پخش زنده
امروز: -
تعطیلی پایگاههای نظامی امریکا در قطر و انتقال نیروها وتجهیزات نظامی آنها به اردن می تواند با افزایش تهدیدهای موجودیتی رژیم صهیونیستی مرتبط باشد.
ارتش آمریکا در بیانیه ای اعلام کرد ماه گذشته پایگاه نظامی السیلیه، پایگاه اصلی این کشور در کنار پایگاه السیلیه جنوبی و یک مرکز تامین مهمات به نام فالکون را در قطر تعطیل کرد.
براساس گزارش ایرنا, پایگاه السیلیه یک پایگاه برای استراحت نظامیان آمریکایی بود که بیش از ۲۰۰ هزار نیرو میتوانستند به مدت ۴ روز در آن به استراحت بپردازند.
با این حال گفته می شود امریکا پایگاه هوایی خود در پایگاه العدید قطر را حفظ خواهد کرد. برخی از تحلیلگران غربی مدعی هستند انتقال نیروهای آمریکایی به اردن تهدید حملات موشکی در منطقه خلیج فارس از جانب ایران و نیروهای تحت حمایت آن را کاهش میدهد. اما به نظر می رسد این رخداد با افزایش تهدیدهای موجودیتی رژیم صهیونیستی و تعهد امریکا به حفظ امنیت این رژیم ارتباط دارد.
در جنگ 12 روزه اخیر گروههای مقاومت فلسطینی برای اولین بار توانستند با موشک تل آویو و مناطق دور از دسترس دیگر را هدف قرار دهند. این جنگ سبب شد تا عمق امنیتی رژیم صهیونیستی نیز با قیام فلسطینی های ساکن سرزمین های اشغالی 1948 متزلزل شود.
ارزیابی ها حاکیست که امریکا قصد دارد حضور نظامی خود در غرب آسیا را کاهش دهد و بر شرق آسیا به منظور مهار چین تمرکز کند و از طرفی دولت بایدن از قصد خود برای بازگشت به توافق هسته ای با ایران سخن گفته است دو موضوعی که خوشایند رژیم صهیونیستی نیست آن هم در حالیکه این رژیم بیش از هر زمان دیگری از تقویت محور مقاومت احساس خطر می کند.
در کنار این دو موضوع مطالبات برای اخراج نظامیان اشغالگر امریکایی از عراق و سوریه در هفته های اخیر افزایش یافته است و به نظر می رسد انتقال این نظامیان به اردن هم دور از ذهن نباشد.
بر این اساس به نظر می رسد تقویت حضور نظامیان امریکایی در اردن از یکسو به حفظ امنیت رژیم صهیونیستی ربط دارد و از سوی دیگر با توجه به سابقه امریکا در آموزش و سازماندهی گروههای تروریستی در اتاق عملیاتی الموک در مرز اردن با سوریه, این احتمال وجود دارد ارتش امریکا قصد دارد با استفاده از بقایای گروههای تروریستی چون گروه شکست خورده داعش , این گروه را دوباره احیا نماید تا به عنوان پیاده نظام خود در جهت حفظ امنیت رژیم صهیونیستی از آنها استفاده کند.
آنچه آشکار است اینکه همانگونه که حضور نظامیان امریکایی در عراق, سوریه و افغانستان چیزی جز ناامنی برای این کشورها به ارمغان نیاورده است حضور این نیروها در اردن نیز چیزی جز ناامنی برای این کشور و کشورهای همسایه به ارمغان نخواهد آورد.