• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۶۹۷۲۳۱
تاریخ انتشار: ۱۰ تير ۱۳۹۶ - ۱۰:۰۸
اردبیل » اقتصادی

گزارش// استان اردبیل در مسیر توسعه کاشت انواع گیاهان دارویی

استان اردبیل از جمله استانهای مستعد کشور برای پرورش انواع گیاهان دارویی محسوب می شود به طوری که از این استان به عنوان بهشت گیاهان دارویی یاد می شود.

گزارش مکتوب/ اردبیل /خبرگزاری صدا و سیما

صنعت تولید و فرآوری گیاهان دارویی در دنیا رفته رفته در حال تبدیل شدن به یکی از سودآورترین فعالیت های تولیدی و اقتصادی در بخش های 
استان اردبیل در مسیر توسعه کاشت انواع گیاهان داروییبهداشتی ، درمانی و آرایشی است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، با توجه به تنوع اقلیمی و آب و هوایی ، رویش انواع گیاهان دارویی در ایران تنوع منحصربفردی دارد و این موضوع کشورمان را به یکی از مستعدترین کشورهای جهان در زمینه توسعه صنایع مربوط به گیاهان دارویی تبدیل کرده است.

در سالهای اخیر سرمایه گذاری های قابل توجهی در کشور برای اشتغالزایی در زمینه کاشت و فرآوری گیاهان دارویی انجام شده است به گونه ای که برابر اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی «در دولت یازدهم تولید داروهای گیاهی و سنتی بیش از 230 درصد رشد داشته است و در حال حاضر ارزش کل تولیدات سالانه گیاهان دارویی در کشور بالغ بر 6 هزار میلیارد ریال است.»

برابر آمار اعلام شده از سوی همین وزارتخانه ، در حال حاضر 120 شرکت در زمینه تولید گیاهان دارویی در کشور فعالیت می کنند و حتی 56 قلم داروی گیاهی نیز تحت پوشش بیمه ها قرار گرفته است.

اردبیل بهشت گیاهان دارویی

استان اردبیل از جمله استانهای مستعد کشور برای پرورش انواع گیاهان دارویی محسوب می شود به طوری که از این استان به عنوان بهشت گیاهان دارویی یاد می شود.

«رسول نیکخواه بهرامی» محقق گیاهان داروئی مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل با خاطرنشان کردن اینکه تاکنون بیش از 470 گونه گیاه داروئی در مناطق مختلف استان اردبیل شناسایی شده است و گفت: پراکنش گیاهان داروئی در این مرکز مورد مطالعه قرار گرفته است و با توجه به کمبود آب ، بهره برداری تجاری از این گیاهان داروئی بسیار حائز اهمیت است و از نظر اقتصادی نیز مقرون به صرفه هستند .

به گفته رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل در سال جاری میزان کشت زعفران و انواع گیاهان دارویی در این استان به 110 هکتار افزایش یافته است و در این زمینه 50 نفر مشغول کارند.

عدیل سروی با بیان اینکه در راستای توسعه تولید انواع گیاهان دارویی در استان ، کلکسیون گیاهان دارویی شمال غرب کشور در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی سامیان اردبیل راه اندازی شده است افزود: تاکنون 128 گونه گیاه دارویی اعم از بومی ، غیربومی ، زراعی و طبیعی از مناطق مختلف در این کلکسیون جمع آوری و کشت شده است و انتظار می رود تا پایان امسال این تعداد به 170 گونه افزایش یابد و طبق برنامه زمان بندی شده در پایان اجرای طرح تعداد گونه های جمع آوری شده بالغ بر 250 گونه خواهد بود.

وی تصریح کرد: گونه های کشت شده شامل 90 جنس و 35 تیره شامل خانواده نعناعیان ، چتریان و کاسنیان و بیشتر علفی است.

