• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۹۰۷۴۲۱
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۹ - ۰۹:۴۱
کردستان » اجتماعی

کردستان ‏، قاره ای از بازی های بومی محلی

رئیس هیات ورزشی بومی محلی استان کردستان گفت : تاکنون ۱۰۰ بازی بومی محلی در کردستان شناسایی شده است.

کردستانی ها 100 نوع بازی بومی محلی دارند
به گزارش خبرگزاری صداوسیمامرکز کردستان ، هوشنگ امینی گفت : بسیاری از افراد جامعه بازی را نوعی سرگرمی و تفریح کودکانه می‌پندارند و هیچ رویکرد تربیتی برای آن قایل نیستند، در حالیکه اهداف تربیتی و علمی فراوانی در بازی نهفته است.

امینی افزود : بازی زبان مشترک همه بچه‌ها ، فرهنگ‌ها و قومیت‌های گوناگون است ، گاهی بدون هیچ ابزار جانبی اجرا می‌شود ، شور و نشاط و هیجان و مهارت‌های اجتماعی در کودکان ایجاد می‌کند.

با وجود آثار مثبت بازی‌های حرکتی و ذهنی بازی رایانه‌ای در جدالی نابرابر بر بیشتر بازی‌های سنتی اثر گذاشته با این حال هنوز هم بازی‌های سنتی در برخی شهر‌ها و روستا‌ها طرفداران خود را دارد.

رئیس هیات ورزش بومی محلی استان کردستان با بیان اینکه بازی‌های بومی محلی انتقال دهنده فرهنگ اقوام مختلف کشور است، افزود : بازی‌های بومی محلی نشان دهنده چگونگی زندگی نیاکان و گذشتگان ماست و سینه به سینه از نسلی به نسل دیگر به ما رسیده است.

هوشنگ امینی اضافه کرد : با آموزش و برگزاری جشنواره‌ها در محلات ، مدارس و دانشگاه‌ها می‌توان بازی‌های بومی محلی را به نسل امروز معرفی کرد.

وی با بیان اینکه بازی‌های بومی محلی افزون بر کم هزینه بودن و عدم نیاز به ادوات گران، این بازی‌ها از نظر فیزیکی تاثیرات مثبتی دارد، گفت: این بازی‌ها به ایجاد حس نشاط و تقویت روحیه در افراد کمک می‌کند.

امینی با اشاره به محاسن بازی‌های بومی محلی گفت: اگر در بازی رایانه‌ای از یک نیمکره مغز استفاده می‌شود در بازی‌های بومی محلی از ۲ نیمکره مغز استفاده می‌شود.

وی همچنین با اشاره به اینکه در هزار و ۶۰۰ روستای استان ۱۷۰ خانه ورزشی تجهیز شده است، افزود: درصدی از روستا‌ها سالن ورزشی و زمین‌های خاکی فوتبال دارند و مابقی فاقد امکانات ورزشی هستند، اما در این روستا‌ها بازی‌های بومی محلی جریان دارد.

وی کردستان را قاره‌ای از ورزش‌های بومی محلی دانست و گفت : ریزان ، چوزان ، گورزان ، چاوشاره‌کی ، خوگه ملکی ، کشتی‌لان ، هفت سنگ ، شایان ، کرخول بازی ، کوشک ، پاوشاو وزیر ، گندم گندم ، بازی گورزان ، تخته نرد و لجن لجن از ورزش‌های سنتی و بازی‌های بومی محلی استان است.

رئیس هیات ورزش بومی محلی استان کردستان افزود : جوراب ‌بازی جزو بازی‌های شاخص و رایج در روستاهاست که اکثر روستاییان در این بازی شرکت می‌کنند، لجن لجن از بازی‌های فکری است که ذهن را درگیر می‌کند و بازی گورزان نشانه دفاع مردم کرد در برابر تهاجمات بیگانگان را نشان می‌دهد.

وی افزود: رقص هه‌لپرکی ، برگزاری جشن نوروز و جشنواره خرمانان (در هنگام درو گندم) در مناطق کردستان آداب و سنن فرهنگ قدیمی کرد را به نمایش می‌گذارد.

