• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۶۶۷۲۰
تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۹۸ - ۱۵:۱۶
بین الملل » تحلیلی

تاکید مرجعیت دینی عراق بر ضرورت پایان دادن به دوران فساد

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما ، شبکه تلویزیونی الاتجاه سخنان شیخ عبدالمهدی الکربلایی نماینده آیت الله سیستانی مرجع دینی عراقی را در خطبه های نماز جمعه کربلای معلی پخش کرد. دفتر آیت الله سیستانی از مراجع شیعیان عراق در بیانیه ای که در خطبه های نماز جمعه شهر مقدس کربلا خوانده شد ضمن حمایت از اعتراضات و خواسته های به حق تظاهرکنندگان و تأکید بر پرهیز از توسل به خشونت و نیز توصیه به فراموش نکردن فداکاری های نیروهای رسمی و نیز بسیج مردمی عراق در جنگ با گروه تروریستی داعش هشدار داد برخی طرفهای داخلی و خارجی به خصوص بعثی ها برای نفوذ در بین تظاهرکنندگان و منحرف کردن مسیر تظاهرات تلاش می کنند.
به گزارش شبکه تلویزیونی الاتجاه عراق، عبد المهدی کربلایی خطیب نماز جمعه شهر مقدس کربلا در خطبه دوم نماز جمعه امروز گفت براداران و خواهران، متن ارسالی از دفتر آقای سید ( آیت الله سیستانی) در نجف اشرف را -که خداوند او را حفظ کند -برایتان می خوانم.
بسم الله الرحمن رحیم
اعتراضات مردمی که خواستار اصلاحات هستند در چندین جا ادامه دارد و در آن تصاویر درخشانی ظاهر شده است که نشانگر صفات پسندیده عراقی هاست و نیز بیانگر شجاعت و ایثار و صبر و بردباری و همبستگی و مهربانی آنان به یکدیگر است. ما امروز یاد و خاطره نخستین گروه از عزیزانی را که در آغاز این حرکت اصلاح طلبانه یعنی چهل روز پیش به خونشان غلطیدند گرامی می داریم و به ارواح پاک آنان درود می فرستیم و بار دیگر خواستار مجازات قاتلان آنان هستیم و به خانواده های آنها تسلیت می گوییم و برای زخمی هایشان نیز از خداوند طلب درمان و عافیت می کنیم.
مایل هستیم چندین نکته را یادآوری کنیم:
1- در برابر نیروهای سیاسی که قدرت را در اختیار دارند یک فرصت منحصر به فرد برای پاسخ به خواسته های شهروندان بر اساس نقشه راهی که درباره آن توافق کنند وجود دارد و این نقشه راه در مدت زمان مشخصی اجرا شود و به یک دوره طولانی از فساد و سهم خواهی کشنده و بی عدالتی اجتماعی پایان دهند و طفره روی و پشت هم اندازی بیشتر در این خصوص به دلیل خطرات بزرگی که کشور را فراگرفته است دیگر جایز نیست .
2-حفظ مسالمت آمیز بودن اشکال مختلف اعتراضات دارای اهمیت زیادی است و مسئولیت بزرگ در این خصوص به عهده نیروهای امنیتی است و از توسل به زور به خصوص خشونت افراطی در رفتار با معترضان مسالمت جو پرهیز کنند که چنین کاری دلیلی ندارد و به عواقب وخیمی منجر می شود و مشاهده شده است که بیشتر شرکت کنندگان در اعتراضات، مراقب مسالمت آمیز بودن اعتراضات هستند و از تعرض به نیروهای امنیتی و تأسیسات دولتی و دارایی های خصوصی خودداری می کنند. باید تعداد اندکی که چنین تعرضی می کنند راهنمایی و توجیه شوند تا دست از چنین تعرضهایی بردارند تا عرصه اعتراضات از هر چیزی که آن را مخدوش می کند پاک بماند.
3- تظاهرات مسالمت آمیز، حق همه عراقی های بالغ و کامل است تا به وسیله آن دیدگاهشان را بیان کنند و حقشان را بخواهند و هرکس بخواهد در آن شرکت کند و هر کس نخواهد نیز شرکت نکند و هیچ کسی حق ندارد فکر و عقیده اش را به دیگری تحمیل کند و شایسته نیست که شرکت یا شرکت نکردن در اعتراضات به هنگام اختلاف در دیدگاهایشان به عاملی برای رد و بدل کردن اتهامات بین شهروندان تبدیل شود بلکه باید همگی به رأی دیگری احترام بگذارند و نظرشان را درباره آنچه می خواهند بگویند.
