خطيب جمعه تهران : اسلام ، عامل بيداري در ملتها
خطيب نماز جمعه امروز تهران گفت: اين اسلام است که بيداري و حرکت را در ملتها ايجاد کرده است.
به گزارش خبرنگار واحدمرکزي خبر ؛ آيت الله امامي کاشاني گفت: دنياي امروز در شرايط تأسف آوري قرار گرفته و آنان که مسلمان نيستند و حکومتهايي غيراسلامي دارند به هيچ چيز معتقد نيستند.
وي افزود: اين حکومت ها و قدرتها و سربازان آنها نه به مسيحيت و نه به تورات و انجيل اعتقادي ندارند و اين موضوع از عملکرد آنان مشخص است.
وي گفت: مسيحيت اين حکومتها مسيحيت صهيونيستي شده است و به جان اسلام افتاده اند.
امامي کاشاني گفت: اين حکومت ها وقتي ديدند که اسلام است که اين بيداري و حرکت را ايجاد کرده به سراغ اسلام آمدند.
وي افزود: آنچه که مي تواند دنيا را اداره کند قرآن است و اگر علماي اسلام در دنيا اسلام را خوب عرضه کنند همه مي پذيرند.
وي گفت: دشمنان براي اينکه غضب و شقاوت خود را نشان دهند قرآن را آتش مي زنند.
وي افزود: ما به ملت افغانستان درود مي فرستيم که اينگونه در برابر اين اقدام مقابله کردند با اين حال دشمنان جاني سربازي را به خانه افغان مي فرستند و 16 نفر را به گلوله مي بندند.
وي با اشاره به حرکت انقلابي مردم بحرين گفت: اين همان حرکتي است که در مصر و ليبي و تونس انجام شد و همه اينها يک حرکت با مبناي اسلام است.
وي افزود: دولتها و قدرتها دارند اين حرکت ها را به نفع خودشان مصادره مي کنند در حاليکه نداي مردم نداي دين است و شعارهايشان با نماز همراه است.
وي گفت: برخي حتي در داخل کشور مي گويند اين حرکت اسلامي نيست در حالي که قدرتها مي خواهند اين حرکتها را منحرف کنند و مي گويند حرکتها به خاطر مسائلي مثل فقر است.
وي گفت: جوامع مي دانند که آنچه که به فرياد آنان مي رسد عدالت اسلام و قرآن است و شعارهايشان هم با همين مضمون است و اين حرکت تا آمدن منجي جهاني حضرت وليعصر (عج) ادامه دارد.
وي گفت: اين حرکت در ايران هم بود و صحبتهايي انحرافي نيز وجود داشت اما امام (ره) مي گفتند جمهوري اسلامي نه يک کلمه کم و نه زياد و يک تنه ايستادند.
وي افزود: اين رهبري در جاي ديگر نيست به همين دليل قدرتها حرکتها را به اين طرف و آن طرف مي برند.
خطيب نماز جمعه گفت: عربستان مي گويد حرکت بحرين عليه اعراب و اسلام است که بايد از آنها پرسيد مگر مردم بحرين عرب نيستند ، مردم فلسطين و لبنان همه عربند و حرکت آنها هم با هم متفاوت نيست.
وي افزود: بايد پرسيد عليه کدام اعراب همان اعرابي که حکومت آنها عمال کشورهاي ديگر هستند.
امامي کاشاني گفت: عليه کدام اسلام، آيا اسلام آن چيزي است که آمريکا مي گويد و مردم فلسطين و غزه را مي کشند و شما از آنها حمايت مي کنيد و مردم افغانستان را مي کشند و قرآن را آتش مي زنند و شما سکوت مي کنيد.
وي گفت: آيا اسلام را به نفع افتراء و تهمت و دروغ تفسير مي کنيد؟
خطيب نماز جمعه همچنين به ايام پاياني سال اشاره کرد و با تأکيد بر ضرورت محاسبه اعمال گفت: احسن حال که در دعاي تحويل سال آمده منظور اجتناب از غيبت و تهمت و دروغ و بهتان و قول لغو است.
وي گفت: ما بايد ببينيم از سود مال خود چه مقدار به بينوايان ، دوستان و بستگان کمک کرده ايم.
وي گفت: بايد بخشي از مال خود را تقسيم کنيم جامعه ما گرفتار است هر چند مجلس و دولت و حکومت بويژه دستگاه مجريه وظايفي دارند اما کساني که مي توانند بايد به ديگران بويژه دوستان و بستگان کمک کنند و اين کمک ها را در طول سال نيز ادامه دهند که پاداش آن نيز نزد خداوند محفوظ است.
خطيب نماز جمعه امروز تهران در خطبه نخست نماز جمعه هم با اشاره به در پيش بودن ايام عيد نوروز گفت: بحث حال و احوال که در دعاي معروف لحظه سال تحويل خوانده مي شود ريشه قرآني دارد.
آيت الله امامي کاشاني افزود: در روايات هم حسن حال و احوال و اينکه انسان سعي کند حالش بهترين حال باشد آمده است و البته در شرح اسماء الحسني حاج ملا هادي سبزواري نيز به اين موضوع حسن حال و احوال اشاره شده است.
وي اضافه کرد: در سخن بزرگان آمده است اگر اين حال را نگه داريم به مقام مي رسد و اين حال بدون اينکه آدمي آنرا کسب کند بر قلب انسان خطور مي کند.
آيت الله امامي کاشاني در ادامه حسن ظن را عامل مهمي بيان کرد که بويژه در نسل جوان غوغا مي کند طوري که چيزي مانع حرکت او نمي شود و براي او خستگي ايجاد نمي کند و همچنين در هر حرفه و کاري اعم از علمي و هنري باشد پيشرفت مي کند.
وي با اشاره به اينکه يأس و نااميدي در مقابل حسن ظن است گفت: اگر انسان مأيوس شود حرکت از او سلب مي شود و ما در مواردي به برخي از جوانان در جامعه که بعضاً دانشجو هم هستند بر مي خوريم که مي گويند افسرده ايم اين حسن ظن نيست و بايد کار و مدد را از خدا خواست.
امام جمعه موقت تهران افزود: بعضي از جوانان براي فرار از خستگي به دام مواد مخدر و سيگار مي افتند تا مسير را عوض کنند اما جوانان بايد بدانند همانطور که در سخن بزرگان آمده است بايد مادامي که روي زمين هستند از آنکه در عالم است استفاده کنند و اگر مأيوس شوند سقوط خواهند کرد که اين نوعي فرار از خود است.
آيت الله امامي کاشاني همچنين تهمت را از مواردي بيان کرد که خير و نيکي هاي اعمال انسان را از بين مي برد.