• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۶۸۵۹۶۰
تاریخ انتشار: ۰۳ دی ۱۴۰۱ - ۱۲:۳۲
اقتصادی » اقتصاد کلان

عضو هیأت رئیسه مجلس: افق مسأله محوری را در برنامه هفتم روشن می‌بینیم

محمدرضا دشتی اردکانی عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی تصریح کرد همه تلاش‌ها معطوف بر این است که در برنامه هفتم مسئله محور عمل کنیم و روی موضوعات مهم و اولویت دار تمرکز نماییم.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما رادیو اقتصاد، برنامه بهارستان در گفتگو با آقای محمدرضا دشتی اردکانی عضو هیات رئیسهعضو هیأت رئیسه مجلس: افق مسأله محوری را در برنامه هفتم روشن می‌بینیم مجلس شورای اسلامی به موضوع برنامه توسعه هفتم پرداخته، جزئیات این گفتگو به شرح ذیل می باشد:

سوال: دکتر قالیباف بر لزوم توجه به اصل مسئله محوری در تدوین برنامه هفتم تاکید کردند، بفرمائید این «مسئله محور بودن» برنامه‌های توسعه به چه معنا است و چگونه می‌شود کارآیی این برنامه‌ها را بالا برد و کاستی‌های ساختاری آن را مرتفع کرد با توجه به این که ما در سنوات پیشین خیلی تجربه خوبی از اجرای برنامه‌های توسعه پنج ساله نداشتیم؟
آقای دشتی اردکانی: ما برنامه‌های کشور را که اکنون برنامه ششم آن مورد ارزیابی قرار گرفته است طبق آمار‌هایی که می‌گویند، در بهترین حالت حدود سی درصد برنامه محقق شده است و این واقعاً خیلی باید ضعف باشد برای کشور که هم مجمع تشخیص مصلحت نظام و هم این که در مجلس مورد تائید قرار می‌گیرد و هم عنایت مقام معظم رهبری، در نتیجه واقعاً باید برنامه‌ای که در آینده نوشته می‌شود یا شده و الان هنوز به مجلس نرسیده انشاالله برنامه‌ای منطبق با واقعیت‌های جامعه باشد.

 

سوال: ضمن این که این را هم اضافه کنیم برنامه ششم را یکسال هم تمدید کردیم و سی درصد اجرا شده است.

آقای دشتی اردکانی: بله این مطلب را من هم شنیدم که آقای قالیباف ریاست محترم مجلس مطرح کردند، این که ایشان فرمودند «مسئله محور» باید باشد این است که ما واقعاً اول باید تثبیت اقتصادی را در این برنامه ببینیم، این نباشد که مردم امشب را صبح کنند و بینند ماشین پژو ۱۶۰ میلیون تومان گران شده و ببینید دلار از این قیمت به این قیمت رسیده است. ما باید برنامه اقتصادی را که نوشته می‌شود، بتوانیم اول تثبیت قیمت‌ها یا به قول معروف تثبیت اقتصاد کشور را داشته باشیم. ارزش پول ملی را در وهله اول در این برنامه جوری ببینیم که فعلاً بتوانیم آنرا حفظ کنیم و اگر ما این کار را در وهله اول انجام دادیم، می‌توانیم برویم مرحله بعدی و دو سه مسئله اساسی را در این برنامه بیاوریم. ما نباید ۴۰-۵۰ مورد بیاوریم که نشود هیچ کدامش محقق شود مثلاً باید بررسی کنیم ببینیم مشکل اقتصادی و چیز‌هایی که مهم و اولویت دار است مطرح کنیم، اگر این اتفاق بیفتد ما بیاییم روی دو سه تا مسئله و روی بحث اولویت‌ها که کدام اولویت بیشتر دارد، می‌شود این برنامه را جوری مسئله محور نوشت که انشاالله در آینده بتواند مشکلات اقتصادی کشور را حل کند و حتماً این اتفاق خواهد افتاد، ولی اگر نه ما به مسائل خوب اشاره نکنیم و به صورت کلیات و تعداد زیادی مسئله بیاییم مهم‌ها را انجام ندهیم اول، آن اولویت دار‌ها را مشخص نکنیم، من فکر می‌کنم برنامه هفتم هم چیزی از برنامه ششم نباید کم داشته باشد، ولی با توجه به این مسائلی که می‌دانم دولت محترم با وسواس هرچه تمام‌تر در انتهایش است که نوشته اند و تحویل مجلس می‌دهند، مجلس هم باید با دقت فراوان و هم مرکز پژوهش‌ها و هم نمایندگان محترم مجلس و هم علمایی که در این کار سررشته دارند، در همه بخش‌های این برنامه انشاالله نظراتشان را بدهند و نمایندگان هم بدانند این برنامه پنج ساله هفتم توسعه می‌تواند نجات دهنده کشور باشد.


