• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۵۵۰۵۹
تاریخ انتشار: ۱۱ تير ۱۳۹۹ - ۱۸:۲۶

کرونا در آمریکا؛ سرمایه داری آفت سرمایه داری

آیا ویروس کرونا خط بطلان و پایانی بر اندیشه سرمایه داری در جهان است؟

کرونا در آمریکا؛ سرمایه داری آفت سرمایه داری

پیش از این مهمترین نشانه‌های تزلزل در نظام سرمایه داری در فرانسه با اعترض‌های هفتگی بر ضد سرمایه داری در روزهای شنبه آشکار گردید.
ولی ظاهرا آنچه به شدت نظامی سرمایه داری را زمین گیر کرده است شیوع ویروس کرونا  در پیشرفته ترین کشور‌ها - بخصوص آمریکا - است؛ کشور‌هایی که با وجود بیشترین درآمد‌های سرانه در برابر شیوع این ویروس  آسیب پذیر ترین بوده اند.
پایگاه اینترنتی شبکه سی ان ان امروز در گزارشی نوشت: آمریکا چهار درصد جمعیت جهان را دارد اما 25 درصد مبتلایان به کرونا مربوط به این کشور می شود.
در این گزارش آمده است ، آمریکا که مدتهاست به خود به عنوان یک ابرقدرت می بالد ، با شیوع ویروس کووید - 19 در شرایط بسیار بدی قرار گرفته است و در میان کشورهای جهان ، جایگاه نخست را از نظر میزان ابتلا به کرونا دارد.
بیش از 125 هزار نفر در آمریکا بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده اند و شمار آمریکایی  هایی که به این ویروس آلوده شده اند از دو میلیون و 500 هزار نفر فراتر رفته است.
شرایط زندگی آمریکایی ها تحت شعاع بدترین همه گیری در یک قرن گذشته به شدت دستخوش تغییر شده است و همچنانکه تلاش ها برای بازگشایی این کشور ادامه دارد موارد ابتلا به کرونا بار دیگر رو به افزایش گذاشته است - این بار در میان جوانان و در ایالت هایی که شیوع این ویروس چندان هم گسترده نبود.
در آمریکا شمار افرادی که به کرونا مبتلا می شوند و جان خود را بر اثر این بیماری از دست می دهند بیشتر از هر نقطه دیگر جهان است.
مطابق با آمار و اطلاعات دانشگاه جانز هاپکینز، از زمانیکه کرونا نخستین قربانی خود را در آمریکا در ماه فوریه گرفت، نزدیک به 126 هزار نفر در این کشور جان خود را از دست داده اند و این متوسط نزدیک به یک هزار و 39 نفری است که روزانه قربانی این بیماری می شوند.
به گفته رابرت رد فیلد مدیر مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های آمریکا ، این کشور احتمالا 90 درصد مبتلایان به کرونا را گزارش نکرده است و با بیش از دو میلیون و 500 هزار نفری که به طور رسمی مبتلا به این بیماری تشخیص داده شده اند ، اظهارات ردفیلد می تواند به معنای آن باشد که بیش از 25 میلیون آمریکایی به کووید-19 آلوده شده اند.
دست کم 26 هزار و 747 سیاه پوست آمریکایی بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده اند و این ویروس از هر 1500 سیاه پوست جان یک نفر را گرفته است.
بر اساس تحقیقات به عمل آمده ، نرخ مرگ و میر سیاه پوستان آمریکایی مبتلا به کرونا در مقایسه با سفید پوستان بالاتر است و به رغم اینکه آنها 12 درصد جمعیت آمریکا را تشکیل می دهند تقریبا یک چهارم همه قربانیان این بیماری مربوط به آنها می شود.
بنا بر دیدگاه صاحب نظران مهمترین عامل شیوع کرونا در کشور‌هایی مانند آمریکا سیاست‌های برآمده از اندیشه سرمایه‌داری است. این سیاست‌ها در نهایت سبب شده عملکرد‌ها در حوزه خدمات اجتماعی ضعیف و کمک به قشرهای ضعیف‌تر جامعه نا چیز باشد.
«نوام چامسکی»، اندیشمند مشهور آمریکایی اخیرا ابعاد دیگر تاثیر نظام سرمایه داری بر شیوع ویروس کوید 19 در آمریکا - از جمله اصالت سود در این نظام - تشریح کرده است.
به گفته وی «بعد از مهار بیماری همه‌گیر سارس در سال ۲۰۰۳ دانشمندان به خوبی آگاه بودند که احتمال وقوع یک بیماری همه‌گیر دیگر وجود دارد و یک ویروس کرونا ممکن است عامل آن باشد. آنها می‌دانستند که برای آمادگی جهت مقابله با آن چه اقداماتی باید انجام می‌دادند. اما دانش کافی نیست. کسی باید از این دانش استفاده کند.»
چامسکی اضافه کرد: «گزینه‌ ارجح برای استفاده از این دانش شرکت‌های داروسازی هستند که از تمامی منابع مورد نیاز و سودهای هنگفت برای این کار برخوردار هستند. اما سرمایه‌داری مانع می‌شود. در آماده شدن برای یک فاجعه آتی سودی وجود ندارد و همان‌طور که میلتون فریدمن اقتصاددان ۴۰ سال پیش گفت تنها مسئولیت شرکت‌ها افزایش ارزش سهم (و ثروت مدیر شرکت) است. سال ۲۰۱۷ شرکت‌های اصلی داروسازی طرح اتحادیه اروپا برای سرعت بخشیدن به تحقیقات بر روی عوامل بیماری‌زا از جمله کرونا ویروس را رد کردند.»
بنابراین می‌توان گفت: سود انگاری نظام سرمایه داری اکنون خود مهمترین عامل بزرگترین زیان و خسارت به اقتصاد کشور‌های سرمایه داری بوده است و این یعنی سرمایه داری خود آفت سرمایه داری شده است.
 
