• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۳۹۷۰۵۶
تاریخ انتشار: ۲۰ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۹:۳۵
اقتصادی » بانک، بیمه و بورس
برای هشتمین بار در تاریخ بورس؛

نخستین عرضه نفت خام سال ۹۸ در بورس انرژی

برای نخستین بار در سال ۱۳۹۸ و برای هشتمین بار در تاریخ بورس، نفت خام سبک شرکت ملی نفت ایران در رینگ بین المللی بورس انرژی عرضه شد

اولین عرضه نفت خام سال ۹۸ در بورس انرژینماینده شرکت ملی نفت ایران در بورس انرژی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با اعلام این خبر افزود: براساس وظایف قانونی که در لایحه بودجه سال ۹۸ برای شرکت ملی نفت تعیین شده، امسال بصورت مستمر هر ماه حداقل ۶ میلیون بشکه نفت خام سبک و سنگین و میعانات گازی در رینگ صادراتی بورس انرژی عرضه می‌شود.

امیرحسین تبیانیان با بیان اینکه عرضه‌ها، بصورت هفتگی خواهد بود، افزود: براساس برنامه ریزی انجام شده قراراست تا پایان سال یک هفته نفت خام و یک هفته میعانات گازی در بورس انرژی عرضه شود که درهمین راستا روز سه شنبه ۲۰ فروردین یک میلیون بشکه نفت خام با قیمت پایه برای هر بشکه ۶۳ دلار و ۳۶ سنت عرضه شد و هفته آینده نیز یک میلیون بشکه میعانات گازی پارس جنوبی با قیمت پایه ۶۷/۸۵ دلار در بورس عرضه خواهد شد.

وی با بیان اینکه با توجه به تمهیدات اندیشیده شده و لحاظ نمودن بازخورد‌ها و پیشنهادات خریداران در عرضه‌های قبلی، اکنون شرایط عرضه برای مشتریان شرایط بسیار جذابی است، گفت: علاوه برقیمت که می‌تواند یک مشوق مهم برای خریداران به حساب آید، در عرضه‌های سال ۹۸، امکان واریز پیش پرداخت شش درصد به صورت ارزی برای مشتریان خارجی فراهم شده و خریداران می‌توانند از ساز و کار‌های ارزی مورد تأیید شرکت ملی نفت ایران استفاده کنند.

تبیانیان با بیان اینکه در این عرضه‌ها امکان تحویل زمینی و همچنین بصورت کشتی به کشتی در هر مکانی که مد نظر خریداران باشد و امکان آن برای شرکت ملی نفت وجود داشته باشد، فراهم شده است، افزود: علاوه بر تحویل دریایی، در عرضه‌های سال ۹۸ امکان تحویل زمینی محموله‌ها نیز فراهم شده که براین اساس نفت خام از بندرعباس و تبریز و میعانات گازی از عسلویه بصورت زمینی به مشتریان تحویل خواهد شد.

نماینده شرکت ملی نفت ایران در بورس انرژی یکی دیگر از مشکلات مشتریان در عرضه‌های قبل را کمبود زمان در تامین نفتکش عنوان کرد و گفت: درعرضه‌های قبلی خریداران باید تا ۲۰ روز پس از انجام معامله نفتکش خود را معرفی و از شرکت ملی نفت تاییدیه دریافت می‌کردند که این فرصت ۲۰ روزه برای خریداران مشکلاتی را ایجاد می‌کرد، بنابراین علاوه بر اینکه زمان تحویل را به ۱۲۰ روز افزایش دادیم این امکان نیز فراهم شده تا مشتریان حداکثر تا ده روز قبل از موعد تحویل نفتکش خود را معرفی و تایید یه دریافت کنند.

وی با اشاره به اینکه خریداران می‌توانند تا چهار ماه پس از انجام معامله، محموله را تحویل بگیرند، افزود: بنابراین اگر قیمت در زمان تحویل تغییر کرده باشد، ملاک تسویه نهایی، قیمت جهانی نفت در روز تحویل خواهد بود و اگر در هنگام خرید تخفیفی به مشتری تعلق گرفته باشد این تخفیف براساس قیمت روز تحویل محاسبه و برای او لحاظ خواهدشد.

