• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۶۳۶۱۹
تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۸:۱۰
علمی و فرهنگی » حج و زیارت

حسینی: میانگین حضور زائران در سرزمین وحی ۲۸ روز است

رئیس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه تاریخ اعزام زائران ۲۳ خرداد است، گفت: میانگین حضور زائران در سرزمین وحی ۲۸ روز است.

رییس سازمان حج وزیارت: میانگین حضور زائران در سرزمین وحی ۲۸ روز استبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، دکتر سید صادق حسینی رئیس سازمان حج و زیارت در مصاحبه با رادیو زیارت درباره آخرین اخبار حج تمتع ۱۴۰۱ گفت: سال ۹۸ آخرین حجی بود که برگزار شد و به علت کرونا حج ۹۹ برگزار نشد و این درحالی بود که سهمیه ایران تخصیص داده شده بود و ۷۴ هزار و ۵۰۰ نفر از هموطنان در آن زمان ضمن واریز وجوه خود، برنامه ریزی‌های لازم را انجام داده بودند، اما عربستان اعلام کرد که به علت شیوع ویروس کرونا حج تمتع انجام نمی‌شود.

وی با بیان اینکه امسال بعد از دو سال وقفه حج تمتع انجام می‌شود و سهمیه‌های حج ۹۹ که نام نویسی کرده بودند بنابر شرایط تعیین شده از سوی کشور میزبان، اعزام می‌شوند، گفت: طبق برنامه ریزی‌ها سعی کردیم آمادگی لازم را در سازمان و دست اندرکاران ایجاد کنیم تا در صورت اعلام عربستان سعودی نسبت به برنامه ریزی‌های اجرایی غافلگیرنشویم که با وجود اعلام دیرهنگام و با تأخیر وزارت حج عربستان سعودی، این آمادگی‌ها برای کار‌های اجرایی وجود داشت.

رییس سازمان حج وزیارت خاطرنشان کرد: بعد از اعلام عربستان و مشخص شدن سهمیه که در نیمه ماه مبارک رمضان انجام شد، توانستیم در فرصت بسیار محدود، اقدامات اجرایی در حوزه اجاره هتل ها، تغذیه و تدارکات، حمل و نقل و. را به صورت وبیناری انجام دهیم و در حال حاضر نیز از ۵ روز گذشته تعدادی از عوامل بعد از دریافت ویزا، عازم عربستان شده اند تا این قرار داد‌ها را نهایی کنند و خوشبختانه مشکلی در این خصوص وجود ندارد و در وضعیت مطلوبی قرار داریم؛ این روند در حالی است که در سنوات قبل تمامی مراحل اجاره هتل‌ها و ... از ماه‌ها پیش‌تر برنامه ریزی می‌شد.

مجموع عملیات اجرایی حج ۴۷ روز طول می‌کشد
حسینی در خصوص تاریخ اولین پرواز و بازگشت حجاج حج امسال توضیح داد: مجموع عملیات اجرایی حج ۴۷ روز طول می‌کشد، اما این بدین مفهوم نیست که زائران ۴۷ روز در عربستان هستند بلکه میزان حضور زائران حدود ۲۸ روز خواهد بود؛ اولین پرواز زائران نیز از ۲۳ خرداد ماه از تهران انجام می‌گیرد و آخرین پرواز زائران و حتی عوامل ۷ مرداد ماه در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه برخی زائران مدینه قبل و برخی مدینه بعد هستند گفت: زائران ۵ شب و شش روز در مدینه منوره و مابقی را در مکه مکرمه سپری می‌کنند؛ نخستین پرواز‌های عوامل و زائران ما نیز به مقصد مدینه منوره خواهد بود.

رییس سازمان حج وزیارت تصریح کرد: به طور میانگین روزانه ۹ پرواز ۲۷۰ نفره از ایران از ۱۹ ایستگاه پروازی داریم و که در بازگشت روزانه ۱۲ پرواز انجام می‌گیرد و تمامی پرواز‌ها نیز بر عهده هواپیمایی کشورمان می‌باشد که از هواپیما‌های مطلوب و استاندارد استفاده خواهد شد و تمامی جداول پروازی نیز به خوبی تعیین شده است که مشکلی در این رابطه وجود ندارد و انشالله تاخیری د ر پرواز‌ها نخواهیم داشت.

وی در خصوص موضوع واکسیناسیون و تعیین شروط از سوی کشور میزبان گفت: خوشبختانه کشور ما از جمله کشور‌هایی است که به نسبت سایرین از حداکثر واکسیناسیون بهره‌مند شده است؛ از میان واکسن‌های تعیین شده واکسن‌های سینوفارم و آسترازنکا در ایران استفاده شده که اکثریت افراد و حجاج نیز از سینوفارم استفاده کرده اند.

وی همچنین از الزامی بودن واکسن‌های مننژیت و فلج برای همه زائران خبر داد و اظهار کرد که واکسیناسیون متقاضیان آغاز شده است.

رییس سازمان حج وزیارت دریافت تست منفی کرونا طی ۷۲ ساعت قبل از اعزام را یکی دیگر از شروط عربستان برای حج امسال دانست و گفت: تعدادی از مراکز در همه استان‌ها تعیین شده تا حجاج حج امسال قبل از سفر مبادرت به دریافت تست پی سی آر کنند.

