• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۲۲۱۷۷
تاریخ انتشار: ۲۹ تير ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۶
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

برنامه‌های حمایتی جامع برای شرکت‌های دانش‌بنیان

مدیرکل دبیرخانه شورای راهبری فناوری و تولیدات دانش‌بنیان با تشریح برنامه‌های حمایتی جامع برای شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: این برنامه‌ها شامل حمایت از واحد‌های آسیب‌دیده از جنگ، اولویت‌بخشی به اقلام راهبردی حوزه سلامت و تصویب سه طرح کلیدی توسعه زیست‌بوم نوآوری با بهره‌مندی از اعتبار مالیاتی است.

برنامه‌های حمایتی جامع برای شرکت‌های دانش‌بنیان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، محمد مهدی کرامتی، مدیرکل دبیرخانه شورای راهبردی فناوری و تولیدات دانش‌بنیان معاونت علمی،در نشست اخیر کارگروه دائمی شورای راهبردی فناوری و تولیدات دانش‌بنیان معاونت علمی با اشاره به آسیب‌های وارده به واحدهای صنعتی در طول جنگ، اظهار داشت: برخی از واحدهای صنعتی در طی جنگ تحمیلی دوازده روزه، به صورت کلی یا جزئی آسیب‌هایی را متحمل شدند و همین امر باعث شده دستگاه‌های اجرایی برنامه‌های ویژه‌ای را در این راستا طراحی کنند. صندوق نوآوری و شکوفایی با همکاری معاونت علمی برنامه ویژه‌ای طراحی کرده است، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ICT، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت جهاد کشاورزی و دستگاه‌های مختلف نیز در این زمینه برنامه‌هایی ارائه کرده‌اند.

کرامتی افزود: در پنجاه و سومین جلسه کارگروه دائمی ماده (۳) آیین‌نامه داخلی شورای راهبری فناوری‌ها و تولیدات دانش‌بنیان، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات (ICT)، وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت)، وزارت جهاد کشاورزی و دستگاه‌های مختلف نیز برنامه‌های خود را در این زمینه، ارائه کرده‌اند. لازم به ذکر است که صندوق نوآوری و شکوفایی با همکاری معاونت علمی برنامه ویژه‌ای برای شرکت‌های آسیب‌دیده نیز طراحی کرده‌اند.

مدیرکل دبیرخانه شورای راهبردی فناوری و تولیدات دانش‌بنیان معاونت علمی تصریح کرد: برخی از این آسیب‌ها به‌صورت مستقیم بوده، یعنی خود منطقه و محدوده کارگاه یا کارخانه آسیب دیده‌اند که تعداد محدودی از شرکت‌ها را شامل می‌شود. این شرکت‌ها خسارت‌های سنگینی دیده‌اند و با روش‌های خاصی از جمله کمک‌های بلاعوض و وام‌های کم‌بهره مورد حمایت قرار خواهند گرفت. برخی دیگر نیز به‌صورت غیرمستقیم آسیب دیده‌اند که برای آن‌ها نیز حمایت‌هایی از جمله تمهیداتی مانند استمهال وام‌ها یا تسهیل‌گری‌های دیگر در نظر گرفته شده است.

کرامتی با اشاره به نقش مسئولیت اجتماعی برخی شرکت‌ها، خاطرنشان کرد: برخی از شرکت‌ها در این روزهای سخت، کارهای ویژه‌ای را انجام داده‌اند و یک مسئولیت اجتماعی را در این دوران تقبل کرده‌اند که قابل تقدیر و تشکر است.

حمایت از اقلام راهبردی حوزه سلامت

مدیرکل دبیرخانه شورای راهبردی فناوری و تولیدات دانش‌بنیان معاونت علمی ریاست‌جمهوری، در بخش دیگری از سخنان خود به فهرست پیشنهادی اقلام اولویت‌دار حوزه سلامت شامل تجهیزات، ملزومات پزشکی و فرآورده‌های دارویی که دومین موضوع مطرح شده در پنجاه و سومین جلسه کارگروه دائمی ماده (۳) آیین‌نامه داخلی شورای راهبری فناوری‌ها و تولیدات دانش‌بنیان بود اشاره کرد و گفت: به موجب بند «الف» و «ب» ماده یک قانون جهش تولید دانش‌بنیان باید اقلام راهبردی را در حوزه‌های مختلف شناسایی و حمایت کنیم. ما اقلام را به صورت سالیانه از دستگاه‌ها گرفته، تجمیع و منتشر می‌کنیم اما قرار بر این بود که غیر از آن فعالیتی که به صورت عمومی انجام می‌شود در حوزه‌های خاص این اقلام، غربال‌گری شوند.

