• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۶۹۷۵۴۳
تاریخ انتشار: ۱۰ تير ۱۳۹۶ - ۱۲:۱۹
بین الملل » تحلیلی

کیسینجر و متیس ‌زمینه‌ را برای گفتگوهای پوتین و ترامپ آماده کردند

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، دستور کار دیدار دونالد ترامپ و ولادیمیر پوتین روسای جمهور آمریکا و روسیه، در دیداری که بی سروصدا در کرملین بین هنری کیسینجر وزیر امور خارجه و مشاور امنیت ملی اسبق آمریکا و پوتین برگزار شد، مشخص شده بود.
پایگاه خبری صهیونیستی «دبکا فایل» وابسته نوشت: اندکی پیش از آنکه روز پنجشنبه بیست و نهم ژوئن(هشتم تیر) خبر دیدار هفته آینده ترامپ و پوتین اعلام شود، اچ آر مک مستر مشاور امنیت ملی آمریکا در خصوص ضرورت مقابله با رفتار بی ثبات کننده روسیه در مکان هایی مانند بالکان، جلوگیری از مناقشه و  نیز گسترش حوزه های همکاری صحبت کرد.
این سخنان به نظر می رسد ضد و نقیض باشد.
وقتی مک مستر اعلام کرد دیدار پوتین و ترامپ در حاشیه نشست سران گروه بیست در آلمان برگزار می شود، از وی درباره دستور کار این نشست سوال شد. وی پاسخ داد: «دستور کار مشخصی وجود ندارد. رئیس جمهور درباره هر آنچه بخواهد صحبت می کند.» این صحبت مک مستر واقعیت ندارد.
دستور کار دیدار ترامپ و پوتین در دیداری که بی سروصدا در کرملین بین هنری کیسینجر وزیر امور خارجه و مشاور امنیت ملی اسبق آمریکا و پوتین برگزار شد، مشخص شده بود.
کیسینجر نود و چهار ساله که شهرتش را به مهارتش در ایجاد ارتباط های غیر ممکن برای غلبه بر اختلاف های بین المللی آشتی‌ناپذیر مدیون است، در حال ظاهر شدن به عنوان فردی است که ترامپ بی تجربه در خصوص امور پیچیده خارجی مخفیانه از او کمک می خواهد.
پیش از نخستین دیدار ترامپ و پوتین، کاخ سفید به بشار اسد رئیس جمهور سوریه هشدار داد در صورت استفاده مجدد دمشق از سلاح های شیمیایی ضد مردم کشورش، با  پیامدهای جدی روبرو می شود.
ادعاهایی مبنی بر آماده شدن رژیم اسد برای انجام دادن حمله شیمیایی وجود داشت.
جیمز متیس وزیر دفاع آمریکا پس از گذشت بیست و چهار ساعت توانست این بحران را مهار کند. وی گفت:«سوری ها چنین کاری را انجام ندادند.» متیس گفت هشدار آمریکا مانع از آن شد که سوریه طرح حمله شیمیایی را پیش ببرد.
متیس متوجه شد در نطفه خفه کردن این بحران، مهم است زیرا اگر آمریکا دومین حمله مستقیم خود را در سوریه ظرف مدت سه ماه انجام می داد، دیدار ترامپ و پوتین لغو می شد.
هشدار به اسد ممکن است از بخشی از کاخ سفید مطرح شده باشد که موافق دیپلماسی کیسینجر و ترامپ درباره موضوعات پیچیده نیست و آن را شیوه ای بسیار نزدیک به شیوه برخورد باراک اوباما با موضوعات دشوار می داند.
وزیر دفاع و فرماندهان نظامی این هفته اولویت های واشنگتن در سوریه را به روشنی بیان و اعلام کردند اقدام ارتش آمریکا باید به جنگ با تروریست های داعش محدود شود. بنابراین، تنها منطقه ای که احتمالا مورد علاقه آمریکا خواهد بود، دره رود فرات در شرق سوریه است. این موضوع با قول ترامپ مبنی بر ریشه کنی داعش، مطابقت دارد.
متیس این هفته به خبرنگاران گفت: «برای ممانعت از بروز درگیری های اجتناب ناپذیر میان جنگجویان مورد حمایت آمریکا و نیروهای دولتی طرفدار سوریه از جمله پشتیبانی هوایی سوریه، دره رود فرات جدا و به مناطق «عاری از تنش» افزوده می شود.»
وزیر دفاع آمریکا به وارد کردن نیروهای کشورش به نبرد برای محدود کردن حضور نظامی ایران و روسیه در سوریه یا مقابله با تصرف تدریجی مرز عراق و سوریه بدست نیروهای سوری، حزب الله و ایران، علاقه ای نشان نداد. متیس کاملا بر دره فرات و حضور داعش در آنجا متمرکز بود. به سختی می توان از این تصور خودداری کرد که وزیر دفاع آمریکا همه این کارت های نظامی را به کیسینجر نشان داد تا وی از آنها در مصاحبه اش با پوتین در زمان آماده کردن زمینه دیدار وی با ترامپ استفاده کند.
