رئیس جمهور فرانسه در گفتگو با شبکه فرانس 24
اولاند: ترامپ نمی تواند توافق نامه هسته ای ایران را زیر سوال ببرد
رئیس جمهوری فرانسه: یقین دارم در مورد مبارزه با تروریسم به راه حل دست خواهیم یافت.
به گزارش سرویس بین المللخبرگزاری
صداوسیما،به نقل از شبکه تلویزیونی فرانس 24، فرانسوا اولاند که برای شرکت در گردهمایی زیست محیطی موسوم به «کوپ بیست و دو» به مغرب رفته است، در مصاحبه اختصاصی با سه رسانه بین المللی فرانسوی به پرسش خبرنگاران پاسخ داد. رئیس جمهور فرانسه گفت: در خصوص توافقنامه زیست محیطی تردیدهایی وجود دارد. در مورد توافق با ایران، ابهاماتی وجود دارد. در باره مواضع پوتین به ویژه مواضع وی در مورد اوکراین ابهاماتی وجود دارد. در خصوص سوریه و این که ماجرای این کشور را چطور به سرانجام برسانیم، سوالاتی وجود دارد. در حالی که یقین دارم در مورد مبارزه با تروریسم به راه حل دست خواهیم یافت، دراین خصوص همچنان ابهاماتی وجود دارد.
توافق هسته ای با ایران:
خبرنگار: یکی دیگر از اظهارات نگران کننده ترامپ در مورد توافق هسته ای با ایران بود. به نظر شما آیا آمریکا این توافقنامه را مجددا به بحث خواهد گذاشت؟ ترامپ گفته است که این توافقنامه، احمقانه ترین توافقنامه تاریخ بوده است. با توجه به این که ترامپ با رژیم بشار اسد با رافت ظاهر شده است، چنین اظهاراتی متناقض به نظر می رسد.
اولاند: فرانسه در بین کشورهای مذاکره کننده بیشترین مطالبات را مطرح می کرد. فرانسه در بررسی اجرای توافقنامه بسیار مصمم است. فقط عقد توافق برای این که ایران سلاح اتمی نداشته باشد مطرح نیست. باید از تمامی روند (اجرای توافقنامه) مطمئن بود. من از لوران فابیوس که نماینده فرانسه در مذاکرات بود بسیار تشکر می کنم. از این رو این توافق تضمین های لازم برای بررسی روند اجرای توافقنامه را تامین کرد. آمریکا می تواند با رئیس جمهوری چون ترامپ این توافقنامه را زیر سوال ببرد؟ نه. من فکر نمی کنم.
خبرنگار: ترامپ گفته بود که توافقنامه را پاره خواهد کرد.
اولاند: من نمی خواهم به حرف هایی که ترامپ در مبارزات انتخاباتی گفته بازگردم. می دانم که واقعیات را باید در نظر گرفت. این توافقنامه تضمین هایی را به ما می دهد. نبود این توافق بسیار بدتر خواهد بود. اگر این توافقنامه توسط یکی از طرف ها پاره شود، این بدان معناست که ایران می تواند به تحقیقات خود ادامه بدهد.
اولاند در خصوص تروریسم و سوریه گفت:
اگر روس ها و اخیراً برخی دیگر فکر می کنند با حفظ بشار اسد برای همیشه، راه حلی برای بحران، جنگ و قتل عام مردم سوریه یافته اند، اشتباه می کنند. مسئله اصلی مبارزه با تروریسم، داعش و تروریسم اسلامی است. اما رژیم از تروریسم برای ارتکاب اقدامات تروریستی استفاده می کند. از این رو ما باید راهکاری سیاسی بیابیم. مبارزه با داعش، این کاری است که ما می کنیم. هم اکنون که من با شما صحبت می کنم، هواپیماهای فرانسه به پرواز در می آیند و در عراق و سوریه حمله می کنند. خاطر نشان می کنم که نیروهایی در ناو هواپیمابر ما (شارل دو گل) مامور نبرد هستند. ما همچنین یک واحد توپخانه در عراق و در نزدیکی موصل مستقر کرده ایم. اولاند ادامه داد: باید برای بحران سوریه راهکاری سیاسی یافت.
خبرنگار: افراط گرایان فرانسوی در الرقه و موصل هستند. آن ها می توانند به فرانسه باز گردند. شمار این افراد حدود ششصد نفر ارزیابی می شود. این تهدید را نباید جدی گرفت؟ چند نفر ممکن است فردا در خاک فرانسه به عملیات جهادی دست بزنند؟
اولاند: شما در باره تعداد این افراد سوال کردید. حدود ششصد فرانسوی و یا کسانی که مقیم فرانسه هستند، در عراق و یا سوریه در میان افراط گرایان و به طور کلی در میان تروریست ها حضور دارند. تاکنون نزدیک به دویست و بیست افراط گرای فرانسوی کشته شده اند. تعدادی از این ششصد افراط گرا ممکن است به فرانسه بازگردند. در میان این افراط گرایان زنان و کودکان نیز دیده می شوند. هر بار که این افراد وارد کشور می شوند، دستگیر و تحویل مقامات قضایی می شوند. به رغم همکاری های اطلاعاتی ما هر افراط گرایی را که وارد فرانسه می شود، دستگیر می کنیم. اکثر این افراط گرایان را شناسایی می کنیم. برای مثال، زنی که در آن جا (عراق یا سوریه) آموزش دیده بود، بلافاصله پس از بازگشت دستگیر و تحویل دادگاه شد. به همین دلیل ما آوارگان را به طور سازمان یافته ای کنترل می کنیم. فرانسه در کنترل مرزهایش مصمم است. شما می دانید که سیزدهم نوامبر سال دو هزار و پانزده توسط این آوارگان دروغین چه اتفاقی در فرانسه رخ داد.
