• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۸۰۰۳۴۶
تاریخ انتشار: ۲۰ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۱:۳۶
اقتصادی » آب و انرژی

۲۵ درصد از ظرفیت جدید تولید برق به انرژی‌های نو اختصاص می‌یابد

معاون وزیر نیرو و رییس سازمان ساتبا گفت: در ۴ سال آینده ۲۵ درصد از کل ظرفیت نصب شده جدید کشور برای تولید برق از محل انرژی‌های نو تأمین می‌شود.

۲۵ درصد از ظرفیت جدید تولید برق به انرژی‌های نو اختصاص می‌یابدبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما سیدمحمد صادق زاده معاون وزیر نیرو و رییس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا) در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو در مورد دستاوردهای وزارت نیرو در زمینه تولید داخلی پنل‌های خورشیدی اظهار داشت: خوشبختانه در دو سال اخیر ۲ اتفاق مهم در زمینه انرژی‌های نو در کشور افتاده است؛ اول اینکه دانش فنی و تحقیقات بنیادین در زمینه انرژی‌های نو در کشور بسیار پیشرفت کرده است و ما در حال حاضر بیش از ۲۰ گروه تحقیقاتی داریم که در این زمینه تحقیق می‌کنند و دوم اینکه؛ انرژی‌های نو در سال‌های اخیر جایگاه بسیار مناسبی در سبد انرژی کشور پیدا کرده‌اند.
وی افزود: قبل از سال ۹۵ تقریباً می‌توان گفت: انرژی خورشیدی جایگاه چندانی در سبد انرژی کشور نداشت، اما الان اینگونه نیست و ما در این زمینه قادر شده‌ایم چندین خط تولید پنل‌های خورشیدی در کشور راه بیندازیم.
وی تصریح کرد: خط تولید پنل‌های خورشیدی در شیراز که در سال گذشته افتتاح شد یکی از مدرن‌ترین خط تولیدهای دنیاست و دارای ظرفیتی بالغ بر ۲۵۰ مگاوات در سال است که در حال حاضر حدود ۱۳۰ مگاوات را به‌صورت تمام مکانیزه تولید می‌کند.
معاون وزیر نیرو و رییس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره وری ایران (ساتبا) ادامه داد: به جرأت می‌توان گفت: خط تولید پنل‌های خورشیدی در شیراز با همتاهای خود در کشورهایی مثل آلمان برابری می‌کند و حتی شاید بتوان گفت: از آن نیز پیشرفته‌تر است.
وی تأکید کرد: با افتتاح خط تولید شیراز، در حال حاضر ظرفیت تولید پنل‌های خورشیدی در داخل کشور به حدود ۲۱۰ مگاوات می‌رسد که توسط ۵ شرکت خصوصی در ۵ شهر فیروز، مشهد، شیراز، یزد و سمنان تولید می‌شود.
صادق زاده خاطرنشان کرد: ما امیدواریم در یکی دو سال پیش رو، یک خط تولید ۵۰ مگاواتی در بجنورد، ۱۰۰ مگاواتی در کرج و ۲۰۰ مگاواتی در قشم و سایر شهرهای ایران را نیز به بهره‌برداری برسانیم.
وی تأکید کرد: با افتتاح این طرح‌ها، ظرفیت تولید پنل‌های خورشیدی در کشور به حدود ۵۰۰ مگاوات در سال می‌رسد.
وی اضافه کرد: برنامه ریزی ما این است در ۴ سال آتی ۲۵ درصد از کل ظرفیت نصب شده جدید در کشور از محل انرژی‌های نو تأمین شود.
وی تصریح کرد: در حال حاضر حدود ۹۰ درصد از ظرفیت نصب شده انرژی‌های پاک در کشور متعلق به انرژی بادی و خورشیدی است که امیدواریم در سال آتی سهم انرژی بادی و خورشیدی هر کدام به تنهایی به ۴۵۰ تا ۵۰۰ مگاوات از کل انرژی‌های نصب شده پاک در کشور برسد.
معاون وزیر نیرو و رییس سازمان ساتبا در مورد مزیت استفاده از انرژی‌های نو در کشور به‌ویژه انرژی خورشیدی اظهار داشت: به جهت تابش مناسب نور خورشید در کشور در طول سال ما از پتانسیل بسیار خوبی در این زمینه برخوردار هستیم، علاوه بر این، استفاده از نیروگاه‌های خورشیدی کوچک باعث می‌شود تا نیاز به نصب پست‌های عظیم برق در کشور برای تنظیم ولتاژ‌ها از بین برود.
وی اضافه کرد: راه‌اندازی هر نیروگاه خورشیدی می‌تواند اشتغال پایدار ایجاد کند و برآورد‌ها نشان می‌دهد با رساندن ظرفیت تولید پنل‌های خورشیدی به ۴۵۰ مگاوات در سال می‌توان حدود ۱۵۰ هزار شغل پایدار ایجاد کرد.
