• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۵۵۷۰۸
تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۴
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت
دکتر بهرام عین اللهی:

سن امید به زندگی در ایران؛ ۷۶/۲ سال

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: قبل از انقلاب، سن امید به زندگی در ایران فقط ۵۵ سال بود، اما اکنون با بهبود وضع سلامت عمومی و بهداشت، این شاخص به ۷۶/۲ سال و به بالاتر از میانگین جهانی رسیده است.

سن امید به زندگی در ایران؛ ۷۶/۲ سالبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، دکتر بهرام عین اللهی در دیدار با نمایندگان سازمان‌های بین المللی حوزه بهداشت افزود: یکی از بزرگترین دستاورد‌های انقلاب اسلامی در زمینه پزشکی و سلامت بوده است، بسیاری از جوانان ما نمی‌دانند که قبل از انقلاب چه وضعی داشتیم.

وی با بیان اینکه قبل از انقلاب در همه شاخص‌های سلامت وضع خوبی نداشتیم، ادامه داد: برغم آنکه در ابتدای انقلاب، جمعیت ما ۳۰ میلیون بیشتر نبود، در بسیاری از زمینه‌های درمانی حتی در پیش پا افتاده‌ترین آن ها، مجبور بودیم از امکانات خارج از کشور استفاده کنیم.

وزیر بهداشت با تاکید بر توسعه شبکه‌های بهداشتی و درمانی گفت: دسترسی آحاد مردم به خدمات درمانی بسیار بهتر شده و مرگ و میر مادران و نوزادان کاهش یافته است.

عین‌اللهی افزود: اتفاق مبارکی که بعد از انقلاب در کشور ما در سال ۶۵ با تصویب مجلس افتاد، این بود که آموزش پزشکی به وزارت بهداشت و درمان ملحق شد و اکنون ما از کشور‌هایی هستیم که در آن سه مقوله «بهداشت»، «درمان» و «آموزش پزشکی» ادغام شده است و سبب می‌شود که جهش و پیشرفت ما در این حوزه‌ها چند برابر باشد.

وی ادامه داد: امروز ۶۸ دانشگاه علوم پزشکی، هزار بیمارستان دولتی، ۱۵۰ هزار تخت بیمارستانی و ۲۰ هزار عضو هیئت علمی داریم و ۲۲۰ هزار دانشجو در رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی در مقاطع کارشناسی، ارشد، دکتری و فلوشیپ در همه رشته‌ها تربیت می‌کنیم، البته ظرفیت دانشگاهی ما بیش از این است و می‌توانیم دانشجو‌های خارجی بپذیریم.

وزیر بهداشت با اشاره به توسعه شبکه بهداشت کشور گفت: در موضوع واکسیناسیون، مراقبت از مادر و کودک و رسیدگی‌های پایه سلامت با تربیت نیرو‌های بهداشتی تا دورترین روستا‌های کشور خدمت ارائه می‌شود.

عین‌اللهی با اشاره به پیشرفت‌های پزشکی مدرن کشور افزود: ایران اکنون جزو چند کشور نخست استفاده کننده از درمان‌های ژنتیکی و درمان‌هایی با بهره گیری از سلول‌های بنیادی است.

وی ادامه داد: در پیوند قرنیه که رشته تخصصی خود من است با استفاده از سلول‌های بنیادی، درمان یک کار معمول شده است، در قلب و در ارتوپدی نیز به همین صورت است.

وزیر بهداشت با بیان اینکه در دنیا دیگر درمان را در دارو خلاصه نمی‌دانند و ژن تراپی و هورمون تراپی باید جایگزین شود، گفت: اکنون سالانه ۳ هزار پیوند عضو از پیوند قرنیه گرفته تا کلیه، کبد، مغز استخوان و پیوند قلب در کشور داریم و در زمینه بیماری‌های سرطان و بیماری‌های صعب العلاج نیز دستاورد‌های بسیار خوبی داشته ایم.

عین‌اللهی با اشاره به دستاورد‌های حوزه دارویی کشور افزود: اکنون ۹۷ درصد دارو‌های مورد نیاز کشور در داخل تولید و حدود ۳ درصد از خارج وارد می‌شود و امروزه دارو‌های ایرانی در کشور‌های همسایه استفاده می‌شود.

وی با بیان اینکه در سال‌های اخیر تحریم‌های ناجوانمردانه‌ای علیه ایران وضع شده است، ادامه داد: البته این تحریم‌ها برای ما فرصت بوده است تا به این فکر بیفتیم که خودمان در داخل تولید کنیم و امروزه بسیاری از تجهیزاتی را که وارد می‌کردیم، خودمان تولید می‌کنیم.

وزیر بهداشت با تاکید بر بی اثرکردن تحریم‌ها با تلاش متخصصان و دانشمندان ایرانی گفت: این تحریم‌ها باید تمام شود، زیرا سبب می‌شود بعضی از علوم دنیا به کشور ما نرسد، یکی از وظایف سازمان‌های بین المللی این است که عدالت را پیگیری و اجرا کنند و نگذارند بی عدالتی در حق یک ملت اتفاق بیفتد.

