• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۴۶۸۸۵۲
تاریخ انتشار: ۱۶ تير ۱۳۹۸ - ۱۰:۵۲
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت
رئیس دانشکده مهندسی صنایع دانشگاه امیرکبیر

متنوع‌ترین گرایش ها‌ی مهندسی در دانشگاه امیرکبیر

این دانشکده دارای یک گرایش در مقطع کارشناسی، ۸ گرایش در مقطع کارشناسی ارشد و یک گرایش در مقطع دکتری مهندسی صنایع است

متنوع‌ترین گرایش ها‌ی مهندسی در دانشگاه امیرکبیربه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دکتر اکبر اصفهانی پور گفت: سابقه دانشکده مهندسی صنایع و سیستم‌های مدیریت به سال ۱۳۵۴ بر می‌گردد که فعالیت خود را در یک گرایش در دانشکده مهندسی مکانیک آن زمان آغاز کرد و سپس در سال ۱۳۵۵ گروه آموزشی مستقل با عنوان مهندسی صنایع در دانشگاه صنعتی امیرکبیر تأسیس شد و نخستین دانش آموختگان مهندسی صنایع در سال ۱۳۶۲ وارد بازار کار کشور شدند.
وی افزود: در ابتدا این دانشکده بیشتر فعالیت‌های خود را در زمینه تحلیل، طراحی و بهینه سازی در صنایع تولیدی انجام می‌داد و به تدریج در زمینه تحلیل، طراحی و بهبود سیستم‌ها در صنایع خدماتی مانند لجستیک، بانکداری، بیمه، سرمایه گذاری، سلامت و توریسم نیز به فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی پرداخته است.
رئیس دانشکده مهندسی صنایع و سیستم‌های مدیریت تأکید کرد: این دانشکده ابتدا با دو گرایش تولید صنعتی و تحلیل سیستم‌ها در مقطع کارشناسی فعالیت خود را آغاز کرد.
دکتر اصفهانی پور گفت: پس از ایجاد گرایش در مقطع کارشناسی، فعالیت‌ها برای ایجاد مقطع کارشناسی ارشد در این دانشکده آغاز شد که در این مقطع گرایش‌های مهندسی صنایع، مدیریت سیستم و بهره وری و سیستم‌های اقتصادی و اجتماعی راه اندازی شد.
وی افزود: در سال ۷۲ در مقطع دکتری نیز در گرایش مهندسی صنایع دانشجو پذیرش کردیم.
رئیس دانشکده مهندسی صنایع و سیستم‌های مدیریت تأکید کرد: پس از مدتی گرایش‌های مقطع کارشناسی ارشد این دانشکده با تغییراتی مواجه شد و برخی گرایش‌های جدید راه اندازی شدند به نحوی گرایش مهندسی مالی برای اولین بار در ایران در این دانشکده طراحی و پس از طی مراحل تصویب آن در شورای گسترش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال ۱۳۸۶ دانشجو در این رشته پذیرش شد.
دکتر اصفهانی پور گفت: گرایش مهندسی لجستیک و زنجیره تأمین و گرایش مدیریت نوآوری و فناوری نیز در این دانشکده برای نخستین بار طراحی شد و پس از اخذ مجوز‌های لازم، از سال ۱۳۸۸ برای نخستین بار در این گرایش‌ها پذیرش دانشجو صورت گرفت. از گرایش‌های جدید دیگری که در این دانشکده در مقطع کارشناسی ارشد، پذیرش دانشجو صورت گرفته می‌توان به گرایش مهندسی سیستم‌های سلامت از سال ۱۳۹۲ و گرایش مدیریت پروژه از سال ۱۳۹۴ اشاره نمود.
وی عنوان کرد: اکنون این دانشکده دارای یک گرایش در مقطع کارشناسی، ۸ گرایش در مقطع کارشناسی ارشد و یک گرایش در مقطع دکتری است.
رئیس دانشکده مهندسی صنایع و سیستم‌های مدیریت خاطرنشان کرد: باتوجه به تغییراتی که طی سال‌های اخیر در طرح گرایش‌های رشته مهندسی صنایع در مقطع کارشناسی ارشد در سطح وزارت علوم، تحقیقات و فناوری صورت گرفته، گرایش مهندسی صنایع به «بهینه سازی سیستم»، گرایش مهندسی سیستم‌های اقتصادی اجتماعی به گرایش «سیستم‌های کلان»، گرایش مهندسی مالی به گرایش «سیستم‌های مالی»، گرایش مدیریت سیستم و بهره وروی به گرایش «مدیریت مهندسی» تغییر نام یافتند.
