به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، آقای محمدباقر قالیباف در ادامه اظهاراتش در گفت و گوی مستقیم با مردم در ارتباط زنده تلویزیونی گفت: آقای رئیس جمهور اظهار داشت «عده ای هول شده اند؛ اجازه دهید ما کارمان را انجام دهیم» من می گویم کسی هول نشده است از قضا همه مردم و همه ما هفت سال است که منتظریم کاری انجام شود.
وی تاکید کرد: همه ما آرزویمان این است که در این هفت و هشت ماه آخر حتماً یک کاری انجام شود و دولت دوازدهم با خاطره خوشی خداحافظی کند؛ همه آرزوی ما این است که رفع تحریم به دست همین دولت اتفاق بیفتد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به تصویب قانون اقدام راهبردی رفع تحریم ها گفت: تصویب این قانون نیز برای کمک به رفع همین تحریم هاست، ما در حوزه اقتصادی برای خنثی سازی اثر تحریم ها تلاش می کنیم.
آقای قالیباف افزود: اقدام دوم ما این است که قوی شویم وگرنه دنیا از روی ما رد می شود و خدای ناکرده عزت ما را لگ مال می کنند، دیدید که چه کار می کنند.
وی با اشاره به ارتباط ویدئو کنفرانسی امروز وزیر امور خارجه با مقامات اروپایی گفت: اقای ظریف بسیار صریح و روشن اعلام کرد که «گرچه ممکن است به طرح مجلس نقدی داشته باشیم ولی قانون است و آن را اجرا می کنیم».
رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: قانون مجلس واقعاً لازم الاجراست و کسانی که می گویند این موضوع در حیطه اختیارات شورای امنیت ملی قرار دارد و آن را خلاف قانون می دانند، درست نمی گویند زیرا شورای نگهبان آن را تصویب کرد و مبتنی بر مصوبه شورای عالی امنیت ملی است و این حرف ها نباید گفته شود.
آقای قالیباف گفت: مردم به ویژه از سران قوا توقع همدلی و همکاری برای رفع مشکلات را دارند.
وی تاکید کرد: من در جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی به صراحت به رئیس جمهور گفتم که برای حل مسائل مردم حتما پای کاریم و با دولت همکاری می کنیم و در عرصه بین المللی هم باید یک صدا هم زبان و قوی باشیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: ما باید اقتصادمان را قوی کنیم تا اثر تحریم ها کاهش یابد و قانون مصوب مجلس به تحقق این هدف کمک می کند و به همین علت است که نام این مصوبه طرح راهبردی در رفع تحریم و صیانت از حقوق ملت ایران انتخاب شده است.
آقای قالیباف تصریح کرد: ما قراردادی را امضا کرده ایم که طرف مقابل هیچ بخش آن را اجرا نمی کند اما ما می خواهیم همه اش را اجرا کنیم، این چه منطقی است؟
وی در پاسخ به پرسشی درباره کشمکش میان دولت و مجلس که چرا در اتاق فکر برای همکاری دولت و مجلس تدبیر نمی شود ؟گفت: سه شنبه هفته قبل که در جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی خدمت رهبر معظم انقلاب بودیم و با جناب آقای رئیس جمهور کنار هم صحبت کردیم؛ پس از آن جلسه آقای روحانی خواست که با هم صحبت کنیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: حدود 30 تا 35 دقیقه دو نفری قدم زدیم و درباره همین موضوع طرح کمک هزینه معیشتی به مردم صحبت کردیم؛ آقای روحانی نگران این مسئله بود و نقدهایی داشت که توضیح دادم.
آقای قالیباف اضافه کرد: قانون طرح کمک هزینه معیشتی را آقای رئیس جمهور امضا نکرد و من امضا و ابلاغ کردم که البته قبلاً هم سابقه دارد و همیشه این اتفاق ها می افتد اما قانون پیش بینی کرده است.
وی ادامه داد: من به رئیس جهمور توضیح دادم که 30 میلیون یا 60 میلیون، همه مردم ایران هستند و طرح معیشتی مجلس هم که برای پرداخت سرانه 120 هزار تومان و 60 هزار تومان تومان همه برای پرداخت مردم ایران است.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: وقتی این توضیح را دادم آقای رئیس جمهور قبول کرد و به آقای نوبخت گفت و اکنون این طرح اجرا می شود و این هماهنگی و همدلی ها هست.