استان اردبیل در مسیر توسعه کاشت انواع گیاهان دارویی

توسعه مراکز تحقیقاتی و دانش بنیان

سرپرست جهاد دانشگاهی واحد استان اردبیل نیز با اشاره به فعالیت های چندین شرکت دانش بنیان در زمینه تولید انواع گیاهان دارویی در استان گفت: برای شرکت‌ های مستقر در مرکز رشد گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی استان اردبیل، فضا و امکانات دفتری و آزمایشگاهی فراهم شده است .

مهران اوچی اردبیلی ادامه داد: در حال مذاکره برای اخذ صد هکتار زمین زراعی مناسب برای ایجاد گلخانه ، مزرعه و کشت و تولید گیاهان دارویی جهت رفع نیاز واحدهای فناور مرکز رشد و انجام فعالیت ‌های تحقیقاتی هستیم که امیدواریم در نیمه اول سال جاری این رایزنی ‌ها به موفقیت برسد.

وی از تلاش جهاد دانشگاهی استان اردبیل برای تهیه اطلس گیاهان دارویی شهرستان های مختلف این استان خبر داد و گفت: با انجام این طرح تحقیقاتی ارزشمند می‌ توان با اطمینان بیشتری مشارکت کشاورزان هر منطقه را برای کاشت گونه های بومی گیاهان دارویی جلب کرد.

اوچی اردبیلی تصریح کرد: ایجاد گلخانه پرورش گیاهان دارویی ، شناسنامه‌ دار کردن گیاهان دارویی هر منطقه ، ایجاد صنایع تبدیلی و توسعه مرکز آموزش تخصصی از جمله برنامه ‌های جهاد دانشگاهی استان در این راستا است.

جلب مشارکت فارغ التحصلیلان دانشگاهی

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل با بیان اینکه طرح کشت بذرهای گیاهان دارویی با مشارکت فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در پارس‌آباد آغاز شده است گفت: امیدواریم با اجرای این طرح شاهد نتایج مثبت و موثر در این باره باشیم.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، شهامت هدایت با بیان اینکه برای این منظور 10 هکتار از اراضی ایستگاه تولید بذر و نهال مغان در اختیار فارغ التحصیلان واجد شرایط قرار می گیرد افزود: با توجه به استعداد این ایستگاه ، تولید بذور مرتعی گیاهان دارویی فعال شده است که انتظار می رود به نتایج مورد نظر در این زمینه دست یابیم.

وی تصریح کرد: این مرکز به عنوان بزرگترین ایستگاه تولید بذر و نهال از نظر سطحی در کشور محسوب می‌شود و از لحاظ کاشت درختان و فضای سبز رتبه نخست استانی را به خود اختصاص می‌دهد.

استان اردبیل در مسیر توسعه کاشت انواع گیاهان دارویی

اکبر صمدی فرماندار پارس آباد هم از اختصاص 10 میلیارد ریال برای توسعه ایستگاه تولید بذر و نهال در جهت تولید گیاهان دارویی و بذز آنها خبر داد و گفت: با تدابیر اندیشیده شده این ایستگاه در کنار تولید انواع نهال ، به یکی از مراکز اصلی تولید بذور گیاهان دارویی در کشور تبدیل خواهد شد.