وی تصریح کرد: در سال گذشته به تنهایی ما توانستیم حدود ۲۵ هزار شغل پایدار در زمینه انرژی‌های نو در کشور ایجاد کنیم و ما امیدواریم در سال‌های آتی این میزان را به ۲۵۰ هزار شغل برسانیم که تن‌ها ۲۰۰ هزار شغل آن در زمینه بهره‌برداری از این نیروگاه‌ها خواهد بود.
وی تأکید کرد: همچنین می‌توان حدود ۱۲۵ هزار شغل را به صورت غیرمستقیم نیز در این زمینه ایجاد کرد.
صادق زاده گفت: از جمله مزیت‌های دیگر استفاده از نیروگاه خورشیدی، پایین بودن هزینه تمام شده آن‌هاست که روز به روز نیز این هزینه‌ها در حال کاهش است، به گونه‌ای که بسیاری از کشور‌ها ترغیب شده‌اند به سمت توسعه این نوع نیروگاه‌ها حرکت کنند.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا در کشوری که انرژی‌های فسیلی به وفور یافت می‌شود، حرکت به سمت انرژی‌های نو مقرون به صرفه است، گفت: علاوه بر مزیت هایی که تاکنون در مورد توسعه انرژی‌های نو گفته شد، باید اشاره کرد که اگر در هزینه تمام شده تولید هر کیلووات ساعت برق، هزینه‌های سوخت و یارانه‌های سوخت را به حساب آوریم می‌توان گفت که همین الان نیز هزینه تولید برق از انرژی خورشیدی ارزان‌تر از نیروگاه‌های حرارتی است.
وی در پایان گفت: نباید فراموش کرد که نیروگاه خورشیدی و انرژی‌های نو از بدو پیدایش وابسته به مردم و توسط خود آن‌ها شکل گرفتند، این در حالی است که ریشه پیدایش نیروگاه‌های حرارتی به دولت‌ها بر می‌گردد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فراخوان اقامه نماز طلب باران در قطر و سوریه
چهار ماه بلاتکلیفی پارکینگ مرکز شهر زنجان
اعلام اسامی اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره ملی «آیات»
سفر مدیر حوزه‌های علمبه کشور به خوزستان
زنجان؛ ۵۶ درصد سبز، میراثی که نیازمند عزم ملی برای بقا است
نخستین حضور ایران در نمایشگاه حج و عمره عربستان
هشدار هواشناسی کشاورزی در زنجان از شنبه ۲۴ آبان
نهج‌البلاغه می‌تواند ایران را به الگوی جهانی تبدیل کند
گشتی در بازار اقلام اساسی
اجرای رزمایش «اعلام وضعیت هشدار عمومی از طریق تلفن همراه» در ۴۸ ساعت آینده
آزمون استخدامی محیط زیست اسفندماه برگزار می شود
افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی در دستور کار است
صنایع‌دستی، حلقه پیوند خلاقیت انسانی با اقتصاد پایدار
آتوسا گلشادنژاد سومین طلایی تیم ملی کاراته
با وجود محدودیت منابع آبی ایران به سمت خودکفایی غذایی حرکت می‌کند
جهش اقتصادی زنجان؛ از جذب سرمایه خارجی تا فتح ۵۲ بازار جهانی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۲ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۲۲ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
۱۰ هزار واحد استیجاری دولتی برای زوج‌های جوان تا پایان سال
ادامه وزش بادهای شدید در سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اجرای رزمایش اعلام وضعیت هشدار عمومی از طریق تلفن همراه
والیبال بازی های همبستگی اسلامی؛ امشب، ایران - عربستان
استعفای شهردار اهواز و برکناری چند مقام شهری در پی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»
لایحه حذف معافیت‌های مالیاتی تقدیم مجلس می‌شود
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد
آماده سازی زیرساخت‌های نرم‌افزاری و فنی انتخابات شوراها
اگر در کشور‌های همسایه ناامنی شود منطقه متضرر می‌شود
چالش‌های قدرتمندتری برای رژیم صهیونی به وجود خواهد آمد
آخرین جزئیات اجرای مرحله جدید کالابرگ
کرونای «تیغی» و ایجاد درد سوزنده و شدید در گلو
۲ کشته و یک زخمی در تصادف ۳ تریلی در بروجرد
توضیحات سخنگوی دولت درباره قیمت بنزین
تخصیص بیش از ۴۳ هزار سکه طلا در حراج مرکز مبادله ایران
وسایل نقلیه شخصی از اصلی‌ترین عوامل آلودگی هوا
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۳ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
آلودگی هوا عامل مرگ بیش از یکهزار و ۶۰۰ نفر در خوزستان  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)