• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۳۰۵۴۸۳
تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۵
اقتصادی » آب و انرژی
در مراسم آغاز رسمی طرح جهاد روشنایی؛

درخواست روسیه برای انتقال تکنولوژی توربین گازی

وزیر نیرو: روسیه متقاضی انتقال تکنولوژی ساخت توربین گازی ساخت ایران به این کشور، ­در یک بازه زمانی بلند مدت است.

درخواست روسیه از ایران برای انتقال تکنولوژی توربین گازیبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ ­ رضا اردکانیان در مراسم آغاز رسمی طرح جهاد روشنایی در گردهمایی بسیجیان صنعت آب و برق، ­ با اشاره به وابستگی کامل ایران در ۴۰ سال گذشته به توان خارجی برای ساخت نیروگاه افزود: ۴۰ سال پیش هر نیروگاهی در کشور به دست یک شرکت خارجی ساخته شده بود به نحوی که اگر نیروگاهی دچار آسیب می‌شد امکان استفاده از تجهیزات دیگر نیروگاه‌ها در واحد دچار آسیب، ­ وجود نداشت درحالی که امروز ایران در سطحی قرار دارد که علاوه برخودکفایی در تجهیزات آب و برق، صادر کننده این تجهیزات به دیگر کشور‌ها هست.
وی با بیان اینکه مسیر طی شده هموار و کوچک نبوده است گفت: تحریم‌ها فرصتی ایجاد کرده ­تا ما با تکیه برتوان داخل، ​ در مسیر پیش رو و فرصت ایجاد شده، ­ از انرژی‌های تجدید پذیر و نیروی انسانی خود استفاده کنیم و روی پای خود بایستیم.
وزیر نیرو با تاکید برمدیریت مصرف و تولید ادامه داد: کشور ما در شرایطی است که اگر فکر عاجلی برای آن نشود با مشکلات عدیده‌ای در خصوص تامین آب و برق مواجه خواهیم شد.
اردکانیان با بیان اینکه در تابستان سال گذشته ۵۵ هزار مگاوات برق در زمان پیک تولید شده است گفت: ۲۰ هزار مگاوات از این رقم در دستگا‌های سرمایشی استفاده شد که ۵ مگاوات آن در ادارات دولتی بوده است.
وی موضوع آب و برق را بین رشته‌ای دانست و افزود: ما در کشور، ­ تفکر بخشی نگری داریم درحالی که آب و برق موضوعی بین رشته‌ای و نیازمند همکاری و همیاری همه بخش‌های کشور است.
وزیر نیرو گفت: نباید میلیارد‌ها مترمکعب آب شیرین در کشت‌هایی که مجاز نیستند مصرف شود درحالی که مابا مشکل آب شرب مواجه هستیم اگر با سرمایه گذاری سنگین و زمان زیاد آب استهصال شود و سپس هدر برود نسل‌های آینده ما را نخواهند بخشید.
اردکانیان افزود: اصلاح شیوه مصرف یک ضرورت است، زیرا جامعه ما خوش مصرف نیست.

