• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۷۸۷۱۳۴
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۸ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۷:۴۱
مازندران » اقتصادی

بهره برداری از بزرگترین مرکز تحقیقاتی دانه های روغنی کشور+فیلم

بزرگترین مرکز تحقیقاتی کاربردی و تولید بذر دانه های روغنی کشور همزمان با رونمایی از سه رقم محصول دانه روغنی در ساری بهره برداری شد.

بزرگترین مرکز تحقیقاتی  و تولید بذر دانه های روغنی کشور در ساریبه گزارش خبرگزاری صدا وسیما، آیت الله نور االله طبرسی نماینده ولی فقیه در مازندران در این آیین بر توسعه کشت دانه های روغنی در راستای توسعه اقتصادی اشاره کرد و گفت : باید در تولید دانه های روغنی از جمله سویا و کلزا به خودکفایی برسیم و واردات این گونه محصولات با همت و تلاش متخصصان و محققان کشاورزی به صفر رساند.

وی بر توسعه کشت دانه های روغنی در مناطق کوهپایه ای و دشت ، حمایت از کشاورزان و ارائه تسهیلات کم بهره به کشاورزان تاکید کرد.

نماینده ولی فقیه درمازندرن با بیان اینکه اندیشه و ابتکار برای رسیدن به تولید نیازمند سرمایه است گفت : با خود کفایی تولید محصولات راهبردی کشاورزی همچون گندم ،دانه های روغنی اقتصاد کشور با کوچکترین تحریم شکننده نخواهدشد.

علیرضا مهاجر مجری طرح دانه های روغنی وزارت جهادکشاورزی نیز گفت : سالیانه 3 میلیارد دلار ارز کشور صرف واردات روغن خام، کنجاله و سویا می‌شود که با توسعه و تولید بذرهای اصلاح شده دانه های روغنی سعی در کاهش خروج ارز کمتری از کشور هستیم.

وی افزود: با اقدام های خوب وزارت جهاد کشاورزی و استفاده از رقم های اصلاح شده از سال گذشته تاکنون حدود ١٧٠ هزارتن کلزا از کشاورزان خریداری شده است.

مجری طرح دانه های روغنی وزارت جهادکشاورزی گفت: نزدیک به 68 هزار و 500 تن کلزا پارسال در کشور تولید شد که این رقم امسال بیش از 2.5 برابر رسیده است.

مهاجر با اشاره به اینکه برنامه افزایش سطح زیرکشت کلزا در سال زراعی 97-1396 از شهریور ماه امسال در مناطق سردسیر و در مهرماه در مناطق معتدل مازندران و گلستان در سطح 300 هزار هکتار اغاز خواهد شد، گفت: از این سطح کشت پیش بینی می شود بیش از 500 هزار تن کلزا در کشور تولید شود.

وی افزود: در جهت حمایت از موسسات تحقیقاتی خرید بذر و معرفی به کشاورزان در دستور برنامه قرار دارد .

حیدر پور رئیس جهاد کشاورزی مازندران نیز گفت: یکی از طرح های اقتصاد مقاومتی تامین روغن از منابع داخلی همچون کشت کلزا و سویا در افق 1404 است که قرار است 70درصد روغن مورد نیاز از منابع داخلی تامین شود .

وی با بیان اینکه دانه روغنی کلزا از سال گذشته مورد حمایت قرار گرفته است افزود: پارسال سطح کشت کلزا به دو برابر و میزان تولید 4 برابر افزایش یافته است .

رئیس جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه سطح کشت کلزا از 5 هزار هکتار پارسال به 11 هزار هکتار و میزان تولید این محصول به 19 هزار و 500تن در استان رسیده است ، گفت: پیش بینی می شود در سطح 20 هزار هکتار از زمین های کشاورزی مازندران به کشت کلزا اختصاص یابد .

حیدرپور افزود: به منظور حمایت از کشاورزان در این بخش 51 دستگاه بذر کار با 50 درصد کمک بلاعوض به کشاورزان استان تسهیلات پرداخت شد و قرار است امسال 80 دستگاه دیگر به ناوگان زراعت استان افزوده شود.

شادی نو مدیرعامل شرکت مرکز تحقیقاتی کاربردی و تولید بذر دانه های روغنی کشور در ساری نیز گفت: این مرکز کار تحقیقاتی بر روی ژرم پلاست ها انجام می دهد و تولید بذر ، تولید ارقام  ، اصلاح ارقام کشور را برعهده دارد .

