• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۵۰۹۱۱۱
تاریخ انتشار: ۲۳ تير ۱۴۰۱ - ۱۲:۰۵
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

تایید ارتباط باکتری‌های دهان با بیماری زوال عقل

محققان دریافته‌اند که موش‌های آلوده به نوع خاصی از باکتری‌های دهان در مقایسه با حیوانات غیر آلوده، علائم آلزایمر را سریع‌تر نشان می‌دهند.

تایید ارتباط باکتری‌های دهان با بیماری زوال عقلبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ یک نوع رایج از باکتری‌های دهان مرتبط با بیماری دهانی با التهاب عصبی و پیشرفت بیماری آلزایمر مرتبط دانسته شده است. این تحقیق که توسط یک تیم بین‌المللی از دانشمندان انجام شده است، براساس شواهد قبلی است که سلامت ضعیف دهان و دندان را با زوال عقل و تخریب عصبی مرتبط می‌کند.
این ایده که بیماری لثه در شروع یا پیشرفت بیماری آلزایمر نقش دارد، فرضیه‌ای است که در حاشیه تحقیقات زوال عقل قرار دارد. اما در چند سال گذشته تعداد فزاینده‌ای از دانشمندان شروع به جدی گرفتن این ایده کرده‌اند و مطالعات به آرامی شروع به بررسی این ارتباط کرده‌اند.
اغلب تحقیقات تاکنون بر روی راه‌های احتمالی است که یک باکتری به نام پی جی (Porphyromonas gingivalis) که باکتری مسئول بیشتر بیماری‌های لثه است، می‌تواند به طور مستقیم یا غیرمستقیم بر مغز تأثیر بگذارد. این مطالعه جدید تمرکز خود را بر روی نوع دیگری از باکتری‌های دهان به نام اف ان (Fusobacterium nucleatum) معطوف کرد که حجم آن در حضور بیماری لثه، دهان و دندان افزایش می‌یابد.
تحقیقات جدید در یک مجموعه آزمایش‌های جدی روی حیوانات نشان داد که چگونه باکتری Fn می‌تواند تکثیر سلول‌های ایمنی در مغز را افزایش دهد. سپس مشاهده شد که این پاسخ التهابی موجب تسریع پیشرفت آلزایمر در حیواناتی می‌شود که برای مدل‌سازی این بیماری پرورش داده شده‌اند.
"جیک جینکون چن" از دانشکده دندانپزشکی دانشگاه "تافتز" توضیح داد: در این مطالعه، آزمایشگاه ما برای اولین بار متوجه شد که Fn می‌تواند التهاب سیستمیک ایجاد کند و حتی به بافت‌های سیستم عصبی نفوذ و علائم و نشانه‌های بیماری آلزایمر را تشدید کند.
البته این یافته‌ها به صورت مستقیم نشان نمی‌دهد که این باکتری دهانی به طور مستقیم موجب بیماری آلزایمر می‌شود. در عوض، محققان می‌گویند این باکتری با تحریک پاسخ‌های التهابی در مغز، پیشرفت بیماری آلزایمر را تسریع و تظاهرات رفتاری و پاتولوژیک آن را تشدید می‌کند.
اما چندین سوال هنوز بی‌پاسخ مانده است، به ویژه در مورد اینکه این باکتری دقیقا چگونه باعث آسیب مستقیم به بافت مغز می‌شود. این مطالعه جدید هیچ اثری از Fn در بافت مغز پیدا نکرد که به این فرضیه می‌افزاید که نوعی پاسخ التهابی به پاتوژن در حال عبور از مغز است و بر تخریب عصبی تأثیر می‌گذارد.
این مطالعه به دو پروتئین بالقوه پیش‌التهابی فعال شده توسط Fn اشاره می‌کند که قبلا با تخریب عصبی مرتبط بوده‌اند. این روش قابل قبولی را ارائه می‌دهد که از طریق آن باکتری‌های دهان می‌توانند پیشرفت بیماری‌های مغزی مانند آلزایمر را تسریع کنند. اما هنوز خیلی زود است که بگوییم این یافته‌ها منجر به یک درمان جدید برای آلزایمر می‌شوند.
در نهایت، "چن" می‌گوید که یافته‌های تیمش باید نشانه‌ای برای پزشکان باشد تا به سلامت دهان در بیماران، به‌ویژه آن‌هایی که با مراحل اولیه اختلال شناختی مواجه هستند، توجه کنند. او معتقد است که درمان موثر بیماری دهان و لثه می‌تواند پیشرفت بیماری‌هایی مانند آلزایمر را کند نماید.
