• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۰۶۰۵۵۸
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۴:۲۰

صدرنشینی عربستان در زمینه نقض حقوق بشر

افزایش انتقادات سازمان های بین المللی از نقض گسترده حقوق بشر در عربستان سعودی .

صدرنشینی عربستان در زمینه نقض حقوق بشرسازمان های بین المللی در ژنو از نقض گسترده حقوق بشر در عربستان سعودی انتقاد کردند.
شورای حقوق بشر سازمان ملل در سی و یکمین نشست دوره ای  اعلام کرد: عربستان سعودی در چند ماه گذشته از نظر نقض حقوق بشر به سطح جدیدی گسترش یافته و همچنین تعداد افراد اعدام شده در عربستان از ابتدای سال 2016 تاکنون به هشتاد نفر رسیده است.  از طرفی نیز قانون مبارزه با تروریسم به ابزاری برای توجیه نقض حقوق بشر در این کشور تبدیل شده است.
جولیا لانگز نماینده سازمان حقوق بشر «کرامت» در مصاحبه با شبکه تلویزیونی المیادین در ژنو گفت: «سازمان کرامت در گزارش کنونی خود فاش کرد اوضاع در عربستان بسیار حساس است و مدافعان حقوق بشر شکنجه و زندانی می شوند. گزارش های ما ثابت می کند اعدام ها در عربستان بالاترین میزان در جهان است.»
البته نباید از این واقعیت غفلت کرد که نقش حقوق بشر در عربستان پدیده تازه ای نیست و ریاض همواره در این زمینه پرونده سیاهی داشته است، ولی نهاد‌های مدعی دفاع از حقوق بشر در چارچوب سیاست دوگانه خود همواره از آن غفلت می‌ورزیدند. ظاهرا با تشدید تنش‌های در مناسبات بین ریاض و آمریکا - به علت اختلاف نظر در زمینه بحران در سوریه و توافق هسته‌ای و ... - موضوع نقض حقوق بشر مثل همیشه به اهرم فشاری بر ضد ریاض تبدیل شده است.
شاید برای پنهان کردن این واقعیت، نهاد‌های حقوق بشری ادعا می کنند: "گسترش نقض حقوق بشر در عربستان باعث شده است شمار زیادی از نمایندگان سازمان های بین المللی و نماینده کشورها از جمله آمریکا از گزارش های مخالفان سعودی اطلاع پیدا کنند."
هدف از بیان این مطلب تطهیر وضعیت حقوق بشر در عربستان مطرح نیست بلکه تصریح بر سیاست  دوگانه نهاد‌های حقوق بشری است.
علاوه بر این ارزیابی عملکرد چند سال اخیر سعودی ها نشان می‌دهد که عربستان نه تنها در داخل این کشور بلکه در دیگر کشورهای منطقه، چه بصورت مستقیم - مانند مداخله نظامی در یمن و بحرین - و چه بصورت غیر مستقیم - با هزینه‌ کردن دلار‌های نفتی برای حمایت از تروریست‌ها در سوریه و عراق- مرتکب نقض حقوق بشر شده است. بنابراین سطح مسائل حقوق بشری ریاض از سطح داخلی به سطح منطقه ای سرایت کرده است.
ژان ورمون دبیرکل سازمان بین المللی حقوقدانان دموکراتیک در گفتگو با شبکه المیادین می‌گوید: «نقض حقوق بشر در داخل عربستان محدود نیست، بلکه شاهد صدور سیاست های طایفه گرایانه به کشورهای همسایه هستیم. اتحادیه اروپا ده روز پیش اقدامات سعودی در یمن را تعرضی توصیف کرد که با قوانین بین المللی تناقض دارد. زمان آن رسیده است که جامعه جهانی به سعودی ها بگوید دیگر بس است.»
علی الاحمد رئیس مؤسسه امور کشورهای خلیج فارس در واشنگتن نیز در این خصوص گفت: عربستان در زمینه نقض حقوق بشر، رتبه نخست را دارد و هرگاه سخن از نقض حقوق زنان می‌شود، نخستین کشوری که به ذهن متبادر می‌شود، عربستان است که حتی از آفریقای جنوبی که به نقض حقوق زنان معروف است، پیشی گرفته است.
سازمان های مدافع حقوق بشر نقض حقوق بشر در داخل عربستان را به اقدامات این کشور درکشورهای همسایه مرتبط دانستند.
از طرفی نقض حقوق بشر در عربستان مسئله غیرمنتظره ای برای سازمان های حقوقی و انسانی نیست. زیرا این کشور امروزه از نظر تعداد اعدام ها، شکنجه در زندان ها و نقض حقوق زندان در صدر دیگر کشورها قرار دارد.
شایان ذکر است، باوجود این همه انتقادات گسترده و ارائه آمارهای مختلف در خصوص نقض حقوق بشر در عربستان، حکومت آل سعود همچنان بی هیچ واهمه‌ای به جنایت‌های خود ادامه می‌دهد. جالب تر این که اخیرا سازمان ملل، عربستان را به عنوان رئیس یک پنل کلیدی در شورای حقوق بشر سازمان ملل منسوب کرده است.

