• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۷۶۰۲۸۸
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۶:۵۴
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

هشدار درباره مواد مضر روغن‌های گیاهی

رئیس انجمن آترواسکلروز ایران گفت: ایزومرترانس موجود در روغن‌های گیاهی در بدن با تبدیل شدن به «چربی بد» موجب انسداد عروق قلبی و مغزی می‌شود.

دکتر مسعود قاسمی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در حاشیه نشست خبری نوزدهمین کنگره بین المللی تازه‌های قلب و عروق افزود: روغن‌های حیوانی لزوماً روغن‌های مفیدی برای بدن نیستند؛ روغن‌های حیوانی اگرچه عارضه کمتری نسبت به روغن‌های نباتی دارند، اما مصرف بیش از اندازه آن‌ها ممکن است مضر باشد و بیماران قلبی نباید به هیچ وجه از این روغن‌ها استفاده کنند.

وی گفت: این که روی روغن‌های گیاهی نوشته می‌شود: «بدون کلسترول» جنبه بازرگانی دارد، زیرا روغن گیاهی اصلاً نمی‌تواند کلسترول داشته باشد، اما روغن گیاهی می‌تواند ایزومر ترانس بالایی داشته باشد.

قاسمی با بیان اینکه روغن گیاهی حاوی ایزومر ترانس می‌تواند از روغن حیوانی به مراتب مضرتر باشد ادامه داد: موقع خرید تنها نباید به واژه «بدون کلسترول» توجه شود بلکه روغن گیاهی نباید جامد یا نیمه جامد باشد؛ همچنین کره گیاهی اگر نامناسب و حاوی ترانس است بسیار مضر است. 

این متخصص قلب و عروق ادامه داد: ایزومر ترانس یکی از اشکال شیمیایی روغن مایع است و مشخص شده است ایزومر ترانس در بدن باعث انسداد قلبی و مغزی می‌شود.

وی با بیان اینکه امیدواریم ۵۰ درصد روغن‌های موجود در بازار ایزومر ترانس را نداشته باشند گفت: امیدواریم این روغن‌های مایع یا ایزومر ترانس نداشته یا زیر یک درصد داشته باشند، زیرا این ایزومر بسیار برای بدن مضر و خطر آفرین است.

وی افزود: خانم‌ها گلایه دارند که روغن مایع سخت‌تر از روغن جامد از روی اجاق گاز پاک می‌شود باید اعلام شود روغن مایع یا جامد یکسان هستند، اما روغن مایع را بدتر کرده اند، هیدروژن به آن اضافه شده است تا حمل و نقل آسان تری داشته باشد و عملا بدتر از روغن جامد شده است. 

مسعود قاسمی با اشاره به اینکه ایزومر ترانس باید از داخل روغن‌های مایع گیاهی حذف شود ادامه داد: بیشتر از ۲۰ درصد کالری روزانه نباید از چربی‌ها شامل روغن‌ها و چربی موجود در سایر مواد غذایی تهیه شود.

وی با بیان اینکه بهترین روغن برای تهیه موادغذایی روغن زیتون است ادامه داد: روغن زیتون بهترین روغن گیاهی است و نباید حرارت داده شود، ولی به علت قیمت بالا محدودیت مصرف دارد.

قاسمی با بیان اینکه اطلاق عنوان «روغن زیتون مناسب حرارت بالا» درست نیست ادامه داد: امکان ندارد روغنی که ذاتش مغایر با حرارت بالاست را مناسب سرخ کردن معرفی کنند؛ البته باید ماهیتش را تغییر داده باشند که دیگر روغن مفیدی نیست.

رئیس انجمن آترواسکلروز گفت: تقلبی بودن و اصیل نبودن روغن زیتون مرز ۸۵ درصدی را رد کرده است و این روغن‌ها چه داخلی و چه خارجی تقلبی است و با طعم دهنده این طعم را پیدا می‌کند، البته نه اینکه روغنش مسموم باشد، اما ۲۰ درصدش روغن زیتون و ۸۰ درصدش روغن دیگری است، بنابراین به منبع تهیه روغن زیتون حتما توجه شود.

مسعود قاسمی تاکید کرد: بیماران قلبی و عروقی مصرف روغن را باید به حداقل برسانند و سرخ کردن را فراموش کنند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
توضیحه خوبی نبود برایع اینکه روغنه گیاهی بده یا خوب
نظر شما
آخرین اخبار
ضوابط فعالیت سکو‌های خارجی
جوی آرام در لرستان
والیبال کمتر از ۱۶ سال دختر آسیا؛ ایران مغلوب فیلیپین شد
اختلال در واردات و تامین نهاده‌های دامی
بازگشت ۶۴۰ میلیون به حساب مالباخته فضای مجازی
ایران قوی با دستان توانمند دانش آموزان ساخته می‌شود
مقاومت تا پیروزی
چهاردهمین تور نظارتی قوه قضاییه
دستگیری سارق اماکن خصوصی با ۱۰ فقره سرقت در زنجان
پیگیری مشکلات نوبت دهی در درمانگاه‌های بیمارستان‌ها
مدیر کل صدا و سیمای زنجان:الگوی سوم زن ایرانی را روایت کنیم
مناطق شمالی کشور در رصد فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
عضویت ستاره لیگ برتر دوچرخه سواری ایران در باشگاه اسپور توتو
ارسالی‌های شما به با مخاطبان در یازدهم آبان ماه
داوود مهابادی به‌عنوان سرمربی جدید تیم فوتبال داماش گیلان انتخاب شد
مسابقات قهرمانی موی تای رده‌های جوانان و بزرگسالان کردستان
عضویت سه دانش آموز در شورای آموزش و پرورش استان
خبر‌هایی از برگزاری برنامه‌های هفته بسیج دانش آموزی در گرمسار
شرهانی دهلران فردا میزبان یادواره شهدای عملیات محرم
دعوت از لرستانی ها برای حضور در راهپیمایی ۱۳ آبان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جهاد نهاجا برای دفاع از مرز‌های هوایی ایران مایه افتخار است
تایید قهرمانی کشتی آزاد ایران در رقابت‌های جهانی ۲۰۱۵
تحویل ویلای ۸ هزار متری متهم چای دبش به بانک ملت
امضای قرارداد‌های بزرگترین طرح جمع‌آوری گاز‌های مشعل
پاسخ دانشگاه علوم پزشکی یزد درباره فوت مادر مهریزی
فرصت طلایی ایران در عصر چندقطبی شدن جهان
بدرفتاری کارمندان دولت را گزارش کنید
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود
اعلام نتایج اولویت بندی طرح مادران ایران خودرو؛ ۱۱ آبان
نتانیاهو برای اهداف داخلی، به دنبال از سرگیری جنگ است
بی‌ثباتی قیمت برنج
آتش‌سوزی در مراتع شمال معلم‌کلایه
میدان امیر چخماق یزد
بررسی پیش‌نویس موافقتنامه همکاری‌های قضایی بین ایران و عربستان
قطع آب ادارات پر مصرف؛ قانون برای همه یکسان است
پیش ثبت نام ۷۳۰ نفر برای تشرف به حج تمتع ۱۴۰۵  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت  (۱ نظر)
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت مادر شهیدان عاکفی  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)