• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۸۲۶۵۷۰
تاریخ انتشار: ۰۵ مهر ۱۳۹۶ - ۱۸:۱۷

آدرس غلط بارزانی به کردهای اقلیم

رئیس منطقه اقلیم کردستان عراق در توجیه لزوم برگزاری همه پرسی جدایی به کشتار کردها در زمان رژیم صدام متوسل شده است.

آدرس غلط بارزانی به کردهای اقلیممسعود بارزانی رئیس منطقه اقلیم کردستان عراق در توجیه لزوم برگزاری همه پرسی جدایی به کشتار کردها در زمان رژیم صدام متوسل شده و عملیات انقال را به پیش کشیده است که اجرای ان از سوی رژیم صدام به قتل عام کردها انجامید. اما سوالی که پیش می آید این است که مگر الان صدام و رژیم بعثی وجود دارد که بارزانی برای جلوگیری از تکرار کشتار کردها به بهانه همه پرسی جدایی متوسل شده است!  آیا براستی می توان موقعیت کنونی کردهای عراق را با زمان صدام یکسان تلقی کرد؟!  آیا فقط کردها در زمان صدام قتل عام شدند یا شیعیان و حتی بخشی از سنی ها نیز همپای آنها قتل عام شدند؟  آیا راه مقابله با کشتار در واگرایی است یا همگرایی؟ آیا سهم منطقه اقلیم از بازتوزیع قدرت و ثروت در عراق نوین کمتر بوده یا بیشتر؟  به طور کلی آیا منطقه اقلیم در خلال چند سالی که از برپایی نظام سیاسی جدید در عراق می گذرد چیزی کمتر از آنچه که اکنون در لوای استقلال مطرح می شود ، داشته است؟
پاسخ به تک تک سوال ها فرصت و مجال بیشتری می طلبد اما به طور خلاصه می توان گفت که موقعیت کنونی کردهای اقلیم کردستان عراق در مقایسه با زمان صدام تفاوت بنیادی کرده است و در حال حاضر منطقه اقلیم هیچ کم و کسری ندارد که بخواهد با جدایی از دولت مرکزی آن پر کند.  در حال حاضر منطقه اقلیم هم دخل و خرج های خاص خود را دارد و هم اینکه در مواقع ضروری می تواند از ظرفیت های دولت مرکزی نیز استفاده کند.
همچنین در زمان صدام این تنها کردها نبودند که قتل عام شدند بلکه شیعیان بیش از کردها کشته دادند و حتی اعراب سنی نیز هزینه دادند. لذا راه حل آن تغییر رژیم و تشکیل نظام کثرت گرا بود که این مشکل یک دهه و نیم پیش حل شد. لذا پیش کشیدن جدایی به مفهوم پشت و پا زدن به همه تلاش ها وپیشرفت هایی است که در این مدت حاصل شده؛  و خون هایی که در این مدت برای برپایی و تثبیت نظام سیاسی جدید عراق داده شده دهها و شاید صدها برابر خونی است که کردها در زمان صدام دادند و لذا باید حرمت همه خون های ریخته شده حفظ شود . 
در ضمن راه حل مقابله کشتار نه در واگرایی بلکه در همگرایی است کما اینکه بعد از جنگ جهانی دوم تلاش شد روابط و همکاری های میان قدرت هایی مثل فرانسه و المان که در دو جنگ اول و دوم روبروی هم بودند، در سازوکارهای جدید تقویت  و پیوندهای اقتصادی بین دو طرف برقرار شد. از این دید منطقه خاورمیانه در فضای پسا داعش به یک طرح مارشال بومی نیاز داشت تا پیوندهای جدیدی را در منطقه برقرار کند اما راهی که منطقه اقلیم در پیش گرفته از یک سایکس –پیکوی جدید خبر می دهد.
و در نهایت می توان گفت که منطقه اقلیم در دوره پسا صدام به دستاوردهای عظیمی در عرصه های مختلف سیاسی، اقتصادی و غیره دست یافته  که هرگز قابل قیاس با دوره صدام نبوده است و این دست آوردها در سایه همراهی و همکاری با دولت مرکزی حاصل شده و لذا این احتمال جدی وجود دارد که با طرح جدایی همه دستاوردهای گذشته در دوره پسا صدام بر باد رود و منطقه اقلیم بار دیگر وارد تونل تاریک شود.
------------------------------
احمد کاظم زاده

