• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۹۰۱۳۷
تاریخ انتشار: ۲۶ فروردين ۱۳۹۹ - ۰۹:۴۲
سیاسی » مجلس
رئیس دیوان محاسبات در مجلس

بازگشت ۱۵۰۰ میلیارد تومان به خزانه‌

پیگیری‌های این دیوان باعث بازگشت ۱۵۰۰ میلیارد تومان به خزانه‌داری شد. مبلغی که از سوی بانک مرکزی به صرافی‌های خصوصی تعلق گرفت در حیطه کار ما نیست و قوه قضائیه به آن رسیدگی می‌کند.

بازگشت ۱۵۰۰ میلیارد تومان به خزانه‌به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از خانه‌ ملت، عادل آذر در نشست علنی امروز به ارائه گزارشی از تفریغ بودجه سال ۹۷ پرداخت و بعد از پایان ارائه این گزارش، به سوالات مسعود پزشکیان نایب رئیس مجلس که درباره شفاف سازی پرداخت ارز ۴۲۰۰ تومانی، ۱۸ میلیارد دلاری که بانک مرکزی به صرافی‌ها داده است و نتیجه احکام صادر شده از سوی دیوان محاسبات پاسخ داد.
عادل آذر در ادامه با بیان اینکه تفریغ بودجه هر سال از سوی هیأت‌ها تنظیم و تا پایان اردیبهشت ماه به هیأت‌های ستاد، گزارش‌های تخلف ارائه می‌شود، تصریح کرد: در جریان تفریغ بودجه سال ۹۶، سه هزار و ۳۹۸ بند تخلف در قالب ۹۷۱ پرونده گزارش حسابرسی رفته و از این تعداد ۶۸۵ دادخواست از سوی دادستان تنظیم شده است.
وی افزود: در این زمینه هیأت‌های مستشاری رأی می‌دهند و دادستان صرفاً دادخواست می‌دهد که تاکنون ۵۰۰ رأی از ۶۸۵ دادخواست صادر شده است و ۱۵۰۰ میلیارد تومان به خزانه‌داری بازگشته که نشان می‌دهد به پرونده‌ها رسیدگی می‌شود.
رئیس دیوان محاسبات کل کشور در ادامه با بیان اینکه این دیوان صرفاً روند مالی دستگاه‌هایی را حسابرسی می‌کند که از بودجه سالیانه استفاده می‌کنند، اظهار داشت: از این رو مبلغی که از سوی بانک مرکزی در اختیار صرافی‌های خصوصی قرار گرفته در دیوان بررسی نشده و مسئول رسیدگی به آن قوه قضائیه است.
پزشکیان در ادامه گفت: حقوق‌های نجومی تنها ۱۱ میلیارد تومان بود و این همه سر و صدا کرد، اما در بند ۲ حسابرسی عملکرد گزارش، ۳۶۰ پرونده در دستگاه‌های اجرایی وجود دارد که ۱۷۰۰ میلیارد تومان برای کشور هزینه داشته‌اند.
عادل آذر در پاسخ به این موضوع گفت: طبق قانون در سال ۹۹، سقف پرداخت بالای ۵۰ میلیون تومان تعیین شده است و بر اساس قانون سال ۹۸ مأموریت‌ها و پاداش‌ها برای حقوق‌ها مد نظر قرار گرفته نشده، اما با این حال دیوان به موضوع رسیدگی کرده و با تخلفات برخورد می‌کند.
نایب رئیس مجلس در پایان ارائه این گزارش ضمن تشکر از دیوان محاسبات برای تدوین آن، خاطر نشان کرد: بخش‌های مختلف این گزارش به کمیسیون‌های تخصصی مربوطه ارسال می‌شود و دیوان نیز در آینده گزارشی از احکام صادره و برخورد‌ها با متخلفان دستگاه‌های اجرایی ارائه کند ودستگاه‌های مربوطه نیز با قاطعیت با تخلفات برخورد کنند.

حضور لاریجانی از هفته آینده در مجلس

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه حال آقای علی لاریجانی خوب و رو به بهبودی است، گفت: از هفته آینده ایشان را در صحن خواهیم داشت.

