پخش زنده
امروز: -
وزير کشور لبنان اعلام کرد: آمار غير رسمي از مشارکت 49.2 درصدي مردم در انتخابات پارلماني لبنان خبر مي دهد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما ؛ رويدادهاي انتخابات پارلماني لبنان به شرح ذيل است ..
تصاوير شادي مردم در مناطق مختلف لبنان به خاطر پيروزي فهرست مقاومت در انتخابات
همزمان با انتشار نتایج اولیه شمارش آرای انتخابات پارلمانی لبنان، مردم در مناطق مختلف این کشور از جمله صور، بعلبک، هرمل و ضاحیه جنوبی بیروت، پیروزی فهرست های مورد حمایت مقاومت را جشن گرفتند و با حمل پرچم های حزب الله در خیابان ها به شادی پرداختند.
وزير کشور لبنان: مشارکت 49 درصدي مردم در انتخابات پارلماني
به نقل از شبکه تلويزيوني الميادين وزير کشور لبنان اعلام کرد: آمار غير رسمي از مشارکت 49.2 درصدي مردم در انتخابات پارلماني لبنان خبر مي دهد.
وزير کشور لبنان با تشکر از همه کساني که در برگزاري انتخابات پارلماني مشارکت داشتند؛ گفت برگزاري اين انتخابات يک دستاورد بزرگ و روز دموکراسي براي لبنان بود.
نهاد المشنوق در يک نشست خبري جزئيات برگزاري انتخابات پارلماني لبنان، نتايج اوليه آرا و ميزان مشارکت مردم در اين انتخابات را تشريح کرد.
المشنوق در اين باره گفت کساني که در انتخابات شرکت نکردند بايد مسئوليت اين اقدام خود را برعهده بگيرند و در آينده اعتراضي به نحوه عملکرد سياستمداران نداشته باشند.
وي افزود ارتش و نيروهاي امنيتي نقش مهمي در موفقيت روند برگزاري انتخابات در لبنان ايفا کردند. آمار غير رسمي از مشارکت 49.2 درصدي مردم در اين انتخابات خبر مي دهد که در مقايسه با آخرين انتخابات که در سال 2009 برگزار شد و 54 درصد مردم در آن مشارکت داشتند، کاهش يافته است. کمترين ميزان حضور مردم در حوزه دوم بيروت به ميزان 31 درصد و بيشترين ميزان حضور در حوزه دوم شمال بود. اکثر شکايت هايي که درباره روند برگزاري انتخابات از سوي برخي از جريان ها و احزاب به وزارت کشور فرستاده شده است، مربوط به نقض محدود قوانين از سوي هواداران شماري از نامزدها و تيراندازي هوايي بوده است.
وزير کشور لبنان تأکيد کرد اين انتخابات يک دستآورد بزرگ و روز دموکراسي براي لبنان بود، هر چند هنوز زود است درباره نتايج نهايي و احتمالا غافلگير کننده انتخابات سخن بگوييم.
نوزدهمين انتخابات پارلماني لبنان با حضور بيش از سه ميليون و هفتصد هزار واجد شرايط راي دادن براي انتخاب 128 نماينده مجلس آغاز شد.
انتخابات پارلماني لبنان، نخستين انتخابات پس از 9 سال در اين کشور برگزار مي شود. شعب رأي گيري از ساعت هفت به وقت محلي براي پذيرش حدود سه ميليون و هفتصد هزار رأي دهنده تحت تدابير شديد امنيتي باز شدند. 1880 شعبه رأي گيري ساعت 19 بسته خواهند شد و نتايج احتمالا از فردا در 15 حوزه اعلام خواهد شد. انتظار مي رود طرفداران حزب الله، بيشترين کرسي ها را کسب کنند. پارلمان لبنان 128 نماينده دارد.
تقاضای شیخ نعیم قاسم برای تمدید مهلت انتخابات
معاون دبيرکل حزب الله لبنان با اشاره به اشتياق مردم براي شرکت در انتخابات بر اساس قانون جديد، تمديد زمان انتخابات را براي فراهم شدن امکان مشارکت همه مردم در انتخابات، خواستار شد.
شيخ نعيم قاسم در گفتگو با خبرنگاران درباره روند برگزاري انتخابات پارلماني لبنان و ميزان مشارکت مردم در آن گفت: از روند انتخابات چنين بر مي آيد که مردم شور و شوق زيادي دارند اما به نظر مي رسد انتخابات به زماني بيشتر از آنچه در نظر گرفته شده است نياز دارد. اين بدان معناست که بسياري از مردم بيم آن دارند نتوانند در انتخابات شرکت کنند و همين مسئله باعث ازدحام (مقابل مراکز راي گيري) شده است. هم اکنون سرگرم رايزني با وزير کشور هستيم تا زمان انتخابات تمديد شود.