وی افزود: تاکنون اصلاح ژنتیکی روی چهار رقم اصلی دانه روغنی شامل کلزا ، سویا گلرنگ و آفتابگردان صورت گرفته است.

وی مهمترین مزیت این رقم های اصلاح شده را کاهش هزینه کشاورزی در کاشت ، داشت ، برداشت و افزایش تولید برشمرد.

در این مراسم  از یک رقم سویا به نام آرین و دو رقم کلزا به نام های زمان و مهتاب که در موسسه تحقیقات ثبت گواهی بذر و نهال کشور ثبت شده است ، رونمایی شد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
دانلود

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
لطفا از المپیاد برگزار شده هم گزارش یا خبری بگذارید متاسفانه تمام این گزارش حول محور کنفرانس بود
نظر شما
آخرین اخبار
طرح هوشمند سازی موتورخانه‌های ادارات دولتی و مدارس در چهارمحال و بختیاری
خودسوزی در دادسرای عمومی و انقلاب کهنوج
حفظ قهرمانی، هدف اصلی حضور در پاراآسیایی جوانان
توزیع شیر در مدارس قم از ۱۵ آذر
جشن اکران فیلم دختر برقی در سینما آزادی کرمانشاه
مسئولان پای میز خدمت در بوکان
عملیات علیه سازمان فتو در ترکیه
پیگیری درخواست‌های ۱۰۵ نفر از مراجعین به دادگستری خوزستان
یزد در آستانه گره‌گشایی بزرگ ترافیکی
برگزاری مانور سراسری زلزله و ایمنی در مدارس اردبیل
افزایش جابجایی مسافر از پایانه‌های مسافربری خوزستان
معرفی کشاورزان و تولیدکنندگان برتر فارس
مردم ایران میراث دار نهضت جنگل و روحیه استکبار ستیری یک روحانی مبارز
اعزام کاروان راهیان نور اشنویه به مناطق عملیاتی جنوب کشور
برتری مس کرمان بر فرازبام خاییز دهدشت درلیگ برتر هندبال
انتشار بیش از ۱۲۰ عنوان کتاب دفاع مقدس در کهگیلویه و بویراحمد
بیش از ۶ میلیون تخلف ساکن در پایتخت اعمال قانون شده‌اند
متوسط قیمت کالا‌های خوراکی در آبان ماه
حفاظت ۴ هزار نیرو از ۳۰ میلیون هکتار عرصه‌طبیعی کشور
«مسئولیت و سازندگی»، منتخب کتاب فصل دانشجویان شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دانشگاه‌ها و مدارس فارس، فردا مجازی شد
پیگیری وضعیت سلامت آقای رضا امیرخانی از سوی رهبر انقلاب
برترین آثار عکاسی خیابانی ۲۰۲۵
پاسخ به پرسش‌های متداول طرح جدید بنزین
اساتید دانشگاه یاسوج در فهرست دانشمندان یک درصد برتر جهان
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی
تسلیت رهبر انقلاب به آقای سقاب اصفهانی
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور
ادامه آموزش غیرحضوری دانشگاه‌ها و مدارس استان تهران
بازدید رئیس رسانه ملی از فدراسیون کشتی و دیدار با ملی پوشان
شیوع آنفولانزا و غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های هرمزگان
ماجرای یک پیام!
کلاف سردرگم قیمت گذاری خودرو‌های مونتاژی
تلاش آمریکا برای نفوذ در بوسنی و هرزگوین
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۴ نظر)
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن مدارس ابتدایی چهار شهر و ۲۰ روستای استان مرکزی  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
با وجود تاخیر در تحویل خودروها؛ اقدام سایپا برای پیش‌فروش خودرو  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
بیانیه‌ ونزوئلا در محکومیت‌ آمریکا برای بستن حریم‌ هوایی  (۱ نظر)
خشک شدن ذخایر آبی اروپا  (۱ نظر)
پدافندهوایی ارتش همیشه در حالت آماده‌باش کامل است  (۱ نظر)
سرعت غیرمجاز، رکن اصلی تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
جانباز سرافراز محمود باقری گزنی به همرزمان شهیدش پیوست  (۱ نظر)
فراهم شدن امکان ثبت نام سهام برای متولدین ۱۴۰۱ به بعد  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)