• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۹۷۲۶۷۳
تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۷
بین الملل » غرب آسیا
در آستانه اولین ساگرد شهادت سردار دل‌ها،

تاکید "نعیم قاسم" بر گرفتن انتقام شهید سلیمانی

معاون دبیرکل حزب الله لبنان تاکید کرد طبیعی است که برای گرفتن انتقام شهید سلیمانی کاری انجام دهیم.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، شیخ نعیم قاسم در گفتگویی با خبرگزاری یونیوز به مناسبت اولین سالگرد فرماندهان پیروزی شهیدان حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس به برخی پرسش‌ها در خصوص ماجرای ترور آن‌ها در عراق و... پاسخ داد.
وی به یونیوز گفت: حزب الله تحقیقات خاصی درخصوص این ترور و جزئیات آن در عراق انجام نداد، زیرا ترور در عراق اتفاق افتاد، اما برادران سپاه پاسداران (انقلاب اسلامی ایران) از اینکه پیش از ترور چگونه آمد و چگونه رفت و در لبنان چه کار کرد، اطلاع دارند و در جریان جزئیات آن هستند، ولی نمی‌توان گفت این‌ها تحقیقات است، تحقیقات درباره اتفاقاتی است که در فرودگاه بغداد روی داد. ما چیزی نداریم که به درک شرایط ترور کمکی بکند بلکه همه تحقیقات را مسئولان امنیتی سپاه پاسداران ایران انجام داده اند و اطلاعاتی را که از لبنان نیاز داشتند در اختیار آن‌ها قرار دادیم، ولی تحقیقات را خودشان انجام دادند. مسئله در مجموع کاملا روشن است و ابهامی وجود ندارد. هیچ یک از جزئیات این ترور بر کسی پوشیده نیست. آمریکا این کار را مستقیما انجام داد و مسئولیت آن را هم پذیرفت و از آن تصویر هم گرفته و آن را اعلام هم کرده است. فقط مسئله انتقال (سردار سلیمانی) از سوریه به عراق و زیر نظر گرفتن تحرکات او باقی می‌ماند که جزئیات آن برای ما و از طریق تحقیقاتی که سپاه پاسداران ایران انجام داد، کاملا روشن است.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
وی در ادامه افزود: وقتی شهید قاسم سلیمانی به لبنان می‌آمد تعداد بسیار کمی از آمدن وی اطلاع داشتند. (سید حسن نصرالله) دبیرکل حزب الله لبنان و فرمانده سپاه در لبنان جزء معدود افرادی بودند که از سفر‌های وی اطلاع داشتند و برخی سفر‌ها نیز به صورت ناگهانی انجام می‌شد و فقط چند ساعت قبل از سفر از انجام آن اطلاع پیدا می‌شد. فعالیت‌های شهید قاسم سلیمانی در لبنان تقریبا به ارتباط با دبیرکل حزب الله و گاهی اوقات ارزیابی اوضاع با برخی برادران مجاهد که فعالیت‌های جهادی انجام می‌دادند محدود می‌شد و حوزه تماس‌ها یا دیدار‌های وی در لبنان گسترده نبود. تیم محافظت از دبیرکل حزب الله لبنان در مدت حضور شهید سلیمانی در لبنان مسئولیت حفاظت از وی و نیز انتقال وی از سوریه به لبنان و بازگرداندن وی به سوریه را برعهده داشت. در سوریه نیز مسئله به نیرو‌های سپاه در آنجا مربوط می‌شد. بدون شک مقامات لبنان و مقامات سوری از عبور و مرور شهید سلیمانی از مرز‌های دو کشور اطلاع نداشتند و مسئله به صورت کاملا سری انجام می‌شد.
شیخ نعیم قاسم در ادامه به آخرین سفر شهید سلیمانی به لبنان و دیدار با سید حسن نصرالله اشاره کرد و افزود: دبیرکل حزب الله گفت این دیدار، دیدار کاری نبود و به عبارت دیگر مسئله‌ای برای بررسی وجود نداشت گویا شهید سلیمانی برای وداع با دبیرکل حزب الله آمده بود، زیرا گفتگو‌ها درباره مسائل کلی و عمومی و اطمینان از سلامت و اطلاع از اوضاع بود بدون آن که مسئله مشخصی برای گفتگو وجود داشته باشد. بیشتر به دیدار خداحافظی شبیه بود، ولی ما این را نمی‌دانستیم.
