• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۳۴۴۶۰۲
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۸:۰۰
استان ها » سیاسی
روز شمار انقلاب؛

۱۵ بهمن؛ انتخاب بازرگان به نخست وزیري

امام خمینی(ره) در ۱۵ بهمن سال ۱۳۵۷ طی حکمی مهندس مهدی بازرگان را به عنوان نخست‌وزیر دولت موقت انقلاب تعیین کردند.

 

۱۵ بهمن؛ انتخاب بازرگان به عنوان نخست وزیر دولت موقتبه گزارش خبرگزاري صداوسيما مراکز استان ها، مهندس بازرگان که روز گذشته از سوي شوراي انقلاب به عنوان نخست وزير انتخاب شده بود امروز(15 بهمن سال 57) حکم نخست وزيری وي صادر شد.

مهمترين اتفاقات 15 بهمن سال 57:

1-در روز 15 بهمن سال 1357  همافران نيروي هوايي در بهبهان به عنوان طرفداري از امام خميني (ره) ، دست به راهپيمايي زدند و  عده زيادي از افسران پايگاه هوايي همدان ، در پايگاه بازداشت و زنداني شدند.

-2 خانواده‌هاي همافران و درجه‌داران بازداشتي و نيروي هوايي ، با تجمع در دادگستري به عنوان اعتراض به دستگيري آنها،‌ خواهان آزادي اين همافران شدند.

3-در این روز آيت‌الله سيد محمد باقر صدر با ارسال نامه‌اي از عراق براي حضرت امام خمینی (ره) ، از مبارزات ملت ايران حمايت كردند.

4-به مناسبت ورود حضرت امام به ايران، از سوي آيت‌الله مرعشي نجفي تلگرامي براي ايشان ارسال شد.

5-در چنین روزی در 15 بهمن سال 1357 جواد شهرستانی ، شهردار تهران در حضور حضرت امام استعفا كرد . امام سپس وي را مجدد به عنوان شهردار منصوب كردند.  بنابراین دولت بختيار جواد شهرستاني را ممنوع‌ الخروج و مردم را از برداشت پس‌انداز و سپرده‌هاي بانكي خود محروم كرد.

6-گروهي از نمايندگان مستعفي مجلس شورا در روز 15 بهمن سال 1357 با حضرت امام خمینی (ره) ديدار كردند. راديو لندن خبر داد که  از تظاهرات ديشب تهران هيچ گزارشي كه حاكي از برخورد مردم با نظاميان باشد، نرسيده است .

7-در ساعت 10 روز  15 بهمن سال 1357 تعدادی از کارکنان نخست وزیر وقت اعتصاب کردند و بسیاری از وزرا و کارمندان عالی رتبه  دولت به جرم فساد مالی و سوء استفاده از بیت المال توسط نیروهای انقلابی دستگیر شدند .

8-شاپور بختيار در روز 15 بهمن سال 1357 اعلام کرد :  « درهاي مذاكره با آيت‌الله خميني همچنان باز است . جمهوري اسلامي براي من مجهول است . وي افزود كه من نه با شاه و نه با امام خميني سازش نمي‌كنم و اجازه تشكيل دولت موقت را به او (امام خميني) نمي‌دهم » .

9-امام خمینی (ره) در سخنرانی ها و دیدارهایشان با مردم اصول و سیاست هایشان را اینگونه بیان کردند : تمام اتباع خارجی در ایران به صورت آزاد زندگی می کنند . ما برای اقلیت های مذهبی احترام قائل هستیم . نظر من راجع به رادیو و تلویزیون و مطبوعات این است که در خدمت مردم باشند و دولت ها حق هیچ نظارتی ندارند .

