• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۸۹۵۴۰
تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۹ - ۱۴:۴۳
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

سیستم ایمنی با اهدای پلاسما ضعیف نمی‌شود

سخنگوی سازمان انتقال خون گفت: با اهدای پلاسما، سیستم ایمنی پایین نخواهد آمد، چون آنتی‌بادی به صورت مداوم در بدن ساخته می‌شود.

سیستم ایمنی با اهدای پلاسما ضعیف نمی‌شودبه گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت گروه علمی فرهنگی و هنری خبرگزاری صدا و سیما، آقای دکتر بشیر حاجی بیگی سخنگوی سازمان انتقال خون در مورد وضعیت اهدای خون در کشور گفت: در ۷ ماه امسال یک میلیون و ۳۷۶ هزار و ۲۹۳ نفر برای اهدای خون در سراسر کشور مراجعه کردند که از این تعداد مراجعه ۱۰ میلیون و ۸۸۲ هزار و ۱۰۶ واحد خون اهدا شده است و از این تعداد ۱۶۳ هزار و ۳۹۶ نفر برای نخستین بار برای اهدای خون مراجعه کردند.
وی ادامه داد: از یکم فروردین تا پایان مهر امسال بیشترین میزان خون اهدایی در کشور مربوط به استان‌های تهران، فارس، خراسان رضوی، اصفهان و مازندران بوده است و ۱۵ درصد خون اهدایی در کشور مربوط به استان تهران است.
سخنگوی سازمان انتقال خون با اشاره به اینکه در ۷ ماه امسال بانوان استان خراسان جنوبی، کردستان، لرستان، سیستان و بلوچستان اقبال بیشتری به اهدای خون داشتند، افزود: شاخص اهدای خون بانوان در خراسان جنوبی ۸ درصد بوده است، در حالی که میانگین شاخص اهدای خون بانوان در کشور ۵ درصد است.
آقای دکتر حاجی بیگی ادامه داد: در ۷ ماه امسال یک میلیون و ۹۰۶ هزار واحد خون و فرآورده‌های آن شامل گلبول قرمز فشرده شده پلاسما و پلاکت به مراکز درمانی و بیمارستانی سراسرکشور توزیع شده است که از این تعداد ۴۰۰ هزار واحد مربوط به استان تهران بوده است، تهران بزرگترین مصرف‌کننده خون و فرآورده آن در کشور است.
وی گفت: استان تهران دارای ۱۶۰ بیمارستان و مرکز درمانی کشور است که ۳۴ درصد از اهداکنندگان خون در کشور دارای گروه خونی+O هستند که فراوان‌ترین گروه خونی کشور است. یک درصد از اهداکنندگان خون کشور دارای گروه خونی AB- هستند و به عنوان کمیاب‌ترین گروه خونی در کشور محسوب می‌شوند.
سخنگوی سازمان انتقال خون افزود: همچنین ۹۰ درصد اهداکنندگان خون کشور دارای گروه خونی مثبت و تنها ده درصد از اهداکنندگان دارای گروه خونی منفی هستند و از یکم اردیبهشت تا آبان حدود ۱۲ هزار نفر جهت اهدای پلاسما به ۲۵ مرکز انتقال خون در سراسر کشور مراجعه کردند که از این تعداد ۱۰ هزار واحد پلاسما اهدا شده است.
وی با اشاره به بیشترین اهدایی استان‌ها گفت: بیشترین مراجعه بهبود یافتگان کووید ۱۹ برای اهدای پلاسما مربوط به استان‌های تهران، اصفهان، خوزستان، آذربایجان غربی، خراسان رضوی و مازندران بوده است. با توجه به آمار بالای بهبود یافتگان کرونا در کشور تنها ۲ درصد از این افراد برای اهدای پلاسما مراجعه کرده‌اند و استان‌های، ایلام، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، لرستان و کردستان فاقد مراکز پلاسماگیری هستند.
آقای دکتر حاجی بیگی با اشاره به اینکه کرونا ربطی به اهدای خون و انتقال خون ندارد، ادامه داد:، چون کرونا یک بیماری تنفسی است و کلیه شیوه نامه‌های بهداشتی در مراکز اهدای خون رعایت می‌شود و با اهدای پلاسما، سیستم ایمنی پایین نخواهد آمد، به این دلیل که آنتی‌بادی به صورت مداوم در بدن ساخته می‌شود.
