پخش زنده
امروز: -
شنبلیله در درمان دیابت، کنترل قند خون و افزایش شیر در مادران شیرده و بسیاری از بیماریها فایدههای زیادی دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ شنبلیله تبدیل به یک ادویهی خانگی نیز شده و امروزه از این گیاه در ساخت برخی از محصولات آرایشی و بهداشتی مانند صابون و شامپو نیز استفاده میشود.
شنبلیله حاوی مس، آنتی اکسیدان، کولین، تریگونلین، یاموجنین، سارسا ساپوجنین، و دیوسگنین است، وجود همین مواد شیمیایی باعث شده است که شنبلیله یک گیاه پرخاصیت دارویی باشد.
تخم شنبلیله هم خواص زیادی دارد و شامل مواد مغذی مفید مانند فیبر و مواد معدنی لازم برای بدن، مانند آهن و منیزیم است.
از خواص بیشمار شنبلیله میتوان به رفع کم خونی، درمان بیمزگی دهان، پایین آوردن تب، رفع شوره سر، درمان اختلالات گوارشی، سوءهاضمه، بیماریهای تنفسی، درمان زخم دهان، گلودرد، دیابت، درمان التهاب، درمان زخم و درمان بی خوابی اشاره کرد.
شنبلیله در افزایش شیرمادر و بهبود عملکرد سیستم گوارش، سلامت مو، کاهش کلسترول خون و حفظ سلامت قلب نیز مؤثر است. همچنین مصرف شنبلیله باعث تقویت سیستم ایمنی بدن، جلوگیری از آنفولانزا و ابتلا به انواع عفونتها میشود.
سایر فواید و خواص شنبلیله
تحقیقات اولیه نشان میدهد، مصرف شنبلیله میتواند در درمان برخی از بیماریها مفید باشد:
کنترل اشتها، کاهش کلسترول، سوزش معده، التهاب و کاهش عوارض بیماری زخم کولیت و برخی بیماریهای پوستی مؤثر است.
روشهای استفاده از شنبلیله بسیار متفاوت است:
استفاده از برگهای خشک گیاه، تخم شنبلیله به عنوان چاشنی غذا در سوپ و برخی از غذاها استفاده میشود.
همچنین از تخم شنبلیله به عنوان ادویه و طعمدهنده در بسیاری از غذاهای کشورهای آسیایی استفاده میشود.