عین‌اللهی افزود: آقای امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان پیشنهاد داده است ما بسته‌ای از دارو‌های ایرانی را به سازمان ملل اهدا کنیم تا از توانمندی ایران در زمینه تولید دارو‌ها مطلع شوند.

وی با بیان اینکه امیدواریم از امکانات بهداشتی و درمانی ما در کشور‌های افغانستان، عراق و پاکستان و دیگر کشور‌ها استفاده شود، ادامه داد: امیدواریم که در زمینه بهداشت بتوانیم عامل موثری برای سیاست‌های سازمان بهداشت جهانی باشیم.

وزیر بهداشت با اشاره به دو سال گذشته که جهان درگیر کرونا بود، گفت: تا ۷ ماه پیش مشکل تامین واکسن داشتیم، اگرچه برخی کشور‌ها با ما همکاری کردند، اما اکنون خودمان ۶ مرکز تولید واکسن با پلتفرم‌های مختلف داریم و می‌توانیم نیاز خودمان را تامین کنیم.

عین‌اللهی با اشاره به آمار واکسیناسیون کشوری و تزریق ۱۳۵ میلیون دُز به مردم افزود: ۹۰ درصد جمعیت هدف، یک دُز؛ ۸۳ درصد، دو دُز و ۳۰ درصد، جمعیت هدف، سه دُز را دریافت کرده‌اند و همکاری مردم در این زمینه بسیار خوب بوده و وزارت بهداشت با این همکاری خوب توانسته است به این دستاورد برسد و به همه اتباع خارجی نیز بدون هیچ چشم داشتی واکسن زدیم و درمانشان را انجام دادیم.

وی ادامه داد: اکنون اواسط منحنی موج ششم قرار داریم و تا دو هفته آینده به قله موج می‌رسیم، اُمیکرون انتشار زیادی دارد و در بسیاری از کشور‌ها مرگ و میر زیادی داشته است؛ اما در کشور ما با واکسیناسیون خوبی که انجام شده است، مرگ و میر بسیار کمتر از جهان است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
واگذاری زمین برای ساخت شبکه تصفیه فاضلاب
فردا، آغاز مهلت استعفای داوطلبان انتخابات شورا‌های اسلامی روستا
پیروزی آویژه صنعت مشهد مقابل علوب آمل
معرفی قهرمانان موتورسواری سوپر اندرو ایران
تعیین تکلیف ۲ هزار و ۱۵۷ پرونده مسن در نیمه نخست امسال در گلستان
حلقه‌های معرفت، سپر بصیرت در برابر جنگ رسانه‌ای دشمن
تنش آبی بزرگترین چالش شبستر
برخورد دو خودرو سواری ، هفت زن را راهی بیمارستان کرد
اعزام ۱۳۰ دانش‌آموز دختر شازندی به مناطق عملیاتی جنوب
افتتاح و بهره برداری از ۳۵۰ طرح محرومیت زدایی در استان اصفهان در هفته بسیج
مهلت استعفای داوطلبان شورا‌های روستا تا ۳۰ آبان
برگزاری نماز وحدت بخش جمعه در کردستان
تیم ملی کبدی بانوان ایران عازم بنگلادش می‌شود
هم‌صدایی مردم در انتظار رحمت آسمانی
خسارات همکاری ترامپ با اسراییل در حمله به ایران باید اخذ شود
اجرای رزمایش اعلام وضعیت هشدار عمومی از طریق تلفن همراه
برگزاری مسابقات دوچرخه سواری در سمنان
آغاز ساخت ۲ مدرسه در صدرا
نتایج هفته چهارم لیگ برتر بسکتبال بانوان
احداث سد آبریز مطالبه به حق مردم شهرستان‌های کهگیلویه و چرام
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جمعه چه پیامی روی تلفن همراه شامل مناطق رزمایش پدافند غیرعامل ظاهر می‌شود؟
صعود ایران به رده پنجم جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی
هشدار هواشناسی کشاورزی در زنجان از شنبه ۲۴ آبان
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است
توضیحات سردار فدوی درباره برد موشک‌های بالستیک ایران
اقتدار پهپاد ایرانی
قانون حذف چهارصفر از پول ملی اجرایی می‌شود
پیروزی تیم ملی فوتبال ایران در ضربات پنالتی مقابل کیپ‌ورد
اعلام نتایج اولیه انتخابات مجلس عراق
نامه عراقچی به گوترش درباره حمله آمریکا به ایران
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۲۲
الگوی آشوب
یادواره شهدای نیروی هوافضا در چهاردهمین سالگرد شهادت حاج حسن طهرانی‌مقدم
ضرورت اصلاح کتاب‌های درسی و نگارش کتاب‌های جدید
اهدای عضو جوان ۳۰ ساله به ۶ نفر بیمار نیازمند
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۵ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
جشنواره ملی برنج در آمل  (۲ نظر)
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»  (۱ نظر)
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
درخواست آیت‌الله جوادی آملی از عموم مردم برای خواندن نماز باران  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
صیانت از مرز‌ها با استقرار دستگاه‌های اپتیکی و الکترونیکی  (۱ نظر)
تمدید نمایش آیینی محرمانه در اصفهان  (۱ نظر)