پخش زنده
امروز: -
دانشجوی دکتری تخصصی ژنتیک مولکولی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد موفق به تولید کیت تشخیص تقلبات گوشتی شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای چهارمحال و بختیاری؛به گفتهی فرانک عالی، گوشت سفید، قرمز حلال و فرآوردههای آنها مانند سوسیس و کالباس از اقلام پرمصرف خوراکی در ایران هستند، از این رو دانستن ترکیب و مشخصات فرآوردههای گوشتی از لحاظ کیفیت و مرغوبیت اهمیت زیادی دارد.
وی افزود: امروزه با توجه به افزایش روزافزون قیمت گوشت و فراوردههای گوشتی، تقلبات در صنایع و فراوردههای گوشتی مانند استفاده از گوشتهای نامرغوب، تاریخ گذشته و حتی استفاده از گوشت سایر حیوانات به جای گوشت گاو و گوسفند محتمل شده است.
این دانشجوی دکتری تخصصی ژنتیک مولکولی گفت: با توجه به اینکه احتمال تقلب در واردات این فرآوردهها وجود دارد این کیت میتواند گوشت ۲۵ حیوان مختلف را همزمان در این فرآوردهها نشان دهد به طوری که فرآورده مورد نظر از کدام حیوانات یا گوشت و چه مادهای از آن حیوانات درست شده است.
عالی گفت: با طراحی و ساخت سامانه آزمایشگاهی ردیابی ، شناسایی گوشت و فراوردههای گوشتی از طریق واکنشهای زنجیرهای پلی مراز (PCR) میتوان انواع مختلف گوشت به کار رفته در فراوردههای گوشتی شامل همه غذاهای پخته و خام، سوسیس و کالباس، همبرگر و سایر فراوردههای گوشتی را با دقت بسیار بالا تشخیص داد.
وی افزود: با توجه به اینکه در حال حاضر تشخیص نوع گوشت به کار رفته در غذاهای پخته و فراوردههای گوشتی به سختی قابل انجام است، در این کیت، توالیهای ژنتیکی خاصی از ژنوم میتوکندری به صدورت مالتیپلکس (Multiplex) مورد تکثیر قرار میگیرند.
دانشجوی مخترع گفت: مبنای تشخیص این کیت بر اساس شناسههای ژنتیکی حیوانات است که در هر یک از حیوانات متفاوت است.
فرانک عالی یادآور شد: به این ترتیب صرفا با یک واکنش PCR میتوان منشاء گونهای گوشت را در فراوردههای خام، نیمه پخته و پخته مورد شناسایی و ردیابی قرار داد.
وی گفت: طراحی این کیت به گونهای است که طول قطعات تکثیر شده حاصل از PCR در مورد هر حیوان متفاوت است لذا با انجام یک الکتروفورز ساده بر روی ژل آگارز به سادگی تشخیص داده میشود.