هشدار کارشناس نظامی صهیونیست درخصوص انتفاضه جدید
یواو لیمور با تایید وخاومت اوضاع در اراضی اشغالی فلسطین، اعلام کرد: شرایط در سرزمینهای اشغالی فلسطین به سمت انفجار و آغاز انتفاضه جدید فلسطینیها پیش میرود.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری سما از قدس اشغالی، یواو لیمورکارشناس نظامی صهیونیست با تایید وخاومت اوضاع در اراضی اشغالی فلسطین، اعلام کرد شرایط در سرزمینهای اشغالی فلسطین به سمت انفجار و آغازانتفاضه جدید فلسطینیها به ویژه با نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان پیش میرود.
یوآو لیمور با انتشار مقالهای در روزنامه عبری زبان «اسرائیل الیوم» اعلام کرد شرایط بحرانی درکرانه باختری رود اردن توجه «هرتسی هالوی» رئیس جدید ستاد ارتش اسرائیل را به خود جلب کرده است، چون اوضاع در این مناطق به شدت رو به وخامت است و هیچ چشم اندازی برای پایان یافتن این موج از بحران مشاهده نمیشود و همه شاخصها حاکی از این است که موج تنش و بحرانها در سرزمینهای اشغالی فلسطین به ویژه درسایه ناتوانی تشکیلات خودگردان و سرویسهای امنیتی آن برای تسلط و کنترل اوضاع در شمال کرانه باختری رود اردن، تداوم و روبه افزایش خواهد داشت.
کارشناس نظامی صهیونیستی چهار عامل ضعف و ناتوانی تشکیلات خودگردان فلسطین و افزایش درگیریها بر سر جانشینی، ظهور نسل کاملی از جوانان فلسطینی برای پیوستن به محور مقاومت و تلاشهای آنان برای به چالش کشیدن اسرائیل از جنبههای سیاسی، امنیتی و رسانهای و نیز اوضاع سیاسی در اسرائیل از عوامل اصلی تشدید تنشها دانست.
وی افزود: سرویس اطلاعاتی اسرائیل «امان» و سرویس امنیتی داخلی «شاباک» پیش از این درمورد احتمال وقوع انتفاضه فلسطینیها به علت تحولات اوضاع قدس و مسجدالاقصی، آینده تشکیلات خودگردان و توانایی کنترل آن بر اوضاع فلسطین هشدار داده بودند.
این کارشناس نظامی درباره خطر از هم پاشیدگی تشکیلات خودگردان هشدار داد و افزود: اگر چنین اتفاقی رخ داد، هیج چیز خوب و مثبتی برای تل آویو به دنبال ندارد، چون عملیات فلسطینی افزایش خواهد یافت.
لیمورخاطرنشان کرد: دیوان عالی دادگستری اسرائیل بازیگر اصلی و کلیدی در توجیه فعالیتهای ما در پشت خط سبز (قتل، دستگیری، شهرکسازی) است، این دیوان تمامی اقدامات نظامی را تایید و سپر قضایی پیشگیرانه در برابر دسترسی به دادگاههای بینالمللی ایجاد میکند.
به اعتقاد این کارشناس نظامی همه اینها به سه دلیل در خطر خواهند بود: نخست احتمال شعله ور شدن اوضاع در کرانه باختری، از هم پاشیدگی تشکیلات خودگردان و تسلط دوباره اسرائیل بر شهرهای فلسطین. دوم: اقدامات اسرائیل مانند واگذاری اختیارات اداره مدنی به وزیر اسموتریچ که معنای عملی آن در پیش گرفتن رفتار متفاوت با شهرک نشینان و فلسطینی هاست، که در دنیا به عنوان آپارتاید تلقی میشود. سوم: تضعیف سیستم قضایی به گونهای که در جهان به عنوان نقض استقلال سیستم دستگاه قضایی در اسرائیل تلقی شود.
وی تاکید کرد ارتباط میان همه اینها و وضعیت امنیتی در اسرائیل مسئلهای فوری و مستمر است و این تفکر که میتوان صرفا با توسل به زور آن را حل کرد، تفکری کودکانه و جدا از واقعیت است و بهبود شرایط اقتصادی فلسطین نیز میتوند به عنوان گامی ضروری برای تقویت امنیت اسرائیل باشد.