آقای مسعود پزشکیان در آغاز نشست علنی امروز صبح (سه‌شنبه) مجلس شورای اسلامی، گفت: حال برادر عزیزمان آقای علی لاریجانی خیلی خوب است، ان شاءالله از هفته آینده ایشان را در صحن خواهیم داشت. آرزوی سلامتی کامل برای این عزیز داریم.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه خطاب به نمایندگان حاضر در جلسه، گفت: امروز سعی خواهیم کرد به بررسی موضوعات و اولویت‌های باقی بپردازیم و از تذکر و اخطار جز موارد ضروری صرف نظر خواهیم کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در روز‌های اخیر به بیماری کرونا مبتلا شد و در حال حاضر در قرنطینه و تحت درمان است.

قرائت گزارش تفریغ بودجه سال ۱۳۹۷ کل کشور
رئیس دیوان محاسبات کل کشور گزارش تفریغ بودجه ۱۳۹۷ کل کشور را در صحن علنی مجلس قرائت کرد.
آقای عادل آذر رئیس دیوان محاسبات کل کشور در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی ضمن تبریک عید نوروز و اعیاد شعبانیه ضمن تشکر از هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: خوب بود که گزارش تفریغ بودجه سال ۹۷ همان طورکه قانون مقرر کرده است قبل از بررسی لایحه بودجه سال ۹۹ قرائت می‌شد.
رئیس دیوان محاسبات کل کشور افزود: شرایط کرونایی باعث شد که گزارش تفریغ بودجه را به موقع قرائت نکنیم، ولی توجه کنید که این تأخیر ۲- ۳ درصد از محتوای تفریغ را تحت تأثیر لایحه و قرائت دیرتر از بررسی لایحه قرار می‌دهد حدود ۹۷ درصد آن بحث‌های محتوایی، قانونگذاری و اطلاع‌رسانی است که حتماً موثر خواهد بود و به کار خواهد آمد.

لغو مرخصی‌های نمایندگان مجلس تا اطلاع ثانوی
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: مرخصی‌های استحقاقی نمایندگان تا اطلاع ثانوی لغو شده و حضور آن‌ها در جلسات علنی الزامی است.
آقای اسدالله عباسی سخنگوی هیئت رئیسه مجلس، افزود: از این پس مجلس دو روز (سه شنبه و چهارشنبه) هر هفته جلسه علنی خواهد داشت و کمیسیون‌های تخصصی نیز در روز‌های سه شنبه جلسات خود را برگزار خواهند کرد.

سهم مالیات سلامت از مالیات بر ارزش افزوده مشخص شد
نمایندگان مجلس یک نهم مالیات‌ها و عوارض‌های وصولی مالیات بر ارزش افزوده را به عنوان مالیات سلامت در نظر گرفتند.
نمایندگان در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی گزارش شور دوم لایحه مالیات برارزش افزوده با ماده (۴۹) این لایحه به صورت قیام و قعود موافقت کردند و این ماده را به تصویب رساندند.
در ماده (۴۹) لایحه مالیات بر ارزش افزوده آمده است: یک نهم مالیات‌ها و عوارض وصولی موضوع ماده (۷) و بند‌های (الف) و (ب) ماده ۲۸ این قانون به عنوان مالیات سلامت همزمان با دریافت توسط سازمان امور مالیاتی به حساب خزانه‌داری کل کشور واریز می‌گردد.
خزانه مکلف است مبالغ دریافتی هر ماه را تا پانزدهم ماه بعد به حساب وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی واریز کند. عدم تخصیص مبلغ مذکور در حکم تصرف غیرمجاز در اموال عمومی است.
صد درصد منابع دریافتی موضوع این ماده از طریق ردیف یا ردیف‌هایی که برای این منظور در قوانین بودجه سنواتی پیشنهاد می‌شود به پیشگیری و پوشش کامل درمان افراد ساکن در روستا‌ها و شهر‌های دارای ۲۰ هزار نفر جمعیت و پایین‌تر و جامعه عشایری (در چارچوب نظام ارجاع) اختصاص می‌یابد و پس از تحقق هدف مذکور نسبت به تکمیل و تأمین تجهیزات بیمارستانی و مراکز بهداشتی و درمانی با اولویت بیمارستان‌های مناطق توسعه نیافته مصارف هیأت امنایی ارزی و ارتقاء سطح بیمه بیماران صعب‌العلاج و افراد تحت پوشش نهاد‌های حمایتی خارج از روستا‌ها و شهر‌های بالای ۲۰ هزار نفر جمعیت اقدام شود.
هرگونه پرداخت هزینه‌های پرسنلی نظیر حقوق و مزایا، اضافه کار، کمک‌های رفاهی، پاداش، فوق العاده‌های مأموریت، کارانه، بهره‌وری، مدیریت، نوبت کاری، دیون و مانند آن و هزینه‌های اداری نظیر اقلام مصرفی اداری وتأمین اثاثیه و منصوبات اداری از این محل ممنوع است.

