• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۰۶۱۸۴۳
تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۸
اجتماعی » محیط زیست

کیفیت هوای کلان‌شهرها بهتر شده است

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست: امسال کیفیت هوا در کلان‌شهرها در مقایسه با سال 92 بهتر شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ معصومه ابتکار در مراسم کاشت درخت در باغ هنر پردیسان به اقدامات این سازمان در دو سال گذشته در حفاظت محیط زیست اشاره کرد و گفت: در این مدت صدها اقدام و تلاش در ستاد و استان ها انجام شده است اما تا یک حرکت و جنبش اجتماعی در کشور در بحث حفاظت محیط زیست صورت نگیرد و دولت به دنبال این جنبش اقدامات لازم از جمله سیاستگزاری و تدوین قوانین حمایتی انجام ندهد ، مشکلات حل نمی شود.

وی در ادامه یکی از اقدامات این سازمان و دولت در بحث حفاظت محیط زیست را احیای دریاچه ارومیه دانست و افزود: نخستین جلسه دولت یازدهم پس از روی کار آمدن ، بررسی موضوع دریاچه ارومیه و تشکیل ستاد احیای این دریاچه بود.

معاون رئیس جمهور گفت: اکنون بیش از دو سال است که دولت برای احیای این دریاچه و متوقف کردن تراز آبی منفی آن در تلاش است که دستاوردهای خوبی به همراه داشته است . 
وی افزود: بررسی ها نشان می دهد تراز آب دریاچه ارومیه پس از 15 سال افت متوقف شده ، حتی برخی گزارش ها حاکی است که تا حدی نیز افزایش یافته است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: اصلاح الگوی کشاورزی و استفاده از منابع آبی ، نقش بسزایی در روند متوقف شدن کاهش تراز آب دریاچه ارومیه داشته است.

وی با بیان اینکه الگوی کشاورزی و نحوه استفاده از منابع آبی باید در کشور تغییر کند ادامه داد: در این خصوص در دولت یازدهم گام های جدی برداشته می شود اما به ثمر رسیدن آن نیازمند یک جنبش اجتماعی است.

ابتکار در ادامه به موضوع آلودگی هوا به عنوان یکی دیگر از اقدامات مهم دولت اشاره کرد و گفت: حدود چهار ماه بعد از استقرار دولت یازدهم تولید و توزیع بنزین آلوده پتروشیمی متوقف و از همان زمان توزیع بنزین یورو 4 که حداقل استانداردهای مورد قبول را داشت در کشور آغاز شد و اکنون در هشت کلانشهر کشور بنزین با این استاندارد توزیع می شود.

وی با بیان اینکه البته این یکی از محورهای کاهش آلودگی هواست افزود : با وجود همه مشکلات در زمستان امسال 17 روز هوای ناسالم به صورت متوالی داشتیم و به طور قاطع می توانیم اعلام کنیم که کیفیت هوا در کلانشهرها امسال نسبت به سال 92 بهتر بوده است که امیدواریم سال به سال به طور پلکانی شاهد بهبود کیفیت هوا در کلانشهرها باشیم.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه به موضوع مقابله با تخلفات شکار و صید و حیوان آزاری به عنوان دیگر برنامه های اصلی این سازمان اشاره کرد و گفت: سازمان با جدیت این موضوع را دنبال می کند و با همکاری سازمان های مردم نهاد ، جنبش‌هایی در سراسر کشور شکل گرفته است که براساس آن شکارچیان تفنگ های خود را بر زمین می گذارند. 

وی افزود : در این خصوص جریان سازی بسیار خوبی شکل گرفته است.

ابتکار با بیان اینکه برنامه های حفاظت برای گونه هایی همچون یوزپلنگ ایرانی، خرس سیاه و پلنگ ایرانی شکل گرفته است گفت: قانون حمایت از حیوانات در زمینه حیوان آزاری را به دولت ارائه دادیم که در دست بررسی است و امیدواریم با همکاری علاقه‌مندان این طرح تکمیل و برای تصویب نهایی به مجلس ارسال شود .

