تاکید سئول بر هماهنگی با بروکسل برای مقابله با قانون جدید واشنگتن
کره جنوبی از اتحادیه اروپا خواست در زمینه «قانون کاهش تورم» مصوب کنگره آمریکا علیه واشنگتن هماهنگ شود.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از راشا تودی؛ دوکگون آن، وزیر تجارت کره جنوبی گفت: «سئول و بروکسل باید پاسخهای خود را به بسته یارانهای در مقیاس بزرگ که توسط آمریکا (قانون کاهش تورم) تصویب شده، هماهنگ کنند.»
«قانون کاهش تورم» که یک طرح ۴۳۰ میلیارد دلاری حفاظت از آب و هوا و سرمایه گذاری اجتماعی است و توسط کنگره آمریکا در ماه اوت تصویب شد، برای مبارزه با تورم و کاهش قیمت انرژی و همچنین مقابله با تغییرات آب و هوایی طراحی شده است.
با این حال، این طرح همچنین شامل یارانههای هنگفت برای خودروهای الکتریکی و باتریهای تولیدی آمریکا میشود، که نگرانیهای عمدهای را برانگیخته که تولیدکنندگان اروپایی و کره جنوبی به طور قابل توجهی در معرض ضرر قرار خواهند گرفت.
این مقام کرهای گفت که کره جنوبی و اتحادیه اروپا باید برای ایجاد پاسخی به «قانون کاهش تورم» که در ماه اوت توسط کنگره تصویب شد، با یکدیگر همکاری کنند. اتحادیه اروپا معتقد است که این طرح قوانین رقابتی را نقض میکند، زیرا مشوقهایی را برای خریداران خودروهای الکتریکی آمریکایی فراهم میکند.
وزیر تجارت کره جنوبی اظهار داشت: «ما فضای زیادی برای اتحادیه اروپا و کره داریم تا با هم همکاری کنند و طرح «قانون کاهش تورم» را با سازمان تجارت جهانی سازگارتر کنند تا مشکلات غیرضروری برای بخشهای مهم راهبردی صنعت ما ایجاد نشود».
با این حال، وی ابراز تردید کرد که این قانون در کوتاه مدت قابل تغییر است.
آن پیشنهاد کرد که اتحادیه اروپا و کره جنوبی میتوانند با دولت آمریکا «برای به حداقل رساندن تاثیر تبعیض آمیز «قانون کاهش تورم» همکاری کنند، که معافیتهای مالیاتی سخاوتمندانهای را برای شرکتهای آمریکایی ارائه میکند که روی انرژی پاک سرمایه گذاری میکنند و یارانههای قابل توجهی برای خودروهای برقی داخلی، باتریها و پروژههای انرژی تجدید پذیر عرضه میکند.
وی گفت: «در صورتی که مشخص شود آنها نمیتوانند کاری انجام دهند یا اگر تمایلی به همکاری با ما برای یافتن راه حل مناسب نشان ندهند، باید جایگزین دیگری پیدا کنیم.»
اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا، پیشتر خواستار «اقدام» و افزایش کمکهای دولتی به شرکتهای خود در واکنش به اقدامات آمریکا شده بود. برند لانگ، رئیس کمیته تجارت پارلمان اروپا نیز گفت، اتحادیه اروپا باید علیه این قانون به سازمان تجارت جهان شکایت کند.