موکول شدن نطق و تذکرات نمایندگان به نشست علنی فردای مجلس
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی از موکول شدن نوبت نطق و تذکرات نمایندگان به نشست علنی فردا (چهارشنبه) به دلیل تسریع در بررسی لایحه مالیات بر ارزش افزوده خبر داد.
آقای عبدالرضا مصری نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی با اشاره به تذکر برخی نمایندگان برای ایراد نطق و تذکر و نشست علنی امروز، عنوان کرد: امروز به دلیل تسریع در بررسی لایحه مالیات بر ارزش افزوده نطق و تذکرات نمایندگان را لغو کردیم و نوبت نمایندگانی که نطق و تذکر داشتند به فردا موکول خواهد شد، لذا از نمایندگانی که امروز فرصت نطق و تذکر آن‌ها بود عذرخواهی می‌کنم.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: با توجه به اینکه تولیدکنندگان منتظر تصویب لایحه مالیات بر ارزش افزوده هستند، این تصمیم اتخاذ شد تا این لایحه بتواند در جهت تحقق شعار سال یعنی جهش تولید نقش خود را ایفا کند.

مشخص شدن سهم کلانشهرها، شهرها، روستاها، دهیاری‌ها و عشایر از حقوق گمرکی کالا‌ها
بر اساس لایحه مالیات بر ارزش افزوده سهم کلانشهرها، شهرها، روستاها، دهیاری‌ها و عشایر از حقوق گمرکی کالا‌ها مشخص شد.
نمایندگان در نشست علنی امروز مجلس در جریان بررسی فصل معافیت‌های لایحه مالیات بر ارزش افزوده و با رأی گیری به صورت قیام و قعود ماده ۴۸ آن را به تصویب رساندند.
براساس ماده ۴۸ لایحه مذکور؛ معادل دوازده در هزار ارزش گمرکی کالا‌های وارداتی که حقوق ورودی آن‌ها وصول می‌شود، توسط گمرک جمهوری اسلامی ایران به حساب تمرکز وجوه وزارت کشور سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور) واریز شده تا به نسبت سیزده درصد (۱۳%) کلانشهرها، سی و پنج درصد (۳۵%) دهیاری ها، روستا‌های فاقد دهیاری و عشایر و پنجاه و دودرصد (۵۲) سایر شهرداری‌ها و بر اساس شاخص‌هایی که با پیشنهاد وزارت کشور به تصویب هیأت دولت می‌رسد، صرف کمک و ایجاد درآمد پایدار برای شهرداری‌ها و دهیاری‌ها گردد.
وزارت کشور مکلف است وصولی هر ماه را تا پانزدهم ماه بعد براساس سهم‌های تعیین شده به حساب شهرداری‌ها و دهیاری‌ها واریز نماید و هرگونه برداشت از حساب تمرکز وجوه به جز پرداخت به شهرداری‌ها و دهیاری‌ها ممنوع است.

اعلام وصول لایحه حمایت از حقوق افراد مبتلا به اختلالات روانی
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی اعلام وصول لایحه حمایت از حقوق افراد مبتلا به اختلالات روانی را قرائت کرد.
آقای احمد امیرآبادی فراهانی در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی موارد اعلام وصول شده از سوی هیات رئیسه مجلس را به این شرح قرائت کرد:
طرح اصلاح مواد یک و هفت قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و اصلاحات بعدی آن
لایحه حمایت از حقوق افراد مبتلا به اختلالات روانی
اصلاحیه لایحه اختلاف بین بانک توسعه صادرات ایران و شرکت اویل تاجیکستان به داوری