معاون دبیرکل حزب الله لبنان در ادامه به اولین سفر‌های شهید قاسم سلیمانی به لبنان و دیدار با مقامات حزب الله اشاره کرد و گفت: اولین دیدار‌های وی به سال ۱۹۹۸ برمی گردد که به فرماندهی نیروی قدس سپاه پاسداران منصوب شده بود. حزب الله به عنوان یک گروه مقاومت از جمله گروه‌های مورد توجه نیروی قدس بود به همین سبب طبیعی بود که شناختی متقابل صورت بگیرد و برخی مسائل بررسی شود. در اولین دیدار‌ها این احساس (برای مسئولان حزب الله) به وجود آمد که شهید قاسم سلیمانی انسانی فعال و پویاست که برنامه‌ای حساب شده دارد و می‌خواهد اوضاع مقاومت در منطقه و لبنان را بهبود بخشد و عملا اتفاقاتی که در حوزه تجهیز تسلیحاتی، آموزش و تهیه امکانات صورت گرفت بسیار شگفت انگیز بود که در مدت زمانی بسیار کوتاه اتفاق افتاد. شهید سلیمانی در تقویت حزب الله و بهبود شرایط و مدیریت عملیات نقش مهمی داشت، اما آزادسازی (مناطق جنوبی لبنان که) سال ۲۰۰۰ اتفاق افتاد نتیجه فعالیت‌های مقاومت از سال ۱۹۸۲ بود که نتایج آن در سال ۱۹۹۹ شروع به خودنمایی کرد و به آزادسازی سال ۲۰۰۰ منجر شد.
وی در ادامه به رویکرد رژیم صهیونیستی علیه شهید حاج قاسم سلیمانی اشاره کرد و افزود: تردیدی نیست که شهید سلیمانی یکی از اهداف اسرائیل بود، ولی از جزئیات برنامه آن‌ها علیه وی اطلاع نداشتیم که مثلا می‌خواستند وی را در مکان مشخصی ترور کنند یا اقداماتی عملی در نظر دارند یا این که فقط وی را زیر نظر دارند و نمی‌خواهند برای ترور وی کاری انجام دهند. به نظر من اسرائیل بدون موافقت آمریکا نمی‌توانست شهید قاسم سلیمانی را ترور کند و همین امر نشان می‌دهد که چرا شهید عماد مغنیه زمانی که در سوریه تنها بود هدف قرار گرفت و زمانی که همراه شهید قاسم سلیمانی بود هدف قرار نگرفت. شاید اسرائیل نمی‌خواست مشکل زیادی برای خود درست کند بخصوص که آمریکا چراغ سبز را در آن زمان (برای ترور شهید سلیمانی) به اسرائیل نداده بود. این که آمریکا شهید سلیمانی را ترور کرد نشان دهنده اوج ضعف و ناتوانی آن در مقابل اوضاع منطقه است و با توجه به این که شکست‌های آن‌ها زیاد شده بود آمریکا می‌خواست حتی اگر شده یک پیروزی به دست بیاورد و تصور کرد ترور شهید سلیمانی به عنوان مسئول قدرت گسترده مقاومت در منطقه از فلسطین تا لبنان، سوریه، عراق، یمن و به طور کلی سراسر منطقه، می‌تواند خساراتی را که آمریکا متحمل شده است جبران کند؛ اما اگر بپرسید آیا جزء اهداف آمریکا بود باید بگویم بله، ولی احتمال می‌رفت این کار از طریق انفجار بمب، ترور مخفی و مثلا از طریق تکفیری‌ها یا گروه‌هایی که با آمریکا همکاری می‌کنند در یکی از مناطق سوریه، عراق و در جریان تردد‌های شهید قاسم سلیمانی اتفاق بیفتد و هیچگاه پیش بینی نمی‌کردیم هواپیما‌های آمریکایی مستقیما برای ترور شهید قاسم سلیمانی وارد عمل شوند بخصوص که شهید سلیمانی از مسئولان رسمی یک کشور بود. وی از مسئولان سپاه پاسداران بود که بخشی از امنیت ایران بر عهده آن است، بنابراین این شیوه ترور برای من غافلگیرکننده بود.