فعالیت ۴۰ طرح آب شیرین کن در کشور
وزیر نیرو گفت: هم اکنون ۴۰ طرح آب شیرین کن در کشور در حال فعالیت است ضمن اینکه طرح‌های دیگر آب شیرین کن نیز در استان‌های جنوبی و شمالی کشور تعریف شده است.
­رضا اردکانیان در حاشیه دومین همایش دوسالانه اقتصاد آب در محل اتاق ایران در جمع خبرنگاران، افزود: یکی از سیاست‌های وزارت نیرو این است که بتوانیم از منابع آب دریا حداکثر استفاده را برای مصارف آب شرب انجام دهیم.
وی درباره طرح‌های آب ژرف نیز گفت: برنامه دولت و وزارت نیرو در این زمینه همکاری نزدیک با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است و در یک مورد آن معروف به "چاه سیستان" قرار شده، پس از انجام تحقیقات کامل و مشخص شدن نتایج پروژه در ابعاد فنی، کمی، کیفی و اقتصادی، تصمیم گیری انجام شود، اما هنوز در مرحله مطالعه است.
وزیر نیرو درباره کاهش بودجه این وزارتخانه در بودجه سال آینده اضافه کرد: اگر بودجه وزارت نیرو در سال آینده نسبت به امسال کاهش داشته، بر اساس واقعیت‌هایی است که پیرامون ما وجود دارد و ما نیز سعی کردیم که تاثیر این کاهش را بر روی برنامه‌های مان به حداقل برسانیم.
اردکانیان با بیان اینکه هرچه بودجه واقعی‌تر باشد، احتمال تحقق آن در طول سال بیشتر می‌شود افزود: تکیه وزارت نیرو فقط بر بودجه دولتی نیست بلکه این وزارتخانه از محل فروش آب و برق دارای منابع داخلی است.
وی ادامه داد: درخواست ما این بوده و خواهد بود که منابع داخلی وزارت نیرو، همچون گذشته در اختیار این وزارتخانه باشد تا برنامه‌های خود را اجرایی کند؛ این خواسته ما شنیده شده و انتظار می‌رود بتوانیم برنامه‌های خود را به ویژه برای تابستان ۱۳۹۸ که مدیریت اوج بار برق و تامین آب شرب است، اجرایی کنیم.
اردکانیان گفت: در سال‌های گذشته تغییراتی در جهت بهبود و اصلاح برنامه‌ها در بخش کشاورزی و سایر بخش‌ها از منظر آب انجام شده است، اما یکی از موضوعات اساسی در این راستا سرعت تغییر اقلیم است.
وزیر نیرو افزود: به موازات تغییر اقلیم به سمت شرایطی حرکت می‌کنیم که در آن شاهد گرمتر شدن هوا و کاهش بارش‌ها هستیم، به طوری که در ۵۰ سال گذشته به طور متوسط هر ۱۰ سال، چهار دهم درجه سانتیگراد و در مجموع به طور متوسط ۲ درجه سرزمین ایران گرمتر شده است.
اردکانیان اضافه کرد: کشور از ظرفیت‌های بالقوه زیادی برخوردار است؛ اما اینکه چطور و با چه ساز و کار، سیاست‌ها و ابزار‌هایی از این ظرفیت‌ها استفاده کنیم محل بحث است.
وی آب را یک عرصه میان بخشی و بین رشته‌ای توصیف کرد و گفت: نباید اجازه دهیم ساختار‌های بخشی کشور سایه سنگین خود را روی این بخش بیاندازد.
اردکانیان گفت: اگر بتوانیم در جهت به رسمیت شناختن ماهیت میان بخشی آب حرکت کنیم که این مهم در دولت و بیرون از دولت و در ارتباط تنگاتنگ با بخش خصوصی میسر می‌شود، تردیدی نیست که در آینده مشکلی به نام آب نخواهیم داشت البته به این معنی نیست که هر فرد هر طور و به هر میزان دلش خواست مصرف کند.
وی افزود: اگر در انجام کار‌ها به صورت نظام‌مند عمل کنیم، آب می‌تواند یک فرصت برای کشور باشد؛ همانطور که پدران و نیاکان ما در قرن‌ها و دوره‌های گذشته آن را مدیریت کردند. ­

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تجلیل از برترین‌های رقابت‌های کیک بوکسینگ در وردنجان
خاک هرمز متعلق به جزیره نشینان است
چهاردهمین یادواره سالروز شهادتِ حاج حسن طهرانی‌مقدم
پایین بودن سبزینگی مزارع کلزا در گلوگاه
رفاهیات در فیش‌های حقوقی بازنشستگان، مشمول کسور نمی‌شود
اختتامیه دوره توانا در یزد
رقابت گروه های نمایشی استان سمنان
مسابقات مدهامتان در همدان
هواشناسی استان زنجان هشدار زرد صادر کرد
فوت کارگر شهرداری در حادثه برق‌گرفتگی
فردا آغاز مهلت استعفای داوطلبان انتخابات شورای اسلامی روستا
جان باختن سه کودک براثر انفجار مین در افغانستان
آغاز نام‌نویسی دانشگاه عالی دفاع ملی
۱۰ تا ۱۵ درصد ناترازی موجود به دلیل استخراج غیرمجاز رمز ارز در کشور است
ساخت مسجد روستای صنوگان در کهگیلویه
راهکار‌های عملیاتی برای رفع چالش‌های صنعت خرما بررسی شد
رونمایی از خانه کشتی پوریای ولی در اصفهان
همایش پیاده روی خانوادگی
درخشش دختران فارس در بازی‌های فکری قهرمانی کشور
اطلاعیه فرمانداری تبریز درباره صدای انفجار‌های اخیر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جمعه چه پیامی روی تلفن همراه شامل مناطق رزمایش پدافند غیرعامل ظاهر می‌شود؟
صعود ایران به رده پنجم جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی
هشدار هواشناسی کشاورزی در زنجان از شنبه ۲۴ آبان
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است
توضیحات سردار فدوی درباره برد موشک‌های بالستیک ایران
اقتدار پهپاد ایرانی
قانون حذف چهارصفر از پول ملی اجرایی می‌شود
پیروزی تیم ملی فوتبال ایران در ضربات پنالتی مقابل کیپ‌ورد
اعلام نتایج اولیه انتخابات مجلس عراق
نامه عراقچی به گوترش درباره حمله آمریکا به ایران
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۲۲
الگوی آشوب
ضرورت اصلاح کتاب‌های درسی و نگارش کتاب‌های جدید
یادواره شهدای نیروی هوافضا در چهاردهمین سالگرد شهادت حاج حسن طهرانی‌مقدم
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۵ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
جشنواره ملی برنج در آمل  (۲ نظر)
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»  (۱ نظر)
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
درخواست آیت‌الله جوادی آملی از عموم مردم برای خواندن نماز باران  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
صیانت از مرز‌ها با استقرار دستگاه‌های اپتیکی و الکترونیکی  (۱ نظر)
تمدید نمایش آیینی محرمانه در اصفهان  (۱ نظر)