دکتر اصفهانی پور گفت: دیگر گرایش‌های این دانشکده نیز گرایش سیستم‌های سلامت، گرایش لجستیک و زنجیره تامین، گرایش مدیریت نوآوری و فناوری و گرایش مدیریت طرح است.
وی تأکید کرد: این دانشکده از نظر تعداد گرایش‌ها متنوع‌ترین دانشکده در کشور است.
رئیس دانشکده مهندسی صنایع و سیستم‌های مدیریت افزود: در این دانشکده مدل لوزی اجرا می‌شود به نحوی که در مقطع کارشناسی یک گرایش، در مقطع کارشناسی ارشد تعداد گرایش‌ها افزایش می‌یابد و در دکتری مجدد تعداد گرایش‌ها کم می‌شود که در وزارت علوم نیز این سیاست پیگیری می‌شود.
دکتر اصفهانی پور گفت: این دانشکده دارای ۲ هزار و ۱۵ دانش آموخته در مقطع کارشناسی، هزار و ۱۲۹ دانش آموخته در مقطع کارشناسی ارشد، ۶۵۰ دانش آموخته دوره‌های آموزش الکترونیکی در مقطع کارشناسی ارشد و ۱۰۳ دانش آموخته در مقطع دکتری است.
رئیس دانشکده مهندسی صنایع و سیستم‌های مدیریت گفت: اکنون این دانشکده دارای ۴۶۴ دانشجو کارشناسی، ۲۲۹ دانشجو کارشناسی ارشد و ۷۹ دانشجوی دکتری است.
دکتر اصفهانی پور اضافه کرد: این دانشکده در طول فعالیت خود تعداد ۷۵۰ مقاله «آی اِس آی» منتشر کرده است.
وی عنوان کرد: همچنین در این دانشکده هزار و ۱۱۰ مقاله علمی و پژوهشی، هزار و ۲۰۶ مقاله کنفرانسی داخلی و خارجی تولید کرده که بیش از ۹۰۰ مقاله کنفرانسی این دانشکده خارجی است.
رئیس دانشکده مهندسی صنایع و سیستم‌های مدیریت گفت: همچنین در این دانشکده ۹۹ کتاب توسط اعضای هیات علمی تألیف و ترجمه شده است.
دکتر اصفهانی پور با اشاره به وضعیت ارتباط با صنعت این دانشکده گفت: تاکنون این دانشکده ۸۸ قرارداد صنعتی در صنایع مختلف تولیدی مانند خودرو، لوازم خانگی، الکترونیکی، سیمان و صنایع غذایی همچنین در حوزه خدمات مانند شهرداری ها، بانک ها، بیمارستان ها، شرکت‌های سرمایه گذاری و حمل ونقل و لجستیک منعقد و اجرا کرده است.
وی اضافه کرد: مهندسان صنایع به تجزیه و تحلیل، طراحی و بهبود سیستم‌های متشکل از منابع مختلف مانند نیروی انسانی، سرمایه، تجهیزات و اطلاعات در راستای افزایش بهره وری، افزایش درآمد‌ها و کاهش هزینه‌ها می‌پردازند.
رئیس دانشکده مهندسی صنایع و سیستم‌های مدیریت افزود: زمانی که قرار است یک کارخانه یا یک کسب و کار صنعتی/ خدماتی فعالیت خود را آغاز کند، دانش آموختگان مهندسی صنایع هستند که با آموزه‌های مختلف در این رشته به امکان سنجی‌های اولیه مانند بازاریابی، اقتصادی و صنعتی اقدام می‌کنند و مسائل محتمل در کار را پیش بینی و راه حل‌های مهندسی ارائه می‌دهند.
دکتر اصفهانی پور خاطرنشان کرد: زمانی که یک مهندس صنایع به مسأله‌ای برخورد کند ابتدا با تکنیک‌های تحلیل سیستمی، مشکل را به مسائل جزی‌تر تجزیه نموده و سپس برای اجزا راهکار‌های مناسب پیشنهاد می‌دهد. یک مهندس صنایع افراد با تخصص‌های مختلف را برای حل مسائل سازماندهی نموده و با ایجاد یکپارچگی، راهکار‌های بهبود را پیشنهاد می‌دهد.
وی با بیان اینکه در طراحی سیستم‌ها مهندسان صنایع نقش مؤثری دارند، تأکید کرد: دانش آموختگان در این رشته تنوع شغلی زیادی دارند و می‌توانند در شرکت‌ها و صنایع مختلفی فعالیت کنند.
