• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۱۷۳۹۵
تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۸:۰۰
بین الملل
در چنین روزی بر دنیا چه گذشت؟

تقویم تاریخ؛ از میلاد امام محمد باقر (ع) تا فتوای ارتداد سلمان رشدی

امروز شنبه، بیست و پنجم بهمن سال ۱۳۹۹ هجری شمسی، برابر با اول رجب سال ۱۴۴۲ هجری قمری و مطابق با سیزدهم فوریه سال ۲۰۲۱ میلادی است.

تقویم تاریخ؛ از میلاد امام محمد باقر (ع) تا فتوای ارتداد سلمان رشدی به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، مهم‌ترین رویداد‌های تاریخی جهان در چنین روزی (بیست و پنجم بهمن ) به شرح زیر است:

آغاز ماه رجب، ماه سرشار از رحمت و فضیلت
این ماه، به همراه دو ماه بعد از آن یعنی شعبان و رمضان، یک دوره خودسازی برای کمال و نزدیک شدن انسان به خداوند است.
رسول گرامی اسلام (ص) در مورد ماه رجب فرمود: «ماه رجب، ماه بزرگ خداست و هیچ ماهی در حرمت و فضیلت به آن نمی‌رسد و جنگ با کافران در این ماه حرام است. رجب، ماه خداست و شعبان، ماه من است و ماه رمضان، ماه امت من است.» روزه گرفتن درماه رجب، ثواب بسیاری دارد و در روایات متعدد بر روزه داری و طلب بخشش از خداوند در این ماه تاکید فراوان شده است. در بیست و هفتم رجب واقعه بزرگ و پربرکت مبعث حضرت محمد (ص) اتفاق افتاده است و سیزدهم رجب، روز ولادت مبارک حضرت علی (ع) است. امیدواریم شما نیز بتوانید از برکات معنوی ماه رجب، هرچه بیشتر بهره ببرید.
تقویم تاریخ؛ از میلاد امام محمد باقر (ع) تا فتوای ارتداد سلمان رشدی
 
میلاد حضرت امام محمد باقر (ع)، پنجمین نور ولایت
۱۳۸۵ سال پیش در چنین روزی، اول رجب سال ۵۷ هجری قمری بنا به روایتی متواتر، حضرت امام «محمد باقر» (ع)، از نوادگان حضرت محمد (ص) چشم به جهان گشود.
آن حضرت را «باقر» لقب دادند که به معنای شکافنده علوم است، زیرا امام محمد باقر (ع) مشکلات و پیچیدگی‌های علمی عصر خود را با دقت و ظرافت، تجزیه و تحلیل می‌کرد. در دوران امامت آن حضرت از سال ۹۶ هجری قمری که مقارن با سال‌های پایانی حکومت بنی امیه و ضعف آن حکومت بود، فرصتی فراهم شد تا آن بزرگوار به تقویت بنیان‌های فکری و فرهنگی مسلمانان بپردازد. دراین زمان و همچنین در دوران امامت فرزند ایشان، امام جعفر صادق (ع) بسیاری از علوم شکوفا شد و شاگردان آن دو بزرگوار برخی علوم را گسترش دادند و علوم جدیدی را نیز ابداع کردند. امام محمد باقر (ع) بسیار گشاده رو و خوش برخورد بود ایشان بر نیکی، بخشش و کمک به نیازمندان و عیادت از بیماران بسیار تاکید می‌کرد. توصیه‌ها و اندرز‌های اخلاقی آن حضرت، در عمل و رفتار ایشان نمود داشت و خود قبل از همه به آنچه می‌فرمود، عمل می‌کرد. ضمن عرض تبریک به مناسبت سالروز ولادت حضرت امام محمد باقر (ع)، سخنی از آن بزرگوار را نقل می‌کنیم که فرمود: «هرکس که دارای اخلاق نیکو و صفت رفق و مدارا باشد، همه خیر و نیکی به او داده شده و در دنیا و آخرت، از آسایش برخوردار خواهد بود و آن کس که از اخلاق بی بهره باشد، راهش به سوی بدی‌ها خواهد بود.»
تقویم تاریخ؛ از میلاد امام محمد باقر (ع) تا فتوای ارتداد سلمان رشدی
 
