• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۵۴۳۲۱۹
تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۹:۵۵
اجتماعی » حقوقی و قضایی

دیدار رئیس قوه قضائیه با جمعی از اصحاب رسانه

جمعی از مدیران مسئول و خبرنگاران رسانه‌ها، در دیدار با رئیس دستگاه قضا به بیان نقطه نظرات خود پرداختند.

دیدار رئیس قوه قضائیه با جمعی از اصحاب رسانهبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از مرکز رسانه قوه قضاییه، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در دیدار با اصحاب رسانه و مدیران عامل و تعدادی از خبرنگاران رسانه‌های کشور، ضمن تسلیت ایام حزن‌انگیز ماه محرم و شهادت حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و گرامیداشت مجدد روز خبرنگار، اظهار کرد: مصیبت واقعه کربلا در آسمان و زمین بی‌بدیل است، اما این مصیبت عظما و واقعه با عظمت اگر بواسطه مجاهدت‌های پیام‌رسانان و واقعه‌نگاران صدیق و متدین نبود، آنگونه که امروز زنده است، زنده نمی‌ماند و بعد از عاشورا، دشمن تلاش به تحریف و پوشاندن حقیقت واقعه می‌کرد.

رئیس دستگاه قضا در ادامه با اشاره به مسری بودن فساد، بیان داشت: معتقدم ما در قوه قضاییه و شما اصحاب رسانه در رسانه‌های خود ضمن آنکه باید به فساد دیگران و دستگاه‌های دیگر توجه داشته باشیم، نباید از خودمان غافل شویم و ضروری است روزنه‌های فساد در مجموعه خودمان را نیز مسدود کنیم.

رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: باید از این فرصت هم‌اندیشی‌ها و نشست و برخاست‌ها برای نصیحت همدیگر بهره بگیریم؛ من خودم شخصاً نقد و نصیحت را بیشتر از تعریف و تمجید پذیرا هستم؛ یکی از افراد به من گفت که شما در قوه قضاییه ۵۰ درصد برنامه‌ها را پیش برده‌اید که من خطاب به او گفتم به هیچ وجه اینگونه نیست و شاید یک مقدار در راستای رفع مسائل تلاش کرده‌ایم.

رئیس عدلیه در ادامه ضمن اشاره به پیشبرد طرح «اعتذار» در مجموعه‌های قضایی برخی استان‌های کشور، بر تأثیر و برکت به صلح و سازش کشاندن دعاوی و ارجحیت این مقوله بر وارد شدن پرونده‌ها در فرآیند‌های قضایی تاکید کرد و گفت: شما اصحاب رسانه می‌توانید با «مرکز رسانه قوه قضاییه» و «مرکز توسعه حل اختلاف دستگاه قضایی» نشست‌های هم‌اندیشی برگزار کنید و با ارائه ایده‌ها و طرح‌های خود در راستای تشکیل شورا‌های حل اختلاف ویژه رسانه‌ها در بخش‌های مختلف و تخصصی رسانه‌ای اعم از رسانه‌های مکتوب، فضای مجازی و ...، به ما یاری رسانید و من نیز از این موضوع استقبال و شما را در این قضیه حمایت می‌کنم.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در ادامه با تبیین و تشریح کارکرد‌های متعدد و متنوع رسانه‌ها و نقشی که آن‌ها می‌توانند در پیشگیری از وقوع جرم و آگاهی‌بخشی حقوقی و قضایی به مردم داشته باشند، اظهار داشت: رسانه‌ها می‌توانند در مقوله‌های مختلفی به ما در دستگاه قضایی کمک و مساعدت کنند؛ یک وجه این کمک و مساعدت ارائه راهکار و همفکری در قبال موضوعاتی است که با زندگی روزمره مردم مرتبط است؛ برای نمونه، قطعاً برای حفظ امنیت روانی مردم باید با سارقین و مجرمین برخورد قاطعانه و عبرت‌آموز انجام داد؛ اما از سویی دیگر باید توجه کنیم جوانی که محکوم می‌شود و به زندان می‌رود، زندگی اجتماعی آینده‌اش به طور کامل تحت‌تاثیر قرار می‌گیرد؛ در اینجاست که اصحاب رسانه می‌توانند ورود کنند و به ما برای تفکیک میان مجازات محکومین و مجرمین در راستای حفظ امنیت روانی جامعه و جلوگیری از ایجاد تبعات سوء در زندگی اجتماعی آینده محکومین، راهکار ارائه دهند.