وی در ادامه به سخنان (زینب سلیمانی) دختر شهید سلیمانی اشاره کرد و افزود: دختر شهید سلیمانی علنا در رسانه‌ها گفت اطمینان دارد دبیرکل حزب الله لبنان به عهد خود وفا می‌کند و انتقام شهید سلیمانی را می‌گیرد. طبیعی است که حتی اگر دختر شهید سلیمانی هم حرفی نزند، باید کاری انجام دهیم. معمولا درباره چنین جزئیاتی حرفی زده نمی‌شود و روند رویارویی با آمریکا بسیار طولانی و پیچیده است. ان شاء الله وظیفه خودمان را به گونه‌ای مناسب انجام می‌دهیم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
رونمایی از نماد علی ولی الله در میدان ۱۱ آبان دستگرد
اجرای ۵۰۰ برنامه ویژه ۱۳ آبان در مازندران
بررسی توسعه همکاری ها بین جغتای و جاجرم
لیگ برتر بسکتبال به هفته هشتم رسید
مرحله کشوری سی‌اُمین دوره کنگره قرآنی مدارس سمپاد برگزار می‌شود
قلع و قمع ۷ فقره ساخت وساز غیرمجاز در لردگان
پیگیری مشکلات کمبود نهاده‌های دامی
آگاه سازی خانواده های البرزی در طرح جوانی جمعیت
هیئت‌های مذهبی سنگر ایمان و مسئولیت اجتماعی هستند
دیدار سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران در هند با وزیر امور خارجه
اعلام برنامه دیدار‌های تیم‌های ملی هندبال زنان و مردان ایران در ریاض
اجرای پویش کاشی‌ حرم امام حسین (ع) با کمک خیران
رئیس دانشگاه جامع علمی، کاربردی کردستان معرفی شد
هشدار زرد هواشناسی در کرمان
دیدار‌های فشرده هیئت پارلمانی ایران در مسکو
تشریح برنامه های ایام فاطمیه در کهگیلویه و بویراحمد
بازدید مشاور رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح از منطقه دوم ندسا
قضاوت داور چهارمحال و بختیاری در مسابقات تیراندازی کشور
اولیانوف: آینده برنامه هسته‌ای ایران در اختیار تهران است
مشخص شدن رنگ پیراهن تیم ملی فوتسال ایران برای دیدار با مغرب
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جهاد نهاجا برای دفاع از مرز‌های هوایی ایران مایه افتخار است
تایید قهرمانی کشتی آزاد ایران در رقابت‌های جهانی ۲۰۱۵
تحویل ویلای ۸ هزار متری متهم چای دبش به بانک ملت
فرصت طلایی ایران در عصر چندقطبی شدن جهان
امضای قرارداد‌های بزرگترین طرح جمع‌آوری گاز‌های مشعل
پاسخ دانشگاه علوم پزشکی یزد درباره فوت مادر مهریزی
بدرفتاری کارمندان دولت را گزارش کنید
اعلام نتایج اولویت بندی طرح مادران ایران خودرو؛ ۱۱ آبان
نتانیاهو برای اهداف داخلی، به دنبال از سرگیری جنگ است
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود
آتش‌سوزی در مراتع شمال معلم‌کلایه
بی‌ثباتی قیمت برنج
قطع آب ادارات پر مصرف؛ قانون برای همه یکسان است
بررسی پیش‌نویس موافقتنامه همکاری‌های قضایی بین ایران و عربستان
میدان امیر چخماق یزد
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
پیش ثبت نام ۷۳۰ نفر برای تشرف به حج تمتع ۱۴۰۵  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت  (۱ نظر)
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت مادر شهیدان عاکفی  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)