• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۸۹۸۷۰
تاریخ انتشار: ۰۶ تير ۱۴۰۱ - ۰۸:۵۷
علمی و فرهنگی » آموزش عالی، دانشگاه
معاون آموزشی وزارت علوم:

تغییر شیوه تدریس اساتید علوم انسانی

معاون آموزشی وزارت علوم با تاکید بر اینکه انقلاب جدید بر پایه علوم انسانی و رفتار‌های انسان روی اجتماع شکل گرفته است، گفت: آموزش این حوزه باید تغییر کند.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، دکتر قاسم عموعابدینی در مراسم گردهمایی اعضای هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی در خصوص تحول و نقش ارزشمند استادان در تحول، گفت: استادان و یاوران علمی (کارکنان)، پایه و اساس مسئله‌هایی هستند که در حوزه تحولی مطرح می‌شوند. اگر آن‌ها پای کار باشند و با قدرت کار‌ها را برنامه ریزی و اجرا کنند، تحول محقق می‌شود.

وی با اشاره به حوزه علم و دانش به عنوان محور اصلی و خمیرمایه بیانیه گام دوم، بیان کرد: مقام معظم رهبری به شکل گیری تمدن نوین اسلامی در گام دوم تاکید دارند. اگر این تمدن بخواهد شکل بگیرد بخش اصلی آن حوزه علم و دانش است که باید به آن توجه ویژه شود. بخش مهم جریان تمدن سازی که به فرهنگ و توانمندی‌های جامعه و افراد آن بر می‌گردد، علم و دانش است. نقش دانشگاه‌ها در حوزه تمدن سازی بسیار مهم و ابعاد مختلفی همچون تولید دانش، تولید فناوری، تربیت دانشجو، استاد محوری و شاگردپروری دارد، ولی بسیار مهم است که به نقش بی بدیل استاد در این مسیر توجه کنیم.

معاون آموزشی وزارت علوم با بیان اینکه در کنار صحبت باید به مرحله اقدام برای تحول وارد شویم، افزود: باید کار‌هایی انجام دهیم تا تحول در علوم انسانی را مطلوب تر، عملیاتی‌تر و اثربخش‌تر در مجموعه دانشگاه و جامعه ببینیم و خوشبختانه دانشگاه علامه طباطبائی در جا‌هایی به صورت عملیاتی وارد شده است. مهم است که ما چگونه به حوزه علوم انسانی بپردازیم. در موضوع تحول در علوم انسانی به متون درسی بیشتر توجه شد، ولی توجه به این بخش کافی نیست بلکه باید به بخش‌های مهم دیگر نیز توجه کنیم.

وی ادامه داد: تغییر الگو و سبک زندگی غربی و انقلاب‌های صنعتی که اتفاق افتاد بر پایه فناوری سخت بود. در انقلاب صنعتی چهارم محصولات جدید و بین رشته ای‌ها شکل گرفت که رفتار‌های اجتماعی، سبک زندگی، سبک درمان و حوزه‌های علوم اجتماعی را تحت تاثیر قرار داد. انقلاب صنعتی پنجم که با فاصله بسیار کمی از انقلاب صنعتی چهارم رخ داد، انقلاب علوم انسانی و توجه به علوم شناختی است.

دکتر عموعابدینی بیان کرد: انقلاب جدید بر پایه علوم انسانی، معرفت انسانی، داده‌های مغز، حوزه‌های فلسفی، و رفتار‌های انسان روی اجتماع شکل گرفته است؛ بنابراین موضوع مهم این است که ما هم باید حوزه علوم انسانی را با توجه به اثرات مستقیم آن در اجتماع جدی بگیریم و با توجه به این امر، آموزش دانشگاه در حوزه تدریس و ارزیابی علوم انسانی باید تغییر و استادان به سیستم دیگری توجه کنند چرا که تاثیرگذاری‌ها بر روی تربیت دانشجویان و جوانان تغییر کرده و علوم انسانی در راس این جریان قرار دارد.

وی تاکید کرد: محور اصلی گام دوم در ایجاد تمدن نوین اسلامی، علوم انسانی است. علوم انسانی باید جریان‌ها را هدایت و تمدن سازی کند. تغییر سبک زندگی و معرفی الگوی اصلی که می‌تواند موجب سعادت انسان‌ها شود، باید شکل بگیرد و این وظیفه و نقش ما به عنوان استاد است. در نهایت استاد است که باید زمینه را فراهم کند تا فکر و اندیشه اتفاق بیفتد، فرهنگ تغییر کند و تمدن شکل بگیرد.

معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: استادان وسط میدان هستند و دغدغه دارند. فکرشان آینده جوان ها، آینده کشور و جریان تمدن سازی و رسیدن به هدف گام دوم انقلاب است. برای تحقق این امر برنامه بین رشته‌ای جزو برنامه تحولی است و دانشگاه علامه طباطبائی در علوم انسانی بین‌رشته‌ای پیشقدم بوده و این مسیر را شروع کرده است. بر این اساس جریان علم ما باید جریان حکمتی و دانشگاه ما باید دانشگاه دانایی محور شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برترین‌های مسابقات ورزشی کارکنان آموزش و پرورش استثنایی چهارمحال و بختیاری
چه قدر جای تو خالی ست، خوش به حال بهشت ...
اجتماع پر شور مردم غیور پاکدشت در حمایت از نظام جمهوری اسلامی
عاشورا مکتب مقاومت در برابر ظلم است
سواحل گیلان هر ساله میزبان گردشگران تابستانی
بازتاب توافق ایران در فضای مجازی
بزرگداشت شهدای دفاع مقدس ۱۲ روزه در گرمسار
کشف ۱۶۹ دستگاه استخراج غیرمجاز رمزارز در شهرک صنعتی شمس‌آباد
خدمات پست کرمان برای حمایت ازتولیدکنندگان صنایع دستی
گیلان، پیشتاز در جذب ماشین‌آلات خدماتی کشور
حسینیه خیابان به یاد رهبر شهید انقلاب در کیش
ایران شش- هیچ مقابل آمریکا پیروز شده است
آخرین کاروان حجاج با سلامت و امنیت بازگشتند
پیوند هوشمندانه و خلاقانه «مسجد» و «رسانه»
فرامذهبی بودن حمایت‌ها و موازنه قدرت در جنگ رمضان
وزیر اقتصاد: افزایش میزان کالابرگ دهک‌های پایین
اوج‌گیری همبستگی ماندگار در پایتخت مقاومت
ایران با همین زبان قدرت ادامه می‌دهد
سخنگوی ارتش: در دفاع از ایران لحظه‌ای درنگ نمی‌کنیم
کشف بیش از ۷ تن موادغذایی فاسد در یک انبار بزرگ در شرق اهواز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
یارانه خرداد ۱۴۰۵ دهک‌های اول تا سوم واریز شد
متن یادداشت تفاهم پایان جنگ میان ایران و آمریکا نهایی شد
آغاز توزیع کارت آزمون‌های سمپاد و مدارس نمونه دولتی از امروز
نرخ طلا، سکه و نقره در بازار مشهد / دوشنبه ۲۵ خرداد ۱۴۰۵
واکنش‌ها در آمریکا به توافق پایان جنگ با ایران
والیبال لیگ ملت‌ها ۲۰۲۶؛ نتایج روز پنجم، برنامه روز پایانی هفته
تفاهم پایان جنگ، جمعه به طور رسمی در سوئیس امضا می‌شود
نخست‌وزیر پاکستان: واشنگتن و تهران به توافق رسیدند
واکنش‌های منطقه‌ای و جهانی به تفاهم ایران و آمریکا
ادعای ترامپ درباره نهایی شدن توافق با ایران
نیوزیلند لقمه راحت ایران در جام جهانی
آغاز رقابت‌های کشتی فرنگی جام تختی در کرمان
ترامپ: اسرائیل باید سپاسگزار آمریکا باشد
قلعه‌نویی: از کشور بزرگ و قدرتمند ایران در اینجا هستم
کاهش سهمیه آرد برخی نانوایی‌های گیلان بر اساس میزان پخت نان
اختلال در بانک تجارت و صادرات رفع شد  (۶ نظر)
اختلال خدمات بانکی رفع شد  (۳ نظر)
یارانه خرداد ۱۴۰۵ دهک‌های اول تا سوم واریز شد  (۳ نظر)
اختلال خدمات الکترونیکی چهار بانک در حال رفع است  (۲ نظر)
سردار موسوی: گوش به فرمان ولایت باشیم  (۲ نظر)
تولید پرچم های مذهبی در بزرگترین کارخانه تولید پرچم در شهر خمین  (۲ نظر)
پس از چراغ سبز برای حمله به ضاحیه، ادامه مسیر ممکن نیست  (۱ نظر)
نرخ طلا، سکه و نقره در بازار مشهد / دوشنبه ۲۵ خرداد ۱۴۰۵  (۱ نظر)
ترامپ مدعی شد: قرار است توافق با ایران فردا امضا شود  (۱ نظر)
ادعای ترامپ درباره نهایی شدن توافق با ایران  (۱ نظر)
دعوت به حضور در اجتماع سراسری یادبود اولین سالگرد شهدای اقتدار ایران  (۱ نظر)
آغاز اجرای بزرگ‌ترین طرح بهینه‌سازی مصرف برق در جنوب کشور  (۱ نظر)
غریب آبادی: ایران، پیروز نبرد یک‌ساله با متجاوزان است  (۱ نظر)
هشدار به مدیران بانک‌های خاطی در پرداخت وام ازدواج و فرزند آوری  (۱ نظر)
ضرورت اقدامات تحول آفرین برای مقابله با تغییرات اقلیمی  (۱ نظر)