بیست و نهمین نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه
حکم اعدام «موسوی مجد» قطعی لازم الاجراست
اسماعیلی در پاسخ به سوال خبرنگاری درخصوص اجرای حکم «موسوی مجد»، گفت: این حکم در فرایند اجرا قرار دارد و تا امروز اجرا نشده است ولی جزو احکام قطعی لازم الاجراست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، بیست و نهمین نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه با اصحاب رسانه را به طور مشروح بخوانيد.
غلامحسین اسماعیلی به سوالات خبرنگاران پاسخ میدهد؛
سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری مطرح کرد؛
سخنگوی قوه قضايیه گفت: مبارزه با مفاسد اقتصادی جزو وظایف قوه قضايیه است.
آقای غلامحسین اسماعیلی در ادامه افزود: مبارزه با مفاسد اقتصادی در برنامههای ما بوده و خواهد بود و به عنوان یک مجموعه بر مبنای اشراف دقیق قضایی چه در پروندهها و چه واحدهای نظارتی اعلام میکنم که ما فساد سیستمی در کشور نداریم، اما واقعیت این است که اقتصاد ملی ما تحت تأثیر چند عوامل قرار گرفته است؛ نخست تحریمهای ظالمانه و جنگ اقتصادی دشمن، دوم برخی بی تدبیریها و سوءمدیریتها و سوم نیز سوءاستفاده و اعمال مجرمانه برخی سودجویان.
سخنگوی قوه قضايیه افزود: شرایط سخت کرونایی که اقتصاد جهان را تحت تأثیر قرار داده اقتصاد ایران را نیز تحت تأثیر قرار داده است و ما در این شرایط مبارزه با مفاسد اقتصادی را با اولویت در پیش گرفته ایم و برخورد با فساد کلان و دانه درشتها را در اولویت قرار داده ایم.
آقای اسماعیلی گفت: تلاش ما در جهت بازگشت سرمایههای متعلق به دولت، بیت المال، بانکها و مردم به صاحبان و مالکان اصلی آن سرمایه است.
وی افزود: با این اولویت با تمام توان مبارزه با فساد را ادامه خواهیم داد.
اسماعیلی از برگزاری جلسات مهم رسیدگی به پروندههای دانه درشت اقتصادی کشور خبر داد و گفت: نخستین جلسه دادگاه اخلال ارزی ۶۰ میلیون یورویی امروز برگزار شد.
سخنگوی قوه قضاییه در ادامه نشست خبری خود گفت: نخستین جلسه دادگاه اخلال ارزی ۶۰ میلیون یورویی در شعبه دوم دادگاه ویژه رسیدگی به پرونده اخلالگران ارزی و مفسدان اقتصادی و به ریاست قاضی زرگر برگزار شد؛ ۸ متهم پرونده به بهانه واردات کالا، ۶۰ میلیون یورو ارز مبادلهای از بانک دریافت کرده و بدون وارد کردن کالایی به کشور، این مبلغ ارز را در بازار آزاد به فروش رسانده و سود حاصله را میان خود تقسیم کرده بودند.
سخنگوی دستگاه قضا گفت: امروز در شعبه اول ویژه مبارزه با مفاسد اقتصادی پرونده اخلال در نظام اقتصادی در حال رسیدگی است، در شعبه دوم مبارزه با مفاسد اقتصادی پرونده مهم اخلال در نظام ارزی هم اکنون در حال دادرسی است و پرونده طبری در همین زمان و ساعت در حال رسیدگی است و در کنار هزاران جلسه دادگاهی که در کشور برگزار میشود در همین ساعت جلسات مهم رسیدگی به پروندههای دانه درشت اقتصادی کشور در حال انجام است.
اسماعیلی تصریح کرد: برخورد با مفاسد کلان و دانه درشت ها، تلاش در جهت بازگشت سرمایههای متعلق به دولت، بیت المال، بانکها و مردم به صاحبان و مالکان اصلی این سرمایهها را ادامه خواهیم داد.
سخنگوی قوه قضايیه گفت: هفته آینده آخرین جلسه رسیدگی به پرونده پتروشیمی برگزار میشود.
غلامحسین اسماعیلی در ادامه نشست خبری با بیان این که رسیدگی به پروندههای مفاسد اقتصادی پرحجم، پیچیده و زمانبر است، افزود: تاکید شده است که به این پروندهها در اسرع وقت رسیدگی شود.
وی گفت: شعبه ۴ رسیدگی به مفاسد اقتصادی که هم اکنون جلسات دادرسی ندارد، در حال تهیه مقدمات برگزاری آخرین جلسات پرونده پتروشیمی است که تعدادی از جلسات آن پیش از این برگزار شده و هفته آینده آخرین جلسه این پرونده در این شعبه برگزار خواهد شد.
