• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۷۵۳۱۵۷
تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۵

سه باور اشتباه عامیانه در مورد خواب کودکان

مطالعات اخیر نشان می‌دهد که بیش از دو سوم  والدین فرضیات نادرستی در مورد خواب کودکان و نوجوانان دارند.

به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما ، خواب برای کودکان و نوجوانان اهمیت زیادی دارد و در رشد و سلامت آن ها تاثیر مستقیمی دارد. در این میان بسیاری از والدین باورها و اعتقادات اشتباهی دارند که این روند را مختل می کند. 

تیمی از  محققان در بیمارستان زنان بریگهام طی یک نظرسنجی از والدین دریافتند: بیش از دو سوم  والدین فرضیات نادرستی در مورد خواب کودکان و نوجوانان دارند.

سه باور اشتباه عامیانه در مورد خواب کودکان

طی این مطالعه در مجموع، ۲۰۰ پدر و مادر بررسی شد و مشخص شد ده باور کلی در مورد خواب کودکان در ذهن آن ها وجود دارد. مطالعات فوق نشان داد: از هر چهار والدین سه نفر آن معتقدند که دیر به رختخواب رفتن و دیر بیدار شدن در آخر هفته‌ ها هیچ ضرری ندارد و اگر کودکشان خواب کافی داشته باشد می تواند شب ها تا دیر وقت بیدار بماند.

پژوهشگران در این زمینه توضیح می‌دهند: پرخوابی در آخر هفته باعث ترویج رفتاری به نام اختلال خواب اجتماعی می شود و در پی آن فرد در طول روز به دلیل تغییر در برنامه خواب خود احساس خستگی و بی ‌حالی می‌ کند. باید توجه داشت اختلال خواب اجتماعی کمبود خواب را باز نمی ‌گرداند و برخی تحقیقات دیگر آن را با عملکرد بدتر در مدرسه، رفتارهای پرخطر، نوشیدن بیشتر الکل و افزایش خطر مشکلات سلامت روان مرتبط دانسته ‌اند.

به طور کلی نوجوانان در مورد خواب با موانع بیشماری روبرو هستند که برخی از آنها فیزیولوژیکی و برخی دیگر رفتاری هستند. با توجه به این چالش ها، کاهش هر گونه موانع قابل تغییری که در خواب کودکان و نوجوانان قرار می گیرد، بسیار مهم است.

دکتر ربکا رابینز، محقق در بخش خواب و اختلالات شبانه روزی بریگهام و استاد دانشکده پزشکی هاروارد در این مورد توضیح می دهد که هدف ما شناسایی باور های نادرست رایج در زمینه خواب نوجوانان و الهام بخشیدن به تلاش های عمومی و آموزشی آینده برای ترویج باورهای مبتنی بر شواهد در مورد سلامت خواب بود.

والدین معمولاً برای کسب اطلاعات در مورد موضوعاتی مانند خواب به اینترنت و رسانه های اجتماعی مراجعه می کنند. اگرچه این پلتفرم‌ها می ‌توانند منابع اطلاعات مبتنی بر شواهد باشند، اما این احتمال وجود دارد که اطلاعات نادرست در این پلتفرم‌ها گسترش یابد.

دومین باور نادرست رایج این بود که اگر مدرسه دیرتر شروع شود، نوجوانان می توانند مدت بیشتری بیدار مانده و دیرتر به خواب خواهند رفت. شصت و نه نفر از دویست پدر و مادر حاضر در این مطالعه با این افسانه موافق بودند. با این حال، نویسندگان خاطرنشان می ‌کنند که مطالعات متعددی وجود دارد که نشان داده ‌اند این مساله  بر زمان خواب کلی دانش ‌آموزان تأثیری نداشته است.

آخرین باور غلط نیز بر استفاده از مکمل های ملاتونین در کودکان تمرکز دارد. بیش از دو سوم والدین معتقد بودند که نوجوانان می توانند با خیال راحت از مکمل های ملاتونین استفاده کنند زیرا این مکمل ها طبیعی هستند. با این حال، هیچ مطالعه بلندمدتی به ویژه در مورد اثرات ملاتونین بر بلوغ و رشد برای حمایت از این گفته وجود ندارد. علاوه بر این، مکمل‌های ملاتونین تحت نظارت دولت نیستند و محتوای آنها بسته به برند می‌تواند متفاوت باشد.

دکتر جودیت اوونز، یکی از نویسندگان این مطالعه و محقق بیمارستان کودکان بوستون، در رابطه با موضوع فوق می گوید: تحقیقات آینده باید با افسانه ها مقابله کند و باورهای مبتنی بر شواهد در مورد خواب نوجوانان را ترویج کند.

شرح کامل این مطالعات در آخرین شماره مجله تخصصی  Sleep Health منتشر شده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
هدف اصلی امریکا، تجاوز به کشورها با هدف چپاول و غارت
لیوا: تیم والیبال ایران واقعا قدرتمند است
وحدت فرماندهی و تصمیم‌گیری پایه پدافند غیرعامل
سوزارا: آینده والیبال زنان ایران روشن است
رویداد استانی گفت‌وگوی اجتماعی با تشکل‌های دانش‌آموزی لرستان
رزمایش پدافند غیر عامل در دبیرستان خاتم الانبیاء کیش
دیدار وزیر امور خارجه با پدر زندانی ایرانی در ترکیه
فردا ۱۲ آبان، تاخیر در آغاز فعالیت ادارات، دانشگاه‌ها و مدارس ۶ شهرستان خوزستان
تجهیز مجموعه ورزشی ساحلی بانوان کیش به باجه های پرداخت الکترونیک
پایش میدانی مزارع کلزا در اسکو
وزش باد شدید همراه با گردوخاک در سمنان
مانور پهپادی یگان سجیل در حضور فرمانده کل سپاه
کشف بیش از ۵ هزار بسته شکلات خارجی قاچاق در مراغه
آغاز برداشت برنج از شالیزار‌های دره‌شهر
رزمایش آمادگی شرکت آبفای لرستان در شرایط بحران
گره گشایی از پرددترین کوچه هالی اتصالی بلوارامام خمینی به بلوار طالقانی آمل
بسته خبر‌های کوتاه ۱۱ آبان در یک نگاه
اجرای پدافند غیرعامل در مرکز صداو سیمای خراسان شمالی 
پیام تسلیت نماینده ولی‌فقیه و حوزه علمیه لرستان در پی ارتحال عالم ربانی حجت‌الاسلام والمسلمین سید مجید شاهرخی
معرفی هیأت داوران سی‌وهفتمین جشنواره تئاتر مازندران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ایران به دنبال صلح در سودان؛ غرب و صهیونیسم در پی تجزیه
هفته نهم سوپرلیگ یونان؛‌ پیروزی المپیاکوس با گلزنی طارمی
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۱ آبان
تصادف مرگبار در محور فرعی دهگلان - قروچای
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله
آخرین وضع مصدومان سپاهان
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد
عکس‌های منتخب خبری جهان / ۱۱ آبان
قانون کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی در انتظار اجرا
پزشکیان: اراده ایران بر گسترش صنعت هسته‌ای است
لاریجانی: «خواسته‌های دشمن ته ندارد»
اختصاص ۲۰۰ میلیارد تومان برای تعریض جاده قره پشتلوی زنجان
مدال طلا را برای سربلندی کشورم کسب کردم
پیگیری رفع آلودگی دره خرگوش دراستان زنجان
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان
پیش ثبت نام ۷۳۰ نفر برای تشرف به حج تمتع ۱۴۰۵  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت  (۱ نظر)
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت مادر شهیدان عاکفی  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)