• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۹۹۵۵۶۵
تاریخ انتشار: ۰۴ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۳:۲۰

بی بی سی فارسی در پی ترمیم و بازسازی جایگاه امریکا پسا ترامپ

رویکرد بی بی سی فارسی و دیگر رسانه های غربی در بازتاب تحولات مربوط به جابجایی قدرت در کاخ سفید بازنمای توصیه فوکویاما تئوریسین امریکایی مبنی بر مشروعیت زدایی و خشکاندن ریشه وشاخه های ترامپیسم با هدف بازیابی جایگاه بین المللی و جلوگیری از افول داخلی امریکاست.

بی بی سی فارسی در پی ترمیم و بازسازی جایگاه امریکا پسا ترامپ

این رویکرد نه تنها به ویژه برنامه 60 دقیقه چهارشنبه شب(یکم بهمن ماه) که به مراسم تحلیف ریاست جمهوری جوبایدن اختصاص داشت منحصر نیست بلکه دیگر رسانه های غربی نیز سعی دارند بحران داخلی امریکا را به حساب اقدامات یک فرد خطرناک و دیوانه بگذارند که از سال 2016 به کاخ سفید راه یافته و دموکراسی امریکایی را با تهدید روبرو کرده است.
به عنوان نمونه گاردین روز جمعه در یادداشتی تحت عنوان "بایدن آمریکا را از یک مرد خطرناک نجات داد"نوشت  ترامپ بافت اجتماعی و سیاسی آمریکا را با دروغ‌های وقاحت بار و وحشی گری تمام و نفرت انگیز پاره پاره کرد.
گاردین افزود اگرچه برخی در آمریکا و اروپا نفس راحتی کشیدند اما هنوز جایگاه آمریکا خود را باز نیافته است و همچنان بحران‌های داخلی و چالش‌ها وجود دارد؛ تمام آن چیزی که بایدن می‌تواند انجام دهد شروع برای درمان این بحرانهاست.
در واقع نگاه رسانه های غربی به تحولات داخلی امریکا نه تنها ناظر بر کاستی های دموکراسی امریکایی,  شکاف های اجتماعی و نقش صاحبان سرمایه درتعیین قدرت و تمایلات جدایی خواهانه در برخی ایالت ها نیست بلکه  
با سرپوش گذاشتن بر چالش های ساختاری نظام امریکایی, سعی بر این دارد که همانگونه که فوکویاما توصیف کرد از ترامپ تصویر یک قهرمان و شهید کشیده نشود  و هواداران پر و پا قرص او به باندهای تروریستی زیرزمینی و مخفی تبدیل نشوند که در غیر این صورت امریکا در داخل با افول و در خارج با از دست دادن جایگاه بین المللی روبرو خواهد شد.

بی بی سی فارسی در ویژه برنامه 60 دقیقه چهارشنبه شب (یکم بهمن ماه) که به مراسم تحلیف جوبایدن اختصاص داشت در گفتگو با خبرنگاران وکارشناسان خود همین رویکرد را دنبال کرد بگونه ای که این برنامه با اذعان به دوقطبی شدن جامعه امریکایی و تهدید این شکاف ها بر دموکراسی امریکایی, رویه دوگانه ای را در پیش گرفت وبه جای پرداختن به نقاط افتراق وجدایی,  این محور از سخنان بایدن را  برجسته کرد که او خواستار اتحاد و بازگرداندن دوباره امریکا به صحنه بین المللی است. 
خبرنگار بی بی سی در واشنگتن بر پایه دو هدف گفته شده سخنان بایدن را اینگونه توصیف کرد که او می خواهد همبستگی ایجاد و رئیس جمهور همه امریکایی ها باشد سیاست هایی که نادرست می دیده جبران  و اختلافات رو با جامعه جهانی کمتر کند لغو فرمان های اجرایی ترامپ و بازگشت به معاهده پاریس و... در همین مسیر است.
بر اساس دیدگاه بی بی سی فارسی این ترامپ است که با ساختار شکنی و قانون شکنی دموکراسی امریکایی را با ادعای تقلب درانتخابات و درخواست از هواداران برای تظاهرات و حمله به کنگره به چالش کشیده  تا جاییکه او حتی از معاون خود مایک پنس خواست که شجاعت به خرج بدهد و جلو دموکراسی رو بگیرد و پنس گفت نمی تواند و اساسا نمی خواهد جلو قانون روبگیرد.
شکستن همه کاسه و کوزه ها بر سرترامپ تا آنجا ادامه دارد که در برنامه 60 دقیقه تاکید می شود که حتی خود جمهوری خواهان هم کم کم راه  خود را از ترامپ جدا می کنند و از او فاصله می گیرند. 
اما ترامپ در آخرین سخنرانی خود گفت که اوباز می گردد و از طرفی 75 میلیون نفر از شهروندان امریکایی به او رای دادند که این می تواند با اقدام ترامپ به تاسیس حزب سیاسی, به تولید یک جریان سوم در امریکا منجر شود که به عنوان یک تهدید ساختار سیاسی امریکا رابه چالش بکشاند. واین مسئله ای است که بی بی سی فارسی نیز به آن توجه می کند و نازیلا فتحی پژوهشگر موسسه خاورمیانه برای حل این چالش می گوید که بایدن  در چنیین شرایطی می تواند برای آرام کردن اوضاع,  بهبود اوضاع اقتصادی وایجاد اشتغال و همچنین واکسیناسیون عمومی را در اولویت قرار دهد  و طرفداران ترامپ را که در حاشیه ها با چنین مشکلاتی روبرو هستند از ترامپ دور کند.
استیضاح ترامپ نیز نسخه دیگری است که فتحی ازآن به عنوان یک گزینه دو حزبی یاد می کند که می تواند 
آینده سیاسی ترامپ را روشن کند. 
این رویکرد دو گانه رسانه های غربی از جمله بی بی سی فارسی در کنترل و مدیریت اوضاع داخلی و حفظ جایگاه بین المللی امریکا در مقایسه با موارد مشابه در برخی کشورها که با تشویق و ترغیب مخالفان به تشدید اعتراضات و انقلاب های رنگین و سرانجام براندازی همراه بوده درخور توجه است.