سوال: اگر بخواهیم با نگاه آسیب شناسانه به برنامه‌های پنج ساله کشور نگاه کنیم خیلی از کارشناسان عدم هماهنگی و هم پوشانی اسناد بالادستی و پایین دستی را با برنامه‌های توسعه پنج ساله یکی از عوامل جدی عدم تحقق اهداف پنج ساله می‌دانستند و البته این خوب نیست که قرار بوده ۱۵ خردادماه برنامه هفتم تقدیم مجلس شود و الان دارد همزمان با بودجه سنواتی ۱۴۰۲ تقدیم مجلس می‌شود در بهترین حالت، بفرمائید حالا که این همزمانی شکل گرفته چطور می‌شود هماهنگی و انطباقی را در این دو برنامه به وجود آورد؟
آقایی دشتی اردکانی: انشاالله بودجه‌ای که به مجلس می‌آید ما با توجه به این که بودجه را باید مبتنی با برنامه هفتم بنویسیم، ما این مسئله، چون همزمان دارد می‌آید تا زمانی که برنامه هفتم به تصویب مجلس شورای اسلامی نرسیده، باید وارد بودجه شویم یعنی همزمان هم می‌توانیم این کار را کنیم، بودجه را مبتنی بر برنامه ششم انجام می‌دهیم تا برنامه هفتم به تصویب برسد ما نباید بودجه را موکول کنیم به برنامه هفتم.


سوال: قانوناً می‌توانید بر این اساس بنویسید با توجه به این که یکسال هم برنامه ششم تمدید شده است.
آقای دشتی اردکانی: آن را دیگر باید اذن بگیرند و حتماً این کار را خواهند کرد و اگر هم نشد ما باید به سرعت برنامه را مورد بررسی قرار دهیم که بودجه هم مبتنی بر برنامه هفتم نوشته شود و این که شما فرمودید برنامه‌ها شاید با اسناد بالادستی خیلی هماهنگی نداشته باشد عرض اول من بود که اگر ما مبتنی بر واقعیت‌ها برنامه بنویسیم من امید دارم که بتوانیم با یک برنامه کارآمد و یک برنامه‌ای که کارآیی بالا دارد بتوانیم مشکلات اقتصادی و مشکلات دیگری که در جامعه داریم را حل کنیم.

 
سوال: چقدر امیدوار هستید که این اتفاق بیفتد و مبتنی بر اتفاقات واقعی و مسئله محور و منطبق برظرفیت های کشور بودجه و برنامه هفتم نوشته شود؟
آقای دشتی اردکانی: بسیار امیدوارم که این اتفاق بیفتد و افق آینده را روشن می‌بینیم و امیدوارم با سرعت انجام شود و شما طعم برنامه هفتم را انشالله در اجرای کشور ببینید.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
رفع تصرف ۱۷۷ هکتار از اراضی ملی طارم
میزبان هم مقابل شاگردان اکبری دوام نیاورد
خبر‌هایی از اعزام دختران دانش آموز دامغان به اردوی راهیان نور
پلمب دو مطب غیرمجاز پزشکی در لرستان
نشان برنز سهم تیم تنیس روی میز مردان
دادرسی زمانبر در دادگاه‌ها
تیم ۱۰۰ در ۴ شنای آزاد ایران از کسب نشان بازماند
نجات آب بر پایه سازگاری با کم آبی در خراسان شمالی
استفاده از هنرمندان برای تولید عکس‌های جدید از افرادی که قبلا گم شده‌اند
معارفه مدیر حوزه‌های علمیه خواهران چهارمحال وبختیاری
آغاز اجرای طرح ملی ارتقای سلامت اجتماعی «سلام» در ایلام
تأمین اعتبار ۵ پروژه ورزشی شهرستان کوهدشت
آراد مهدی‌زاده در شنای ۵۰ متر قورباغه پنجم شد
معافیت‌های گمرکی و مالیاتی برای محصولات فناورانه
پیگیری مشکلات نوبت دهی الکترونیکی بیمارستان‌ها
شهرداران کوچک و ماموریت‌ های بزرگ
پویش ایران‌جان این‌بار به سرزمین زعفران رسیده؛ قائنات در شمال شرق کشور
تاکید غریب آبادی بر ضرورت رهاسازی آب سد سلما برای تامین آب شرب مشهد
سلیمی: سطح رقابتها برابر با جهانی بود
مدیران دستگاه‌های اجرایی پیگیر جذب منابع مالی باشند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند
تیم ملی فوتبال ایران وارد شهر العین شد
جنگ بی صدا، کشف و شناسایی تعدادی از نفرات اصلی موسسه ایران آکادمیا در داخل و خارج از کشور
۲۰ سرنشین در هواپیمای نظامی ترکیه حضور داشتند
والیبال بازی های همبستگی اسلامی؛ امشب، ایران - عربستان
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی
مقاومت در لبنان وارد مرحله بازدارندگی هوشمند شده است
جلسات فشرده مجلس برای بررسی عملکرد یکساله برنامه هفتم
بهبودی ۵ تا ۱۵ درصدی بارش‌ها با بارورسازی ابر‌ها
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۸/۲۰
آغاز رأی گیری سراسری ششمین انتخابات پارلمانی در عراق
رشد ۸ درصدی برای نجات اقتصاد ضروری است
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۲۰
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»
استعفای شهردار اهواز و برکناری چند مقام شهری در پی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۳ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
آلودگی هوا عامل مرگ بیش از یکهزار و ۶۰۰ نفر در خوزستان  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)