• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۴۰۲۵۰۸
تاریخ انتشار: ۲۶ فروردين ۱۳۹۸ - ۲۱:۲۷
بین الملل » تحلیلی

مشاور ارشد ترکیه ای: دموکراسی آمریکایی و غربی برای ما مناسب نیست

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از الشرق قطر، مشاور رئیس حزب عدالت و توسعه ترکیه، آمریکا را به تلاش برای فروش تسلیحات با کیفیت پایین و گرانتر به این کشور عضو ناتو متهم کرد.

یاسین اکتای مشاور رئیس حزب عدالت و توسعه ترکیه گفت: کشورش همواره از آزادی خواهی و عدالت خواهی ملتها حمایت می کند و از رهبران و مسئولان می خواهد به خواسته های ملتها توجه کنند. وی گفت مردم الجزایر و سودان باید به خوبی توجه داشته باشند تا انقلاب هایشان به سرقت نرود و سناریویی که در مصر و لیبی و یمن اجرا شد, تکرار نشود.
وی افزود: محورهای شرارت فقط به دنبال سرقت انقلاب های مردمی هستند. آنها با فریبکاری ابتدا با ادعای دموکراسی در تظاهرات و اعتراضات مشارکت می کنند و سپس در برابر ملت ها قرار می گیرند. اکنون در کشورهای عربی که رژیم های استبدادی در آنها حکومت می کنند چنین اوضاعی وجود دارد.
اکتای افزود: این مسائل ناشی از دموکراسی آمریکایی و اروپایی است که برای ما مناسب نیست. آنها برای ما چیزی جز استبداد به ارمغان نمی آورند. آنها نمی خواهند ملتها از حق تعیین سرنوشت برخوردار شوند. آنها فقط از رژیم های دیکتاتوری و استبدادی حمایت می کنند و اجازه نمی دهند در جهان اسلام دموکراسی مسالمت آمیز گسترش یابد.
اکتای با اشاره به مبانی مورد نظر ترکیه در حمایت از امور مرتبط با جهان اسلام و ضعف برخی کشورهای اسلامی در ایفای چنین نقشی گفت: ترکیه نمی خواهد در این مسیر تنها باشد یا به تنهایی در این زمینه ایفای نقش کند یا حتی از کشورهای دیگر پیشی بگیرد. ترکیه فقط آنچه لازم است را در این زمینه انجام می دهد. اما ما متوجه شدیم که ترکیه در این مسیر تقریباً تنهاست. ما به غرب در این زمینه اتکایی نداریم. اما چرا کشورهایی که ادعای پرچمداری جهان اسلام را دارند در دفاع از مسلمین ما را همراهی نمی کنند؟ من پس از تدبّر در این زمینه به این نتیجه رسیدم که آنها وقتی خودشان با مسلمانان در کشورهایشان می جنگند چگونه می توانند از مسلمانان در کشورهای غربی حمایت کنند. همه ما مشاهده کردیم که در مصر چگونه سه هزار فرد بی دفاع و بیگناه به قتل رسیدند و هیچکس از آنها دفاع نکرد. ائتلاف (متجاوز) سعودی در یمن نیز مشغول کشتار افراد بی گناه است و کودکان را با قحطی مواجه کرده است. چگونه می توانیم از آنها انتظار داشته باشیم از اسلام دفاع کنند. ما نمی خواستیم در حمایت از امور مسلمین و مستضعفان تنها باشیم. باید ائتلافی اسلامی وجود می داشت که وجود ندارد.
اکتای در خصوص بحران بر سر جنگنده های اف 35 میان آنکارا و واشنگتن گفت: ترکیه یکی از کشورهای مشارکت کننده در ساخت هواپیمای اف 35 آمریکا است. درخصوص اجرای این پروژه توافقنامه ها و تعهداتی وجود دارد اما آمریکا به بهانه مخالفت کنگره از این معامله جلوگیری می کند. ما می گوییم کنگره در این پروژه دخالتی ندارد و نمی تواند این معامله را لغو کند و گرنه کل پروژه باید لغو شود...از سوی دیگر ما با روسیه قرارداد خرید سامانه اس 400 امضا کرده ایم و نمی توانیم از آن خارج شویم.
وی افزود: آمریکا می خواهد در روابط خود با ما بحران سازی کند. آنها می خواهند اموری را به ما تحمیل کنند که فراتر از تعهدات ما در ناتو است. مثلاً می خواهند در مقایسه با دیگر اعضای ناتو، ما را به خریداری تسلیحات گران قیمت تر با کیفیت پائین تر مجبور سازند. متحد باید صادق باشد و با دیگر متحدانش تعامل هم تراز داشته باشد...ما به آنها می گوییم اگر نمی توانید این معامله را انجام دهید ما را به حال خود رها کنید تا منابع دیگری بیابیم. در امور ما مداخله نکنید.