دکتر اصفهانی پور تصریح کرد: برخی دانشجویان دیگر رشته‌ها پس از چند ترم از تحصیل خود، متقاضی تغییر رشته به مهندسی صنایع هستند، زیرا این رشته بازار کار خوبی دارد.
وی عنوان کرد: این دانشکده پس از جابه جایی فضای فیزیکی به دلیل افزایش فضای فیزیکی از امکانات بسیار مناسبی برخوردار است به نحوی که این دانشکده دارای سایت‌های کامپیوتری مجهز، سالن آمفی تئاتر با تجهیزات خوب، اتاق شورا، سالن مطالعه و کلاس‌های بزرگ و با امکانات مناسب آموزشی است.
رئیس دانشکده مهندسی صنایع و سیستم‌های مدیریت با اشاره به اینکه اکنون کشور با مشکل اشتغال مواجه است، گفت: در این دانشکده مرکز تخصصی نوآوری مهندسی صنایع راه اندازی شد تا در این مرکز فضای مناسب برای استقرار تیم‌های فناورانه فراهم شود.
دکتر اصفهانی پور گفت: برج فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر محلی برای استقرار شرکت‌های دانش بنیان است، اما به دلیل کمبود فضا در این برج قرار است در سطح دانشکده‌ها فضایی برای استقرار و فعالیت‌های فناورانه و نوآورانه برای دانشجویان به صورت تخصصی ایجاد شود که برخی دانشکده‌های دانشگاه این فعالیت را آغاز کردند و دانشکده مهندسی صنایع و سیستم‌های مدیریت نیز در این مسیر حرکت کرده است.
وی افزود: در مرکز تخصصی نوآوری مهندسی صنایع این دانشکده تاکنون ۲ تیم فناورانه در حال استقرار هستند که برنامه داریم با اختصاص فضای بیشتر تعداد این تیم‌ها را افزایش دهیم.
رئیس دانشکده مهندسی صنایع و سیستم‌های مدیریت تأکید کرد: همچنین براساس مذاکراتی که با مراکز مختلف داشتیم برنامه داریم برنامه‌های حمایتی از خارج از دانشگاه برای این مرکز فراهم کنیم.
دکتر اصفهانی پور گفت: این مرکز براساس فراخوان ایده، تیم‌هایی شکل می‌گیرند و پس از چندماه فعالیت و حمایت‌های آموزشی لازم، اگر ایده منجر به کسب و کار شود این تیم‌ها به مرکز رشد دانشگاه معرفی خواهند شد.
وی عنوان کرد: این تیم‌ها متشکل از دانشجویان دانشکده هستند، اما برنامه داریم بستری فراهم کنیم که بتوانیم از دانشجویان بیرونی نیز حمایت کنیم.
رئیس دانشکده مهندسی صنایع و سیستم‌های مدیریت تأکید کرد: ما در این دانشکده براساس سیاست‌های دانشگاه، رسالت مهارت افزایی و افزایش اشتغال را دنبال کنیم.
دکتر اصفهانی پور گفت: در این دانشکده در حوزه‌های سلامت، مالی، مدیریت پروژه، لجستیک و زنجیره تامین برنامه راهبردی داریم و تلاش داریم که با برقراری ارتباط با صنایع مختلف در این زمینه‌ها فعالیت کنیم.
وی اضافه کرد: همچنین این دانشکده دوره‌های کوتاه مدت و بلند مدت مختلفی را در قالب آموزش‌های آزاد برگزار می‌کند که به شرکت کنندگان در این دوره‌ها گواهی نامه دانشگاه صنعتی امیرکبیر اعطا می‌شود.
رئیس دانشکده مهندسی صنایع و سیستم‌های مدیریت خاطرنشان کرد: در این دانشکده مرکز مهندسی فرآیند‌های کسب و کار راه اندازی شده است که این مرکز دارای یک استاد همکار است که در حوزه فرآیند کاوی فعالیت می‌کند.
دکتر اصفهانی پور با اشاره به برگزاری مراسم اعطا جایزه ملی لجستیک در دانشکده مهندسی صنایع و سیستم‌های مدیریت گفت: جایزه ملی لجستیک نخستین جایزه‌ای است که در این حوزه در کشور طراحی شده و در حال اجرا است.
وی ادامه داد: این جشنواره مهرماه برگزار می‌شود که این جایزه به شرکت‌های فعال در حوزه لجستیک اعطا می‌شود.
رئیس دانشکده مهندسی صنایع و سیستم‌های مدیریت گفت: این جایزه با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت بازرگانی، سازمان بنادر و کشتیرانی جمهوری اسلامی و برخی سازمان‌های دیگر و البته با حمایت نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی برگزار می‌شود.