در حالی که چند روز به دیدار ترامپ و پوتین در هامبورگ باقی است، می توان پیش بینی کرد دشمنان بسیار فعال ترامپ در داخل آمریکا، هر آنچه را در توان دارند، برای خرابکاری نخستین دیدار رو در روی رئیس جمهور این کشور با پوتین، به کار می بندند، اقدامات مخالفان وی در خاورمیانه و اروپا نیز که به قوت خود باقیست. کاخ سفید و کرملین، در تلاش برای هر گونه دگرگونی موازنه قدرت -که این نشست سران ممکن است آن را پیشنهاد کند- احتمالا با حقایق نگران کننده ای روبرو می شوند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فراخوان ثبت‌نام منازل شخصی استیجاری شهر اصفهان برای نوروز ۱۴۰۵
اتصال هوشمند محلات کمتر برخوردار به صنایع بزرگ با هوش مصنوعی
مساجد در تدارک ماه میهمانی خدا
تامين 80 درصد منيزيت صنايع مادر کشور، از معادن منيزيت سیستان و بلوچستان
تمرکز البرز بر توسعه صادرات به اقلیم کردستان عراق
رتبه ۵۳ برای آخرین اسکی‌باز ایران در المپیک زمستانی ۲۰۲۶
آیین اهدای نشان سروسیمین پارسی جان
 افزایش۱۰۶ کرسی به کرسی ها شورا‌ی شهر و روستای استان زنجان
افزایش حجم ذخیره آب سد مهاباد با پرآب شدن رودخانه‌ها
خبر خوش برای خانوار‌های عشایری و روستایی
توقیف محموله کالای قاچاق در اندیمشک 
غبارروبی مساجد خراسان رضوی در آستانه ماه رمضان
انتقال بیش از ۲۴ تن پسماند شیمیایی به مراکز مجاز امحاء
خراسان‌رضوی، قهرمان پاراتیراندازی ایران
قرار روزه‌داران با «قرار» مستحکم‌تر می‌شود
صرفه‌جویی ۱.۵ میلیون دلاری داروسازی اکسیر برای کشور
نقش کلیدی سد بالارود در کنترل سیلاب
اخبار کوتاه گلستان؛ چهارشنبه ۲۹ بهمن
آلومینیوم اراک قهرمان لیگ برتر فوتبال امید‌های باشگاه‌های کشور
میزبانی «سحر زمزمه سی» از مهمانان ماه خدا در صداوسیمای آذربایجان غربی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
«جادوگر فوتبال» به پنج سال حبس محکوم شد
پایان دور دوم گفتگوهای هسته ای ایران و آمریکا
بازتاب سخنان مقام معظم رهبری در رسانه‌های مختلف
ارتش برای مقابله با دشمن آماده است
افتتاح هتل مجموعه رفاهی فرهنگیان شیراز
عکس‌های ارسالی برای مسابقه عکاسی حیات وحش لندن
ما داغدار و عزادار خون‌های ریخته شده در فتنه دی‌ماه هستیم
قدرت هوایی ایران در گرو هم‌افزایی جنگنده و پهپاد است
پزشکیان: نیرو‌های انتظامی مایه عزت و امنیت کشورند
تلاش برای اجرای خط ۳ مترو مشهد
درخشش قصه‌گویان خوزستانی در بیست‌وهفتمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی
نشست پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان یزد
دستورالعمل فعالیت صنوف و اماکن عمومی در ماه رمضان ۱۴۰۴
لزوم آمادگی بخش کشاورزی آذربایجان شرقی برای مقابله با موج سرما
دور دوم مذاکرات در ژنو، ظهر امروز
مرحله نخست رزمایش نیروی دریایی سپاه در جزایر ایرانی  (۱۴ نظر)
بازتاب اعلام حمایت افغانستان از ایران در برابر آمریکا  (۵ نظر)
بازتاب سخنان مقام معظم رهبری در رسانه‌های مختلف  (۳ نظر)
ما داغدار و عزادار خون‌های ریخته شده در فتنه دی‌ماه هستیم  (۱ نظر)
قطار قم ـ تبریز بهار ۱۴۰۵ راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
دستورالعمل فعالیت صنوف و اماکن عمومی در ماه رمضان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
شهادت مأمور انتظامی پاسگاه سوسن ایذه   (۱ نظر)
مراسم تحلیف سردفتران اسناد رسمی گیلان در رشت  (۱ نظر)
افزایش قیمت نان و بنزین در سال آینده صحت ندارد  (۱ نظر)
نیجریه استقرار نظامیان آمریکا درخاک خود را تأیید کرد  (۱ نظر)
ویژه‌های رمضانی شبکه چهار  (۱ نظر)
اطلاعیه استخدام نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)