رئیس قوه قضاییه در ادامه با اشاره به ضرورت حمایت همه‌جانبه از آن دسته فعالان اقتصادی که فعالیت سالم و مولّد دارند، گفت: من با توجه به شناختی که در این موضوع دارم تصریح می‌کنم که بخشی از شعار‌ها ناظر بر اینکه اجازه فعالیت به فعالان اقتصادی داده نمی‌شود، صرفاً فضاسازی است تا برخورد قانونی با مفسدین صورت نگیرد؛ البته برخی از این سخنان و گزاره‌ها مقرون به واقعیت و صحت است؛ این جا نیز ضرورت تفکیک موضوع وجود دارد، تا هم از فعالان اقتصادی سالم و مولّد حمایت شود و هم با مفسدین و متخلفین که تسهیلات کلان بانکی را در امور غیرمولّد و سوداگرانه صرف می‌کنند، برخورد قانونی و قضایی صورت گیرد؛ در اینجا نیز نقش تبیین و روشنگری رسانه‌ها حائز اهمیت است.

رئیس دستگاه قضا در پایان با اشاره به طولانی بودن فرآیند دادرسی‌ها که موجبات نارضایتی مردم را فراهم می‌آورد، گفت: با توجه به حجم بالای ورودی پرونده‌ها به مراجع قضایی، به هر میزان هم که تجهیز نیروی انسانی و تشکیلاتی از ناحیه ما صورت گیرد، باز هم کفاف این حجم بالا از ورودی‌ها را نمی‌دهد، لذا باید با راهکار‌هایی پیشگیرانه در امور حقوقی، مدنی و کیفری از ورودی پرونده‌ها به مراکز قضایی بکاهیم؛ در این مقوله نیز نقش و تأثیر رسانه‌ها، قابل توجه و مغتنم است.

در این جلسه که با حضور مدیران مسئول، سردبیران و خبرنگاران رسانه‌های مختلف حضور داشتند حاضرین به بیان نظرات خود پرداختند.

مدیرمسئول پارسینه در این دیدار تاکید کرد: دیدگاه‌های رئیس دستگاه قضا به رسانه‌ها انگیزه نقد داده است.


کواکبیان مدیرمسئول مردمسالاری هم با بیان اینکه رویه دستگاه قضا در ندادن حکم قضایی برای بسته شدن رسانه‌ها در دوران ریاست آقای اژه‌ای قابل تقدیر است، گفت: مر قانون به گونه‌ای رعایت شود که خبرنگار بتواند بدون واهمه و طبق قانون مطالبه گری داشته باشد.


منصور مظفری، مدیرمسئول آفتاب یزد نیز گفت: برای یکی از سفر‌های بدون تشریفات رئیس قوه قضائیه به یکی از استان‌ها از مرکز رسانه عکس خواستیم که نداشتند به ما بدهند، این یعنی سفر واقعا بدون تشریفات بوده است که حتی یک عکاس هم همراه آقای اژه‌ای نرفته بود.


اخوان، مدیر مسئول روزنامه جوان در این نشست با بیان اینکه حضور و نظارت میدانی شما روی مسائل بسیار ارزشمند است، تاکید کرد: باقیات صالحات شما در قوه قضائیه می‌تواند تسری همین رویه به تمام اجزای دستگاه قضا باشد.