درگذشت نعمان بن محمد تمیمی از دانشمندان برجسته مغربی
۱۰۷۹ سال پیش، در روز اول رجب سال ۳۶۳ هجری قمری «نعمان بن محمد تمیمی»، عالم برجسته مغربی درگذشت.
وی در سال ۲۵۹ ه. ق متولد شد و به زودی روایات و معارف اسلامی را فرا گرفت. نعمان بن محمد ابتدا پیرو مذهب مالکی بود، ولی پس از مدتی به فرقه نوظهور شیعه اسماعیلی پیوست و از قانونگذاران آن‌ها شد. نعمان بن محمد در زمان خلفای فاطمی به سمت‌های مهمی دست یافت. از وی کتاب‌های فراوانی چون: «دعائم الاسلام»، «شرح الاخبار» و «التوحید و الامامه» باقی مانده است.
تقویم تاریخ؛ از میلاد امام محمد باقر (ع) تا فتوای ارتداد سلمان رشدی
 
درگذشت ریچارد واگنر، آهنگساز و موسیقیدان آلمانی
۱۳۸ سال پیش درچنین روزی، سیزدهم فوریه سال ۱۸۸۳ میلادی «ریچارد واگنر» (Richard Wagner)، آهنگساز و موسیقیدان آلمانی در هفتاد سالگی درگذشت.
وی چند ماه پس از تولد در سال ۱۸۱۳ میلادی، پدرش را از دست داد. واگنر به خاطر علاقه به موسیقی، از نوجوانی به نوشتن اپرا و ساختن آهنگ پرداخت و آثار بزرگی از خود بر جای گذاشت. واگنر همچنین در جریان تحولات سیاسی اواخر دهه ۱۸۵۰ در آلمان به صف انقلابیون پیوست و در اثر شکست آن‌ها، به مدت ۱۳ سال مجبور به ترک آلمان شد.
تقویم تاریخ؛ از میلاد امام محمد باقر (ع) تا فتوای ارتداد سلمان رشدی
 
تولد ژرژ سیمنون، نویسنده مشهور فرانسوی
۱۱۸ سال پیش در چنین روزی سیزدهم فوریه سال ۱۹۰۳ میلادی "ژرژ سیمنون" (Georges Simenon) نویسنده برجسته فرانسوی در شهر لیِژ بلژیک متولد شد.
وی فعالیت ادبی خود را از روزنامه‏ نگاری در شهر لیژ آغاز کرد. هوای تیره شهر زادگاهش، در او تمایلی به فضای مه آلود و غمناک به وجود آورد که از میان آن، شخصیت‏‌های داستان ‏های گوناگونش برخاسته‏ اند. سیمنون سالیانی در امریکا به سر برد، سپس در فرانسه اقامت گزید و با نام ‏های مستعار به نوشتن رمان ‏های عامه پسند و پلیسی پرداخت. این نوشته‌ها باعث شد ژرژ سیمنون نزد عامه مردم، به ویژه طبقه کارآگاهان و پلیس جنایى، محبوبیت فراوان به دست بیاورد که او را به ثروت و شهرت رساند. او در سال ۱۹۳۱ م داستان آقای گاله را منتشر و در آن، شخصیت کارآگاه مَگْرِه را خلق کرد که در عالم داستانی، شخصیتی جهانی یافت. شخصیت تزلزل ‏ناپذیر کارآگاه مَگْرِه در کشف جرایم و جنایت ها، بیشتر به الهامات، هوش و زیرکی خود او بستگی دارد تا به روش ‏های علمی. سیمنون از آن پس به طور پیاپی داستان‏‌های خود را انتشار داد که خانه کانال، ناشناسان در خانه و کرکره ‏های سبز و یک‏صد و پنجاه رمان دیگر، از آن جمله است. داستان ‏های سیمنون علاوه بر دسیسه ‏ها، از تجزیه و تحلیل روانی دقیق برخوردار است و از پرخواننده‏‌ترین آثار جنایی جهان به شمار می ‏آید که به غالب زبان‏‌ها ترجمه و از بیشتر آن‌ها فیلم‌های سینمایی و تلویزیونی ساخته شده است. ژرژ سیمنون در سال ۱۹۸۹ م در ۸۶ سالگی درگذشت.
تقویم تاریخ؛ از میلاد امام محمد باقر (ع) تا فتوای ارتداد سلمان رشدی
 
