افزایش سطح زیر کشت زعفران در خراسان رضوی
افزایش عملکرد در واحد سطح و حمایت از کشاورزان از اهداف طرح جامع تولید زعفران است
سطح زیر کشت محصول زعفران در خراسان رضوی در سال زراعی جاری در مقایسه با مدت مشابه پارسال پنج هزار هکتار افزایش یافت.
به گزارش اخبار استانهای خبرگزاری صدا و سیما، مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: سطح زیرکشت زعفران در سال زراعی جاری به 75 هزار هکتار رسیده است.
آقای نقیبی افزود: متوسط برداشت کنونی زعفران در هر هکتار از مزارع خراسان رضوی چهار کیلوگرم است که در صورت تصویب طرح جامع زعفران این رقم به هشت تا 10 کیلوگرم می رسد.
وی گفت: حجم برداشت زعفران در سال زراعی 93-94 در مقایسه با سال قبل از آن حدود 29 درصد افزایش یافته است.
طرح جامع تولید زعفران سال 1390 در استان خراسان رضوی تهیه و برای تصویب به کمیسیون ماده 215 معاونت برنامه ریزی نهاد ریاست جمهوری ارسال شد و همچنان در انتظار تصویب است.
افزایش عملکرد در واحد سطح از سه کیلوگرم به 10 کیلوگرم، تولید پیاز استاندارد، جلوگیری از کاشت بی رویه و بدون برنامه زعفران، افزایش کیفیت محصول، حمایت از کشاورزان و ایجاد خزانه های تولید پیاز استاندارد و پیاز زعفران دسته بندی شده برای کشت از اهداف طرح جامع تولید زعفران است.
117 هزار خانوار در استان خراسان رضوی زعفرانکار هستند.