4- برخی طرفهای داخلی و خارجی هستند که در دهه های گذشته در آنچه بر سر عراق و اذیتهای زیادی که این کشور متحمل شده است نقش برجسته ای دارند و آنان عراقی ها را اذیت و آزار کردند و شاید الان تلاش کنند از حرکت اعتراضی کنونی برای محقق کردن برخی از اهدافشان استفاده کنند. شرکت کنندگان در اعتراضات و دیگران باید به شدت مراقب باشند این طرفها از هرگونه شکافی بهره برداری نکنند و نگذارند به جمع معترضان نفوذ و مسیر اصلاح طلبانه را تغییر دهند.
5-نیروهای بزرگوار ما در نیروهای مسلح و کسانی که به آنان در جنگ با تروریسم داعشی و دفاع از عراق و ملت و سرزمین و مقدسات آن ملحق شدند بر همگان، منت دارند به خصوص آنهایی که تا امروز نیز در مرزها و مواضع حساس مستقر هستند و نباید لطف آنان را فراموش کنیم و درست نیست به گوش آنان هیچ سخنی که از شأن فداکاری های بزرگ آنان بکاهد، برسد و اگر امروز تظاهرات و تحصنهای مسالمت آمیز بدون آنکه از تروریستها ،آسیبی متوجه کسی شود، امکان پذیر است به لطف همین دلاورمردان است. به آنان باید کاملا احترام گذاشته و از آنان کاملا قدردانی شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تجلیل از برترین‌های رقابت‌های کیک بوکسینگ در وردنجان
خاک هرمز متعلق به جزیره نشینان است
چهاردهمین یادواره سالروز شهادتِ حاج حسن طهرانی‌مقدم
پایین بودن سبزینگی مزارع کلزا در گلوگاه
رفاهیات در فیش‌های حقوقی بازنشستگان، مشمول کسور نمی‌شود
اختتامیه دوره توانا در یزد
رقابت گروه های نمایشی استان سمنان
مسابقات مدهامتان در همدان
هواشناسی استان زنجان هشدار زرد صادر کرد
فوت کارگر شهرداری در حادثه برق‌گرفتگی
فردا آغاز مهلت استعفای داوطلبان انتخابات شورای اسلامی روستا
جان باختن سه کودک براثر انفجار مین در افغانستان
آغاز نام‌نویسی دانشگاه عالی دفاع ملی
۱۰ تا ۱۵ درصد ناترازی موجود به دلیل استخراج غیرمجاز رمز ارز در کشور است
ساخت مسجد روستای صنوگان در کهگیلویه
راهکار‌های عملیاتی برای رفع چالش‌های صنعت خرما بررسی شد
رونمایی از خانه کشتی پوریای ولی در اصفهان
همایش پیاده روی خانوادگی
درخشش دختران فارس در بازی‌های فکری قهرمانی کشور
اطلاعیه فرمانداری تبریز درباره صدای انفجار‌های اخیر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جمعه چه پیامی روی تلفن همراه شامل مناطق رزمایش پدافند غیرعامل ظاهر می‌شود؟
صعود ایران به رده پنجم جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی
هشدار هواشناسی کشاورزی در زنجان از شنبه ۲۴ آبان
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است
توضیحات سردار فدوی درباره برد موشک‌های بالستیک ایران
اقتدار پهپاد ایرانی
قانون حذف چهارصفر از پول ملی اجرایی می‌شود
پیروزی تیم ملی فوتبال ایران در ضربات پنالتی مقابل کیپ‌ورد
اعلام نتایج اولیه انتخابات مجلس عراق
نامه عراقچی به گوترش درباره حمله آمریکا به ایران
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۲۲
الگوی آشوب
ضرورت اصلاح کتاب‌های درسی و نگارش کتاب‌های جدید
یادواره شهدای نیروی هوافضا در چهاردهمین سالگرد شهادت حاج حسن طهرانی‌مقدم
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۵ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
جشنواره ملی برنج در آمل  (۲ نظر)
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»  (۱ نظر)
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
درخواست آیت‌الله جوادی آملی از عموم مردم برای خواندن نماز باران  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
صیانت از مرز‌ها با استقرار دستگاه‌های اپتیکی و الکترونیکی  (۱ نظر)
تمدید نمایش آیینی محرمانه در اصفهان  (۱ نظر)