• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۳۷۱۳۲۸
تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۷ - ۲۰:۱۶
بین الملل » تحلیلی

اختلاف بین آمریکا و اروپا بر سر برجام و حضور نظامی در سوریه

به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما از رم؛ یک روزنامه پرشمارگان چاپ ایتالیا نوشت: آمریکا، کشورهای اروپایی را برای حضور در سوریه تحت فشار قرار داده است.
روزنامه لاستامپا در گزارشی با عنوان «فشار واشنگتن بر روی کشورهای ناتو برای ماندن در سوریه» نوشت: ژنرال های آمریکایی می خواهند یک نیروی چند ملیتی متشکل از کشورهای عضو ناتو را در سوریه مستقر کنند.
پنتاگون پس از اینکه دونالد ترامپ را به خارج کردن 2000 نظامی آمریکایی از سوریه متقاعد کرد، قصد دارد نیرویی متشکل از 800 الی 1500 نظامی از کشورهای عضو ناتو را بیشتر در مرز بین سوریه و ترکیه مستقر کند.
جوزف دانفورد، رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا، مسئول مذاکره با کشورهای عضو ناتو برای تشکیل نیروی نظارت چند ملیتی در شمال شرق سوریه است تا مانع از درگیری میان گروه های کُرد این کشور و ترکیه و مقابله با خطر بازگشت تروریست های داعش شود. با توجه به اینکه قرار است ۴۰۰ نیروی آمریکایی در سوریه باقی بمانند، واشنگتن از اروپا می خواهد که سهم خود را در تضمین امنیت سوریه و مبارزه با خطر داعش در آن کشور ایفا کند. اما اروپایی ها به نوبه خود در برابر این درخواست آمریکا مقاومت می کنند و حاضر نیستند نیروهای خود را عازم سوریه کرده و آنها را درگیر عملیات نظامی ضد داعش یا ورود به منازعات بین کردها و ترکیه کنند.
لاستامپا در ادامه نوشت: به گفته منابع دیپلماتیک اروپایی، اختلاف بین اروپا و آمریکا بر سر حضور نظامی در سوریه، به ایران و برجام مربوط می شود. این منابع می گویند ما هیچ مشکلی با ایران نداریم و به هیچ وجه نمی خواهیم که تهران برجام را ترک کند. این آمریکاییها هستند که فکر و ذکرشان ایران شده است. بنابراین اگر آمریکا نمی خواهد که سوریه به دست ایران بیافتد، باید خودش برای آن چاره ای بیاندیشد و در سوریه بماند.
به گفته منابع وزارت دفاع ایتالیا  هنوز در مورد این مسئله بین اعضای ناتو رسمأ صحبت نشده است.
در حال حاضر امکان اینکه نیروهای ایتالیایی در سوریه مستقر بشوند، وجود ندارد و استقرار نیروی چند ملیتی در سوریه باید در قالب ماموریت محوله از سوی سازمان ملل باشد. اما آمریکایی ها جور دیگری به این قضیه نگاه می کنند و آسوشیتدپرس به نقل از منابع آمریکایی نوشت: واشنگتن قصد ندارد نیروهای حافظ صلح در سوریه مستقر شوند که نیازمند مجوز سازمان ملل هستند، بلکه به فکر استقرار نیروهای ناتو در آن کشور است. البته باید خاطر نشان کرد در سال 2013 پنج کشور عضو پیمان آتلانتیک شمالی از جمله ایتالیا، درخواست ترکیه برای تضمین بیشتر امنیت آن کشور را پذیرفتند و سامانه موشکی در مرز بین ترکیه و سوریه مستقر کردند. در حال حاضر در ترکیه کماکان سامانه موشکی پاتریوت اسپانیا و سامانه موشکی آستر سامپ-تیSAMP/T " ایتالیا مستقر است.
این روزنامه افزود: بشار اسد در سوریه پیروز شده اما بحران سوریه هنوز راه حل سیاسی پیدا نکرده است.