وی همچین به رد لایحه ارزیابی زیست محیطی در مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و افزود: امیدواریم مجلس بعدی با محیط زیست مهربان تر و همکاری بیشتری داشته باشد.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست همچنین خطاب به وزیر تعاون ،کار و رفاه اجتماعی که در جلسه حضور داشت گفت: از زمانی که تفاهمنامه مشترکی میان سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت تعاون منعقد شده است اقدامات خوبی در زمینه مشاغل سبز و مسوولیت اجتماعی آغاز شد و آن را ادامه خواهیم داد.

وی افزود: در زمینه محیط زیست با چالش ها و مشکلات زیادی مواجه هستیم که اگر دولت برای رفع این مشکلات بر تخلفات زیست محیطی سخت نگیرد در حل این چالش‌ها موفق نخواهیم بود.

معاون رئیس جمهوری در بخشی از سخنان خود خطاب به کودکان حاضر در سالن (که اکثر آنها کودکان کار بودند)گفت: محیط زیست و طبیعت متعلق به شماهاست و هر کسی محیط زیست و طبیعت را نابود کند یعنی حق شما را پایمال کرده است.

وی افزود: یکی از ترمیم دهندگان آلام و دردها طبیعت است و به گفته متخصصان ارتباط با طبیعت، فشار و استرس ها را کاهش می دهد.

ابتکار همچنین از هنرمندان حاضر در این همایش تشکر کرد و گفت: حضور شما در این مراسم موجب دلگرمی و قوت قلب بیشتر ما برای ادامه اقدامات شکل گرفته در سازمان است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
روایتی از پرونده‌های امنیتی در مستند «تارکد»
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه
سامانه‌های آسیب‌دیده پدافند هوایی جایگزین شدند
نشست خبری نمایشگاه نقاشی «به گزارش زنان»
ایجاد بازارچه دائمی صنایع‌دستی در یادمان شهدای مرصاد
بحران آب از آنچه امروز صحبت می‌شود، جدی‌تر است
ثبت دمای ۴۸ درجه و بالاتر در ۱۵ شهر خوزستان
دیدار لاریجانی با پوتین در کاخ کرملین
استان تهران چهارشنبه تعطیل شد
بازدید هنرمندان پیشکسوت رسانه ملی از ساختمان شیشه‌ای صدا و سیما پس از حمله صهیونیست‌ها
تداوم موج گرمایی در لرستان
انفجار یک ساختمان در خیابان باهنر رشت
۶ واحد راکد صنعتی آذربایجان غربی به چرخه تولید باز می‌گردد
ستاد راهبری برای رصد پیشرفت برنامه هفتم توسعه تشکیل شده است
کمینه و بیشینه دمای هوای بیست و نهم تیر در سمنان
ثبت بخشش ششمین محکوم به قصاص در آذربایجان‌غربی
تکمیل راه آهن اردبیل نیازمند ۲۵۰۰ میلیارد تومان
آغاز توزیع مرحله جدید کالابرگ برای دهک‌های چهارم و پنجم
تعمیر واحد‌های مسکونی خسارت دیده در جنگ ۱۲ روزه
عبور اوج تقاضای مصرف از ۷۵ هزار مگاوات
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تقویم انتخابات کشور نهایی و ابلاغ شد
واکنش مسکو به تهدید و ادعای اخیر ترامپ درباره بریکس
۲۲ کشته و ۳۶ مصدوم در واژگونی اتوبوس زائران قیروکارزین
زمین لرزه ۵/۱ ریشتری در فاضل آباد
تدوین برنامه ملی کاهش هزینه تولید در بخش کشاورزی
ریاضی‌دانان جوان ایرانی افتخار آفریدند
وفاق و همبستگی ایران در دفاع مقدس ۱۲ روزه باعث پیروزی شد
توافق سوریه و رژیم صهیونیستی برای آتش‌بس
مواضع ارمنستان درباره گذرگاه‌های منطقه ای تغییر نکرده است
کتاب «نسل کشی در قرن ۲۱» در آستانه چاپ دوم
واتس اپ؛ جعبه ناامن پیام رسانی
اوج تقاضای مصرف برق به۷۴ هزار و ۹۶۹ مگاوات رسید
کتاب‌های دفاع مقدس ۱۲ روزه در راه بازار نشر
دستور دادستان کل کشور برای نظارت بر بازار کالا‌های اساسی
دستور عارف برای رسیدگی فوری به وضع مصدومان و بررسی ابعاد حادثه