وی افزود: مطالعات ما نشان می‌دهد که باکتری Fn می‌تواند حافظه و مهارت‌های تفکری را در موش‌ها از طریق مسیر‌های سیگنالی خاص کاهش دهد. این یک علامت هشدار برای محققان و پزشکان است. آزمایش روی بار باکتریایی و درجه علائم می‌تواند روزی راهی برای اندازه‌گیری اثرات این باکتری و مدیریت درمان برای کند کردن پیشرفت بیماری دهان و لثه و آلزایمر شود.
این مطالعه جدید در مجله Frontiers in Aging Neuroscience منتشر شده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بررسی راهکار‌های استفاده از ظرفیت نخبگان در تولید و صنعت
پیام ما به مردم دنیا صلح و تعامل است
انجام ۴۳۱ پرواز خارجی از فرودگاه تبریز
تاکید فرماندار شاهین‌دژ بر تقویت خدمات شهری با اولویت مطالبات مردمی
برگزاری همایش تخصصی اردستان شناسی
ایران تجربه بسیار کلاسیکی در مبارزه با تروریسم دارد
یازدهمین جشنواره «به‌یت و حه‌یران» در سردشت آغاز شد
هشدار محیط‌زیست درباره روایت‌های نادرست از آتش‌سوزی الیت
تاکید فرماندار چهاربرج بر احیای بافت فرش برای حفظ معیشت و ایجاد اشتغال
صید بیش از ۵ هزار تُن ماهی قزل آلا در استان اصفهان
آغاز فعالیت سامانه بارشی در سمنان
مقاومت ملت ایران مقابل استکبار، الگوی جهان اسلام است
ستاد تسهیل باید به نهاد موثر برای رفع مشکلات تولیدکنندگان تبدیل شود
قدردانی رئیس سازمان بسیج مستضعفین از رئیس رسانه ملی برای پوشش ویژه هفته بسیج
کارگروه مشترک با بورس کالا، مسیر تازه جذب سرمایه در معدن
ارسال ۷۱۴ اثر به کنگره شعر دفاع مقدس آذربایجان غربی
فردا؛ قطعی گاز در شهرستان پیرانشهر
تجلیل از نخبگان و فناوران بسیجی در مراغه 
کتاب دستور زبان تبری استاد هومند رونمایی شد
افزایش آلاینده‌ها از ابتدای هفته آینده
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است
شاخص هوای شیراز امروز ۱۱ آذر ۱۴۰۴
مدارس و مراکز آموزشی غیر حضوری شد؛اداره ها دور کار
دانش‌ قرارگاه‌خاتم‌الانبیا به‌بخش‌های دولتی‌وخصوصی منتقل‌شود
بارش باران در غرب، شمال غرب و شمال کشور
کالابرگ الکترونیک؛ تضمین قیمت ثابت برای دهک‌های هدف
مدارس و دانشگاه‌های تهران فردا ۱۲ آذر حضوری شدند
۱۰۰ هزار میلیارد تومان کالابرگ پرداخت شد
کشف باند توزیع شیشه در فیروزکوه با شگرد پنهان‌سازی در لوازم آرایشی
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
از شکنجه تا خلق شاهکار؛ هنرمندی که قلم به لب، نقاشی‌ می‌کشد
مدارس و دانشگا‌ه های کهگیلویه و بویراحمد فردا ۱۲ آذر غیرحضوری شد
برگزاری جشنواره ارتقای شفافیت در زمینه سند تحول قوه قضاییه
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱۱ آذر ۱۴۰۴
بحران خاک در ایران جدی‌تر از بحران آب
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۵ نظر)
پدافندهوایی ارتش همیشه در حالت آماده‌باش کامل است  (۲ نظر)
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
بیانیه‌ ونزوئلا در محکومیت‌ آمریکا برای بستن حریم‌ هوایی  (۱ نظر)
سرعت غیرمجاز، رکن اصلی تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
فراهم شدن امکان ثبت نام سهام برای متولدین ۱۴۰۱ به بعد  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های خراسان جنوبی  (۱ نظر)
ساخت مسابقه «عائله اَل اَله» در رادیو چی چست  (۱ نظر)
ابلاغ شیوه نامه مراقبت و کنترل آنفلوانزا در مدارس استان  (۱ نظر)
پایان عملیات تعریض پل و آماده‌سازی کامل زیرگذر فیجان  (۱ نظر)