------------------------------
بررسی و تحلیل/ مسلم ملکی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
هدف اصلی امریکا، تجاوز به کشورها با هدف چپاول و غارت
لیوا: تیم والیبال ایران واقعا قدرتمند است
وحدت فرماندهی و تصمیم‌گیری پایه پدافند غیرعامل
سوزارا: آینده والیبال زنان ایران روشن است
رویداد استانی گفت‌وگوی اجتماعی با تشکل‌های دانش‌آموزی لرستان
رزمایش پدافند غیر عامل در دبیرستان خاتم الانبیاء کیش
دیدار وزیر امور خارجه با پدر زندانی ایرانی در ترکیه
فردا ۱۲ آبان، تاخیر در آغاز فعالیت ادارات، دانشگاه‌ها و مدارس ۶ شهرستان خوزستان
تجهیز مجموعه ورزشی ساحلی بانوان کیش به باجه های پرداخت الکترونیک
پایش میدانی مزارع کلزا در اسکو
وزش باد شدید همراه با گردوخاک در سمنان
مانور پهپادی یگان سجیل در حضور فرمانده کل سپاه
کشف بیش از ۵ هزار بسته شکلات خارجی قاچاق در مراغه
آغاز برداشت برنج از شالیزار‌های دره‌شهر
رزمایش آمادگی شرکت آبفای لرستان در شرایط بحران
گره گشایی از پرددترین کوچه هالی اتصالی بلوارامام خمینی به بلوار طالقانی آمل
بسته خبر‌های کوتاه ۱۱ آبان در یک نگاه
اجرای پدافند غیرعامل در مرکز صداو سیمای خراسان شمالی 
پیام تسلیت نماینده ولی‌فقیه و حوزه علمیه لرستان در پی ارتحال عالم ربانی حجت‌الاسلام والمسلمین سید مجید شاهرخی
معرفی هیأت داوران سی‌وهفتمین جشنواره تئاتر مازندران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ایران به دنبال صلح در سودان؛ غرب و صهیونیسم در پی تجزیه
هفته نهم سوپرلیگ یونان؛‌ پیروزی المپیاکوس با گلزنی طارمی
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۱ آبان
تصادف مرگبار در محور فرعی دهگلان - قروچای
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله
آخرین وضع مصدومان سپاهان
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد
عکس‌های منتخب خبری جهان / ۱۱ آبان
قانون کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی در انتظار اجرا
پزشکیان: اراده ایران بر گسترش صنعت هسته‌ای است
لاریجانی: «خواسته‌های دشمن ته ندارد»
اختصاص ۲۰۰ میلیارد تومان برای تعریض جاده قره پشتلوی زنجان
مدال طلا را برای سربلندی کشورم کسب کردم
پیگیری رفع آلودگی دره خرگوش دراستان زنجان
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان
پیش ثبت نام ۷۳۰ نفر برای تشرف به حج تمتع ۱۴۰۵  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت  (۱ نظر)
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت مادر شهیدان عاکفی  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)