بنابر اعلام شرکت توانیر، اندیشکده انرژی امبر در گزارشی عنوان کرد: ۱۰ کشور عضو بریکس بیش از نیمی (۵۱ درصد) از تولید برق خورشیدی جهان در سال ۲۰۲۴ را به خود اختصاص دادهاند که در مقایسه با یک دهه گذشته، ۱۵ درصد افزایش داشته است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، بنابر اعلام شرکت توانیر، تجزیه و تحلیل نشان میدهد که چگونه چین، هند و برزیل به عنوان محرکهای اصلی این تغییر ظاهر شدهاند. در سال ۲۰۲۴، چین با ۸۳۴ تراوات ساعت خروجی بزرگترین تولید کننده خورشیدی جهان باقی ماند (تقریبا سه برابر بیشتر از آمریکا در رتبه دوم)، هند به ۱۳۳ تراوات ساعت رسید که از سال ۲۰۱۹ چهار برابر افزایش داشته است، در حالی که برزیل با پیشی گرفتن از آلمان با ۷۵ تراوات ساعت تولید خورشیدی، به پنج تیم برتر جهان پیوست.
در سال ۲۰۲۴، انرژی خورشیدی به تنهایی ۳۶ درصد از افزایش تولید برق در تمام کشورهای بریکس را برآورده کرد که جهش بزرگی از ۱۴ درصد در دهه قبل و تنها ۰.۲۵ درصد در چند دهه قبل از آن بود و هنگامی که با سایر منابع پاک مانند باد، آب و هستهای ترکیب میشود، ۷۰ درصد از افزایش تولید برق در سال ۲۰۲۴ از انرژی پاک حاصل میشود.
"مویی یانگ"، تحلیلگر ارشد برق در "امبر" گفت: کشورهای عضو بریکس دیگر در حاشیه انتقال انرژی پاک نیستند، آنها اکنون بیش از نیمی از تولید انرژی خورشیدی جهانی را تشکیل میدهند. از آنجایی که اقتصادهایی مانند چین، هند و برزیل انرژی خورشیدی را با سرعتی بیسابقه افزایش میدهند، این ارقام پیام روشنی را ارسال میکند: این بلوک شتاب و فرصت رهبری با جاهطلبی بیشتری را دارد و در عین حال امنیت انرژی را تقویت میکند و وابستگی به واردات سوختهای فسیلی را کاهش میدهد.
دادههای اخیر "امبر" نشان میدهد که از ماههای ژانویه تا می ۲۰۲۵، چین تمام تقاضای برق اضافی خود را با انرژی پاک فراهم کرده است. رشد سریع انرژی خورشیدی، همراه با دستاوردهای قوی در باد و سایر منابع پاک، منجر به کاهش تولید سوختهای فسیلی در این کشور شد، هند و برزیل نیز در ژانویه تا آوریل ۲۰۲۵ رشد پرشتاب خورشیدی را با افزایش سالانه ۳۲ و ۳۵ درصدی در مدت مشابه سال گذشته ثبت کردند.