به مناسبت هفته حج کارگزاران حج به دیدار رهبر معظم انقلاب اسلامی می روند
وی همچنین به هفته حج اشاره کرد و افزود: هفته آینده به مناسبت هفته حج کارگزاران حج به دیدار رهبر معظم انقلاب اسلامی مشرف می‌شوند و از بیانات ایشان استفاده می‌کنند.
رییس سازمان حج وزیارت همچنین به سفر‌های سوریه اشاره کرد و گفت: از آذر ماه سال گذشته اعزام زائران به سوریه نیز آغاز شده و در حال حاضر نیز با تلاش‌ها وبرنامه ریز‌هایی که صورت گرفته، اعزام‌ها در جریان است و متقاضیان می‌توانند با مراجعه به سایت سازمان مبادرت به نام نویسی کنند و از بسته‌های مختلف زیارتی بهره‌مند شوند.

حسینی همچنین در خصوص سفر‌های عتبات عالیات نیز گفت: در ماه مبارک رمضان سفری را در قالب هیئتی به عراق انجام دادیم و در خصوص سفر‌های زیارتی به ویژه بازگشایی مرز‌های زمینی رایزنی کردیم که تاکنون نیز منتظر نظر مسئولان این کشور هستیم تا در صورت مساعدت این اعزام‌های زمینی نیز انجام بگیرد.

وی با بیان اینکه اعزام‌های هوایی در بسته‌های مختلف زیارتی به خوبی در حال انجام است گفت: انتظار داریم که بازگشایی مرز‌های زمینی زودتر انجام گیرد تا تعداد بیشتری از متقاضیان به این سفر معنوی مشرف شوند.

همچنین رئیس سازمان حج وزیارت در باره موضوع اربعین گفت: کمیته‌های ۱۷ گانه اربعین به طور مستمر در حال تشکیل جلسات است و یکی ازموضوعات که دنبال می‌کنیم گشایش مرز زمینی است، زیرا عمده درخواست اعزام‌ها زمینی است، ولی سال قبل اعزام‌ها به صورت هوایی بود؛ در حال مذاکره برای بازگشایی مرز زمینی هستیم تا مشتاقان منتظر برای این سفر زیارتی در این ایام مشرف شوند، اما در هر حال برنامه ریزی‌های لازم برای اعزام‌ها به صورت هوایی را نیز انجام داده ایم.

وی در باره برنامه عرفه گفت: مشکلی برای اعزام‌ها در این ایام نداریم و زمان ثبت نام نیز برای عرفه اعلام می‌شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تست سامانه هشدار اضطراری جمعه ۲۳ آبان اجرا می‌شود
گام سبز ایران در حذف مواد مخرب لایه ازن
اصلاح رفتارمدیریتی پیش نیاز رفع مشکلات است
صبر و مقاومت، ضدحمله به جنگ شناختی دشمن است
شکاف عمیق ظرفیت‌ها با سرمایه گذاری واقعی در خراسان جنوبی
برق ۲۸۰۰ خانوار ، خوراک ۲۳۱ ماینر غیرمجاز در زنجان
برگزاری آیین اختتامیه جشنواره بین‌المللی فیلم «شهر» با معرفی برگزیدگان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۲۳ آبان ۱۴۰۴
همایش پیاده روی به بهانه هفته دیابت
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۲۳ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
زنجان؛ روایت یک نخبه ریاضی دهه شصتی
اقدامات رفع بوی نامطبوع اتوبان قم–تهران هنوز کامل نشده است
تجلیل از خیرین و خادمین موکب شهدای بناب
افزایش شاخص اجرای طرح هادی در روستاهای اشنویه
اعطای مجوز واردات نهاده‌های دامی به فعالان اقتصادی آذربایجان شرقی
جلوگیری از تخلفات شکار و صید در مناطق حفاظت شده
آغاز رقابت‌های لیگ حرفه‌ای بسکتبال باشگاه‌های کشور
وزش باد شدید در سمنان
ماندگاری هوای سرد در چهارمحال و بختیاری
اقامه نماز جمعه در مصلای امام خمینی شهر ایلام
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
صعود ایران به رده پنجم جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی
هشدار هواشناسی کشاورزی در زنجان از شنبه ۲۴ آبان
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است
توضیحات سردار فدوی درباره برد موشک‌های بالستیک ایران
فردا چه پیامی روی تلفن همراه شامل مناطق رزمایش پدافند غیرعامل ظاهر می‌شود؟
اعلام نتایج اولیه انتخابات مجلس عراق
قانون حذف چهارصفر از پول ملی اجرایی می‌شود
ضرورت اصلاح کتاب‌های درسی و نگارش کتاب‌های جدید
نامه عراقچی به گوترش درباره حمله آمریکا به ایران
پیروزی تیم ملی فوتبال ایران در ضربات پنالتی مقابل کیپ‌ورد
یادواره شهدای نیروی هوافضا در چهاردهمین سالگرد شهادت حاج حسن طهرانی‌مقدم
رزمایش هشدار عمومی از طریق تلفن همراه در راه است
اقتدار پهپاد ایرانی
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد
اهدای عضو جوان ۳۰ ساله به ۶ نفر بیمار نیازمند
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۵ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
جشنواره ملی برنج در آمل  (۲ نظر)
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»  (۱ نظر)
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
سراب چناره الشتر مکانی زیبا برای گردشگران  (۱ نظر)