سخنگوی قوه قضايیه افزود: قوه قضايیه امروز بدون ملاحظه این و آن با انواع مفاسد که کشف شود، برخورد میکند و این جلوهای از اراده نظام و قوه قضايیه در مبارزه با مفاسد اقتصادی است و حتماً نیز این مسیر را ادامه خواهیم داد.
آقای اسماعیلی گفت: مردم اطمینان و اعتماد داشته باشند که قوه قضايیه بدون تعارف با مفاسد برخورد میکند و مردم و رسانهها مواظب باشند تا در دام توطئههای دشمن نیفتند چرا که دشمن به دنبال این است که در کشور ما فساد را گسترده نشان دهد.
سخنگوی قوه قضاییه جزئیات ۵ اقدام دستگاه قضا را در ایام شیوع کرونا برای کاهش تجمعات در مراجع قضایی تشریح کرد.
آقای اسماعیلی در ادامه نشست خبری افزود: فعال سازی سامانه نوبت دهی دفاتر خدمات قضایی، فعال سازی سامانه نوبت دهی اجرای احکام، فعال سازی سامانههای خودکاربری برای وکلا، کارشناسان و نمایندگان حقوقی، برگزاری دادگاههای الکترونیک و از راه دور و کاهش جمعیت کیفری زندانها را سرفصل این اقدامات اعلام کرد.
اسماعیلی از ابلاغ دستورالعمل مجدد رئیس قوه قضاییه برای اعطا مرخصی به زندانیان به واحدهای قضایی و سازمان زندانها خبر داد.
غلامحسین اسماعیلی در ادامه نشست خبری گفت: ما در حوزه زندانها در ایام شیوع کرونا تدابیری را به کار بردیم که امروز به دنیا قابل ارائه است، برای نظام زندانبانی در کشورهای مختلف الگوسازی کردیم که هم جمعیت کیفری کاهش پیدا کرد و هم به سلامت زندانیان که در زندان میمانند، اهتمام نشان دادیم.
وی گفت: با بخشنامه چهارشنبه هفته گذشته رئیس قوه قضايیه به سبب مواجه شدن با موج دوم کرونا مقرر شد دوباره مرخصی به زندانیان داده شود و به واحدهای قضایی و سازمان زندانها ابلاغ شد که به تناسب وضع موجود جامعه، زندانیان مجدد از مرخصی استفاده کنند تا شاهد کاهش جمعیت کیفری باشیم.
اسماعیلی اجرای قانون کاهش مجازات حبس را نیز در همین راستا اعلام کرد و گفت: در اواخر مجلس قبلی قانونی در این خصوص تصویب شد و جرایم بسیاری از مجازاتها کاهش یافت و همان زمان ابلاغ شد که همه پروندههای زندانیان که مشمول کاهش جرایم هستند بازنگری شود و اگر قرار شد آزاد شوند در گام نخست این آزادی صورت گیرد و در زمان مرخصی پرونده آنها بازنگری شود.
وی با اشاره به اینکه روز به روز شاهد استفاده حداکثری از مجازاتهای جایگزین حبس هستیم، گفت: این موضوع هم به کاهش جمعیت و سلامت زندانیان کمک کرده است.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: برای توسعه فعالیتهای بهداشتی و مراقبتی در زندانها برای زندانیان با بکارگیری همه توان و ظرفیت بهداشتی و مساعدتهای ویژه وزارت بهداشت اقدام کرده ایم و گروههای جهادی نیز برای ارتقا سلامت زندانیان ورود کرده اند.
وی گفت: از سیاستهای ویژه قوه قضاييه بهره گیری از کمکها و خدمات گروههای جهادی است که تجربه موفقی داشتند و قرار شد در سازمان زندانها از کمک این گروهها استفاده شود و نخستین اعضای این گروهها پزشکان و کادر درمان هستند که پیش از این به مناطق محروم اعزام میشدند.
- آزادی دو هزار و ۵۷۴ محکوم مالی با مساعدت بنیاد مستضعفان
سخنگوی قوه قضايیه گفت: امروز ۲ هزار و ۵۷۴ نفر از محکومان مالی زندان تهران بزرگ با کمک و مساعدت بنیاد مستضعفان آزاد شدند.
وی گفت: البته بانی و اقدام کننده این موضوع مقام معظم رهبری بودند که هم خودشان در این احسان پیشگام بودند و هم دیگران را به احسان در حق نیازمندان تشویق کردند و بنیاد مستضعفان بعنوان یکی از نهادهای زیر نظر دفتر رهبری کمک ویژهای کرد تا ۲ هزار و ۵۷۴ نفر از زندانیان مالی و جرایم غیر عمد که قادر به پرداخت بدهی شان نبودند آزاد شوند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا با وجود سامانههای فعال شده همچنان شاهد ازدحام در برخی مجتمعهای قضایی هستیم، گفت: ما از هفته گذشته دستورالعملهای درون سازمانی را برای رعایت فواصل و استفاده از ماسک و مواد ضدعفونی کننده ابلاغ کردیم چرا که قرار نیست کار تعطیل شود.