به گفته کرامتی، در پنجاه و سومین جلسه کارگروه دائمی ماده (۳) آیین‌نامه داخلی شورای راهبری فناوری‌ها و تولیدات دانش‌بنیان، برای اولین‌بار کار غربال‌گری این اقلام و نهایی‌سازی حمایت ویژه از آنها در حوزه سلامت، با حضور ذی‌نفعان مختلف از وزارت صمت، وزارت بهداشت، معاونت علمی و سازمان غذا و دارو انجام شد.

وی همچنین تصریح کرد: پیش از این نیز کار تحقیقی انجام، با همه ذی‌نفعان مشورت‌ و لیست تهیه شده بود و نهایتاً به‌صورت مشروط تصویب شد.

تصویب سه طرح توسعه زیست‌بوم نوآوری فولاد مبارکه با اعتبار مالیاتی

در نشست اخیر کارگروه دائمی شورای راهبری فناوری‌ها و تولیدات دانش‌بنیان، مصوبه‌ای مهم در خصوص طرح‌های سرمایه‌گذاری با هدف توسعه زیست‌بوم نوآوری ابلاغ شد. بر اساس این مصوبه که بر اساس بند «ت» ماده (۱۱) قانون جهش تولید دانش‌بنیان و با هدف بهره‌مندی شرکت‌ها از مزایای اعتبار مالیاتی تدوین شده است سه طرح کلیدی در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران و دانشگاه صنعتی اصفهان ابلاغ شد.

کرامتی با اشاره به روند راه‌اندازی «مرکز نوآوری و شتاب‌دهی تحول دیجیتال صنعت فولاد» در دانشگاه تهران، از تأمین سرمایه‌گذاری ۱۱۱۹.۳ میلیارد ریالی برای این طرح خبر داد.

وی با تاکید بر اهمیت این طرح در توسعه زیست‌بوم نوآوری، گفت: بر اساس مصوبه مربوطه، ۳۰ درصد از فضای این مرکز به پارک علم و فناوری اختصاص می‌یابد و شرکت سرمایه‌گذار می‌تواند آن را اجاره کند. گروه فولاد مبارکه نیز به مدت ۱۵ سال از این طرح بهره‌برداری خواهد کرد و پس از آن، تمام زیرساخت‌ها در اختیار پارک علم و فناوری دانشگاه تهران قرار می‌گیرد.

این مقام مسئول در خصوص شاخص‌های ارزیابی موفقیت این طرح اظهار داشت: شاخص‌های کلیدی برای سنجش میزان پیشرفت این مرکز تا پایان سال ۱۴۰۴ تعیین شده است. این شاخص‌ها شامل استقرار حداقل ۵۰ شرکت یا واحد فناور در حوزه صنعت۴، ایجاد فضای کار اشتراکی برای دست‌کم ۲۰۰ نفر و تامین خدمات تخصصی در این حوزه است. عدم تحقق این شاخص‌ها می‌تواند منجر به تصمیم‌گیری درباره بازگرداندن اعتبار مالیاتی شود.

کرامتی همچنین با اشاره به سازوکار حل اختلافات احتمالی گفت: در صورت بروز هرگونه اختلاف بین پارک علم و فناوری و گروه فولاد مبارکه، کمیته‌ای با حضور نماینده معاونت علمی تشکیل خواهد شد و رای نماینده معاونت علمی در این کمیته برای طرفین لازم‌الاجرا خواهد بود.

مدیرکل دبیرخانه شورای راهبردی فناوری و تولیدات دانش‌بنیان معاونت علمی، در ادامه با تشریح جزئیات دو طرح مهم دیگر توسعه زیست‌بوم نوآوری در دانشگاه صنعتی اصفهان، از تصویب و راه‌اندازی آزمایشگاه توسعه صنعت ۰/۴ و آزمایشگاه امنیت سایبری خبر داد. این طرح‌ها که با هدف تقویت فناوری‌های نوین و امنیت سایبری تدوین شده‌اند، از مزایای اعتبار مالیاتی موضوع قانون جهش تولید دانش‌بنیان بهره‌مند خواهند شد.

وی در خصوص «آزمایشگاه توسعه صنعت ۰/۴» گفت: این طرح با سرمایه‌گذاری ۲۹۹.۲۵ میلیارد ریال، با هدف توسعه فناوری‌های مرتبط با صنعت ۴ به تصویب رسیده است. بر اساس تفاهم‌نامه، در پنج سال اول، ۳۰ درصد از فضای زیرساخت در اختیار دانشگاه صنعتی اصفهان و ۷۰ درصد در اختیار شرکت فولاد مبارکه خواهد بود. این نسبت در پنج سال دوم به ۵۰/۵۰ تغییر می‌یابد و گروه فولاد مبارکه حداکثر ۱۰ سال از طرح بهره‌برداری خواهد کرد.