صدور فتوای ارتداد سلمان رشدی توسط امام خمینی (ره)
۳۲ سال پیش در چنین روزی، بیست و پنجم بهمن سال ۱۳۶۷ هجری شمسی حضرت امام خمینی (ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، فتوای ارتداد «سلمان رشدی» نویسنده رمان توهین آمیز «آیات شیطانی» را صادر کردند.
سلمان رشدی، در رمان خود به اسلام، قرآن و پیامبر اکرم (ص) و بسیاری دیگر از مقدسات مسلمانان به روشی جاهلانه و نابخردانه اهانت کرد. تالیف و انتشار کتاب آیات شیطانی در سطح گسترده، که با نظر مثبت و مساعد دولت‌های غربی انجام شد، حاکی از توطئه فرهنگی جدید غرب علیه مسلمانان تحت پوشش آزادی بیان بود. اما فتوای صریح امام خمینی (ره) علیه نویسنده این کتاب موهن، باعث بیداری مردم جهان به ویژه مسلمانان در مورد این توطئه شد. پس از صدور این فتوا، اکثر علمای جهان اسلام، سازمان کنفرانس اسلامی و بسیاری از آزاداندیشانی که برای قلم، حرمت و جایگاه اخلاقی قائل هستند، از آن حمایت کردند. در حالی که دولت‌های غربی به بهانه دفاع از آزادی قلم، به حمایت شدید تبلیغاتی و سیاسی از سلمان رشدی پرداختند.
تقویم تاریخ؛ از میلاد امام محمد باقر (ع) تا فتوای ارتداد سلمان رشدی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پایان سردرگمی میان سامانه‌ها؛ دولت در مسیر ایجاد زیست‌بوم دیجیتال
زنجان، قطب نوآوری هوش مصنوعی و استارتاپ‌های فناور
تصادف مرگبار در محور فرعی دهگلان - قروچای
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۱ آبان
اختصاص ۲۰۰ میلیارد تومان برای تعریض جاده قره پشتلوی زنجان
قانون کاهش مصرف کیسه های پلاستیکی در انتظار اجرا
ایران به دنبال صلح در سودان؛ غرب و صهیونیسم در پی تجزیه
مدال طلا را برای سربلندی کشورم کسب کردم
پیگیری رفع آلودگی دره خرگوش دراستان زنجان
هفته نهم سوپرلیگ یونان؛‌ پیروزی المپیاکوس با گلزنی طارمی
آخرین وضع مصدومان سپاهان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۱ آبان ۱۴۰۴
هفته نهم فوتبال بوندس لیگا؛ باواریایی ها همچنان می تازند
اختتامیه سی‌وهفتمین جشنواره تئاتر آذربایجان‌شرقی
رقابت ۲۵۰ ورزشکار جانباز در مسابقات تنیس روی میز کشور
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۱۱ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
مسابقات اتومبیلرانی قهرمانی استان در بروجرد
بازدیداستاندار قم از محل احداث نیروگاه خورشیدی در جاده قم به گرمسار
رزمایش ارزیابی آمادگی مولدهای برق اضطراری در مراکز حیاتی لرستان
معرفی برترین‌های مسابقات بومی محلی دختران بسیجی استان قم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جهاد نهاجا برای دفاع از مرز‌های هوایی ایران مایه افتخار است
تایید قهرمانی کشتی آزاد ایران در رقابت‌های جهانی ۲۰۱۵
فرصت طلایی ایران در عصر چندقطبی شدن جهان
بدرفتاری کارمندان دولت را گزارش کنید
اعلام نتایج اولویت بندی طرح مادران ایران خودرو؛ ۱۱ آبان
پاسخ دانشگاه علوم پزشکی یزد درباره فوت مادر مهریزی
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود
نتانیاهو برای اهداف داخلی، به دنبال از سرگیری جنگ است
تحویل ویلای ۸ هزار متری متهم چای دبش به بانک ملت
آتش‌سوزی در مراتع شمال معلم‌کلایه
دیدار تیم‌های صنعت نفت آبادان و برق شیراز در مرحله سوم جام حذفی
امضای قرارداد‌های بزرگترین طرح جمع‌آوری گاز‌های مشعل
بررسی پیش‌نویس موافقتنامه همکاری‌های قضایی بین ایران و عربستان
میدان امیر چخماق یزد
عراقچی: موشک هایمان را در نبردی واقعی آزمایش کردیم
کالابرگ به شیوۀ جدید عرضه می شود  (۱ نظر)
قهرمانی بلند قامتان ایران در والیبال بازی‌های آسیایی جوانان  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
پیش ثبت نام ۷۳۰ نفر برای تشرف به حج تمتع ۱۴۰۵  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت مادر شهیدان عاکفی  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
انتشار فراخوان برای پیشنهاد شعار مشترک فاطمیه ۱۴۰۴  (۱ نظر)