---------------------------------------------------------------------------------
عبدالرضا خلیلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
توقف لاله های نارنجی در ایستگاه سرزمین آفتاب تابان
۲۶ عملیات حزب‌الله در ۲۴ ساعت علیه ماشین جنگی صهیونیست‌ها
تیم ملی فوتبال با بدرقه پُرشور مکزیکی ها راهی لس‌آنجلس شد
ادعای ترامپ درباره نهایی شدن توافق با ایران
خطای محاسبه‌ای در بیروت، صبر را به پایان رساند
بازدید هیات تجاری بصره عراق از نمایشگاه توانمندی‌های خوزستان
معرفی فرصت‌های اقتصادی خوزستان به سرمایه‌گذاران عراقی
والیبال لیگ ملت‌ها ۲۰۲۶؛ نتایج روز پنجم، برنامه روز پایانی هفته
نخست‌وزیر پاکستان: واشنگتن و تهران به توافق رسیدند
برپایی نمایشگاه روایت یک زندگی در شهرستان بهبهان+فیلم
طرح تصفیه خانه فاضلاب بهبهان ۴۰ درصد پیشرفت دارد
برگزاری یادواره شهید حسین کائیدی، از شهدای جنگ ۱۲ روزه شهرستان شوش+فیلم
حاجی‌پور: نباید در ست پنجم هفت سرویس خراب کنیم
پیگیری قطع و افت فشار آب در برخی روستاهای شهرستان کرخه+فیلم
یمن: سفر رئیس «سومالی لند» به تل آویو مایه ننگ است
اوقات شرعی اهواز، ۲۵ خرداد ۱۴۰۵
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۵ خرداد ۱۴۰۵
بیانیه مشترک ۱۳ کشور حاضر در جام جهانی علیه اظهارات رئیس یوفا
اعتراف رسانه صهیونیستی: حمله به بیروت با آمریکا هماهنگ شده بود
زنجان، پیشتاز هوشمندسازی در صنعت برق کشور
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اختلال در بانک تجارت و صادرات رفع شد
نرخ طلا، سکه و نقره در بازار مشهد / یک شنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۵
پس از چراغ سبز برای حمله به ضاحیه، ادامه مسیر ممکن نیست
امیر سرتیپ الهامی: همه تجهیزات آسیب‌دیده جایگزین می‌شود
اختلال بانک ملی تا ساعات آینده برطرف می شود
اختلال خدمات بانکی رفع شد
کالابرگ خردادماه برای کد‌های ملی ۷، ۸ و ۹ فردا شارژ می شود
والیبال لیگ ملت‌ها ۲۰۲۶؛ نتایج روز چهارم و برنامه پنجمین روز
شارژ کالابرگ کد ملی‌ ۷ و ۸ و ۹ از امروز
هوا در خراسان رضوی فردا گرم‌تر می‌شود
کنکور سراسری ارشد با یک هفته تعویق برگزار می‌شود
ترامپ به نتانیاهو: چه غلطی می‌کنی؟
تولید پرچم های مذهبی در بزرگترین کارخانه تولید پرچم در شهر خمین
آغاز نصب ۱۰ هزار متر مربع توری سنگ در محور کرج کندوان
کره شمالی: موضوع «خلع سلاح هسته‌ای» تمام شد
اختلال در بانک تجارت و صادرات رفع شد  (۵ نظر)
اختلال خدمات الکترونیکی چهار بانک در حال رفع است  (۲ نظر)
تسهیل صدور مجوز ۹۰جایگاه سوخت در سیستان و بلوچستان  (۲ نظر)
پس از چراغ سبز برای حمله به ضاحیه، ادامه مسیر ممکن نیست  (۱ نظر)
والیبال لیگ ملت‌ها ۲۰۲۶؛ نتایج روز سوم، برنامه چهارمین روز  (۱ نظر)
ضرورت تسریع در پرداخت باقیمانده مطالبات گندمکاران خوزستان  (۱ نظر)
 مردم و نانوایان چشم‌انتظار ساماندهی وضعیت نان هستند  (۱ نظر)
«برای ماجراجویی دنبال خرس برو» و «خانواده اجاره‌ای»، از قاب تلویزیون  (۱ نظر)
تکمیل بزرگراه قزانچی _ روانسر نقش مهمی در توسعه اقتصادی اورامانات دارد  (۱ نظر)
تولید پرچم های مذهبی در بزرگترین کارخانه تولید پرچم در شهر خمین  (۱ نظر)
ترامپ مدعی شد: قرار است توافق با ایران فردا امضا شود  (۱ نظر)
کشف محموله بزرگ ۱۰۰ تنی انبه قاچاق در ایست و بازرسی مرصاد  (۱ نظر)
دستور توقیف اموال ۱۰۰ خائن وطن در اصفهان صادر شد  (۱ نظر)
اجرای طرح آرامش در بویراحمد با توقیف خودرو‌های متخلف  (۱ نظر)
پیاتزا: بازی بی‌نقصی نبود، اما اشتباهات را پذیرفتیم  (۱ نظر)