اولاند در خصوص وضع فوق العاده در فرانسه گفت: مادامی که تهدید وجود دارد، وضع فوق العاده ادامه خواهد داشت. تهدید چیست؟ تهدید آن است که ما اکنون با آن وارد جنگ شده ایم. ما تروریست ها را در عراق و سوریه هدف قرار می دهیم. در مالی نیز با استفاده از نیروهای مان در منطقه ساحل، تروریست ها را هدف قرار می دهیم. همواره با افرادی مواجهیم که می خواهند ما را در خاک کشورمان مورد حمله قرار دهند. رئیس جمهوری فرانسه افزود: از هفته های آینده ما شاهد آغاز روند انتخابات ریاست جمهوری و برگزاری تجمعات انتخاباتی خواهیم بود. دولت به من پیشنهاد تمدید زمان وضع فوق العاده را مطرح کرده است و این پیشنهاد به پارلمان ارائه خواهد شد. من خواستار تمدید وضع فوق العاده تا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری هستم.
رئیس جمهور فرانسه در خصوص زیست محیطی گفت:
اولاند که برای شرکت در گردهمایی زیست محیطی موسوم به «کوپ بیست و دو» به مغرب رفته است، در خصوص همکاری آمریکا پس از اوباما کفت: توافق پاریس از نظر حقوقی غیر قابل برگشت بوده و آمریکا این مسئله را تصویب کرده است. اگر آمریکا بخواهد از تعهدات خود سر باز بزند، یک روند حقوقی بسیار طولانی آغاز خواهد شد. آمریکا می تواند تصمیم بگیرد که دیگر به تعهداتش عمل نکند اما چنین کاری به زیان جهان است زیرا این کشور اولین تولیدکننده گاز های آلاینده در جهان است. چنین تصمیمی برای آمریکا بسیار بد خواهد بود. کره زمین را نمی توان با دیوار و حصار قسمت بندی کرد. مشکل آب و هوایی همه را درگیر می کند. بسیاری از شرکت های آمریکایی در تغییر انرژی و اکولوژی دخیل هستند. بسیاری از سازمان ها و شمار زیادی از شهروندان آمریکایی درگیر مسایل زیست محیطی هستند. آمریکا یک کشور فدرالی است. بدین معنی که ایالات مختلف، ایالاتی مثل کالیفرنیا، میشیگان و به طور کلی همه ایالات این کشور، آمریکا را تشکیل می دهند. این ایالات نیز با توافقات زیست محیطی مرتبط شده اند. از اینرو، من فکر می کنم که ترامپ مواضعی اتخاذ خواهد کرد که با مواضعش در دوران مبارزات انتخاباتی تفاوت دارد. اگر چنین کاری نکند، با خطراتی مواجه می شود چرا که در این صورت به وی به چشم کسی که مخالف منافع جهان است، نگاه می شود. اگر ترامپ مثل امروز نتواند با سایر کشورهای جهان کنار بیاید، اولین قربانی شرکت های آمریکایی خواهند بود.
انتخاب ترامپ:اولاند: من در گفت و گوی خود با ترامپ که کمتر از ده دقیقه بود، متوجه شدم که وی قصد آرام کردن فضا را دارد و برای همکاری با شرکای آمریکا و تشکیل دولتی که اعضایش نهایت همبستگی داشته باشند، تلاش می کند. ترامپ به دنبال آرام کردن اوضاع و همکاری با شرکایش است. از سوی دیگر باید دانست رئیس جمهور آمریکا به تنهایی تصمیم گیری نمی کند. کنگره متشکل از مجلس نمایندگان و سنا نیز در تصمیم گیری نقش دارد که تصمیماتش لزوما با آنچه دونالد ترامپ در کارزار انتخاباتی خود مطرح کرده است یکسان نیست.
فرانسوا اولاند در خصوص توافقات مینسک و روسیه گفت:
اگر توافقات مینسک به طور کامل به اجرا گذاشته شود، تحریم های روسیه لغو خواهند شد. برعکس، اگر روسیه مانع تراشی کند، اگر مشکلاتی ایجاد شود، تحریم ها ادامه خواهند داشت. این موضع فرانسه و اروپاست و موضعگیری خوبی است. به طورکلی تحریم ها ابدی نیستند و برای حل یک ماجرا وضع می شوند. من قصد دارم به استقلال فرانسه در تصمیم گیری ها و نقش اروپا اشاره کنم.