اکتای همچنین به افق های روابط قطر و ترکیه اشاره کرد و افزود: قطر و ترکیه روابط برادرانه و دوستانه دارند. این دو کشور در امور مختلف و پرونده های مشترک تفاهم بسیار و درک متقابلی دارند...
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری چهارمین رویداد تولید محتوای دیجیتال بسیج در لنده
درخشش دانش آموزان خراسان جنوبی در جشنواره پژوهشگران
آغاز ثبت سفارش ثبت سفارش برنج، جو و ذرت از فردا
آغاز توزیع علوفه و دان برای حیات وحش در برخی شهرستان‌های خراسان جنوبی
توزیع بیش از پنجاه و یک هزار تن نهاده‌های دامی درخراسان شمالی
حضور داور چهارمحال و بختیاری در دوره داوری درجه یک اسکیت کشور
صفحه نخست روزنامه‌های اصفهان (یازدهم آذرماه ۱۴۰۴)
مسابقات بین‌المللی اسکی؛ ناکامی ۲ نماینده ایران در مارپیچ کوچک
درخشش اصفهانی‌ها در مسابقات جهانی کیوکوشین ماتسوشیما
۵ هزار نخ سیگار قاچاق در سملقان کشف شد
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق سمنان و شاهرود
بارش باران در غرب، شمال غرب و شمال کشور
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (یازدهم آذر ۱۴۰۴)
معرفی ۲ رقم جدید نخود دیم پاییزه
گلایه شهروند خبرنگار شوط از وضعیت راه روستایی
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۱ آذر
شکوه ایثار ، مراسمی برای مادران و همسران شهدای جاویدالاثر زنجان
کشف باند توزیع شیشه در فیروزکوه با شگرد پنهان‌سازی در لوازم آرایشی
پرداخت ۸.۵ میلیارد تومان تسهیلات به بافندگان مستقل زنجانی
کالابرگ الکترونیک؛ تضمین قیمت ثابت برای دهک‌های هدف
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دانشگاه‌ها و مدارس فارس، فردا مجازی شد
برترین آثار عکاسی خیابانی ۲۰۲۵
پیگیری وضعیت سلامت آقای رضا امیرخانی از سوی رهبر انقلاب
اساتید دانشگاه یاسوج در فهرست دانشمندان یک درصد برتر جهان
پاسخ به پرسش‌های متداول طرح جدید بنزین
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم
تسلیت رهبر انقلاب به آقای سقاب اصفهانی
بازدید رئیس رسانه ملی از فدراسیون کشتی و دیدار با ملی پوشان
ادامه آموزش غیرحضوری دانشگاه‌ها و مدارس استان تهران
شیوع آنفولانزا و غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های هرمزگان
ماجرای یک پیام!
اصلاح سهمیه سوخت و سوالات فراوان مردم
نارکو تروریسم؛ بهانه تازه واشینگتن برای فشار بر کاراکاس
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۴ نظر)
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
آتش‌افروز هیرکانی بازداشت شد  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن مدارس ابتدایی چهار شهر و ۲۰ روستای استان مرکزی  (۱ نظر)
امیر حاتمی: آماده‌ایم پاسخ درهم شکننده‌ای به دشمن بدهیم  (۱ نظر)
با وجود تاخیر در تحویل خودروها؛ اقدام سایپا برای پیش‌فروش خودرو  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
بیانیه‌ ونزوئلا در محکومیت‌ آمریکا برای بستن حریم‌ هوایی  (۱ نظر)
خشک شدن ذخایر آبی اروپا  (۱ نظر)
پدافندهوایی ارتش همیشه در حالت آماده‌باش کامل است  (۱ نظر)
سرعت غیرمجاز، رکن اصلی تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
جانباز سرافراز محمود باقری گزنی به همرزمان شهیدش پیوست  (۱ نظر)
فراهم شدن امکان ثبت نام سهام برای متولدین ۱۴۰۱ به بعد  (۱ نظر)