پخش زنده
امروز: -
گرده افشانی نخل های بارور شهرستان دلگان آغاز شده است.
به گزارش خبرگزاري صدا و سيمای مرکز سیستان و بلوچستان ، در زبان محلی ، به گرده افشانی ، مَچ یوار (mach yevar) می گویند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، گرده افشانی درختان نخل، از مهمترین فرآینده های تولید خرماست و در غیر این صورت، محصولی تولید نخواهد شد.
کارشناس باغبانی جهاد کشاورزی شهرستان دلگان گفت: گرده افشانی نخیلات در منطقه به دو روش مکانیزه و دستی انجام می شود که اغلب به روش دستی است.
عبدالباسط رستگار با اشاره به اینکه میزان گرده افشانی نخیلات با توجه به نوع آن متفاوت است افزود : برای گرده افشانی هر نخل خرما حدود ۲۰ تا ۳۰ گرم گرده نیاز است .
مدیر جهادکشاورزی دلگان سطح زیر کشت نخیلات خرما را در این شهرستان 8 هزار و 800 هکتار بیان کرد و گفت: از این میزان 6 هزار هکتار آن بارور است که پیش بینی می شود از این سطح بیش از 40 هزار تن محصول خرما برداشت شود.
سجادی افزود: در شهرستان دلگان بیش از ۲۵ رقم خرما تولید می شود که نوع مضافتی و رَبّی از مهم ترین ارقام تجاری است.
عملیات گرده افشانی نخیلات خرما در شهرستان دلگان تا اواخر فروردین ماه سال آینده ادامه دارد.
بیش از 6 هزار نفر از کشاورزان دلگانی به کار نخلداری مشغول اند.