وی افزود: متأسفانه در کشور ما از ابتدای شروع طرح جمع‌آوری پلاسمای بهبودیافتگان تنها ۲ درصد مردم برای اهدای پلاسما مراجعه کرده‌اند که آمار بسیار پایینی است.
سخنگوی سازمان انتقال خون بیان کرد: بهبود یافتگان باید ۲۸ روز بعد از بهبودی برای شکرانه سلامت به مراکز انتقال خون برای اهدای پلاسما مراجعه کنند و عزیزانی که دارای گروه خونی+A و +AB هستند اقبال بیشتری به اهدای پلاسما داشته باشند، اما اکنون به تمامی گروه‌های خونی نیاز داریم که می‌توانند در تهران به خیابان وصال شیرازی، اداره کل انتقال خون استان تهران مراجعه کنند و توجه داشته باشند که بهترین وقت برای اهدای پلاسما در سه ماه اول پس از بهبودی است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افشای ابعاد جدید ارتباط ترامپ با شبکه فساد «اپستین»
آتوسا گلشادنژاد سومین طلایی تیم ملی کاراته
شناگر ایران در ۴۰۰ متر آزاد ششم شد
اعضای کمیسیون عمران مجلس با خانواده مرحوم صابر کاظمی ابراز همدردی کردند
مجمع عمومی سالیانه هیات اسکی چهارمحال و بختیاری
اهدا پنل خورشیدی به عشایر ارسنجان
پیروزی فرجی و هدایی مقابل گویان و قطعی شدن مدال دونفره مردان
بسیج، الگوی محله‌محور حل مسائل مردم
زنجان، پیشرو در اهدای خون با رشد ۱۳ درصدی
برد شهرداری چلیچه در نخستین دیدار خود در لیگ برتر فوتبال ساحلی جوانان کشور
برداشت بیش از ۴۵۰۰ تن پسته از باغ های مشهد
صعود ندا شهسواری به نیمه‌نهایی تنیس روی میز زنان
از تولید تخم مرغ در واحدی سنتی تا راه اندازی واحدی مکانیزه و کسب رتبه برتر کشوری
مهریز، میبد، اردکان و اشکذر در مجمع شهر‌های تاریخی ایران
افتتاح کمپ نگهداری و درمان معتادان در سمنان
بهره برداری از طرح آسفالت معابر روستای پاچه کولا لالی
آغاز طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع در خوزستان
تولید انرژی بادی به انرژی برق در سیستان وبلوچستان
نشست مشترک مجمع نمایندگان استان ، استاندار و معاونان ، با وزیر نیرو
سفر شهرستانی استاندار خراسان شمالی به اسفراین
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تیم ملی فوتبال ایران وارد شهر العین شد
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند
جنگ بی صدا، کشف و شناسایی تعدادی از نفرات اصلی موسسه ایران آکادمیا در داخل و خارج از کشور
۲۰ سرنشین در هواپیمای نظامی ترکیه حضور داشتند
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی
والیبال بازی های همبستگی اسلامی؛ امشب، ایران - عربستان
مقاومت در لبنان وارد مرحله بازدارندگی هوشمند شده است
جلسات فشرده مجلس برای بررسی عملکرد یکساله برنامه هفتم
بهبودی ۵ تا ۱۵ درصدی بارش‌ها با بارورسازی ابر‌ها
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۸/۲۰
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۲۰
آغاز رأی گیری سراسری ششمین انتخابات پارلمانی در عراق
رشد ۸ درصدی برای نجات اقتصاد ضروری است
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»
دلجویی رئیس‌جمهور از خانواده مرحوم احمد بالدی
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۲ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
آلودگی هوا عامل مرگ بیش از یکهزار و ۶۰۰ نفر در خوزستان  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)