تعیین سهم وزارتخانه‌های بهداشت، ورزش و آموزش از بودجه جهت اصلاح الگوی مصرف و توسعه ورزش
نمایندگان مجلس، سهم وزارتخانه‌های بهداشت، ورزش و آموزش از بودجه جهت تغییر و اصلاح الگوی مصرف و سبک زندگی، توسعه ورزش همگانی و ورزش بانوان را مشخص کردند.
نمایندگان در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی گزارش شور دوم لایحه مالیات برارزش افزوده با ماده (۵۱) این لایحه موافقت کردند و این ماده را به تصویب رساندند.
در ماده (۵۱) لایحه مالیات بر ارزش افزوده آمده است: صددرصد (۱۰۰%) سهم دولت از منابع موضوع بند «پ» ماده (۲۸) این قانون از طریق ردیف‌هایی که در بودجه‌های سنواتی مشخص می‌شود، برای پیشگیری و مقابله با بیماری‌ها و عوامل خطر سلامتی که بیشترین هزینه اقتصادی و اجتماعی را دارند، تغییر و اصلاح الگوی مصرف و سبک زندگی، توسعه ورزش همگانی و ورزش بانوان به نسبت هفتاد درصد (۷۰%) و سی درصد (۳۰%) در اختیار وزارتخانه‌های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و ورزش و جوانان قرار می‌گیرد تا در قالب تدابیر بخشی و فرابخشی سلامت که به تصویب شورای عالی سلامت و امنیت غذایی می‌رسد، هزینه شود.
هرگونه هزینه کرد در سایر برنامه‌ها و مغایر با اقدامات تعیین شده در این ماده ممنوع است.
همچنین نمایندگان در جریان بررسی گزارش شور دوم لایحه مالیات برارزش افزوده با ماده (۵۲) این لایحه موافقت کردند.
در ماده (۵۲) لایحه مالیات بر ارزش افزوده آمده است: منابع حاصل از مالیات‌های موضوع مواد (۳۲) و (۳۳) این قانون سهم دولت است و به حساب خزانه داری کل کشور واریز می‌شود.

سهم وزارتخانه‌های بهداشت، ورزش و آموزش از بودجه برای کاهش مصرف دخانیات
نمایندگان مجلس سهم وزارتخانه‌های بهداشت، ورزش و آموزش را از بودجه برای کنترل، پیشگیری و کاهش مصرف دخانیات و درمان بیماری‌ها و عوارض ناشی از مصرف آن، آموزش و توسعه ورزش به خصوص ورزش همگانی مشخص کردند.
نمایندگان در نشست علنی امروز در جریان بررسی گزارش شور دوم لایحه مالیات برارزش افزوده با ماده (۵۰) این لایحه موافقت کردند و این ماده را به تصویب رساندند.
در ماده (۵۰) لایحه مالیات بر ارزش افزوده آمده است: صد در صد (۱۰۰%) سهم دولت از منابع موضوع بند ت ماده (۲۸) این قانون از طریق ردیف‌هایی که در بودجه‌های سنواتی مشخص می‌شود، جهت کنترل، پیشگیری و کاهش مصرف دخانیات و درمان بیماری‌ها و عوارض ناشی از مصرف آن، آموزش و توسعه ورزش به خصوص ورزش همگانی در مدارس در اختیار وزارتخانه‌های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ورزش و جوانان و آموزش و پرورش و به ترتیب به نسبت چهل درصد (۴۰%)، چهل درصد (۴۰%) و بیست درصد (۲۰%) قرار میگیرد. هرگونه هزینه کرد در سایر برنامه‌ها و مغایر با اقدامات تعیین شده در این ماده ممنوع است.

دستورکارهای جلسه علنی امروز مجلس
جلسه علنی مجلس شورای اسلامی دقایقی پیش به ریاست آقای مسعود پزشکیان نایب رئیس اول مجلس آغاز شد.
مجلس در جلسه امروز خود به عنوان اولین دستور، لایحه مالیات بر ارزش افزوده را مورد بررسی قرار می‌دهد. این لایحه پیش از این در صحن علنی بررسی و به کمیسیون مربوط ارجاع شده بود.
همچنین لایحه تاسیس صندوق بیمه همگانی حوادث طبیعی، لایحه اصلاح قانون پولی و بانکی کشور همچنین لایحه موافقتنامه سرویس‌های هوایی دوجانبه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت کویت و لایحه موافقتنامه بین دولت ایران و دولت هند به منظور اجتناب از اخذ مالیات مضاعف و جلوگیری از فرار مالیاتی در دستور جلسه علنی امروز قرار دارد.
قرار است در ساعت ۱۳ و ۳۰ دقیقه امروز وزیر صنعت در کمیسیون صنایع و وزیر بهداشت نیز در کمیسیون بهداشت مجلس حضور یابند.