آقای قالیباف افزود: اگر این نقدها را می کنیم اما این همدلی ها هم وجود دارد و به طور قطع بنا شد 120 هزار تومان و 60 هزار تومان پرداخت شود.
وی گفت: آقای شریعتمداری وزیر رفاه مسئول اجرای این طرح است و دیروز با حضور او و آقایان نوبخت و معاونش آقای پورمحمدی در کمیسیون های بودجه و اجتماعی مجلس درباره چگونگی اجرای این طرح جلسه بود.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: چون 6 ماه از پرداخت این کمک هزینه معیشتی مربوط به این طرف سال می شود به علت اینکه مشکلات بودجه وجود دارد بنا شد از آذر تا اسفند را در این طرف سال پرداخت کنند و پرداخت دو ماه را نیز در بودجه 1400 در نظر بگیرند تا در فروردین و اردیبهشت پرداخت شود.
آقای قالیباف اضافه کرد: بنابراین در این موضوع توافق شد و در پرداخت کمک هزینه معیشتی میان مجلس و دولت دو گانگی وجود ندارد.
وی تاکید کرد: به مردم از طرف خودم قول می دهم و از طرف دولت هم می گویم که طرح پرداخت کمک هزینه معیشتی انجام می شود و از انصاف و مروت به دور است که برای رفع مشکلات مردم بخواهیم لجاجت کنیم یا به انجام کار بیهوده اصرار داشته باشیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی ا فزود: ممکن است در موضوعات سیاسی حرف هایی باشد اما در خدمت کردن به مردم و پرداختن به مسائل اقتصادی و امنیت ملی یکپارچه و محکم در صحنه حضور داریم.
وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره کثرت قانون گذاری گفت: یکی از کارهایی که در مجلس درباره آن به جمع بندی رسیدیم این است که نظارت را بر قانون گذاری اولویت دهیم و به همین علت در عرصه بورس ابتدا وارد صحنه شدیم و نظارت کردیم تا بدانیم که اگر خواسته ای دارند که با قانون گذاری قابل رفع است ، قانون بگذرانیم.
آقای قالیباف افزود: ما میان صحن مجلس و کمیسیون ها اصالت را به کمیسیون ها داده ایم زیرا در آنجاست که می توانیم هم نظارت داشته باشیم و هم کار کارشناسی کنیم.
وی با قدردانی از روسای سابق مجلس شورای اسلامی گفت: موضوع تنقیح قوانین از دوره آنان آغاز شد و ما نیز به طور جدی و با سرعت بیشتر آن را پیش می بریم.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: 40 مورد قانون را یکپارچه سازی و تنقیح کردیم و اضافه ها حذف شد.
آقای قالیباف اضافه کرد: چند روز قبل نیز بیش از 100 مورد از موضوعات قوانین ابلاغ و جایگزین شد تا طبقه بندی شود.
وی ادامه داد: بخشی از موانع تولید مربوط به همین موضوع است که برای رفع آن به سرعت در حال تنقیح قوانین هستیم.
بیش از 12 هزار قانون وجود دارد
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: بیش از 12 هزار قانون وجود دارد و این از اولویت های ماست که قوانین را تنقیح کنیم.
آقای قالیباف با تاکید بر مشی مدیریتی خود برای نتیجه محوری تاکید کرد: یکی از اقدامات ما شفاف سازی است که در این چارچوب از بیش از 300 شرکت حسابرسی کردیم و بر اساس اسناد، حتماً گزارش عملکردشان را روی سایت مجلس می گذاریم تا مشخص شود که این شرکت ها چه کار می کنند، هیئت مدیره شان کیست و کدامشان ضرر کرده اند؟
وی بار دیگر با تاکید بر اعمال نظارت مجلس افزود: ما به سمت قانون گذاری نمی رویم مگر بنا به ضرورت اما نظارت، اقدام دائمی ماست که هم مبتنی بر نظارت میدانی و هم نظارت تخصصی است و از مردم می خواهیم که آنان نیز نظارت کنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: من در حوزه های دیگر مانند نیروی انتظامی، سامانه 110 و 197 را ایجاد کردم تا مردم بر پلیس نظارت کنند و امروز نیز می خواهم که بر مجلس نظارت داشته باشند.