معاون دبيرکل حزب الله لبنان تاکيد کرد: روند برگزاري انتخابات را در همه حوزه هاي کشور پيگيري مي کنيم. اميدواريم همه کساني که شايستگي آن را دارند موفق شوند. هر قدر ميزان مشارکت بيشتر باشد مردم بيشتر به خواسته هاي خود براي انتخابات نمايندگان دست پيدا مي کنند. اشتياق مردم براي شرکت در انتخابات بر اساس قانون نسبي بيشتر از تمايل آنها براي شرکت در انتخابات بر اساس قانون اکثريت است.
وي درباره تمديد انتخابات گفت: پيشنهاد ما اين است که زمان راي گيري دو ساعت تمديد شود تا کساني که نتوانسته اند در انتخابات شرکت کنند بتوانند خود را به مراکز راي گيري برسانند. برگزاري انتخابات در يک روز در سراسر لبنان کار بسيار سختي است. تمديد انتخابات ضروري است و به صلاح است که انتخابات تمديد شود.
وي در پايان در پاسخ به سوال يکي از خبرنگاران مبني بر اين که پس از انتخابات تعامل شما با جريان المستقبل تغيير خواهد کرد گفت: بايد منتظر شويم زيرا پس از انتخابات محاسبات تغيير خواهد کرد.
نماينده پارلمان لبنان: روند مشارکت در مناطق جنوبي لبنان، فهرست پيروز را قابل پيش بيني کرده است
نماينده پارلمان لبنان از فراکسيون وفاي به مقاومت استقبال مناطق جنوبي لبنان از انتخابات پارلماني را بسيار گسترده خواند و افزود اين نوع مشارکت فهرست پيروز در انتخابات را قابل پيش بيني کرده است.
به گزارش شبکه تلويزيوني المنار لبنان، محمد رعد رئيس فهرست امل و وفا در حوزه سوم انتخاباتي جنوب لبنان که در گفتگو با خبرنگار المنار در نبطيه سخن مي گفت، تصريح کرد، واقعيت اين است که تمامي مناطق جنوب به ويژه حوزه سوم انتخاباتي شاهد موجي از حرکت مردمي است، موجي که به نوعي همه پرسي درباره گزينه مورد نظر مردم به شمار مي آيد. پيش بيني ما اين است که از هم اکنون مشخص است در اين مناطق کدام فهرست پيروز است اما متاسفانه برخي تدابير چه در نحوه اخذ راي و يا چگونگي ورود به مراکز رايگيري نامناسب است و به نوعي چالش و مانع محسوب مي شود.
تاکيد وزير لبناني بر لزوم حفظ وحدت ملي در مقابل تهديدات رژيم صهيونيستي
وزير دارايي لبنان و نامزد جنبش امل، بر لزوم حفظ وحدت در اين کشور در برابر تهديدات رژيم صهيونيستي تاکيد کرد.
به گزارش شبکه تلويزيوني الميادين، علي حسن خليل در مصاحبه با اين شبکه گفت: فهرست جنبش امل و فهرست وفاداري به مقاومت، بيانگر خواست مردم است. بايد در قانون انتخابات، با وجود نکات مثبت آن بازنگري شود.
خليل افزود: هر نوع تعرض اسرائيل به لبنان در درجه اول مستلزم بالاترين سطح وحدت ملي است و ما براي تحقق آن تلاش مي کنيم. در نتيجه بحراني شدن مسايل منطقه اي، لبنان با چالش هايي روبروست. بايد با يکديگر متحد باشيم تا اين ثبات را حفظ کنيم.
شيخ ماهر حمود: بايد در اين انتخابات به خط مقاومت رأي دهيم
رئيس اتحاديه جهاني علماي مقاومت در لبنان ضمن ايده آل توصيف کردن روند رأي گيري در انتخابات پارلماني اين کشور تأکيد کرد مردم اين کشور در انتخابات پارلماني بايد به خط مقاومت رأي دهند.
به گزارش شبکه تلويزيوني الميادين، شيخ ماهر حمود در مصاحبه با اين شبکه، درباره برگزاري انتخابات پارلماني لبنان گفت: روند رأي گيري تقريبا ايده آل است.
حمود افزود: بايد در اين انتخابات به خط مقاومت رأي دهيم. اگر به تاريخ معاصر از هفتاد سال پيش تاکنون نگاه کنيم مي بينيم که هيچ پديده اي شرافتمندانه تر از مقاومت وجود ندارد. مقاومت از نظر نظامي موفق شد. ممکن است در سطح سياسي در همان سطح پيروزي به دست نياورد اما دستکم اطمينان داريم که در مسير درست حرکت مي کنيم.
شهروند لبناني پس از رأي دادن: از مقاومت که در شرايط دشوار از ما حمايت کرد حمايت مي کنيم
يکي از شهروندان لبناني در گفتگو با خبرنگار شبکه تلويزيوني المنار مستقر در يکي از شش حوزه انتخاباتي در شهر هرمل گفت وقتي مقاومت لبنان در شرايط دشوار از ما حمايت کرد ما نيز وظيفه داريم در اين شرايط آسان از مقاومت حمايت کنيم.
يکي از رأي دهندگان پس از آنکه رأي خود را به صندوق انداخت در گفتگو با خبرنگار المنار گفت برخي در پي آن بودند تا درباره مشارکت اهالي بقاع در انتخابات و تداوم حمايت آنان از مقاومت ترديدهايي ايجاد کنند اما ما به نداي سيد حسن نصرالله( دبير کل حزب الله لبنان) پاسخ داديم و هيچگاه از حمايت مقاومت دست نخواهيم کشيد. وقتي مقاومت از ما در شرايط دشوار حمايت کرد وظيفه ماست که ما نيز در اين شرايط آسان از مقاومت حمايت کنيم.
استقبال مردم از انتخابات
خبرنگار المنار در گزارشي مستقيم از يکي از حوزه هاي انتخاباتي بيروت از قانون جديد انتخابات پارلماني در کشور ( قانون نسبي) ابراز رضايت کرد.
در اين گزارش يکي از راي دهندگان ميزان استقبال مردم را قابل توجه دانست و ابراز داشت، تاکنون در برگزاري انتخابات مشکلي نبوده است.
در اين گزارش روند برگزاري انتخابات بسيار منظم و به مراتب بهتر از گذشته خوانده شد و آمده است، مشارکت زنان و مردان تاکنون قابل توجه بوده است.
سعد الحريري: اين انتخابات جشن دموکراسي است
شبکه تلويزيوني المنار گزارش داد: سعد الحريري نخست وزير لبنان پس از انداختن راي خود به صندوق، گفت: اين انتخابات مانند جشن دموکراسي است.
نخست وزير لبنان راي خود را در بيروت به صندوق انداخت
نخست وزير لبنان با حضور در يکي از حوزه هاي انتخاباتي بيروت راي خود را به صندوق انداخت.
به گزارش شبکه تلويزيوني المنار، سعد حريري پس از خروج از اين حوزه انتخابيه در جمع مردم حضور يافت و به شکايت چند نفر از معلولان و کم تواناني که به دليل نبود تسهيلات لازم براي راي گيري از افراد کم توان، شکايت داشتند گوش فرا داد و ضمن دلجويي از آنان ابراز اميدواري کرد در آينده اين مشکلات مرتفع گردد.
ميشل عون رئيس جمهور لبنان براي شرکت در انتخابات پارلماني لبنان در يکي از حوزه هاي راي گيري حضور پيدا کرد.
به گزارش تلويزيون رويترز ميشل عون پس از حضور در حوزه راي گيري راي خود را به صندوق انداخت و انگشت خود را به نشانه شرکت در انتخابات در جوهر مخصوص فرو برد.
ميشل عون: مجلس نمايندگان از نهادهاي مهم در لبنان است
رياست جمهوري لبنان پس از آنکه رأي خود را در حوزه انتخاباتي حاره حريک در ضاحيه جنوبي بيروت به صندوق انداخت در کنفرانس خبري پارلمان را از نهادهاي اساسي لبنان خواند و گفت: اختيارات و وظايف مجلس نمايندگان از نظر ما مقدس است.
به گزارش شبکه تلويزيوني المنار، ميشل عون تأکيد کرد، امروز در حوزه فعاليت ها و اقدامات ملي سياسي در لبنان، براي مردم کشور مهم ترين روز است، امروز مردم لبنان اشخاصي را بر مي گزينند که چهار سال آنان را نمايندگي خواهند کرد.
وي افزود، مجلس نمايندگان از نهادهاي مادر است که اختياراتش در تمامي قوا توزيع شده است. اين اتفاق براي لبنان و براي همه شما بسيار مهم است، ما اختيارات و وظايف مجلس نمايندگان را مقدس مي دانيم، بسياري از کشورها داراي نظام مشارکت الزامي در انتخابات هستند اما ما مشارکت مردم را بر عهده خودشان گذاشته ايم و مردم در اين زمينه آزادند.
رئيس جمهوري لبنان ادامه داد، هر چه مشارکت شما در انتخابات بيشتر باشد ميزان پاسخگويي و مسئوليت پذيري نمايندگانتان نيز بيشتر خواهد بود. اميدواريم انتخاب شما بر اساس خواسته و اراده خودتان باشد و افرادي را انتخاب کنيد که خودتان مي خواهيد زيرا نظام انتخاباتي در اين دوره از انتخابات نظام تفضيلي نيست، در نظام نسبي انتخابات مي توانيد به کساني رأي دهيد که خودتان مي خواهيد. بر اساس نظام نسبي ممکن است نامزدهايي از يک فهرست انتخاباتي پيروز شوند و نامزدهايي از همين فهرست نيز به پارلمان راه نيابند در نتيجه نمايندگان شما مي توانند برخاسته از اراده کامل سياسي شما باشند.