پایان جلسه علنی مجلس
نایب رئیس دوم مجلس شورای اسلامی زنگ پایان نشست علنی امروز مجلس را به صدا درآورد و گفت: تا دقایقی دیگر اعضای هیأت رئیسه مجلس با روسای کمیسیون‌ها جلسه خواهند داشت.
عبدالرضا مصری زمان نشست بعدی مجلس را فردا چهارشنبه ۲۷ فروردین رأس ساعت ۹ صبح اعلام کرد.
وی افزود: نطق نمایندگانی که امروز نوبت نطق میان دستور آن‌ها بود به فردا موکول شد.
اقای مصری گفت: برخی نمایندگان نیز جویای احوال دکتر لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی شده بودند که باید عنوان کنم الحمدلله حال ایشان مساعد است و انشاءالله پس از اجازه پزشک در جلسات مجلس حضور خواهند یافت و ما برای سلامتی ایشان دعا می‌کنیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مسیر‌های راهپیمایی ۱۳ آبان در چهارمحال و بختیاری
برگزاری جشنواره‌ای به شکرانه برداشت خرما در فراشبند
قرص برنج؛ سمی کشنده در پوشش محافظ آفات
پیام آیت الله نوری همدانی به همایش ستاد صبر
همه چیز برای خانه‌ای زیباتر؛ نمایشگاه خانه و آشپزخانه در شهر آفتاب
تصویب طرح ساخت مجتمع بزرگ گردشگری در گلپایگان
هندبالیست‌های سبزواری تیم ملی هندبال عازم تونس شدند
دستگاه‌های دولتی اعتبارات عمرانی را به هنگام جذب کنند
بهره برداری از فرهنگسرا‌های جدید شهر یزد در دهه فجر
آغاز نام‌نویسی دوره جامع فیلم‌سازی داستانی در قم
بچه‌ها چه کتاب‌هایی می‌خوانند
آغاز سال تحصیلی ۷۵۰ دانشجوی جدیدالورود دانشگاه صنعتی ارومیه
ترامپ، نماد استکبار جهانی
کمک ۴۰۰ میلیون ریالی همسر شهید خبازی به حوزه سلامت کاشمر
ترکیب تیم ملی سابر ایران برای حضور در جام جهانی الجزایر
همدان قهرمان مسابقات کاتا جودو بانوان کشور 
طراحی اسباب بازی ایرانی
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود
بازاری به قدمت ۳۴ سال در آمل
انتشار اسناد جدید از لانه جاسوسی توسط آمریکایی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جهاد نهاجا برای دفاع از مرز‌های هوایی ایران مایه افتخار است
تایید قهرمانی کشتی آزاد ایران در رقابت‌های جهانی ۲۰۱۵
تحویل ویلای ۸ هزار متری متهم چای دبش به بانک ملت
امضای قرارداد‌های بزرگترین طرح جمع‌آوری گاز‌های مشعل
فرصت طلایی ایران در عصر چندقطبی شدن جهان
پاسخ دانشگاه علوم پزشکی یزد درباره فوت مادر مهریزی
بدرفتاری کارمندان دولت را گزارش کنید
اعلام نتایج اولویت بندی طرح مادران ایران خودرو؛ ۱۱ آبان
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود
نتانیاهو برای اهداف داخلی، به دنبال از سرگیری جنگ است
آتش‌سوزی در مراتع شمال معلم‌کلایه
بی‌ثباتی قیمت برنج
قطع آب ادارات پر مصرف؛ قانون برای همه یکسان است
میدان امیر چخماق یزد
بررسی پیش‌نویس موافقتنامه همکاری‌های قضایی بین ایران و عربستان
پیش ثبت نام ۷۳۰ نفر برای تشرف به حج تمتع ۱۴۰۵  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت  (۱ نظر)
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت مادر شهیدان عاکفی  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)