دکتر اصفهانی پور خاطرنشان کرد: این دانشکده در حوزه لجستیک از طریق تفاهم نامه‌ای که با سازمان بنادر و کشتیرانی جمهوری اسلامی دارد، با دانشگاه «دلف» هلند همکاری داشتیم و موفق به برگزاری ۴ دوره آموزشی شدیم و قرار است آموزش‌های تکمیلی شرکت کنندگان این دوره‌ها در کشور هلند برگزار شود.
این دانشکده همچنین با مرکز مالی ایران و سازمان ملی بهره وری ایران نیز در راستای فعالیت‌های آموزشی، پژوهشی و فناوری خود تفاهم نامه همکاری دارد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بررسی راهکار‌های استفاده از ظرفیت نخبگان در تولید و صنعت
پیام ما به مردم دنیا صلح و تعامل است
انجام ۴۳۱ پرواز خارجی از فرودگاه تبریز
تاکید فرماندار شاهین‌دژ بر تقویت خدمات شهری با اولویت مطالبات مردمی
برگزاری همایش تخصصی اردستان شناسی
ایران تجربه بسیار کلاسیکی در مبارزه با تروریسم دارد
یازدهمین جشنواره «به‌یت و حه‌یران» در سردشت آغاز شد
هشدار محیط‌زیست درباره روایت‌های نادرست از آتش‌سوزی الیت
تاکید فرماندار چهاربرج بر احیای بافت فرش برای حفظ معیشت و ایجاد اشتغال
صید بیش از ۵ هزار تُن ماهی قزل آلا در استان اصفهان
آغاز فعالیت سامانه بارشی در سمنان
مقاومت ملت ایران مقابل استکبار، الگوی جهان اسلام است
ستاد تسهیل باید به نهاد موثر برای رفع مشکلات تولیدکنندگان تبدیل شود
قدردانی رئیس سازمان بسیج مستضعفین از رئیس رسانه ملی برای پوشش ویژه هفته بسیج
کارگروه مشترک با بورس کالا، مسیر تازه جذب سرمایه در معدن
ارسال ۷۱۴ اثر به کنگره شعر دفاع مقدس آذربایجان غربی
فردا؛ قطعی گاز در شهرستان پیرانشهر
تجلیل از نخبگان و فناوران بسیجی در مراغه 
کتاب دستور زبان تبری استاد هومند رونمایی شد
افزایش آلاینده‌ها از ابتدای هفته آینده
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است
شاخص هوای شیراز امروز ۱۱ آذر ۱۴۰۴
مدارس و مراکز آموزشی غیر حضوری شد؛اداره ها دور کار
دانش‌ قرارگاه‌خاتم‌الانبیا به‌بخش‌های دولتی‌وخصوصی منتقل‌شود
بارش باران در غرب، شمال غرب و شمال کشور
کالابرگ الکترونیک؛ تضمین قیمت ثابت برای دهک‌های هدف
مدارس و دانشگاه‌های تهران فردا ۱۲ آذر حضوری شدند
۱۰۰ هزار میلیارد تومان کالابرگ پرداخت شد
کشف باند توزیع شیشه در فیروزکوه با شگرد پنهان‌سازی در لوازم آرایشی
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
از شکنجه تا خلق شاهکار؛ هنرمندی که قلم به لب، نقاشی‌ می‌کشد
مدارس و دانشگا‌ه های کهگیلویه و بویراحمد فردا ۱۲ آذر غیرحضوری شد
برگزاری جشنواره ارتقای شفافیت در زمینه سند تحول قوه قضاییه
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱۱ آذر ۱۴۰۴
بحران خاک در ایران جدی‌تر از بحران آب
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۵ نظر)
پدافندهوایی ارتش همیشه در حالت آماده‌باش کامل است  (۲ نظر)
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
بیانیه‌ ونزوئلا در محکومیت‌ آمریکا برای بستن حریم‌ هوایی  (۱ نظر)
سرعت غیرمجاز، رکن اصلی تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
فراهم شدن امکان ثبت نام سهام برای متولدین ۱۴۰۱ به بعد  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های خراسان جنوبی  (۱ نظر)
ساخت مسابقه «عائله اَل اَله» در رادیو چی چست  (۱ نظر)
ابلاغ شیوه نامه مراقبت و کنترل آنفلوانزا در مدارس استان  (۱ نظر)
پایان عملیات تعریض پل و آماده‌سازی کامل زیرگذر فیجان  (۱ نظر)