اسماعیلی افزود: در خصوص سامانهها نیز اگر چه راه اندازی شده است، اما باید رسانهها در اطلاع رسانی آن ما را کمک کنند.
- فعال شدن چندین سامانه برای کاهش حضور مردم و وکلا به دستگاه قضایی
سخنگوی قوه قضايیه گفت: چندین سامانه فعال شده است تا در شرایطی که با موج دوم شیوع کرونا مواجهیم، حضور مردم و وکلا به دستگاههای قضایی تا حد امکان کاهش پیدا کند.
آقای غلامحسین اسماعیلی در ادامه نشست خبری افزود: قوه قضايیه در شرایط فعلی بنا را بر این گذاشته است تدابیر و دستورالعملهای درون سازمانی را به کار گیرد و با رعایت شیوه نامههای بهداشتی به گونهای رفتار کند که هم در انجام مأموریتها خللی ایجاد نشود و هم با رعایت دستورالعمل ها، همکاران و مراجعان به دستگاه قضایی با تهدیدی مواجه نشوند.
وی گفت: برای نیل به این مهم اقدامات متعددی در قوه قضايیه انجام شده که یکی از آنها فعال سازی سامانه نوبت دهی دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی است که با راه اندازی این سامانه افراد میتوانند از محل سکونت خویش ابتدا از این دفاتر نوبت را اخذ و در زمان مقرر مراجعه کنند تا شاهد تجمع مردم در این دفاتر نباشیم.
سخنگوی قوه قضايیه افزود: سامانه نوبت دهی اجرای احکام نیز فعال شده چرا که یکی از مراکز تجمع ما همین بخش هاست و اصحاب پرونده میتوانند از محل اقامت و کار خود به سهولت با استفاده از سامانه نوبت دهی، وقت مراجعه را مشخص و در زمان مقرر مراجعه کنند تا شاهد کثرت مراجعان نباشیم.
آقای اسماعیلی همچنین به سامانه خودکار برای وکلا، کارشناسان و نمایندگان حقوقی اشاره کرد و گفت: این سامانه هم فعال شده است و افراد نیازی به مراجعه حضوری نخواهند داشت.
- برگزاری دادگاه الکترونیک به دنبال موج دوم کرونا
وی برگزاری دادگاههای الکترونیک و از راه دور را از دیگر برنامههای قوه قضايیه در این خصوص دانست و افزود: این اقدام علاوه بر کاهش رفت و آمدها موجب پایین آمدن هزینه هم میشود.
سخنگوی قوه قضايیه گفت: کاهش جمعیت کیفری زندانها توأم با گسترش فعالیتها و اقدامات بهداشتی و درمانی از دیگر تدابیر این قوه برای رعایت شیوه نامههای بهداشتی ایام کرونایی است.
- به نمایندگی از قوه قضاییه از تلاشها و زحمات کادر پزشکی و پرستاری کشور قدردانی میکنم
سخنگوی قوه قضاییه در ابتدای نشست خبری خود با خبرنگاران گفت: شرایط به اصطلاح کرونایی در کشور تداوم پیدا کرده و در روزهای اخیر آمار جانباختگان و مبتلایان به این بیماری فزونی یافته است.
غلامحسین اسماعیلی افزود: به نمایندگی از قوه قضاییه از تلاشها و زحمات کادر پزشکی و پرستاری کشور قدردانی میکنم.
وی گفت: از مردم خوب و فهیم ایران اسلامی موکدا تقاضا میکنم که دستورالعملها و توصیههای پزشکی بویژه استفاده از ماسک در مجامع عمومی و رعایت فاصله فیزیکی و اجتناب از حضور در اجتماعات بجز در موارد ضرورت را رعایت کنند.
اسماعیلی افزود: به صاحبان صنوف و فعالان اقتصادی که برای تامین معیشت خود و دیگران به آنها اجازه فعالیت اقتصادی داده شده است هم توصیه میکنم حتما در محل فعالیت خویش تمامی دستورالعملها و شیوه نامههای بهداشتی را رعایت کنند تا بتوانیم زنجیره انتقال ویروس کرونا را قطع کنیم.
- نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه آغاز شد
بیست و نهمین نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه با حضور اصحاب رسانه آغاز شد.
آقای غلامحسین اسماعیلی قرار است در این نشست حدود ۹۰ دقیقه پاسخگوی سوالات خبرنگاران باشد. بخشهایی از این نشست به طور زنده از شبکه خبر سیما پخش میشود.