10-در روز 15 بهمن سال 1357 حضرت امام خميني طي يك سخنراني جوانان را به ادامه تظاهرات و اعتصابات فرا خواندند.  به دنبال جلسه روز گذشته شوراي انقلاب ـ كه نخست وزيري دولت موقت به مهندس بازرگان پيشنهاد شده بود ـ اين شورا براي گرفتن جواب از وي تشكيل جلسه داد. بازرگان درباره اين جلسه مي‌گويد: ابتدا پس از تشكراز حسن ظن آقايان، گفتم «اگر بنده را نامزد نخست وزيري نماييد با علم و اطلاع از افكار و اخلاق و سوابقم خواهد بود»

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
فرصتی که امام به ملی گرایان داد تا خود را به ملت ایران اثبات نمایند.....همان فرصتی که به این دولت توسط رهبری و ملت داده شده است .منتهی با یک فرق اینکه این فرست اینبار شامل مجلس هم است .
نظر شما
آخرین اخبار
آلایندها در آسمان اصفهان جولان می دهند
انتشار سرود رفیق از تونل‌های موشکی ایران
رونمایی از سند جامع سلامت و افتتاح تجهیزات نوین پزشکی در بیمارستان کیش
سهیلا منصوریان، عازم ششمین دوره بازی‌های همبستگی کشور‌های اسلامی
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان ( بیست ویکم آبان ۱۴۰۴)
صفحه نخست روزنامه های اصفهان(بیست ویکم آبان ۱۴۰۴)
برگزاری جشنواره استانی آذردخت در تبریز
اجرای طرح آبخیز داری زیدشت طالقان
برپایی نمایشگاه صنایع‌دستی و هنر‌های تجسمی در خوی
وسایل نقلیه شخصی از اصلی‌ترین عوامل آلودگی هوا
ضرورت آمادگی مدیریت شهری قبل از آغاز بارش‌ها
نوسازی ناوگان حمل‌ونقل ارومیه گامی به سوی شهری پایدار و توسعه‌یافته
کاهش ۶۷ درصدی ورودی سد‌های آذربایجان‌غربی
تقدیر از همکاری صدا و سیمای مرکز آذربایجان‌غربی در انعکاس فعالیت‌های بخش کشاورزی
جهاد کشاورزی مدافع حقوق تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان است
بررسی هشت پرونده شورای اصلاحات ارضی در آذربایجان غربی
هم‌افزایی رسانه‌ای برای آگاهی‌بخشی عمومی از پروژه‌های راه و شهرسازی 
عزم راسخ گروه جهادی شهدای سهرورد برای آبادانی
نمایشگاه قهوه ایران؛ از کارگاه‌های تخصصی تا دهکده برشته‌کاران
ایران‌مال میزبان برند‌های جهانی قهوه؛ سومین نمایشگاه بین‌المللی قهوه آغاز شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی
روزگاری کودکان زیر سایه موسفیدان قد می کشیدند
مسئولیت‌های اجتماعی معادن به‌صورت منسجم، هدفمند و قانون‌مند اجرا شوند
شورای عالی انقلاب فرهنگی، ستون نظام فرهنگی کشور
کشت زعفران راهکار مقابله با کم آبی
تصادف زنجیره‌ای و انفجار تانکر سوختی در محور کنار شهرک صنعتی یزد
اجرای حکم قصاص نفس قاتل پزشک یاسوجی
استاد آواز زنجانی در جمع مفاخر میراث ناملموس جهانی
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
آموزش رایگان مشاغل خانگی به دانش آموزان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۰ آبان ۱۴۰۴
فرمانده انتظامی شهرستان خرم‌آباد منصوب شد
کولاک سپاهان زنجان در انزلی
صادرات ۲۰ تن فلفل دلمه‌ای بیضا به کشور روسیه
آغاز بیستمین جشنواره تئاتر استانی در خراسان شمالی 
استخدام در سازمان صداوسیما  (۲ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
اجرای پویش سلامت علوی طرح شهید رئیسی در بروجرد  (۱ نظر)
آلودگی هوا عامل مرگ بیش از یکهزار و ۶۰۰ نفر در خوزستان  (۱ نظر)
اینترنتی شدن ثبت‌نام کارت سوخت المثنی  (۱ نظر)