---------------------------------------
رضا محمدمراد
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
قطع گاز ویلاهای خالی از سکنه در مازندران
ثبت همایش یوزپلنگ ایرانی جاجرم در فهرست رویداد‌های گردشگری کشور
تصادف مرگبار در جاده آرو به نازمکان گچساران
یگان‌های نیروی زمینی با همه توان از مرز‌ها محافظت می‌کنند
تایید مجوز جذب دانشجو بین‌الملل برای ۱۵۶ موسسه
شتاب حرکت اقتصاد ایران از بانک‌محوری به بازار سرمایه
لزوم نگاه راهبردی به راهبردی و دانشی به تولید، صنایع تبدیلی و بازاریابی خرما
اعلام اسامی محرومان هفته دوازدهم لیگ یک فوتبال
«سرزمین من» و «ققنوس»، از رادیو فرهنگ
برگزاری نشست تخصصی ائمه جمعه شاخص و‌موثر اهل سنت آذربایجان غربی در ارومیه
برگزاری بیش از ۵۰۰ برنامه فرهنگی در کتابخانه‌های استان
ترکیب تیم فوتبال امید ایران برای بازی با روسیه
تیم فوتبال استقلال، حامی تالاب‌های ایران شد
اجرای روشنایی سه راهی روم محور قائن -بیرجند
آغاز شانزدهمین دوره مسابقات زیبایی اسب اصیل عرب کشور در اشکذر
رونمایی از سامانه تغییرات دارایی صندوق‌های سرمایه‌گذاری
کشف محموله ۶ میلیارد ریالی پوشاک قاچاق در دلفان
خدمات رسانی گروه جهادی دامپزشکی استان به دامداران منطقه جلاله
افزایش برداشت ذرت علوفه‌ای در شهرستان کاشمر
رشد ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر به بیش از ۲۷۲۰ مگاوات
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تیم ملی فوتبال ایران وارد شهر العین شد
۲۰ سرنشین در هواپیمای نظامی ترکیه حضور داشتند
جنگ بی صدا، کشف و شناسایی تعدادی از نفرات اصلی موسسه ایران آکادمیا در داخل و خارج از کشور
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند
مقاومت در لبنان وارد مرحله بازدارندگی هوشمند شده است
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی
جلسات فشرده مجلس برای بررسی عملکرد یکساله برنامه هفتم
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۸/۲۰
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۲۰
بهبودی ۵ تا ۱۵ درصدی بارش‌ها با بارورسازی ابر‌ها
آغاز رأی گیری سراسری ششمین انتخابات پارلمانی در عراق
رشد ۸ درصدی برای نجات اقتصاد ضروری است
دلجویی رئیس‌جمهور از خانواده مرحوم احمد بالدی
شبکه ضدامنیتی آمریکایی اسرائیلی، متلاشی شد
لایحه حذف معافیت‌های مالیاتی تقدیم مجلس می‌شود
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
اجرای پویش سلامت علوی طرح شهید رئیسی در بروجرد  (۱ نظر)
آلودگی هوا عامل مرگ بیش از یکهزار و ۶۰۰ نفر در خوزستان  (۱ نظر)
بررسی پیشرفت طرح‌های نهضت ملی مسکن در شهر‌های جدید پرند، فولادشهر و بینالود  (۱ نظر)
اینترنتی شدن ثبت‌نام کارت سوخت المثنی  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)