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آماده سازی زیرساخت‌های نرم‌افزاری و فنی انتخابات شوراها
برگزاری جشنواره استانی آذردخت در تبریز
اجرای طرح آبخیز داری زیدشت طالقان
برپایی نمایشگاه صنایع‌دستی و هنر‌های تجسمی در خوی
وسایل نقلیه شخصی از اصلی‌ترین عوامل آلودگی هوا
ضرورت آمادگی مدیریت شهری قبل از آغاز بارش‌ها
نوسازی ناوگان حمل‌ونقل ارومیه گامی به سوی شهری پایدار و توسعه‌یافته
کاهش ۶۷ درصدی ورودی سد‌های آذربایجان‌غربی
تقدیر از همکاری صدا و سیمای مرکز آذربایجان‌غربی در انعکاس فعالیت‌های بخش کشاورزی
جهاد کشاورزی مدافع حقوق تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان است
بررسی هشت پرونده شورای اصلاحات ارضی در آذربایجان غربی
هم‌افزایی رسانه‌ای برای آگاهی‌بخشی عمومی از پروژه‌های راه و شهرسازی 
به زودی لایحه حذف معافیت های مالیاتی تقدیم مجلس می شود
عزم راسخ گروه جهادی شهدای سهرورد برای آبادانی
نمایشگاه قهوه ایران؛ از کارگاه‌های تخصصی تا دهکده برشته‌کاران
ایران‌مال میزبان برند‌های جهانی قهوه؛ سومین نمایشگاه بین‌المللی قهوه آغاز شد
عطر قهوه در ایران‌مال پیچید؛ آغاز جشن قهوه‌دوستان ایران
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۲۱ آبان ۱۴۰۴
لزوم هم‌افزایی سطوح جامعه در سیاست بازآفرینی شهری
اعزام کاروان راهیان نور دانش‌آموزان عجب‌شیر به مناطق عملیاتی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تیم ملی فوتبال ایران وارد شهر العین شد
۲۰ سرنشین در هواپیمای نظامی ترکیه حضور داشتند
مقاومت در لبنان وارد مرحله بازدارندگی هوشمند شده است
جنگ بی صدا، کشف و شناسایی تعدادی از نفرات اصلی موسسه ایران آکادمیا در داخل و خارج از کشور
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی
بهبودی ۵ تا ۱۵ درصدی بارش‌ها با بارورسازی ابر‌ها
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند
دلجویی رئیس‌جمهور از خانواده مرحوم احمد بالدی
آغاز رأی گیری سراسری ششمین انتخابات پارلمانی در عراق
رشد ۸ درصدی برای نجات اقتصاد ضروری است
روزگاری کودکان زیر سایه موسفیدان قد می کشیدند
مسئولیت‌های اجتماعی معادن به‌صورت منسجم، هدفمند و قانون‌مند اجرا شوند
جلسات فشرده مجلس برای بررسی عملکرد یکساله برنامه هفتم
شورای عالی انقلاب فرهنگی، ستون نظام فرهنگی کشور
رصد انبارهای کالاهای اساسی در استان تهران؛ هیچ کمبودی وجود ندارد
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
اجرای پویش سلامت علوی طرح شهید رئیسی در بروجرد  (۱ نظر)
آلودگی هوا عامل مرگ بیش از یکهزار و ۶۰۰ نفر در خوزستان  (۱ نظر)
بررسی پیشرفت طرح‌های نهضت ملی مسکن در شهر‌های جدید پرند، فولادشهر و بینالود  (۱ نظر)
اینترنتی شدن ثبت‌نام کارت سوخت المثنی  (۱ نظر)