این مقام مسئول، همچنین شاخص‌های کلیدی خروجی این آزمایشگاه برای نیمه اول سال ۱۴۰۵ را تشریح کرد: ایجاد فضای کار اشتراکی برای حداقل ۱۰۰ نفر، انجام حداقل ۲۴ پروژه مرتبط با صنعت ۴ و ارائه ۳۰ درصد از ظرفیت خدمات به شبکه آزمایشگاهی کشور از جمله این شاخص‌ها است. همچنین، باقی‌مانده هزینه‌های عمرانی طرح در سال ۱۴۰۴ با تایید دبیرخانه تخصصی اعتبار مالیاتی پذیرفته خواهد شد. سازوکار حل اختلاف در این طرح مشابه طرح مرکز نوآوری دانشگاه تهران و با حضور نماینده معاونت علمی خواهد بود.

کرامتی در ادامه به «آزمایشگاه امنیت سایبری» اشاره کرد و گفت: این طرح که سومین پروژه توسعه زیست‌بوم نوآوری محسوب می‌شود، با سرمایه‌گذاری ۱۴۹.۸۸ میلیارد ریال، با هدف تقویت امنیت سایبری در دانشگاه صنعتی اصفهان تایید شده است. طبق تفاهم‌نامه، در ۱۵ سال اول، ۳۰ درصد از فضای زیرساخت به گروه فولاد مبارکه و ۷۰ درصد به دانشگاه اختصاص می‌یابد و گروه فولاد مبارکه حداکثر ۱۵ سال از طرح بهره‌برداری خواهد کرد.

وی شاخص‌های خروجی این آزمایشگاه را برای نیمه اول سال ۱۴۰۵ برشمرد: استقرار ۱۰ تیم پژوهشی دانشجویی و صنعتی در بخش تحقیق و توسعه و ارائه حداقل ۳۰ درصد از ظرفیت خدمات به شبکه آزمایشگاهی کشور، از جمله این شاخص‌هاست. هزینه‌های عمرانی باقیمانده طرح نیز در سال ۱۴۰۴ با تایید دبیرخانه تخصصی اعتبار مالیاتی پذیرفته می‌شود و رویه حل اختلاف نیز مشابه موارد پیشین خواهد بود.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
روایتی از پرونده‌های امنیتی در مستند «تارکد»
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه
سامانه‌های آسیب‌دیده پدافند هوایی جایگزین شدند
نشست خبری نمایشگاه نقاشی «به گزارش زنان»
ایجاد بازارچه دائمی صنایع‌دستی در یادمان شهدای مرصاد
بحران آب از آنچه امروز صحبت می‌شود، جدی‌تر است
ثبت دمای ۴۸ درجه و بالاتر در ۱۵ شهر خوزستان
دیدار لاریجانی با پوتین در کاخ کرملین
استان تهران چهارشنبه تعطیل شد
بازدید هنرمندان پیشکسوت رسانه ملی از ساختمان شیشه‌ای صدا و سیما پس از حمله صهیونیست‌ها
تداوم موج گرمایی در لرستان
انفجار یک ساختمان در خیابان باهنر رشت
۶ واحد راکد صنعتی آذربایجان غربی به چرخه تولید باز می‌گردد
ستاد راهبری برای رصد پیشرفت برنامه هفتم توسعه تشکیل شده است
کمینه و بیشینه دمای هوای بیست و نهم تیر در سمنان
ثبت بخشش ششمین محکوم به قصاص در آذربایجان‌غربی
تکمیل راه آهن اردبیل نیازمند ۲۵۰۰ میلیارد تومان
آغاز توزیع مرحله جدید کالابرگ برای دهک‌های چهارم و پنجم
تعمیر واحد‌های مسکونی خسارت دیده در جنگ ۱۲ روزه
عبور اوج تقاضای مصرف از ۷۵ هزار مگاوات
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تقویم انتخابات کشور نهایی و ابلاغ شد
واکنش مسکو به تهدید و ادعای اخیر ترامپ درباره بریکس
۲۲ کشته و ۳۶ مصدوم در واژگونی اتوبوس زائران قیروکارزین
زمین لرزه ۵/۱ ریشتری در فاضل آباد
تدوین برنامه ملی کاهش هزینه تولید در بخش کشاورزی
ریاضی‌دانان جوان ایرانی افتخار آفریدند
وفاق و همبستگی ایران در دفاع مقدس ۱۲ روزه باعث پیروزی شد
توافق سوریه و رژیم صهیونیستی برای آتش‌بس
مواضع ارمنستان درباره گذرگاه‌های منطقه ای تغییر نکرده است
کتاب «نسل کشی در قرن ۲۱» در آستانه چاپ دوم
واتس اپ؛ جعبه ناامن پیام رسانی
اوج تقاضای مصرف برق به۷۴ هزار و ۹۶۹ مگاوات رسید
کتاب‌های دفاع مقدس ۱۲ روزه در راه بازار نشر
دستور دادستان کل کشور برای نظارت بر بازار کالا‌های اساسی
دستور عارف برای رسیدگی فوری به وضع مصدومان و بررسی ابعاد حادثه