• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۸۹۹۶۶
تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۳:۱۱
سیاسی » مجلس

اختصاص بخشی از درآمد‌های مالیات بر ارزش افزوده به توسعه زیرساخت‌های ورزشی

نمایندگان مردم در مجلس موافقت کردند تا ۲۷ صدم درصد از درآمد‌های حاصل از مالیات بر ارزش افزوده به توسعه زیرساخت‌های ورزشی اختصاص یابد.

اختصاص بخشی از درآمد‌های مالیات بر ارزش افزوده به توسعه زیرساخت‌های ورزشیبه گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از خانه ملت، نمایندگان در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی و رفع ایرادات شورای نگهبان از لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور با اصلاحات بند‌های الحاقی به کل ماده واحده این لایحه موافقت کردند.
در بند الحاق ۱ به ماده واحده اصلاحی آمده است؛ سی هزار میلیارد (۳۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال از اعتبار مربوط به واردات خودرو در سال ۱۴۰۱ (موضوع بند الحاقی (۱)، تبصره (۷)) به طور مساوی از طریق ردیف‌های هزینه‌ای مربوط به بهسازی راه‌های روستائی و طرح‌های هادی روستائی اختصاص می‌یابد.
در بند الحاق ۲ به ماده واحده اصلاحی آمده است؛ به وزارت راه و شهرسازی (سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کشور) اجازه داده می‌شود، در صورت موافقت هیأت دولت به تعداد چهار هزار دستگاه ماشین آلات سنگین و نیمه سنگین مورد نیاز سازمان راهداری و حمل و نقل کشور را که دارای استاندارد‌های روز بوده و عمر کمتر از پنج سال داشته باشند از محل منابع در اختیار و تسهیلات تأمین مالی (فاینانس) داخلی و خارجی با پرداخت حقوق ورودی تعیین شده توسط دولت، وارد کشور نماید. درآمد حاصله به ردیف شماره .. جدول شماره (۵) این قانون واریز می‌شود.
در بند الحاق به ماده واحده اصلاحی آمده است؛ به دولت اجازه داده می‌شود با استفاده از امکانات و نیروی انسانی موجود نسبت به ایجاد سازمان توسعه و بهره برداری فناوری‌های نوین آب‌های جوی در زیرمجموعه وزارت نیرو، بر اساس اساسنامه‌ای که تا پایان خردادماه ۱۴۰۱ به پیشنهاد وزارت نیرو به تصویب هیأت وزیران می‌رسد، اقدام نماید. این سازمان مجاز خواهد بود با بهره مندی از درآمد‌های اختصاصی و کمک دولت نسبت به انتقال و به کارگیری فناوری‌های نوین به منظور بهبود شرایط آبی کشور در مناطق مستعد اقدام نماید. اعتبار مورد نیاز برای ایجاد، راهبری، تأمین و بهره برداری از تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز در سال ۱۴۰۱ از محل منابع جدول شماره (۲۲) موضوع جزء (۲) بند (ی) تبصره (۱) این قانون و با جابجایی مصارف پیش بینی شده در سقف پنج هزار میلیارد (۵.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال پرداخت خواهد شد. همچنین از تاریخ تشکیل، دستگاه اجرائی طرح باروری ابر‌ها به شماره طبقه بندی (۱۳۱۰۰۲۰۰۰۱) این سازمان خواهد بود. در سال ۱۴۰۱ کمک‌های دولت از محل ردیف متفرقه ۱- ۵۱۰۰۰۰ جدول شماره (۹) این قانون پرداخت و در سال آینده ردیف مستقل برای این سازمان پیش بینی خواهد شد.
در بند الحاق به کل ۴ اصلاحی آمده است.
دولت مکلف است بیست و هفت صدم درصد (۲۷/۰%) از کل نه درصد (۹%) مالیات بر ارزش افزوده را از طریق ردیف‌های درآمدی و هزینه‌ای مربوطه برای توسعه ورزش مدارس، ورزش همگانی، ورزش روستایی و عشایری، ورزش بانوان و زیر ساخت‌های ورزش به ویژه در حوزه معلولان و جانبازان اختصاص دهد. این مبلغ از طریق ردیف‌های مربوط به وزارت ورزش و جوانان شصت درصد (۶۰%) و وزارت آموزش و پرورش چهل درصد (۴۰%) در بودجه سنواتی پیش بینی می‌شود و پس از مبادله موافقتنامه به این وزارتخانه‌ها اختصاص می‌یابد:
۱- این اعتبار فقط در استان‌ها هزینه می‌گردد.
۲- پرداخت هر گونه وجهی از بودجه کل کشور به هر شکل و به هر نحو به ورزش حرفه‌ای ممنوع است و در حکم تصرف غیرقانونی در وجوه و اموال دولتی است.
۳- از مجموع عوارض و مالیات نه درصدی (۹%) موضوع قانون مالیات بر ارزش افزوده قبل از توزیع آن، منابع بین ذی¬نفعان، مبلغ مندرج در این ماده کسر خواهد شد.
۴- دولت مکلف است یک پنجم از منابع درآمدی ماده (۹۴) و یک پنجم از منابع درآمدی ماده (۷۲) این قانون را برای ازدواج و اشتغال جوانان به عنوان سهم وزرات ورزش و جوانان مطابق بودجه سنواتی، پیش بینی و هزینه نمایند.
وزارتخانه‌های آموزش و پرورش و ورزش و جوانان مکلفند گزارش عملکرد این بند را به صورت ۳ ماه یک بار به کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ارائه نمایند.
