه شیرین می شود. پخت سمنو همچنین به منزله براورده شدن حاجات نیز انجام می شود وافراد با جمع شدن دور دیگ سمنوی در حال طبخ ضمن دعا خواندن آرزوها وحاجات خود را هم از خدا طلب می کنند. طبق سنت حسنه خیرین حدود 10 سمنو نذری در شیراز پخته وتوزیع میشود.
عکاس : میلاد پناهی
تاریخ : ۱۳۹۷/۱۲/۱۸ - ۱۵:۵۷
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* captcha: