• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۱۲۲۶۳۸
تاریخ انتشار: ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۳:۴۵
اقتصادی » صنعت
در دیدار با معاون نخست وزیر کرواسی مطرح شد؛

دولت کرواسی از حضور بانک‌های ایرانی در زاگرب حمایت کند

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران در دیدار با معاون نخست وزیر کرواسی خواستار حمایت دولت این کشور از حضور بانکهای ایرانی در زاگرب شد.

دولت کرواسی از حضور بانک‌های ایرانی در زاگرب حمایت کندبه گزارش خبرگزاری صداوسیما غلامحسین شافعی در این دیدار با اشاره به روابط مثبت سیاسی بین دو کشور گفت: امیدواریم در روابط اقتصادی نیز تحولاتی هماهنگ با روابط سیاسی ایجاد شود. طی چند سال گذشته این امیدواری به وجود آمده که می‌توانیم در توسعه مناسبات اقتصادی دو کشور گام‌های خوبی برداریم.
رئیس اتاق ایران با اشاره به سفر خود به کرواسی ادامه داد: مذاکرات خوبی با اتاق اقتصاد کرواسی انجام شد و شاهد اثرات قابل‌توجهی در فعالیت‌های اقتصادی بخش خصوصی دو کشور هستیم. در سفری که سال گذشته به کرواسی داشتیم، سه بانک خصوصی نیز حضور داشتند و پیشنهاد ایجاد شعب بانک ایرانی در زاگرب مطرح شد که امیدوارم دولت کرواسی از این تصمیم حمایت کند.
وی همچنین به سفر وزیر امور خارجه ایران به کرواسی و مذاکرات انجام شده اشاره کرد و گفت: درباره کشتی‌سازی مذاکرات خوبی انجام شد و هیئت‌هایی از کرواسی برای ادامه مذاکرات در ایران حضور یافتند. ما در خزر نیز دنبال توسعه کشتی‌رانی هستیم و مذاکرات اولیه در این زمینه امیدوارکننده بوده است.
این مسئول بخش خصوصی ابراز امیدواری کرد که موضوع نوسازی و توسعه کشتی‌سازی از جانب هر دو کشور حمایت شود.
به گفته شافعی از آنجا که حمل‌و‌نقل ریلی از موضوعات مورد توجه جمهوری اسلامی ایران است، کرواسی در زمینه همکاری‌های دوجانبه در این رابطه اهمیت زیادی برای ایران دارد.
رئیس پارلمان بخش خصوصی درباره دیگر زمینه‌های قابل همکاری بین دو کشور توضیح داد:‌ بخش خصوصی هر دو کشور تلاش می‌کنند در زمینه نفت و گاز و پتروشیمی به نقطه مطلوب همکاری برسند.
او همچنین با اشاره به تشکیل کمیته مشترک بازرگانی بین ایران و کرواسی افزود: تعدادی از اتاق‌های استانی به عنوان استان‌های معین در این کمیته انتخاب شده‌اند و امیدواریم فعالیت‌های کمیته بتواند تحولات جدی در روابط دو کشور ایجاد کند.
شافعی مسئله سرمایه‌گذاری مشترک را یکی از اهداف مهم بین دو کشور اعلام کرد و گفت:‌ اطمینان می‌دهم اگر دولت‌های دو کشور مسیرهای حرکت اقتصادی را هموار کند، بخش خصوصی دو طرف با سرعت ادامه مسیر می‌دهند.
شافعی ضمن تشکر از تلاش‌های سفیر ایران در کرواسی و سفیر کرواسی در ایران اظهار کرد: ‌امیدواریم با انجام این سفر سرفصل جدیدی بین مناسبات اقتصادی دو کشور گشوده شود.

 بانکهای کرواسی به زودی با بانکهای ایرانی همکاری می کند
معاون نخست وزیر کرواسی با اشاره به این که بانک مرکزی کشورش مانعی بر سر راه ارتباط بانکی میان بانک‌های خصوصی کرواسی و ایران قرار نداده است گفت: انتظار می‌رود به زودی بانک‌های کرواسی وارد ارتباط با بانک‌های ایرانی شود.
مارتینا دالیچ، که در عین حال وزیر اقتصاد کرواسی نیز محسوب می شود در دیدار با شافعی رئیس اتاق بازرگانی ایران در سخنانی هدف از این سفر را توسعه روابط اقتصادی بین دو کشور عنوان کرد و گفت: دولت کرواسی علاقه‌مند به توسعه روابط تجاری و اقتصادی خود با ایران است.
وی با اشاره به جلسات روزهای اخیر خود با مسئولان دولتی ایران اظهار کرد: دولت ایران نیز از عمق دادن به فعالیت‌های اقتصادی استقبال کرد و ما به آینده روابط دو کشور امیدوار هستیم.
معاون نخست وزیر کرواسی اعلام کرد: در حال حاضر شرکت مپنا و شرکت ساخت‌وساز اینگرای کرواسی در حال مذاکره هستند که اتفاق مهمی است.
دالیچ ضمن اشاره به دیدار خود با رئیس‌کل بانک مرکزی، درباره روابط بانکی دو کشور گفت: برای توسعه روابط اقتصادی دو کشور به رابطه بانکی با پشتوانه قوی نیاز است. خوب است که بخش خصوصی توانسته راه‌هایی برای حل مسائل بانکی مانند انتقال پول از طریق بانک‌های ایتالیا پیدا کند.
وزیر اقتصاد کرواسی ادامه داد: در کرواسی بیشتر بانک‌ها خارجی از جمله اتریشی و ایتالیایی هستند که باید از قوانین کشور مبدأ خود پیروی کنند، باقی بانک‌ها، بانک‌های کوچکی هستند که نمی‌توان انتظار کارهای بزرگ از آن‌ها داشت.
دالیچ از سفیر ایران در کرواسی به خاطر فعالیت‌های مثبت و وفاداری به توسعه روابط دو کشور تشکر و وظیفه دولت‌ها را هموار کردن مسیر تعامل اقتصادی دو کشور عنوان کرد.

حل مسائل بانکی به همکاری بیشتر نیاز دارد
معاون نخست وزیر کرواسی با بیان این که مسائل بانکی بین ایران و کرواسی طبق مقررات اتحادیه اروپا حل می شود گفت: این موضوع به همکاری بیشتر و صبوری نیاز دارد.
مارتینا دالیچ در همایش تجاری ایران و کرواسی با بیان اینکه حجم تجارت بین دو کشور ایران و کرواسی رضایت‌بخش نیست، گفت: بانک مرکزی کرواسی از بانک‌های تجاری خواسته که مسائل و مشکلات حقوقی را طبق مقررات اتحادیه اروپا حل کند.
وزیر اقتصاد، کارآفرینی و صنایع دستی کرواسی در عین حال گفت: هدف سفر من و هیئت تجاری همراه به ایران تقویت مناسبات تجاری در چهارچوب روابط خوب سیاسی است.
معاون نخست‌ وزیر و وزیر اقتصاد کرواسی با بیان اینکه حجم تبادلات بین دو کشور هنوز در سطح رضایت‌بخشی نیست، گفت: این رقم کمتر از 60 میلیون دلار بوده و برای افزایش آن لازم است تا بین دو کشور تلاش صورت گیرد و همچنین مسئولان بخش خصوصی با ابتکارات خود از فرصت‌های تجاری که بین دو کشور وجود دارد، استفاده کنند.
دالیچ به حوزه‌های همکاری بین دو کشور اشاره کرد و گفت: نفت و گاز، انرژی، کشتی‌سازی، ماشین آلات، صنعت داروسازی، مواد غذایی و گردشگری از جمله زمینه‌های همکاری، اقتصادی بین دو کشور است.
وی خاطرنشان کرد: نه تنها در دوره گذشته بلکه در دو سال گذشته تماس‌هایی بین کمپانی‌های دو کشور انجام شده و خوشحالم که برخی از این طرح ها به مرحله اجرا درآمده و برخی نیز به اجرا نزدیک است.
وی اظهار داشت: معتقدم این جلسه و جلساتی که در دو روز گذشته با بخش‌های مختلف داشته‌ایم، می‌تواند باعث ارتقاء هر چه بیشتر توافقات تجاری خوب بین دو کشور شود و حتی معتقدم که می‌توان مسائل و مشکلات نقل و انتقال پول بین دو کشور را با تحمل و شکیبایی حل کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فردا، قطعی گاز در بخشی از مرکز شهر اهواز
تداوم وزش باد شدید در سمنان
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۴ آبان ۱۴۰۴
تاکید نماینده هشترود و چاراویماق بر ساماندهی تخصیص آب پایاب سد سهند
گردشگری پاییزه و زمستانه در کویر ۸۰ هزار کیلومتری لوت
مسابقات درگ قهرمانی کشور در جزیره کیش
بازدید وزیر جهاد کشاورزی از روند ساخت سایت تولید واکسن پرندگان در مرند
درخشش لرستانی ها در مسابقات مُدْهَامَّتَان
ورزشی‌های بیست و سوم آبان ماه در استان سمنان
بازگشت یک گلاده گرگِ تیمارشده به طبیعت در مهاباد
برگزاری رویداد پیوند نوآوری و مدیریت شهری در مشهد
درخشش تیم کامپوند بانوان ایران با مربی گری مربی چهارمحال و بختیاری
روایتی متفاوت از شرق کشور؛ وقتی ایران‌جان به خاوران رسید
جشنواره بادام وبرنج، روایتی از پیوند مردم با خاک حاصلخیز گیلان
ائمه جمعه استان تهران بر صرفه‌جویی در مصرف آب تأکید کردند
بررسی فرصت‌ها و چالش‌های پیش روی کشاورزی خراسان جنوبی در میز اقتصاد رسانه ملی
خدمات رایگان پزشکی در مروست
برتری چوکای تالش در گام پنجم لیگ دسته دوم فوتبال
فینال لیگ سنگنوردی کشور
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
صبر و مقاومت، ضدحمله به جنگ شناختی دشمن است
هشدار زرد هواشناسی چهارمحال و بختیاری
برگزاری آیین اختتامیه جشنواره بین‌المللی فیلم «شهر» با معرفی برگزیدگان
اصلاح رفتار مدیریتی پیش نیاز رفع مشکلات است
نگرانی پنتاگون از فروش جنگنده‌های اف-۳۵ به عربستان سعودی
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد
شکاف عمیق ظرفیت‌ها با سرمایه گذاری واقعی در خراسان جنوبی
گام سبز ایران در حذف مواد مخرب لایه ازن
برق ۲۸۰۰ خانوار ، خوراک ۲۳۱ ماینر غیرمجاز در زنجان
همایش پیاده روی به بهانه هفته دیابت
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۲۳ آبان ۱۴۰۴
ارزیابی سامانه هشدار اضطراری جمعه ۲۳ آبان اجرا می‌شود
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۲۳ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
بارش باران در خوزستان تا هفته آینده
زنجان؛ روایت یک نخبه ریاضی دهه شصتی
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۵ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
جشنواره ملی برنج در آمل  (۲ نظر)
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است  (۱ نظر)
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
درخواست آیت‌الله جوادی آملی از عموم مردم برای خواندن نماز باران  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
صیانت از مرز‌ها با استقرار دستگاه‌های اپتیکی و الکترونیکی  (۱ نظر)
تمدید نمایش آیینی محرمانه در اصفهان  (۱ نظر)