به باور کارشناسان خرید تضمینی محصولات گیاهان دارویی از کشاورزان ، ایجاد مراکز تخصصی فرآوری و فروش گیاهان دارویی و راه اندازی غرفه های معرفی و فروش گیاهان دارویی در نمایشگاه های غذایی و دارویی و میراث فرهنگی از جمله راهکارهای تقویت صنعت گیاهان دارویی است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
۳۰ بهمن پایان مهلت ثبت‌نام داوطلبان شورا‌های اسلامی روستا
کاهش ۱۳ درصدی سرقت در لرستان
یک مادر زندانی طعم آزادی را چشید
فردا مراسم چهلم شهید جهاد تبیین در روستای بالا جاده کردکوی
ساخت چرخ‌دنده‌های نیروگاهی ایران با صرفه‌جویی ارزی ۶ میلیون دلاری
مساجد محلی برای وفاق، وحدت و همفکری
از میدان جنگ تا خیابان
برگزاری مراسم آغاز سال تحصیلی دانشجویان بین الملل در دانشگاه علوم پزشکی سمنان
برنامه‌های شبکه افق در ماه رحمت
تأکید بر توسعه نظام‌های هوشمند خدمت رسانی و کاهش مراجعات حضوری
سقف و سابقه از رویه واردات در مقابل صادرات حذف شد
نوسازی ماشین‌آلات صنعتی در گرو تأمین مالی
مستندسازی تجارب ایران در مقابله با بیابان‌زایی
مدارس ابتدایی خراسان رضوی «مدرسه تراز» می‌ شوند
باز طراحی مأموریت‌های تعلیم و تربیت با تدوین «طرح تربیت هوشمند» در فارس
واگذاری زمین به ۴۹۰ گچسارانی متقاضی در طرح جوانی جمعیت
پایان دو جشنواره دفاع مقدس در شیراز
لزوم آمادگی بخش کشاورزی آذربایجان شرقی برای مقابله با موج سرما
امضای تفاهم نامه وزارت نفت ، دانشگاه صنعتی شیراز و موسسه استنادی
نمایشگاه شهر کتاب در دوگنبدان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مرحله نخست رزمایش نیروی دریایی سپاه در جزایر ایرانی
وزیر رفاه: دهک‌بندی از معیار دریافت یارانه حذف شد
بازتاب اعلام حمایت افغانستان از ایران در برابر آمریکا
پایان دور دوم گفتگوهای هسته ای ایران و آمریکا
توضیحات قالیباف درباره افزایش حقوق‌ها در سال آینده
نجات کودک ۴ ساله با پیجویی‌های پلیس/معجزه در دل طوفان؛ خداوند جان کودک کرمانی را از مرگ نجات داد!
عکس‌های ارسالی برای مسابقه عکاسی حیات وحش لندن
برگزاری مراسم چهلم شهدای مقاومت ملی در مرودشت
عراقچی با مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دیدار کرد
ما داغدار و عزادار خون‌های ریخته شده در فتنه دی‌ماه هستیم
دعوت ستادکل نیروهای مسلح از مردم برای حضور در گرامیداشت شهدای فتنه آمریکایی - صهیونی
اهدای عضو یک خانم ۴۵ ساله در قم
حقوق گمرکی ۴ درصدی برای واردات انواع خودرو در سال آینده
رژیم صهیونی تلاش می کند مذاکرات خراب شود
دور دوم مذاکرات در ژنو، ظهر امروز
مرحله نخست رزمایش نیروی دریایی سپاه در جزایر ایرانی  (۷ نظر)
فرمانده جدید دانشگاه دافوس ارتش منصوب شد  (۵ نظر)
ماچادو شریک جرم ربایش مادورو است  (۱ نظر)
جایزه معتبر فیزیک جهان به استاد یزدی اعطا شد  (۱ نظر)
اجرای نخستین تراموای شهری کشور در تبریز  (۱ نظر)
بازتاب اعلام حمایت افغانستان از ایران در برابر آمریکا  (۱ نظر)
اختلال در سایت ایران خودرو از آغاز ثبت نام  (۱ نظر)
محدودیت پروازی جنوب‌شرق در چارچوب اطلاعیه‌های هوانوردی  (۱ نظر)
نجات کودک ۴ ساله با پیجویی‌های پلیس/معجزه در دل طوفان؛ خداوند جان کودک کرمانی را از مرگ نجات داد!  (۱ نظر)
روبیو: منتظر نتایج گفت‌و‌گو‌ها با ایران می‌مانیم  (۱ نظر)
ما داغدار و عزادار خون‌های ریخته شده در فتنه دی‌ماه هستیم  (۱ نظر)
عزیمت وزیر امور خارجه به سوئیس  (۱ نظر)
تخت‌روانچی: مسئله غنی‌سازی صفر مطرح نیست  (۱ نظر)
شهادت مأمور انتظامی پاسگاه سوسن ایذه   (۱ نظر)
قطار قم ـ تبریز بهار ۱۴۰۵ راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)