علیرضا سلیمی در جریان بررسی گزارش کمیسیون تلفیق درخصوص اصلاح ایرادات شورای نگهبان از لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور، در تذکری گفت: در بند الحاقی ۳ تبصره ۱۸، کمیسیون تلفیق مصوبه بسیار خوبی داشت و نمایندگان نیز در صحن علنی بر آن تاکید داشتند که براساس آن اعتبارات مجلس براساس مبادله موافقت نامه بین رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات و هیات رئیسه تخصیص یابد.
وی با بیان اینکه هزینه کرد اعتبارات مجلس شفاف است، ادامه داد: متاسفانه در این زمینه با چالش‌های جدی مواجهیم و شوای نگهبان با استناد به اصل ۱۲۶ قانون اساسی نسبت به این موضوع ایراد گرفته است.
دکتر محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی پس از طرح این تذکر در صحن علنی اعلام کرد که درخصوص بند مذکور رأی گیری انجام شده و نمایندگان به حذف آن رأی داده اند، هر چند که روال همه ساله بر این اساس بوده و موضوع مطرح شده آقای سلیمی را قبول دارم.
لازم به ذکر است با به رأی گذاشتن تذکر سلیمی و موافقت نمایندگان پیشنهاد ابراهیم عزیزی نماینده مردم کرمانشاه مبنی بر تخصیص اعتبارات مجلس براساس مبادله موافقت نامه بین رئیس کمیسیون برنامه و بودجه، رئیس مجلس و هیات رئیسه مطرح شد، اما رئیس مجلس شورای اسلامی با توجه به مغایرت آن با آیین نامه داخلی مجلس طرح این پیشنهاد را لغو کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بلداجی وشهرکرد سردترین نقاط چهارمحال و بختیاری
گشایش نمایشگاه کتاب در بندرخمیر
بازداشت عاملان درگیری مسلحانه در میدان ۱۶ نارمک
هوای تبریز ناسالم برای گروه‌های حساس
اوج گیری ناپایداری‌های جوی در خراسان جنوبی
قزوین میزبان بخش پادکست دومین جشنواره بین‌المللی «معروف» شد
هوای ناسالم کلانشهر مشهد در ۱۱ آذرماه، برای بیست‌ و پنجمین روز پیاپی
پایان آب‌گرفتگی محله مریم آباد یزد با پروژه ۱۰ میلیاردی
مرگ موتور سوار ۱۸ساله در نجف آباد
طرح ملی «جی‌نف» در شهر سیمینه بوکان کلید خورد
ثبت بیش از ۲۶ هزار درخواست صدور مجوز استان زنجان در درگاه ملی مجوزها
محموله‌های کمک پاسخگوی حداقل نیاز‌های غزه نیست
کشف ۱۳۰ تُن برنج احتکار شده در اصفهان
هفدهمین جشنواره فراگیری نخستین واژه آب در روستای کالیمانی مانه
مادورو سوگند وفاداری به مردم ونزوئلا یاد کرد
آغاز اجرای طرح ملی جی نف در سیمینه بوکان
سفال کلپورگان هنری هفت هزار ساله
رزمایش دوسالانه طرح اضطراری فرودگاه ها در ایلام
برنامه ریزی برای پرداخت ۵۰ هزار وام کم‌بهره برای مسکن محرومان
افزایش عمق داخلی سازی با اتکا به توان داخلی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دانشگاه‌ها و مدارس فارس، فردا مجازی شد
برترین آثار عکاسی خیابانی ۲۰۲۵
پیگیری وضعیت سلامت آقای رضا امیرخانی از سوی رهبر انقلاب
پاسخ به پرسش‌های متداول طرح جدید بنزین
اساتید دانشگاه یاسوج در فهرست دانشمندان یک درصد برتر جهان
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی
تسلیت رهبر انقلاب به آقای سقاب اصفهانی
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور
ادامه آموزش غیرحضوری دانشگاه‌ها و مدارس استان تهران
بازدید رئیس رسانه ملی از فدراسیون کشتی و دیدار با ملی پوشان
ماجرای یک پیام!
شیوع آنفولانزا و غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های هرمزگان
کلاف سردرگم قیمت گذاری خودرو‌های مونتاژی
تلاش آمریکا برای نفوذ در بوسنی و هرزگوین
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۴ نظر)
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
آتش‌افروز هیرکانی بازداشت شد  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن مدارس ابتدایی چهار شهر و ۲۰ روستای استان مرکزی  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
امیر حاتمی: آماده‌ایم پاسخ درهم شکننده‌ای به دشمن بدهیم  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
با وجود تاخیر در تحویل خودروها؛ اقدام سایپا برای پیش‌فروش خودرو  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
بیانیه‌ ونزوئلا در محکومیت‌ آمریکا برای بستن حریم‌ هوایی  (۱ نظر)
خشک شدن ذخایر آبی اروپا  (۱ نظر)
پدافندهوایی ارتش همیشه در حالت آماده‌باش کامل است  (۱ نظر)
سرعت غیرمجاز، رکن اصلی تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
جانباز سرافراز محمود باقری گزنی به همرزمان شهیدش پیوست  (۱ نظر)