• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۳۲۰۱۲۵
تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۳

ناکارآمدی سازمان ملل در بحران انسانی یمن

دیروز مقامات سازمان ملل راهی یمن شدند.

ناکارآمدی سازمان ملل در بحران انسانی یمناسماعیل ولد شیخ احمد فرستاده سازمان ملل در امور یمن بار دیگر در روز یکشنبه با منصور هادی رئیس جمهور مستعفی و فراری یمن در ریاض دیدار کرد.
همزمان با اسماعیل ولد شیخ احمد، استیون اوبراین معاون دبیر کل سازمان ملل متحد در امور بشردوستانه و هماهنگ کننده کمک های فوری عصر یکشنبه وارد صنعا شد که بنا دارد در دیدار سه روزه خود با مقامات یمنی و سازمان های بشردوستانه برای آگاهی از اوضاع مردم غیر نظامی گفتگو کند.
این دیدارها در حالی برگزار می شود که بیش از ده هزار و پانصد یمنی در حملات بیش از یکسال و نیم گذشته رژیم وهابی سعودی به یمن که با حمایت‌های آمریکایی، غربی و عربی انجام می شود به کشته شده اند که حدود 2400 نفر آنان کودک و بیش از 1700 از آنها نیز زن هستند و صدها هزار خانه، مجتمع مسکونی و زیرساختهای شهری یمنی‌ها از جمله حدود 700مسجد و بیش از 260  بیمارستان و مرکز درمانی نیز با خاک یکسان شده است.
به گزارش پایگاه اینترنتی خبری «یمنی پرس»، در بیش از 560 روز حملات رژیم سعودی به یمن بیش از هجده هزار و پانصد یمنی زخمی شده‌اند که حدود 2201 آنان کودک و 1806 نفر آنها نیز زن هستند. در مجموع بیش از بیست و نه هزار و هفتاد یمنی در طول بیش از 560 روز تجاوز به یمن کشته یا زخمی شده‌اند. این آمار که جدیدترین آمار از جنایات هولناک سعودی‌ها و حامیان آنهاست روز جمعه منتشر شده است.
اما این شواهد و اسناد جنایات سعودی ها در حالی منتشر می شود که شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد بار دیگر در تشکیل یک کمیته مستقل بین المللی برای تحقیق درباره جنایات سعودی ها در یمن ناکام مانده است.
این دومین بار است که سازمان ملل و جامعه جهانی در برابر فشارهای عربستان عقب نشینی می کنند. ماه ژوئن گذشته هم نام ائتلاف سعودی از فهرست سیاه قاتلان کودکان در یمن حذف شد. این بار هم قرار بود هلند به نمایندگی از شماری از کشورهای اروپایی، طرح تشکیل کمیته بین المللی را برای تحقیق درباره جنایات سعودی در حق غیرنظامیان در یمن ارائه کند. عربستان، واشنگتن و لندن را برای جلوگیری از مطرح شدن تشکیل این کمیته زیر فشار قرار داد و در نهایت پس از دو روز بحث، درخواست تشکیل این کمیته از طرح پیشنهادی هلند حذف شد.
هلند پیشنهاد کرده بود دستکم کمیته ای برای نظارت بر وضع حقوق بشر در یمن تشکیل شود که این درخواست هم با مخالفت سعودی ها روبرو شد و در نهایت این بخش از طرح پیشنهادی هلند هم برای بازخواست عاملان جنایت ها در یمن حذف شد. عربستان توانست شورای حقوق بشر سازمان ملل را وادار کند تا کمیته تحقیقاتی را که دولت عبدربه منصور هادی رئیس جمهور (فراری و مستعفی) یمن تشکیل داده است، به رسمیت بشناسد.
با این اوصاف که سازمان ملل طرف سعودی و رئیس جمهور فراری یمن دارد، میانجی سازمان ملل تلاش می کند گفتگوهای صلح بین یمنی ها را که از ششم اوت پس از سه ماه گفتگوهای بی نتیجه درکویت تحت نظارت سازمان ملل متحد به حال تعلیق درآمد، ازسربگیرد. اما پس از این گفتگوها، درگیری ها و حملات هوایی متجاوزان سعودی شدت یافته است و اوضاع انسانی نیز در یمن بدتر شده است.
از سوی دیگر تجربه نشان داده است سازمان ملل در این دسته گفتگوها به دنبال تقویت مواضع  طرف های  مورد حمایت خود است. سازمان ملل در مخاصمه یمن نه تنها نتوانسته آتش اختلاف  را  خاموش نماید بلکه به شدت مخاصمه بین المللی افزوده و حتی در مواردی آستانه مخاصمه جدیدی  در یمن نیز بوده است.