رئیس هیات ورزش بومی محلی استان کردستان گفت : تاکنون ۱۰۰ بازی بومی محلی در استان کردستان شناسایی شده است و به تازگی در روستا‌های پرجمعیت استان (سراب قامیش ، میره ده در بانه) سالن ورزشی و چند زمین چمن مصنوعی راه‌اندازی شده است.

همچنین تاکنون ۱۷۰ خانه ورزش روستایی به امکانات ورزشی مانند میز پینگ پنگ ، فوتبال دستی ، میز شطرنج ، دارت ، طناب بازی ، کیسه بوکس ، تشک کشتی و تاتامی تجهیز شده است.

امینی با اشاره به تاثیرات مثبت بازی‌های فکری حرکتی گفت: دوران کرونا بهترین فرصت برای پرداختن به بازی‌های سنتی و قدیمی است.

وی افزود: بهترین راه برای سرگرم کردن کودکان و در خانه ماندن بازی‌های سنتی و قدیمی است، این بازی‌ها منجر به ایجاد تحرک و شادابی و رقابت دوستانه در آن‌ها می‌شود.( گزارش تصویری این خبر، مربوط به قبل کرونا است)
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
عالی بود
نظر شما
آخرین اخبار
اصلاح رفتارمدیریتی پیش نیاز رفع مشکلات است
صبر و مقاومت، ضدحمله به جنگ شناختی دشمن است
شکاف عمیق ظرفیت‌ها با سرمایه گذاری واقعی در خراسان جنوبی
برق ۲۸۰۰ خانوار ، خوراک ۲۳۱ ماینر غیرمجاز در زنجان
برگزاری آیین اختتامیه جشنواره بین‌المللی فیلم «شهر» با معرفی برگزیدگان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۲۳ آبان ۱۴۰۴
همایش پیاده روی به بهانه هفته دیابت
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۲۳ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
زنجان؛ روایت یک نخبه ریاضی دهه شصتی
اقدامات رفع بوی نامطبوع اتوبان قم–تهران هنوز کامل نشده است
تجلیل از خیرین و خادمین موکب شهدای بناب
افزایش شاخص اجرای طرح هادی در روستاهای اشنویه
اعطای مجوز واردات نهاده‌های دامی به فعالان اقتصادی آذربایجان شرقی
جلوگیری از تخلفات شکار و صید در مناطق حفاظت شده
آغاز رقابت‌های لیگ حرفه‌ای بسکتبال باشگاه‌های کشور
وزش باد شدید در سمنان
ماندگاری هوای سرد در چهارمحال و بختیاری
اقامه نماز جمعه در مصلای امام خمینی شهر ایلام
بازگشایی مرز کیله شین در دستور کار دولت
بسته خبر‌های کوتاه ۲۲ آبان در یک نگاه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
صعود ایران به رده پنجم جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی
هشدار هواشناسی کشاورزی در زنجان از شنبه ۲۴ آبان
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است
توضیحات سردار فدوی درباره برد موشک‌های بالستیک ایران
فردا چه پیامی روی تلفن همراه شامل مناطق رزمایش پدافند غیرعامل ظاهر می‌شود؟
اعلام نتایج اولیه انتخابات مجلس عراق
قانون حذف چهارصفر از پول ملی اجرایی می‌شود
ضرورت اصلاح کتاب‌های درسی و نگارش کتاب‌های جدید
نامه عراقچی به گوترش درباره حمله آمریکا به ایران
یادواره شهدای نیروی هوافضا در چهاردهمین سالگرد شهادت حاج حسن طهرانی‌مقدم
پیروزی تیم ملی فوتبال ایران در ضربات پنالتی مقابل کیپ‌ورد
رزمایش هشدار عمومی از طریق تلفن همراه در راه است
اهدای عضو جوان ۳۰ ساله به ۶ نفر بیمار نیازمند
آزمون استخدامی محیط زیست اسفندماه برگزار می شود
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۵ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
جشنواره ملی برنج در آمل  (۲ نظر)
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»  (۱ نظر)
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
سراب چناره الشتر مکانی زیبا برای گردشگران  (۱ نظر)