شفیعیان، مدیر مسئول انصاف نیوز خطاب به رئیس دستگاه قضا با بیان اینکه از بخش قابل توجهی از مواضع یک سال اخیر شما کاملا دفاع می‌کنم، خجالت و تعارف هم ندارد، گفت: به ما کمک کنید که دیگران متوجه شوند به رسانه به جای اینکه از آن شکایت کنند می‌شود پاسخ داد.


علیرضا بختیاری، مدیرمسئول دنیای اقتصاد با انتقاد از سر و صدای اخبار اختلاس در رسانه‌ها گفت: میزان اختلاس‌های انجام شده و اثبات شده چقدر است؟ سر و صدای این اختلاس‌ها چقدر است و به چه میزان باعث فرار سرمایه شده است؟


ایمانجانی، مدیرمسئول روزنامه فرهیختگان نیز در این نشست معتقد بود که؛ تقویت و اعتبار بخشی به شورای حل اختلاف رسانه از ورود خیلی از پرونده‌ها به دادسرای فرهنگ و رسانه جلوگیری می‌کند.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
رونمایی از نماد علی ولی الله در میدان ۱۱ آبان دستگرد
اجرای ۵۰۰ برنامه ویژه ۱۳ آبان در مازندران
بررسی توسعه همکاری ها بین جغتای و جاجرم
لیگ برتر بسکتبال به هفته هشتم رسید
مرحله کشوری سی‌اُمین دوره کنگره قرآنی مدارس سمپاد برگزار می‌شود
قلع و قمع ۷ فقره ساخت وساز غیرمجاز در لردگان
پیگیری مشکلات کمبود نهاده‌های دامی
آگاه سازی خانواده های البرزی در طرح جوانی جمعیت
هیئت‌های مذهبی سنگر ایمان و مسئولیت اجتماعی هستند
دیدار سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران در هند با وزیر امور خارجه
اعلام برنامه دیدار‌های تیم‌های ملی هندبال زنان و مردان ایران در ریاض
اجرای پویش کاشی‌ حرم امام حسین (ع) با کمک خیران
رئیس دانشگاه جامع علمی، کاربردی کردستان معرفی شد
هشدار زرد هواشناسی در کرمان
دیدار‌های فشرده هیئت پارلمانی ایران در مسکو
تشریح برنامه های ایام فاطمیه در کهگیلویه و بویراحمد
بازدید مشاور رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح از منطقه دوم ندسا
قضاوت داور چهارمحال و بختیاری در مسابقات تیراندازی کشور
اولیانوف: آینده برنامه هسته‌ای ایران در اختیار تهران است
مشخص شدن رنگ پیراهن تیم ملی فوتسال ایران برای دیدار با مغرب
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جهاد نهاجا برای دفاع از مرز‌های هوایی ایران مایه افتخار است
تایید قهرمانی کشتی آزاد ایران در رقابت‌های جهانی ۲۰۱۵
تحویل ویلای ۸ هزار متری متهم چای دبش به بانک ملت
فرصت طلایی ایران در عصر چندقطبی شدن جهان
امضای قرارداد‌های بزرگترین طرح جمع‌آوری گاز‌های مشعل
پاسخ دانشگاه علوم پزشکی یزد درباره فوت مادر مهریزی
بدرفتاری کارمندان دولت را گزارش کنید
اعلام نتایج اولویت بندی طرح مادران ایران خودرو؛ ۱۱ آبان
نتانیاهو برای اهداف داخلی، به دنبال از سرگیری جنگ است
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود
آتش‌سوزی در مراتع شمال معلم‌کلایه
بی‌ثباتی قیمت برنج
قطع آب ادارات پر مصرف؛ قانون برای همه یکسان است
بررسی پیش‌نویس موافقتنامه همکاری‌های قضایی بین ایران و عربستان
میدان امیر چخماق یزد
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
پیش ثبت نام ۷۳۰ نفر برای تشرف به حج تمتع ۱۴۰۵  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت  (۱ نظر)
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت مادر شهیدان عاکفی  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)