----------------
بررسی و تحلیل/ مسلم ملکی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری جشنواره ارتقای شفافیت در زمینه سند تحول قوه قضاییه
محوطه ارگ سلطانیه زنجان ، نیازمند احیا و مرمت
لرستان میزبان نشست کانون های طلاب هلال احمر
بحران خاک در ایران جدی‌تر از بحران آب
وداع با دده موسلوم؛ نغمه‌های فاخر آشیقی جاودانه ماند
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱۱ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
مجازی شدن دانشگاه‌های استان سمنان تا پایان هفته
برگزاری همایش تخصصی سرمایه گذاری با عنوان «آینده‌ای که می‌سازیم» درقم
مصاف چوکا تالش و اسپاد تهران در ایستگاه هفتم لیگ دسته دوم فوتبال
استمرار کاهش کیفیت هوا در سمنان
کشف احتکار ۱۰۰ میلیارد ریالی در مراغه
علوی: تکلیف حضور در مراسم قرعه‌کشی جام جهانی فردا مشخص می‌شود
برگزاری مسابقه نقاشی در تبریز
تمدید تعطیلی فرهنگسرا‌های کیش تا جمعه ۱۳ آذر
سال گذشته مانور پدافندی بامحوریت مراکز هسته‌ای در قم برگزار شد
بسته خبر‌های کوتاه ۱۰ آذر در یک نگاه
چاپ کتاب مجموعه بازی‌های آموزشی در آباده
تعطیلی یک دفتر خدمات مسافرتی و گردشگری در رشت
فعالیت حضوری مدارس استان کرمان؛ ۱۱ و ۱۲ آذر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دانشگاه‌ها و مدارس فارس، فردا مجازی شد
برترین آثار عکاسی خیابانی ۲۰۲۵
اساتید دانشگاه یاسوج در فهرست دانشمندان یک درصد برتر جهان
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور
پاسخ به پرسش‌های متداول طرح جدید بنزین
بازدید رئیس رسانه ملی از فدراسیون کشتی و دیدار با ملی پوشان
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم
ادامه آموزش غیرحضوری دانشگاه‌ها و مدارس استان تهران
شیوع آنفولانزا و غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های هرمزگان
نارکو تروریسم؛ بهانه تازه واشینگتن برای فشار بر کاراکاس
پیش بینی هواشناسی هرمزگان دهم آذر ماه
ارائه خدمات توانبخشی به سالمندان و معلولان آذربایجان شرقی
پیگیری وضعیت سلامت آقای رضا امیرخانی از سوی رهبر انقلاب
درخشش تیم خردسالان آذربایجان‌شرقی در مسابقات تکواندو
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۳ نظر)
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
آتش‌افروز هیرکانی بازداشت شد  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن مدارس ابتدایی چهار شهر و ۲۰ روستای استان مرکزی  (۱ نظر)
امیر حاتمی: آماده‌ایم پاسخ درهم شکننده‌ای به دشمن بدهیم  (۱ نظر)
با وجود تاخیر در تحویل خودروها؛ اقدام سایپا برای پیش‌فروش خودرو  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
بیانیه‌ ونزوئلا در محکومیت‌ آمریکا برای بستن حریم‌ هوایی  (۱ نظر)
خشک شدن ذخایر آبی اروپا  (۱ نظر)
سرعت غیرمجاز، رکن اصلی تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
پدافندهوایی ارتش همیشه در حالت آماده‌باش کامل است  (۱ نظر)
جانباز سرافراز محمود باقری گزنی به همرزمان شهیدش پیوست  (۱ نظر)
فراهم شدن امکان ثبت نام سهام برای متولدین ۱۴۰۱ به بعد  (۱ نظر)
ساخت مسابقه «عائله اَل اَله» در رادیو چی چست  (۱ نظر)