منابع دیپلماتیک سازمان ملل در این باره می گویند:  روسیه قصد ندارد در سوریه بماند و از لحاظ اقتصادی نیز توانایی آن را ندارد و پوتین این موضوع را به اطلاع بشار اسد رسانده است. مسکو به فکر دوره انتقالی برای رسیدن به دوره بعد از بشار اسد است. اما برای ایران موضوع فرق می کند. ایران می خواهد از طریق عراق، خود را به مدیترانه متصل و حزب الله لبنان را تقویت کند. با توجه به اینکه حزب الله لبنان می تواند در عرض 30 ثانیه رژيم صهيونيستي را هدف قرار دهد، این سازمان بیمه ایران در برابر اسرائیل است. دونالد ترامپ هم از این موضوع اطلاع دارد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
واگذاری زمین برای ساخت شبکه تصفیه فاضلاب
فردا، آغاز مهلت استعفای داوطلبان انتخابات شورا‌های اسلامی روستا
پیروزی آویژه صنعت مشهد مقابل علوب آمل
معرفی قهرمانان موتورسواری سوپر اندرو ایران
تعیین تکلیف ۲ هزار و ۱۵۷ پرونده مسن در نیمه نخست امسال در گلستان
حلقه‌های معرفت، سپر بصیرت در برابر جنگ رسانه‌ای دشمن
تنش آبی بزرگترین چالش شبستر
برخورد دو خودرو سواری ، هفت زن را راهی بیمارستان کرد
اعزام ۱۳۰ دانش‌آموز دختر شازندی به مناطق عملیاتی جنوب
افتتاح و بهره برداری از ۳۵۰ طرح محرومیت زدایی در استان اصفهان در هفته بسیج
مهلت استعفای داوطلبان شورا‌های روستا تا ۳۰ آبان
برگزاری نماز وحدت بخش جمعه در کردستان
تیم ملی کبدی بانوان ایران عازم بنگلادش می‌شود
هم‌صدایی مردم در انتظار رحمت آسمانی
خسارات همکاری ترامپ با اسراییل در حمله به ایران باید اخذ شود
اجرای رزمایش اعلام وضعیت هشدار عمومی از طریق تلفن همراه
برگزاری مسابقات دوچرخه سواری در سمنان
آغاز ساخت ۲ مدرسه در صدرا
نتایج هفته چهارم لیگ برتر بسکتبال بانوان
احداث سد آبریز مطالبه به حق مردم شهرستان‌های کهگیلویه و چرام
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جمعه چه پیامی روی تلفن همراه شامل مناطق رزمایش پدافند غیرعامل ظاهر می‌شود؟
صعود ایران به رده پنجم جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی
هشدار هواشناسی کشاورزی در زنجان از شنبه ۲۴ آبان
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است
توضیحات سردار فدوی درباره برد موشک‌های بالستیک ایران
اقتدار پهپاد ایرانی
قانون حذف چهارصفر از پول ملی اجرایی می‌شود
پیروزی تیم ملی فوتبال ایران در ضربات پنالتی مقابل کیپ‌ورد
اعلام نتایج اولیه انتخابات مجلس عراق
نامه عراقچی به گوترش درباره حمله آمریکا به ایران
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۲۲
الگوی آشوب
یادواره شهدای نیروی هوافضا در چهاردهمین سالگرد شهادت حاج حسن طهرانی‌مقدم
ضرورت اصلاح کتاب‌های درسی و نگارش کتاب‌های جدید
اهدای عضو جوان ۳۰ ساله به ۶ نفر بیمار نیازمند
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۵ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
جشنواره ملی برنج در آمل  (۲ نظر)
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»  (۱ نظر)
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
درخواست آیت‌الله جوادی آملی از عموم مردم برای خواندن نماز باران  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
صیانت از مرز‌ها با استقرار دستگاه‌های اپتیکی و الکترونیکی  (۱ نظر)
تمدید نمایش آیینی محرمانه در اصفهان  (۱ نظر)