آقای قالیباف همچنین درباره ساز و کار نظارتی مجلس بر مجلس افزود: شورای نظارت بر رفتار نمایندگان با حضور هفت نفر از نمایندگان با تجربه که سوابق حقوقی و فعالیت های اجرایی دارند، تشکیل شده است تا هر گزارش و شکایتی که از بیرون مجلس می آید، بررسی کنند.
وی اضافه کرد: حداقل در 6 ماه گذشته به 5 تا 6 شکایت در این شورا رسیدگی و حکم صادر شد و این شورا تشخیص داد که نمایندگانی که از آنان شکایت شده تخلف کرده اند و دادگاه می تواند آنان را احضار کند.
جامعه پزشکی و پرستاری واقعا ایثار کردند
رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره مشکلات ناشی از کرونا و ایثار جامعه پزشکی و پرستاری گفت: اعضای این جامعه واقعاً ایثارگرانه و فداکارانه عمل کردند و سنگ تمام گذاشتند همانند رزمندگان و ایثارگران که در دوران دفاع مقدس با خطر مواجه می شدند که باید از آنان قدردانی کنم.
آقای قالیباف افزود: یکی از موضوع های مطرح در مجلس این بود که همه نمایندگان در مراکز درمانی حوزه های انتخابیه حضور یابند که خود بنده در تهران و دیگر نمایندگان در حوزه هایشان با حضور در بیمارستان ها از اعضای جامعه پزشکی و پرستاری قدردانی کردیم.
وی گفت: در موضوع اختصاص یک میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای کمک به بخش درمان و تامین تجهیزات نیز همانطور که مطلعید تا حدی با تاخیر پرداخت شد که این موضوع را مجلس به طور جدی پیگیری کرد و دولت نیز همراهی نشان داد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه معوقات بخش درمان به طور قطعی پرداخت می شود، افزود: در حوزه پرستاری حتماً نیاز به نیروی بیشتری وجود دارد زیرا فشارها در این بخش زیاد است و اصلا از قبل هم در این حوزه با کمبود مواجه بودیم و این موضوع حتماً در بودجه 1400 مد نظر ماست.
آقای قالیباف تصریح کرد: در بخش هایی در سطح ملی باید اقدامات جدی شود و اگر نمی شود ناشی از سوء مدیریت است به عنوان نمونه باید تلاش کنیم که تست کرونای بیشتری انجام شود.
وی گفت: طبق آمار در کشورهای اروپایی به ازای هر یک میلیون نفر روزانه 350 تا 400 هزار تست گرفته اند در حالی که در کشورمان به ازای هر یک میلیون نفر 30 تا 35 هزار تست گرفته می شد.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: این درست نیست؛ وقتی جان مردم مطرح باشد این موضوع باید در اولویت نخست قرار گیرد.
آقای قالیباف تصریح کرد: این ناشی از ضعف مدیریت است که اولویت ها را بد تشخیص می دهیم؛ اکنون که کیت های تشخیص کرونا هم با قیمت ارزان وجود دارد پس حداقل تست ها را باید به 100 هزار مورد در روز برسانیم زیرا سلامت بیش از 80 میلیون نفر به هم پیوسته است.
وی گفت: هر چقدر جامعه بهداشت و درمان زحمت می کشد و جانشان را پای کار می گذارند اگر تصمیمات ما با تاخیر گرفته شود این زحمات به هدر می رود.
رئیس مجلس شورای اسلامی هشدار داد: با اعمال دو هفته محدودیت زنجیره ویروس کرونا تا حدی قطع شد و نباید زود کار را رها کنیم یا کند شود و ممکن است همه گیری برگردد یا با کندی باز گردد؛ ضعف مدیریتی اینجاست.
آقای قالیباف افزود: اگر تست کرونای برخی افراد مثبت درآمد باید به آنان توجه و پیگیری کنیم زیرا شمار افراد مبتلا کمتر از یک درصد جامعه است و منطقی نیست که یک درصد را کنترل نکنیم و بعد پی آن باشیم که وضع 99 درصد را سامان دهیم، باید این تعادل برقرار شود.
---