تبیانیان با بیان اینکه در عرضه امروز نفت خام در بورس انرژی معامله‌ای انجام نشد در پاسخ به سئوالی درباره دلایل عدم استقبال مشتریان از این عرضه گفت: به هرحال عرضه نفت خام در بورس انرژی یک مقوله جدید است که با شیوه‌های سنتی و مرسوم خرید و فروش در بازار نفت متفاوت است بنابراین فعالان این بازار برای هماهنگی با این شیوه جدید به زمان بیشتری نیاز دارند. ضمن اینکه مشتریان نفت درباره استمرار این شیوه عرضه نفت تردید داشتند که آیا این عرضه‌ها بصورت مستمر ادامه خواهد یافت یا خیرکه با توجه به تکلیف قانونی ایجادشده در بودجه سال ۹۸ و اراده شرکت ملی نفت ایران برای عرضه هفتگی تا پایان امسال، امیدواریم در عرضه‌های بعدی استقبال بیشتری از این طرح شود.

نماینده شرکت ملی نفت ایران در بورس انرژی با بیان اینکه در عرضه‌های بعدی نفت خام سنگین ایران نیز به مشتریان ارائه خواهد شد، افزود: اگرچه در این عرضه‌ها یک میلیون بشکه و در محموله‌های ۳۵ هزار بشکه‌ای درنظر گرفته شده، اما درصورت استقبال خریداران، امکان افزایش این رقم و عرضه حجم بیشتری از نفت و میعانات گازی دربورس انرژی وجود خواهد داشت.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اعطای بیش از ۵۰ میلیارد تومان تسهیلات دامپروری در نیشابور
از هنرمند توان‌خواه مهریزی برگزیده جشنواره تئاتر مریوان تجلیل شد
فعالیت سامانه بارشی جدید در مازندران از امروز بعدازظهر
امدادگران هلال‌احمر مرد ۵۴ ساله را در ارتفاعات چخماخلو نجات دادند
عرضه محصولات دانش بنیان در دو نمایشگاه فناورانه
آغاز ثبت سفارش تک‌جلدی کتاب‌های درسی
مسکن و سختی کار پرستاران در اولویت برنامه‌های دولت است
‍ ۳۶۰ دانش آموز در «طرح نوخوانها» عضو کتابخانه پستی نیشابور
اعزام حاجیان عمره با ۹ کاروان
روند بررسی طرح‌ها یا لوایحی که بیش از ۶ جلسه زمان می‌برند
سراب شهرک و بابارشانی سردترین نقطه کردستان
تامین زمین هزارو ۴۸۵ کلاس درس در اردبیل
معامله ۳۰۶ میلیون کیلووات ساعت برق در بورس انرژی
استکبار ستیزی نماد مقاومت ایرانیها مقابل دشمنان
رقابت بیش از ۷۷۰۰ نامزد انتخاباتی برای کرسی‌های مجلس عراق
تکمیل طرح‌های راه‌سازی شمال سیستان و بلوچستان نیازمند اعتبارات
تشکیل نخستین شورای مشورتی کتاب کشور در کاشمر
برنامه‌های امروز رادیو فرهنگ برای شنوندگان
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله
دستگیری پنج اراذل و اوباش متواری و تحت تعقیب در زنجان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جهاد نهاجا برای دفاع از مرز‌های هوایی ایران مایه افتخار است
تایید قهرمانی کشتی آزاد ایران در رقابت‌های جهانی ۲۰۱۵
فرصت طلایی ایران در عصر چندقطبی شدن جهان
تحویل ویلای ۸ هزار متری متهم چای دبش به بانک ملت
بدرفتاری کارمندان دولت را گزارش کنید
پاسخ دانشگاه علوم پزشکی یزد درباره فوت مادر مهریزی
اعلام نتایج اولویت بندی طرح مادران ایران خودرو؛ ۱۱ آبان
نتانیاهو برای اهداف داخلی، به دنبال از سرگیری جنگ است
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود
آتش‌سوزی در مراتع شمال معلم‌کلایه
بررسی پیش‌نویس موافقتنامه همکاری‌های قضایی بین ایران و عربستان
امضای قرارداد‌های بزرگترین طرح جمع‌آوری گاز‌های مشعل
بی‌ثباتی قیمت برنج
قطع آب ادارات پر مصرف؛ قانون برای همه یکسان است
دیدار لاریجانی با خانواده‌ شهید حاج رمضان
کالابرگ به شیوۀ جدید عرضه می شود  (۱ نظر)
قهرمانی بلند قامتان ایران در والیبال بازی‌های آسیایی جوانان  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
پیش ثبت نام ۷۳۰ نفر برای تشرف به حج تمتع ۱۴۰۵  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت  (۱ نظر)
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت مادر شهیدان عاکفی  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
انتشار فراخوان برای پیشنهاد شعار مشترک فاطمیه ۱۴۰۴  (۱ نظر)